Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

30 comentarii

  1. Industria muzicala a dus-o bine si la noi, dar doar pentru aia care si-au vazut interesul si au muncit pentru ceea ce vor.

    Manelistii au avut cel mai bun an al lor, au dominat tot si la vizualizari, si la popularitate si la tot, am citit undeva ca au fost nr. 1 pe tot ce inseamna bani si vizualizari in industria muzicala Est-Europeana, exceptand Turcia ( ca na, 80 de milioane populatie, echivalentul la 20 de milioane de vizualizari la noi e 80 de milioane la ei ) .

    S-au modernizat si se modernizeaza in continuare, nu mai fac bani doar din live-uri la bairamuri, nunti si botezuri, de ani de zile au invatat cu banii din vizualizari de pe youtube, cu marketingul, cu diverse platforme de streaming, cu promovare pe tik-tok acolo unde intra acum copiii si unde se castiga mai nou popularitatea in generatia tanara, cu toate smecheriile necesare .

    Asta in timp ce ” marii artisti ” Smiley, Delia, Andra, moldovenii aia de Rimes si Carla’s etc. au plans tot anul ca vai romanii nu mai asculta muzica cvlta ( adica muzica lor care suna 80% tot a manele ( sau a muzica de bolnavi mentali depresivi cum fac aia de la Carla’s ) dar mnah sunt mai albi la fata deci esti mai destept daca-i asculti ) si ca vor ajutoare de la stat si clementa si intelegere ca saracii nu mai au de niciunele .

    Cand vor renunta la toate mizeriile gen facut parte din juriul la cate 2-3 emisiuni ” de talent ” unde se invita intre ei, si cand vor renunta sa alieneze 75% din populatie pentru ca asculta manele ( exact aceiasi oameni ii asculta si pe ei, restul ori n-asculta muzica romaneasca, ori au probleme cu auzu’ si nu asculta muzica deloc :)) ), vor avea succes din nou.

    Si-au promovat Smiley si Delia 3 luni lesinatura aia de melodie ( Ne vedem noi ) peste tot pe unde au putut, si cu Global Records, si cu social media, si cu toti tovarasii lor din industrie, si de-abia screme acum vreo 10 milioane, practic cat face Tzanca intr-o luna la o melodie pe care si-o inregistreaza cu camera de la Iphone cu videoclipul filmat intr-o sufragerie cu doua suedejci care dau din buci, fara sa si-o promoveze pe nicaieri, doar o uploadeaza direct.

    Si da m-am declansat serios pe subiect buna dimineata tuturor

    00
    • In articol era vorba de industria muzicii înregistrate adică streaming audio.

    • mă tati, maneliștii au făcut bani anul ăsta cum făceau și înainte, la negru, prin concerte live la evenimente/ petreceri underground (fac și din streaming, dar gândește-te la pondere pentru că ei efectiv se duc pe gratis în cârciumi deoarece fac bani din dedicații – hanul drumețului)

      și, așa, pentru tine, în linii mari banii în industria muzicală se fac de fapt din concerte (bilete sau prestație) și merchandising – un exemplu doar, ca să pui în perspectivă live vs streaming: smaili la un concert de-ăla pentru copii la arenele romane cu biletul mediu de 200 lei, la vreo 6000 locuri capacitate face 1.200.000 lei doar venituri din bilete, adica vreo 240k euro încasări.

      oricum, știrea aia, pe lângă că se referă la streaming, aș citi-o în cheia (sic!) „fotbalul românesc a crescut anul ăsta cu 10% pentru că s-a calificat fcsb în liga campionilor”

      00
    • Ventore, diferenta uriasa intre Smiley si Ciorba, Guta sau altii este ca astia din urma canta efectiv!Ce canta, cum, asta-i alta poveste.Pai mortu’ ala de Smiley n-are voce, prezenta, nimic.Atata doar ca-l imping trusturile de la spate.Iara Delia, asta ar putea canta, dar nu o lasa besinile scenice.
      Pentru cine nu crede :
      https://www.youtube.com/watch?v=0AwhMcLh_j4
      Pai sa nu te caci pe el de artist?Abia rasufla intre versuri.

