Știrile zilei – 25 ianuarie 2016

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. se arunca de pe blog? Ala ar fi fost un concept misto

    00
  2. Chestia interesanta nu e ca google sunt magari. Toate corporatiile evita taxele mai rau ca pe soacre.
    magaria e cine s-a luat de ei. Si oamenii destepti rad cu lacrimi la faptul ca George Osborne, un cancelar Tory, reduce taxele pe venit ale cetatenilor si vaneaza corporatiile pentru tax avoidance.
    Adica un tip putred de bogat si autoritarian de dreapta face ce n-a facut stanga in 13 ani. Mindfuck.

    00
    • Tony Stark? Ca eu nu stiu alt miliardar care sa fie de partea binelui.
      Hail Hydra!

      00
    • nu e de partea binelui. dar e cancelarul tarii si vrea sa fie prim ministru.
      Si atunci cand vede idei bune prin programele politice ale altora, le fura cu nerusinare, si cand face fo nefacuta sare parlamentul pe el.
      Ya know, incep sa cred ca asa trebuie sa functioneze o democratie parlamentara.

      00
    • Putin offtopic, doar mie mi se pare ca nici cautarea google nu e cum era acum 3-4 ani ? Ma refer la relevanta rezultatelor.

      00
    • Google iti prezinta pagini relevante in functie de unde esti. Daca tu cauti X din Romania si io-l caut de aici, vom avea rezultate diferite.

      00
    • Mersi de raspuns cheddar, dar stiam asta. Intrebarea am pus-o pt. ca, prin definitie, ceva relevant este subiectiv ( ce e relevant pt. mine nu e relevant pt. tine ). A face ceva relevant pt. TOTI inseamna a-i baga intr-o turma. Banuiesc ca celor care mi-au dat minus le place spiritul de turma :D

      00
    • @Gollum, @vali, asta ar fi o discutie faina. Google acum strica algoritmul de cautare (de vre-o 2 ani) – algoritmul vechi era bazat pe o oarecare ordine ”academica”, o structura rigida care era permanent luxata. Ce se construieste acum e pe un fundament de IA, care in teorie o sa invete in timp. Acum porneste de la preferintele tale personale, care in majoritatea cazului sunt aiurea – adica daca cauti blonde 90% din timp, iar apoi 10% cauti componentii parlamentului – iti va livra doar parlamentarii ”blonde”. Peste asta au bagat ceva feli sociale-statistice ca sa mai niveleze. Asta vine de la faptul ca sunt fortati sa ii oblige pe oameni sa stea mai mult pe search, iar daca searchul e foarte precis, inseamna ca stau prea putin. Atunci trebuie sa mixeze searchul cu inca ceva care ar avea valoare personala pentru tine. Sa mai dai 2 clickuri. Problema e ca asa se vor construi in timp pagini de raspunsuri pentru fiecare nivel de educatie. Daca intrebi cine e cea mai mare personalitate in lume, in Romania va aparea la raspunsuri Ion, in Rusia votca, si fiecare va crede ca asta e adevarul absolut. Dar ideea e corecta pentru multe alte aspecte ale cautarilor – daca cauti filme, carti, idei de calatorie, camere de hotel, recomandari de laptopuri – o sa iti livreze ce cautari te vor face sa te simti mai bine (nu neaparat cele mai faine/bune)..

      00
    • e crancen de subiectiv si nu e numai google. Am intrebat vineri noaptea de niste carti romanesti. Guess what, am imtrebat dupa google. Amazon n-are, good reads n-are etc etc. pagona 6,7 google… nimic.

      daca eu ma uit la produsul x pe un site- care site n-are paid advertising etc, doar un site normal de ecommerce? daca data viitoare caut acelasi produs, ala va fi unul din rezultatele pe care le vad pe prima pagina.