      00
    • Mai bine iti faci blog ca esti mega documentat in toate domeniile si bagi si comentarii lungi.

      00
    • Pentru mine, muzica românească înseamnă BUG Mafia și Paraziții. Restul nu mă interesează.
      Pentru restul există rock-ul anilor ’70 – ’90, house, trance. Din când în când merge ș-un Bach.

      00
  2. https://m.facebook.com/Digi24Craiova/videos/750864108451542/

    Se tot desertifica de jumate de secol desi si acum jumate de secol cand comunistii au vrut sa-l cultive tot asa era.
    Am vazut un film de propaganda despre asta, cum au reusit comunistii sa scoata recolte record de acolo. Nu il gasesc acum.
    Orice put faci in zona Dabuleni, scoti nisip si scoici. Oare de ce ? O explicatie logica ar fi ca acolo a fost candva fund de mare.

    00
    • Sunt exact din acea zona,in afara de niste salcami amarati(dafini cum le spun oltenii),nu mai creste neam.Asta o stiu de acum 50 de ani,vazuti si traiti loco.Poa’sa puna Roboklaus si cu Hatzu jdemii de puieti,ca ii pune degeaba.Zona aia se desertifica pentru ca asa vrea planeta/vremea/incalzirea globala/dracu/ta-su/etc.Solul este unul nisipos de la mama lui,exact cum spui tu,daca sapi dai numai de nisip si scoici.Este un sol foarte bun pentru lubenitze,cu conditia sa le poti uda prin picurare.Daca nu ai de unde sa iei apa,nu-ti ies nici macar lubenitele.

      00
  3. Toti producatorii de masini inchid fabrici din cauza semi-conductorilor dar n-are oare o legatura si scaderea YoY de vreo 25% a vanzarilor in toata treaba asta? Poate mai au si alte motive in afara de criza chipurilor.

    00
  4. 9. Tocmai citeam stirea aseara pe The Drive. Cum s-ar spune, americanii sunt condamnati sa reuseasca. Daca pierd, vom pierde cu totii si ne vom integra in marele imperiu chinez

    00
  5. O să pun un citat din articolul de la punctul 4 – cel cu sărăcia :
    ”Am vorbit cu casieri de supermarket care se plâng că primesc puțini bani la sfârșitul lunii, și evident că nu-i pot contrazice, dar de ce ar fi plătiți mai bine când munca lor nu e doar aproape complet necalificată, dar poate fi înlocuită atât de ușor de case automate? Să fii o viață casier la un supermarket nu poate fi o carieră. Să fii casier este, de fapt, un internship plătit, o poziție din care poți progresa în interiorul sistemului: dacă ești bun, serios, curios și eficient în ce faci, ai o șansă să avansezi, poate la recepție marfă, că tocmai s-a eliberat un loc, poate la logistică, unde se implementează un proiect nou”

    Ceea ce nu vede autorul este că :
    -nu există atâtea locuri disponibile – astfel că nu toți casierii (ori oamenii de serviciu, ospătarii etc) pot progresa, chiar dacă vor acest lucru;
    -dacă toți casierii (sau alte meserii slab plătite) ar progresa – nu ar mai fi casieri, ori oameni de serviciu, ori ospătari, ori măturători;

    În România, în momentul de față, circa 40% din salariați SUNT PLĂTIȚI CU SALARIUL MINIM – unde să avanseze toți acești oameni ??????

    De asta eu cred că trebuie să ieșim din învărteala asta în cerc în care credem că oamenii sunt săraci pentru că nu muncesc – doar o parte din oameni sunt săraci pentru că nu muncesc, dar alții muncesc cât îi duce pe ei capul și sunt tot săraci – de ex. în UK salariul minim e vreo 1200 lire/lună (aproape 7000 lei/lună) – un om de serviciu face exact aceeași treabă și în România și în în UK – doar că în România salariul este mult mai mic.

    Adică, în concluzie, părerea mea este că în România sunt mulți oameni săraci pentru că țara noastră este mai săracă decât alte țări și nu își permite să plătească salarii mari.
    Cum ar putea să fie România ca țară mai bogată ? – chiar dacă toți casierii ar munci dublu asta nu ar conta, deoarece contează ce fac cei din conducerea supermarketului (dacă păstrăm acest exemplu) – acei oameni în funcții de conducere pot lua acele decizii prin care firma să câștige mai mult și să poată plăti salarii mari oamenilor, iar mai departe oamenii ar avea mai mulți bani și ar duce-o mai bine.

    Acum, dacă un supermarket ar avea un profit cu 50 % mai mare, oare ar mări proporțional și salariile casierilor ?

    00
    • Ce scapi tu din vedere e ca si costul vietii e un pic mai mic in Romania. Ala 1200 de lire nu cred ca are 400 de lire chiria la 2 camere :)

      Problema e ca o sa se tot automatizeze job-uri din astea necalificate pana cand o sa ai un singur casier la 20 de case automate de exemplu in loc de 20 de casieri si tot asa.

      Nu stiu care e solutia la saracie, insa datul cu curul de pamant ca esti sarac nu te ajuta cu nimic.

      00
    • Iar usereul o arde cu prostii de genul “să nu mai impozităm salariul minim”. Păi după faza asta doar bugetarii vor mai plăti impozite si ghici ce, vor trebui din nou mărite lefurile, că vorba aia, “ne trebuie bani la buget”.

      00
    • @varucu: vezi ca nu ai logica in ceea ce ai scris.

      00
    • Da, pentru ca atunci când iei 1300 de lei și plătești să zicem 500 de lei chirie, asta dacă stai la comun, plus vreo 150 de lei partea de întreținere, plus un abonament la metrou de 70 de lei, plus mâncarea care surpriza, are cam același preț ca în UK, plus produsele de igienă, un abonament la telefon, e într-adevăr foarte diferit.
      Din aia aproximativ 200 de lei care mai rămân, se numește că duci o viață cu adevărat bună.
      Dacă e vorba de cineva din provincie și tai abonamentul la metrou, ești într-adevăr mai bogat cu 40 de lei, ca bănuiesc ca un abonament la transportul în comun nu poate fi mai ieftin de 30 de lei… Sa nu mai spun ca de exemplu când mergeam la ai mei în Arad, multe alimente erau mai scumpe ca în București, iar biletul de tramvai din comuna unde stau ei, până în oraș, e 7.5 lei…

      00
    • Păi aia e “logica” deștepților ce ne conduc, nu e logica mea. Logica mea e fix pe dos.

      00
    • S-a cam descoperit cum se iese din saracie, mai trebuie doar citita si aplicata cartea Avutia Natiunilor. Statul suntem noi.

      00
    • >>în UK salariul minim e vreo 1200 lire/lună

      E o pla, terminati-va cu prostiile. E in jur de 8 lire pe ora, dar nu e obligatoriu sa faci 40 de ore pe saptamana. Poti sa faci si 5. Si zero.

      00
    • la chestia cu facut ceva mai mult e vorba de cei care pot. pentru ca intotdeauna va exista cel mai de jos nivel, ala platit cu minimul, fie ca asta inseamna matura, casa de marcat, receptie marfa sau sef de magazin.

      daca toata lumea face un pas in fata, nimeni nu e cu un pas in fata.
      veniturile companiei sunt exact aceleasi, bugetul de salarii e exact acelasi, banii se vor imparti exact la fel.
      a facut un pas in fata si exact la fel de sarac.

      e oarecum invers decat bancul cu ursul, ala in care nu trebuie sa fii cel mai rapid, doar sa nu fii cel mai lent. vezi care nivelul minim si fa ceva in plus. in momentul in care minimul te va prinde din urma si tu nu mai poti ridica stacheta…. ghinion.