      E motivul pentru care „SEO engineer” e o slujba de excroc. Pentru ca la ora asta algoritmul e futut. fiecare user vede ceva relativ diferit. Compania X angajeaza un SEO engineer, si seful e fericit ca sunt pe prima pagina a google pentru tipul lor de produse.
      Si pe urma seful se duce acasa si se mai uita o data de pe laptopul pe care a fost fi-sa si care e signed in pe contul google al pustoaicei. Lucrul dracului pe ala compania lui e pe pagina 3.
      Se duce pe laptopul lui care are contul lui de google- si pam- prima pagina.
      Google iti customizeaza search resulturile nu numai dupa ce cauti dar si dupa continutul emailurilor pe care le primesti pe gmail, ce fel de prieteni ai in google circles etc.

      00
    • @alexnicolae, cu alte cuvinte, hai sa facem niste pagini/site-uri pe care oamenii sa nu gaseasca ce cauta si sa le si placa acest lucru :)

      00
    • @cheddar, tocmai mi-ai confirmat banuiala din intrebarea initiala :)

      00
    • si mai e o chestie care pe mine ma infurie.
      Eu am un site, al carui nume e x&y, hai sa zicem branza&varza.
      adresa mea de gmail nu e la datele de contact ale domeniului, dar ocazional primesc emailuri referitoare la site pe ea, de la oameni care ma cunosc. Site-ul n-are nimic de-a face cu comertul de branza sau varza. e-mailul ala nu e pe site.
      Singura legatura e in inboxul de gmail.
      Unde am inceput de o vreme sa primesc oferte de colaborare de la angrosisti si producatori de branza si varza din china sau india.

      Acuma, stim ca google citeste emailurile ca sa-ti dea reclame contextualizate.
      dar asta miroase aproape ca si cum google ar vinde informatia pe care o ia din emailuri.
      hmmmmmmmmmmmmmm

      00
    • Foarte ciudata treaba, dar cu siguranta are o logica in logica ilogica a lui google:) Pe mine ma enerveaza altceva: caut ceva pe google si la 5 minute pe facebook imi apar reclame fix despre cea am cautat.

      00
  3. NOU
    #16

    Eu platesc sanatatea la ANAF, am o Intreprindere Individuala din 2013, inainte am fost angajat.
    Mi-am insotit sotia la medicul de familie. Doamna doctor mi-a spus ca eu nu apar asigurat la sanatate. Am verificat si pe site-ul Casei de Sanatate si are dreptate.
    M-am dus cu hartiile la Casa de sanatate de aici (din Bucuresti) si..stiti vorba aceea: m-am dus bou si m-am intors vaca! :)
    O cuconita extrem de nervoasa nici nu s-a uitat pe hartiile mele.
    Acum incerc cu un avocat.
    P.S. Cred ca sunt eu ghinionist, aproape de fiecare data cand imi calculau cat a,m de plata, era gresit, triplau doar suma pe care trebuia sa o platesc. Poate par eu asa, mai bolnav! :)

    00
  4. Dacia aia poa’ sa fie si Renault 12, ca s-a facut pe la turci.

    00
  5. Poate nu credeau ca se schimba legea. Doar voiau sa atraga atentia asupra unei situatii/nedreptati.
    Nu toata lumea are blog prin care poate face asta…

    00
  6. Apropo de copilasii care fac 3 Km, hai sa nu exageram. Una e sa zici ca ar fi frumos sa aiba un autocar care sa-i ajute cu drumul, si alta e sa prezinti stirea ca si cum ar fi vorba de niste copii care sunt vanduti ca sclavi. Tata facea 14 kilometri pana in comuna unde era scoala, si a ajuns sa termine doua facultati la B pe vremea cand nu facea oricine facultatea. Sotia facea 6 km. prin niste rape botezate „hazna”. Eu am fost mai privilegiat, aveam doar 2 Km, dar era munte abrupt ca tata construise casa in varful dealului. Miscarea cladeste caractere si n-a omorat pe nimeni. Legume de canapea! :-)

    00
  7. Legat de legea cu câinii și lanțul lor, dacă un câine lăsat liber, sare și îl nenorocește pe unul ? Cum ții un câine tomberonez doar în curtea lui? Ol rogi frumos să nu plece?