      00
  6. La pct. 4 zice autorul ,,Dar așteptarea asta ca statul să-ți rezolve mereu problemele este complet neproductivă, mai ales când statul este așa un risipitor de resurse și un prost administrator a orice.,,
    Păi și cine trebuie să rezolve problemele unei țari ? Bunicul din groapă?
    Ești mai sărac pentru că dai șpăgi la medic și îți cumperi medicamentele în spital .
    Ești mai sărac că îți rupi mașina prin gropi.
    Ești mai sărac că plătești la școală cadouri pentru doamna, fonduri pentru morți mă-sii și renovarea clasei.
    Ești mai sărac că plătești pierderi de căldură si curent văndut la a opta mănă de băjeți deștepți.
    Ești mai sărac cănd dai o atenție pentru un act sau o autorizație.
    Dacă toate chestile enumerate mai sus îi vin într-o lună casierului de la supermarcheu, ăla e sărac că atăt poate ?
    Păi să pună atunci casierul măna și să rezolve cu corupția și să asfalteze gropile. Și să ia eventual și două găleți de curent de la serviciu, că e pe moca.
    Textul e ceva gen, nu deranjați bietul stat, puneți osu la muncă.
    Ca să îi dau și un exemplu Domnului Autor. Mama mea în luna decembrie a fost mai săracă cu 100 de RON din uriașa ei pensie. Și-a rupt măna, iar statul a crezut de cuviință că după 45 de ani de muncă să nu considere că este asigurată.( Nu apăreți doamnă asigurată, mama cu talonul de pensie în poșetă). Deci mergeți doamnă la privat pentru radiografie. A mers la privat. Conform logicii, mama trebuia să îl sune pe Sebi Ghiță și să-l certe.

    00
    • In 45 de ani de muncă nu a avut curiozitatea sa verifice în sistem? Neasigurarea aia nu a apărut peste noapte. Poate a greșit cineva, dar te blindezi cu hârtii, ești prevăzător.

      Desi cred că ar trebui să își ia angajatorul la.suturi, că dacă nu apare în sistem e pt.ca ăla nu a plătit contribuțiile

      00
    • @Flat, avea talonul de pensie în poșetă. A rezolvat-o a doua zi cu medicul de familie. Ceva eroare în sistem, fmm în faringe Sebi, acolo unde ești. Ideea e că își rupsese măna cu 10 minute înainte, era cu dureri, nu mai avea nervi să se certe cu toate cabinatele. A plătit și aia e.

      00
    • Ok scuze atunci, ai dreptate. Efectele nocive ale tandemului Ghiță – Ponta se văd și astăzi

      Eu nu știu, Ponta mai are curaj sa își mai arate fața, să candideze in 2024?

      00
    • NOU
      #24

      @Flat: poti fi sigur de asta. Garantat. Sta o perioada, pana poate uita lumea cine a fost, ce a facut, si pe urma apare mai uscat, mai curat… Si nici canapeaua n-a udat-o…

      00
  7. 4. Baiatul directorului de la Electrecord, unde erau angajate nevestele de securisti mici, indeamna pulimea la munca. Daca nu el, atunci cine?

    00
    • Se stia asta de peste 15 ani. Sunt unii caini antrenati sa detecteze prin miros unele tipuri de cancer. Acum sper sa te lamuresti de ce primesti dislike-uri.

      00
  8. Sa mai si radem un pic. Sau cum s-a trecut la masini electrice intr-o saptamana :)

    https://news.sky.com/story/human-penises-are-shrinking-because-of-pollution-warns-scientist-12255106

    00
  9. 7. Sestache? O fabrica neomologata de EMA producea vaccinuri pentru programul COVAX. Evident ca AZ profita de birocratia EU, dar cam aia inseamna birocratia de dragul birocratiei. Vaccinurile de la fabrica aia nu pot fi folosite in EU pentru ca niste functionari nu si-au gasit timp in 2 ani sa dea cu stampila. Sigur, nimeni nu i-a tras de maneca tocmai in ideea ca poate e util sa ai la dispozitie o fabrica neomologata (nu poti folosi produsele, dar le poti exporta).

    00
  10. 3… do autostrada si un site care iti psune pe unde sa mergi in lipsa autostrazii sunt practic acelasi lucru.

    nici nu inteleg de ce ne mai chinuim sa avem un minister al transporturilor, doar avem google maps.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)