    00
    • Padoc E asa greu sa pui 4 stapli si o plasa in jur si sa-i faci cainelui un padoc de cativa metri patrati?

      00
    • Este datoria stapanului sa-si dreseze cainele fara sa-i faca rau. Daca nu poate asta, nu merita sa aiba caine. Ce e asa greu de inteles ? Iar gandirea asta cu „daca” si „poate” imi aminteste de conceptul „esti suspect si trebuie sa demonstrezi ca esti nevinovat” vs „esti nevinovat si acuzatorii trebuie sa demonstreze vinovatia”.

      00
  8. Amazon . . . infrastructura rutiera … drone … master plan … guvern … noi … Romania :))

    00
    • eu nu’s ce se incanta lumea asa când aude de Amazon … la preturile care le au dadeau de mult faliment in romania

      00
  9. Dacă intră Amazon în românia serios, presimt sfârşitul brusc al magazinelor online de pe la noi.
    Preţuri bune, livrare rapidă, garanţii internaţionale, etc.

    Sper să nu fie aşa, dar aşa fac peste tot de obicei…

    00
    • de ce și-ar da naspers interesul să crească emag, dat fiind că are și actiuni la amazon? :)
      asemenea expansiuni se discută cu acționarii.

    • Hai mai lasa-ma cu onlineu de la noi…. Unii (da emag, cu tine vorbesc) parca sunt mai prosti pe zi ce trece. Si la preturi la fel: promotie resigilate…. Inainte sodim resigilat (disparut din oferta curenta) 76 lei. A inceput oferta….. 86. Azi pe sfârșitul ofertei…. 109. Si ca produs nou, dar indisponibil 125.wtf emg…. Asa ca da, vreau amazon in. Ro, oricat de scum ar fi la inceput.

      00
    • Cum si Netflix a distrus pirateria.

      00
    • Ce treaba are ce zici tu cu articolul?

      Vorbeste de locuri de munca nu de deschiderea unui marketplace romanesc.

      Oricum stirea e de umplutura. Amazon are peste 400 de oameni la Iasi si au anunturi de angajari pe toate gardurile de ani buni, nu e nici un „boom” acum.

      00
    • da gigi, pentru ca in restul lumii nu mai e absolut nici un magazin online, numai Amazon peste tot.

      00
    • In Romania sunt (si asta nu o sa se schimbe recent) doar office jobs. Programare si support retail.
      Nu ai sa vezi asta in Romania pana cand Amazonul nu o sa vada o piata in online-ul romanesc.

      Si chiar daca ar fi asa, sunt job-uri pentru toate tipurile de persoane. Prost platite dar pt toata lumea.

      vezi exemplul STC Sebes (Daimler). Sunt multe joburi si destul de prost platite dar au facut ca un orasel sa aiba cea mai mica rata de somaj din ro. Pt ca iei si categoria aia activa pe care nu o vrea nimeni

      00
    • tu chiar crezi sincer ca romanii pot munci la capacitatea aia?

      00
    • Au foarte multi angajati romani prin toate depozitele din Europa. (cred ca cei mai multi sunt prin Germania si in UK). Nu vad de ce nu…

      Bonus, ca tot am mentionat de STC. Uite cum arata halele lor:

      Cam aceeasi mizerie:) stai la locul tau si iti bati cuiul tau.

      Oricum, o sa trecem printr-o tranzitie si nu o sa mai vedem diferenta asta imensa intre cum lucreaza ei si cum lucreaza romanii.

      Ca sa avem nevoie de depozite Amazon in Romania trebuie sa existe cerere. Mie inca mi se pare la inceput market-uri gen Spania sau Italia…ce sa mai zic de Romania. Europenii nu au in sange asta cu comanda online.
      In state au aia butoane de la Amazon ca sa-si comande hartie igienica, noi ne cacam pe noi si comparam cand vrem sa ne luam un telefon sau un televizor.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile