Știrile zilei – 24 martie 2023

  1. Plovdiv . Blondă . Brunetă .
  2. Leprele nu vor să renunțe la pensiile speciale
  3. Poliția oprește antreprenorii români să facă bani
  4. Pensionare anticipată pentru asta, nu?
  5. În sectorul3 se betonează tot
  6. Populația a făcut economii
  7. Huburi logistice
  8. Cu 150.000€ renovau spitalul ăla
  9. Autoritățile vor să sovietizeze economia
  10. Cea mai mare problemă din România
  11. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

74 comentarii

  1. daca va intrebati ce mai face dinca
    https://youtu.be/JieJ0OiUces

    derulati direct la 12:15

    Comentariu apreciat.330
  2. 7. Bai lasati-ma cu știrile astea, România…”ceva” regional, important European, strategic amplasata in Europa. Tare as vrea sa se uite ăștia pe harta și sa vadă unde ne situam, ca distanta fata de perimetrul EU și apoi sa scrie. Trec prin vestul Ungariei, Slovacia și Polonia…zeci de km, în jurul nodurilor de autostrada sunt depozite logistice uriase ce alimentează Europa. Chiar acum câteva luni zarisem și un hub european (oare singurul?!) Aliexpress dar strict îmbrăcăminte. Nu sunt IT-is dar pana și data data center-urile de internet European tot asa sunt amplasate prin „mijloc”

    Indecis. Tu ce zici?2811
    • Mai uita-te o data pe harta, ai ratat o bucata mare de Europa intre Ungaria si Turcia.
      Avem multe probleme care ne impiedica sa fim „hub zonal”, geografia nu e una din ele.

      1613
    • Sorine…nu vreau sa ma uit, cand se vb de Europa eu ma uit pana la Istambul și Marea Neagra în partea estica sud-estica (si eventual munții Urali) nu Georgia! Aia nu e Europa, lasati prostiile

      212
  3. 8. se pregateste terenul pentru a plati daune de milioane sotiei parlamentarului care a patit acelasi lucru

    Comentariu apreciat.362
    • Uite, asta ar fi o noua schema, ca retrocedarile alea bune s-au cam dat: cumpararea de drepturi litigioase pe nosocomiale

      Comentariu apreciat.400
  4. Citat care descrie implicarea autoritatilor: „Până să intervină autoritățile, angajații firmei care lucrează la autostradă au început să verifice depozitele de fier vechi din zonă și au dat de urma materialelor.”

    Comentariu apreciat.411
    • Depinde unde alegi sa citesti, daca te uiti mai sus:
      „Muncitorii au intrat în panică după ce au constatat dispariţia lor şi au alertat Poliţia. Agenţii au luat repede urma hoţilor și au recuperat instalaţiile care fuseseră vândute la un depozit de fier vechi.”
      Un articol care multumeste pe toata lumea.

      Comentariu apreciat.280
    • Cele două părți nu se contrazic neapărat

      41
    • Totul e contrazis de partea in care s-au recuperat 20kg de material. Adica o singura bara probabil :-))

      01
  5. 10. eu am o problemă cu ăștia care confundă școala cu cooperativa Nufărul: le lași copilul dimineața și treci să îl iei mai târziu, gata educat.

    Comentariu apreciat.569
    • NOU
      #16

      Bonjour

      60
    • Ți-l dau 4 ore pe semnătură. Obligatoriu.
      Dacă îl strici, îl repari?!
      Păi dacă statul nu vrea să-și asume rolul ăsta: să pună lacăt pe școli, inspectorate, universități. Și scade tva-ul echivalent cu cât cheltuie pe tot ce ține de educație.
      Ne descurcăm.

      211
    • uitasem sindicatele din învățământ. ieșim la un dansul pinguinului?

      151
    • Oooo daa, sigur scoala e de vina… :/

      „Da, au și părinții o responsabilitate. Nu zic că nu ar avea, ci doar că nu ar trebui să ne bazăm pe ei să acționeze responsabil. Pentru că, ghici ce, n-o s-o facă.”

      Cam atat conteaza. In rest, niste cuvinte acolo. Ce plm sa faca educatoarea la gradinita si invatatoarea in clasele 1-4 daca parintii sunt niste imbecili iar unii din aia mici sunt niste animale?? Ce plm sa faca atunci cand masurile disciplinare nu exista?? Vezi loazele din Targoviste din articolul de acum cateva zile. „Responsabilitate” are prea multe litere. Pana acolo, aia micii nu invata d-acasa ca pt orice fac, exista consecinte. Pt ca n-au de la cine. Realitatea e cam asa: vine donatoru’/donatoarea de material genetic (ca parinte nu poti sa-i zici) cu plodu’ la scoala sa-l predea in bratele invatatoarei cu cuvintele „luati-l si educati-l ca io nu ma mai inteleg cu el” (faza auzita doar de mine de zeci de ori).

      Deci da, sigur scoala e de vina.

      195
    • Sindicatele din invatamant sunt precum Patrunjelul din supa / din capul statului.

      80
  6. Fratii Negoita sunt caz de manual de predat in facultatea de Drept, desi au avut zeci de dosare deschise de la evaziune de zeci de milioane de euro la ucidere din culpa pentru amaratii aia de la Biblioteca nu au fost condamnati niciodata.

    Comentariu apreciat.671
    • Unchi securist, prieten cu ‘băieții’…de fapt asta e ….tipic unei tari bananiere, cu prosti care ii votează în continuare…

      Comentariu apreciat.462
    • Citatul următor descrie perfect românul nemulțumit:

      ”Lucrez de 7 ani numai pe șantiere din Sectorul 3. A aruncat lumea și cu ouă și cu ceapă în noi, dar când vine Negoiță pe aici, nimeni nu mai zice nimic. Toți vin să-i strângă mâna”

      În negoiță nu aruncă nimeni cu roșii, ouă sau cepe. Lasă capul jos și îi strâng mâna cu respect.

      Comentariu apreciat.600
    • Pai cand mai vorbeste un zeu precum neacoita cu ei?

      „sa nu suparam”.

      90
    • Sectorul 3 nu e acolo unde și-au dat acordul să se pună camere de luat vedere la fiecare colț?
      Sau îl confund cu sectorul 4?

      30
    • Dar vad ca macar au ramas pomi acolo in sectorul 3, la Cluj boc rade tot si pune betoane, placi mari, urate si strambe. A taiat brazii din Piata Unirii, brazii de la Universitate, pomii de pe malul Somesului. Nimic vede, o mare de beton. Plus marota cu metroul. Tot orasul e un santier, nimic nu se termina la timp, un amarat de turn al pomierilor a fost renovat in 7 (sapte) ani ! Si vrea metrou electoral!! Orasul de cinci stele e o mare minciuna a demagogului suprem…

      01
  7. Dar tot neacoita o sa fie ales la următoarele alegeri..pentru ca de fapt suntem niște oi proaste….e incredibil cum a luat tarambetele ăsta, un sector din București pe persoană fizică, și face ce vrea…pe lângă furt masiv cu tone de pavele și borduri , o alta mare nenorocire sunt hidoseniile de blocuri care apar mai ales în estul sectorului, multe din ele total nepotrivite în zonă, generatoare de aglomeratie si alte probleme (umbrire vecini)….le da autorizații gangavul, el însuși „dezvoltator” de blocuri de peste 10 etaje în locuri unde ar trebui sa fie maxim 4…

    Comentariu apreciat.283
    • Holly sheep! Nu am vazut. Stiu ca unele lucruri nu le comand de la ei (cum e gulasul de vita – e o apa sau friptura de curcan – dar asta e o chestie de preferinte). Altfel toate ciorbele au fost excelente si nu am avut nici o problema de sanatate.

      Aplicatia e foarte ciudatica, stiu ca sotia nu poate face o comanda. Dar pentru mine e ok.

      Iar o parte de recenzii vorbesc de burgheri si costite (de porc banuiesc) care nu sunt in oferta lor. Poate au comandat de la restaurantul Marty.

      19
  8. 10. Un articol de nota 10. De mult nu am citit ceva atat de bun.

    1410
    • NOU
      #30

      Tu pe bune ai citit ce scrie autorul? Concluzia lui: “Unii reușesc să își găsească curajul și să plece, restul rămân resemnați în România și își trăiesc o existență tristă și mizeră, plină de ură”

      810
    • Da, eu unul sunt destul de multumit in Romania. Ieri mi-am dat seama ca nu am mai iesit in oras de cateva saptamani. Mancarea vine la usa gata gatita (intre 200 si 400 de lei pe saptamana pentru 3 persoane), cumparaturile de asemenea, am farmacii, clinica, gradinita, parc la 10 minute pe jos si intru pe autostrada in 10 minute cu masina.

      Categoric nu as vrea sa ajung in Occident sa platesc 2000 de euro doar chiria. Sau sa trebuieasca sa stau cu 3 in camera.

      Indecis. Tu ce zici?1533
    • @Red, esti sigur ca ai facut bine calculele?
      Mancarea gatita pentru trei persoane te costa intre 200 si 400 lei pe saptamana? Adica intre 9 si 19 lei/ zi de persoana?
      Ma gandesc ca te referi la o singura masa pe zi, dar tot este destul de putin.

      252
    • Iau mancare de la Oala Marty. O supa de 2.2 litri ne ajunge vreo trei, patru zile. Felul doi, am comandat pe luni mancare si mai avem si azi, vineri. Pur si simplu nu ne trebuie atat de multa mancare.

      Copilul are mic dejun si pranz la gradinita pentru care mai platim 400 de lei pe luna. Deci in total 2000 de lei pe luna fara cina. Eu imi iau un sandwich pe drum cand vin dimineata de la gradinita. Iar aici e o comunitate foarte misto, lapte si oua cumparam de la niste producatori locali.

      Dar hai sa punem si celelalte mese si ajungem la 3000 de lei pe luna.

      1010
    • E absolut incredibil serviciu asta. Acum am facut o comanda de test la un restaurant ieftin (doua ciorbe a la grec, doua portii de piept de pui cu sos gorgonzola si piure). In total 122 de lei.

      La ei ciorba a la grec, 2.2 litri, 82 de lei. Felul doi sa zicem tot 80 de lei plus o garnitura de piure de cartofi – 34 de lei. In total 196 de lei. Pentru 4 zile.

      54
    • Red, tu esti un caz fericit, bun. Cat mai e salariul mediu net la noi (nu zic de minim, care e majoritar ca porma tipa lumea pe aici sa munceasca prostii aia care au minimul mai mult)? Cauta tu sa nu zici ca spun eu prostii.
      3000 lei numai pe mancare. Locuinta (privata,chirie,credit,etc..), transport, medicina, igiena personala, imbracaminte, abonamente(int,tel,netflix,etc..), etc. In alta tara civilizata nu trebuie sa ai un venit pe familie enorm mai mare(sau mosteniri&company) ca media tarii ca sa ai acces la ce am zis mai sus. Asta e ideea. Practic, aici, normalitatea cu ce am zis mai sus e cam exceptie daca stai sa calculezi procentele din populatie.

      192
    • Salariul mediu net era aici in judet anul trecut vreo 4600 de lei. Iar anul asta a depasit 5000 de lei.

      Deci o familie absolut banala inseamna 10.000 de lei net pe luna.

      421
    • Oala Marty are nota 1.8 pe google, cu recenzii catastrofale. Au intrat trolii de la concurenta sa ii traga in jos?

      121
    • Hm, am pus raspunsul la comentariul de deasupra. Jeez!

      14
    • @Red
      In primul rand conteaza ceea ce crezi tu ca este mai important pentru tine. La ora actuala Romania este o tara super ieftina ca si cost al vietii, daca ai un salariu peste medie. Daca in schimb te afli in zona salariului mediu sau mai jos, plus mai ai si copii lucrurile nu sunt asa de misto. Din nou asta tine si de om si cu cat de mult te multumesti. Am vazut multi romani cu familie fericiti in poze, dar nu si-n realitate.
      In al doilea rand o sa intelegi ca Romania este o jungla cand indirect te vei intersecta cu unele chestii ce tin de stat: educatie, sanatate, justitie, politie. Dupa ce te intersectezi cu astea vei vedea ca lucrurile sunt contrastante. Pe de o parte costul vietii este mic, insa pe de alta parte poti muri cu dreptatea-n mana sau mancat de bacterii. Stiu exista varianta privata la anumite servicii, dar serviciile alea sunt oferite tot de romani educati de aceeasi scoala despre care vorbeste autorul la punctul 10.
      Fiecare este dator sa-si faca calculul si sa decida ce e bine pentru el/ea. Personal sunt de parere ca Romania este o tara ieftina si cu multe lipsuri la nivel de servicii publice. Daca accepti asta si mai mult esti dispus sa ungi treaba unde este nevoie, este raiul pe pamant. Daca nu, poti pleca oriunde lumea nu a fost mai libera si deschisa precum in acesti ani.

      132
    • „Ieri mi-am dat seama ca nu am mai iesit in oras de cateva saptamani.”

      @Red nu stiu daca o sa citesti dar esti chiar trist, anost si nu prea ai voie sa ai o parere despre nimic de acum incolo in afara de mancarea din farfuria ta.
      Nu ai cum sa vezi realitatea din moment ce tu nu iesi cu saptamanile si esti si multumit cu asta.

      Efectiv nu ai cum.

      25
    • Corect @dny.

      Dar nici nu poti sa iesi repetat din casa pana cand dai de o problema ca sa ai ce sa comentezi.

      Invers, in Occident sunt multe probleme, de la medici care prescriu doar paracetamol, la politie care ignora imigrantii arabi mergand la costurile enorme pentru o banala chirie. Adica si vesticii in general stau in case si servici. Chiar am ramas surprins in Bordeaux la ora 18:00 ca nu era nimeni pe strada inafara centrului. Iar in Barcelona am inteles ca se fura la greu pe strada.

      65
    • Red , avem si noi medici care fac mult mai mult rau decat cei din vest care prescriu doar paracetamol.
      Avem si noi rromi care sunt ignorati de politie cum sunt imigrantii arabi.
      Avem chiar si politicieni si oameni de afaceri de asemenea ignorati de politie.
      Avem si chirii scumpe vs salariile actuale.

      Sti ce nu prea avem ? Nu avem foarte multe familii din astea banale de care spui tu cu un castig net de 10.000 lei pe locuinta.
      De aia zic sa mai iesi din casa un pic. ca face bine.

      51
  9. 1.Nu au cum să renunțe jigodiile la pensiile speciale, a zis-o pe față Ciolanu, pardon Ciolacul, că se depopulează instituțiile.
    Ooo, care instituții?SRI?Magistrații?Parlamentul?Poliția?
    Ah, dar cine îi va angaja pe ăștia prin Europa?
    Cine le va acorda pensii speciale în Europa?Nimeni.

    Comentariu apreciat.404
    • Nu, pensiile alea sunt voința noastră. Șă ne amintim că partidul care a dat cele mai multe a câștigat alegerile singur cu 45%. Și să ne amintim că în 2010 au fost recalculate pentru militari în funcție de activitatea pe toată perioada toți înjurau guvernul pe tema asta (deși ăia care nu avansaseră în grad cu trei luni înainte aveau pensii mai mari).
      În concluzie, fiți mândri că sunteți români (sloganul ălora cu 45%), mergeți încet pe drumurile care sunt că nu trebuie autostrăzi și încolonarea la plata taxelor.

      172
    • @IC: nu, nu sînt voința noatră, e profund greșit.Este voința politrucilor, noi nu am votat pentru asemenea mîrșavuri.PSD și PNL au dat tot felul de pensii pentru magistrați, militari, secu, guvern, parlament, local.
      E clar că acum își dau peste gheare dacă taie pensiile și nu e deloc surpriză cînd vor anunța că nu taie pensiile speciale urmînd să achităm în continuare mizeriile lor și proiectele care nu vor fi susținute din PNRR 3 milarde.

      211
    • Dar pe astia din PSD si PNL cine i-a votat? Nu tot noi?

      180
    • @sly și peste câțiva ani urmează să ne spui că ai votat ieșirea din UE pentru că nu îți place că ne impun reguli și norme. Dar de fapt tu vrei să treci granița doar cu buletinul când mergi în vacanță și să te poți angaja acolo (dacă nu tu măcar copiii tăi).
      Pe scurt: s-a câștigat cu 45% cu o platformă naționalistă, în care pozau toți ca fiind hăituiți de justiție, cu oameni fără bun simț… la ce te așteptai? Ăia care ascultă vor fi răsplătiți, ăia care nu vor fi dați afară și vor pierde mult (adică ditamai pensia). Chiar nu trebuia să fii așa de inteligent să îți dai seama că se va ajunge la dezastru.

      91
    • @ Andrei: i-ai votat ca să dea pensii speciale sau pe promisiunile(minciuni) lor din campanie?
      Eu am votat pentru educație, sănătate, angajări pe concurs la stat, etc.
      Asta cu cine i-a votat e o fentă pentru noi și ce e mai grav că unul ca tine merge după ea.

      36
    • @IC: tu ai habar cu cine am votat eu? Man, abia aștept să plece copiii mei în vest.Aici excluzînd natura nu este mare lucru de țara asta.

      25
    • @sly, uite un exemplu: ce educație vrei de la unii cu doctorat de mântuială care înjură pe cineva care și-a făcut doctoratul sub îndrumarea unui laureat Nobel pe motiv că nu are diploma de Bacalaureat echivalată aici.
      Toți îți vor promite educație și sănătate, dar tu ești ăla care trebuie să se uite puțin la candidat și susținătorii lui: cum vorbește și se poartă cu alții, ce a făcut înainte… Ăia nu păreau să aibă minimul de bun simț când apăreau la TV, ce educație voiai să primești de acolo?

      62
    • De ce cred că pnesiile astea sunt voința poporului pe scurt: 4 ani a fost la guvernare guvernare un singur partid care nu a făcut mai nimic infrastructură și a creat noi clase de privilegiați. Dacă la următoarele alegeri ar fi scăzut undeva la 15% ar fi fost un semnal de alarmă și pentru următorii – dacă vor să se mențină la butoane trebuie să facă câte ceva. Dar a avut cel mai mare procent… semn că nouă ne place asta – poate nu la toți dar cei mai mulți sunt de acord cu ce au făcut ei.

      53
    • @IC: „Dar a avut cel mai mare procent… semn că nouă ne place asta – poate nu la toți dar cei mai mulți sunt de acord cu ce au făcut ei.”
      Prezența la vot în 2020 a fost sub 35%.Despre care toți vorbești aici?Faci exact cum fac politrucii folosind generalizarea.
      Nu man, 65% sînt scîrbiți de vot.Asta este o problemă în cele mai multe țări.
      4 ani a fost PSD-au dat banii unora și altora.4 ani a fost PNL-a făcut la fel ca PSD, doar că ceva mai puțin.

      50
    • Toată lumea pleacă pe fentă.
      Pensiile militare nu sunt mari, într-adevăr, dar cele ale generalilor din armată, SRI, poliție etc sunt SCANDALOS de mari.
      Aici e fentă, se sperie marea masă de gradați și ofițeri, se bagă în față niste pensii normale pe medie, dar profitorii sunt cei cu grade mari, care ajung și la 16000 – 19000 lei pe lună.
      Ei au putut să își aranjeze tteburile astfel încât pensia să depășească cu mult media soldelor.

      150
    • Din punctul de vedere al politicienilor ăia scârbiți de vot nu există. De ce ai repara școala din cartier dacă în preajma votului e o minivacanță și majoritatea părinților își iau concediu și pleacă? Nu mai bine faci festivalul panseluțelor cu mici și bere? Din punctul meu de vedere ăia ar trebui puși în dreptul a adunat cel mai mare procent… Nu e ca și cum lipsa lor a dus la anularea alegerilor sau un număr mai mic de parlamentari. Orice categorie socială care nu va înclina balanța va fi ignorată complet.
      Poate să vină și candidatul cel mai bine intenționat dar dacă va descoperi o serie de contracte pentru servicii supraevaluate și care nu pot fi reziliate nu va putea face nimic. Bineînțeles, dacă iese tot ăla vechi furnizorul va fi impresionat de carisma și puterea lui de negociere…
      Alegerile ar trebui să fie despre cum să îți dai seama care din ei e cel care ar fură mai puțin și tras un semnal: nu face prostii prea mari intră altul la butoane și pierzi vaca de muls.

      50
  10. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ciuca-am-foarte-mare-incredere-in-ion-l-am-asumat-cu-toate-glumele-si-il-voi-asuma-si-a-doua-si-a-treia-oara-2292617

    Ce pretentie poate avea cineva de la Ciuca?
    Au recunoscut „creatorii NOI-ION-ului” ca a fost regizat momentul, dar Ionel al nostru insista sa se faca de ras in continuare desi cel mai probabil a participat cu buna stiinta la moment. Inclusiv puiutul de securist Burduja face caravane prin licee cu NOI-ION
    Nu mai zic plagiatul, unde Ionel Ciuca este sub orice limita a decentei
    Si totusi omu o tine cu onoarea de meletar si are vise de presedinte

    130
  11. Nenorocit Negoiță cum betonează el tot, dar ce bine e când mai face 10 locuri de parcare noi și am unde să-mi parchez mașina. Da, a desființat trotuarele dintre aleeile blocurilor, dar oricum doar săracii merg pe jos, dă-i dreq.

    141
    • Cand s-a nascut, Romanul conducea masina care o ducea pe ma-sa la maternitate. Daca s-ar putea, si-ar parca masina sub geam, in orice caz pe locul pe care i l-a lasat tac’su mostenire de la bunica’su. Romanul si-ar lua masina in sufragerie, da’ nu-l lasa nevasta. Lasa ca se razbuna el si-o pune sa se urce in masina in sosete.

      Romanul ia masina ca sa se duca la colt dupa paine. Sau dupa covrigi cu iaurt. Romanul se duce cu RangeRover ca sa-si ia gogosi soioase de 3 lei in punga de plastic si parcheaza pe avarii pe coltul intersectiei unde e gogoseria. Romanul pune intotdeauna benzina de 50 de lei, nu conteaza cat costa.

      Romanul se duce in mijlocul naturii la iarba verde sa respire aer curat si sa asculte pasarelele, cu masina unde se mai duc alti 100 ca el, face gratar si pune manele blana. Bonus, isi spala „his precious” pe malul raului.

      Romanul conduce in oras cu 80+, fara sa semnalizeze. El se grabeste, e ocupat. De-aia si parcheaza astfel incat blocheaza porti, garaje, pe altii. El ARE TREABA.

      Romanul conduce cu-o mana pe telefon, una pe volan, una pe schimbator si cu cealalta imparte ‘atentii’ prin geamul deschis. Romanul foloseste telefonul pentru FB dar sta la coada la trecerea peste podul de peste Dunare ca sa plateasca la ghiseu.

      Romanul franeaza violent pe trecere apostrofand cu „fa, vezi ca asta calca, nu f..te”. Romanul cand vede o femeie frumoasa pe trotuar claxoneaza, eventual intra in ala din fatza lui si-l face garaj, pentru ca l-a furat „peisajul”.

      Romanul isi duce copilul cu masina pana in usa gradinitei / clasei, dar e nervos ca „e aglomeratie”. Romanul tuseste de la aerul poluat dar ia pastile cu pumnul in loc sa lase masina in parcare.

      El NU POATE fara masina. Masina il defineste. Daca nu e in masina se simte ca si cand ar fi in fundul gol. El nu se inghesuie in transportul in comun „cu toti saracii”.

      180
    • Din contră, din ce văd eu prin sector s-au înființat multe trotuare, nu desființat. Da, când nu te deranjează să mergi printre mașini parcate aiurea, o să vii să spui că e nasol că nu mai e spațiu verde, dar era nesimțire ce se întâmpla (și se întâmplă) pe străduțele mici din cartiere.

      45
    • @Ciuby nu știu pe unde stai tu în sectorul 3, deci nu te contrazic cu înființatul de trotuare prin zona ta. Cu toate acestea, trendul în S3 este clar: trotuarul existent se mută către grădina din fața blocurilor, iar pe locul trotuarului se fac parcări. Prin spatele blocurilor sunt desființate complet pentru a face loc mașinilor. Uneori s-a mutat trotuarul fără să creeze mai multe locuri de parcare, doar pentru că așa era ordinul, vezi aici un exemplu: https://www.google.com/maps/@44.4182932,26.140117,3a,75y,43.05h,86.85t/data=!3m6!1e1!3m4!1s1oRokPs7GSVoR3HY7k7c9g!2e0!7i16384!8i8192

      Tot o bandă de circulație rămâne liberă, mașinile tot în spic parchează, dar tu ca pieton faci acum slalom printre copaci.

      PS. Nu toate intervențiile sunt rele, de exemplu la Republica au reconfigurat toată intersecția acum 2-3 ani: lărgit trotuarele din jurul stației de metrou, mutat stația de tramvai fix la gura metroului, montarea unui peron în plus pentru capătul de tramvai, mai nou refac și trotuarul din față la Dedeman și toată zona a ajuns să fie mai ordonată.

      11
  12. Cum vad eu situatia apropo de subiectul 5, cu „betonarea” din sectorul 3 (ca locuiesc in sector si se lucreaza chiar langa blocul meu). S-a eliminat trotuarul vechi si s-au pus clasicele pavele cu borduri inalte. Rezultatul este ca masinile nu mai parcheaza deloc pe trotuar, chiar poti merge civilizat pe acolo, bine cu exceptia unuia care si-a ridicat motocicleta pe trotuarul nou (cat de cocalar sa fii!). S-a dorit crearea de locuri de parcare (banuiesc ca vor fi cu plata) dar cum spatiul nu permite, au mai taiat 1 metru din gradina blocului (gardul din sarma, gard viu si niste flori si buruieni). Au montat o teava prin care vor uda gradina (sa nu mai ude locatarii cu apa lor) si au promis ca vor pune gazon, copaci unde se poate. Pe de alta parte gradina blocului nu este a blocului, este a primariei, asa ca au tot dreptul sa faca ceva pe acolo (doar sa faca). Oamenii nu inteleg ca pamantul gol nu inseamna spatiu verde. Inteleg ca cei care locuiesc la parter sunt nemultumiti ca s-a intrat in gradina lor. Ori aceasta e a tuturor locatarilor, nu doar a celor de la parter. Muncitorii au spus ca se evita taierea copacilor si de aceea a aparut solutia cu trotuar prin gradina blocului (maxim 1 metru cred).

    129
    • ‘Pe de alta parte gradina blocului nu este a blocului’

      Tin sa te corectez. Gradina blocului este a asociatiei de proprietari , deci implicit a blocului. Se plateste impozit pe cota parte din gradina/per apartament. Primaria NU are voie sa ia din gradina blocului.
      Metrul ala taiat, de care zici, din gradina blocului , intra deja in sfera penala.

      149
    • Deocamdata trotuarul tau cel nou e gol. In curand va deveni parcare. Masinile: „we are the Borg. You will be assimilated. Resistance is futile.”

      100
    • @VuAd, ai vreo „dovadă” care să susțină ce spui? Mi-e foarte greu să cred că asociația de proprietari are drept de proprietate pe pământul ăla de p-acolo, dar poate ai dreptate.

      21
    • @VuAd: stii tu ceva dar nu corect. Situatia difera de la bloc la bloc. La mine zice ca am 16 metri patrati si coreland cu 39 de apartamente, unele mai mici, altele mai mari, rezulta vreo 625 metri patrati. Care reprezinta suprafata la sol a blocului. Pe aia platesc impozit si pe apartament. Dar de gradina nu am nimic. Am inteles ca sunt cazuri cand exista si cote parte din gradina, dar nu e cazul la mine.
      @hash: trotuarul va ramane gol pentru ca e destul de inalt sa nu poti urca acolo cu o masina obisnuita si vor fi facute locuri de parcare cu plata chiar langa el. De altfel cred ca asta e si motivul lucrarilor, cateva locuri de parcare cu plata vs. masini parcate „la liber” pe trotuar. Ca masinile existente tot in zona vor ramane.

      52
  13. 10. Dati-le profesorilor parghii. Uneori o bataie la vremea ei face cat .. ptiu, asta e din alt film.

    Profesorul nu are voie sa faca de rusine un elev in fata clasei, ca ala se simte discriminat.

    Profesorul nu are voie sa faca publice notele clasei.

    Profesorul nu are voie sa atinga elevii nici cu o floare. Sa faca de ras/laude un elev anume la sedina cu parintii. Sa puna lacate. Sa exmatriculeze elevi. Sa .. nimic.

    Ce-ar trebui ma rog sa faca profesorul? Sa stea in genunchi in fata elevului, „hai te rog invata, mama ma-tii cine te-a facut, ca sta acasa numai pe telefon si la bere si tie-ti pretinde sa inveti”.

    215
    • Statul nu are nici o pârghie, dar absolut nici o pârghie să-și educe cetățenii.
      Dacă ar avea mai multă putere ar rupe norii.
      Profesor, polițist, doctor, procuror, judecător își fac treaba, numai cetățeanul în familia lui nu-și face treaba. Și mai și comentează aiurea.
      Am înțeles bine?
      Așa că cetățeanul ar face bine să ia legea în propriile mâini și să înceapă să ajute statul neputincios.
      Sau nu e vorba că statul nu are putere, ci că-i e lene să fie stat, începând cu președintele și terminând cu profesorul.

      81
    • Eu m-am referit strict la profesori. Daca vrei sa generalizezi te priveste.

      61
    • A, si-nca o chestie. Statul e exact ca tine, cel care te dai zmeu pe net si esti pisoi fricos la sedinta cu parintii, o mermelesti in viata de zi cu zi, pentru ca stii in sinea ta ca nu prea esti ‘pe bune’.

      83
    • Dacă președinția, jumătate +1 din parlament, primării, consilii, instituții ale statului sunt conduse de profesori atunci e statistică.
      Generalizare e atunci când guvernul, serviciile și alte instituții publice sunt conduse de generali.

      10
  14. Banii europeni de investiții (IMM-uri) sunt blocați. Vreo 4 luni. Cineva pe care cunosc a fost cu un plan de business și i s-a spus că sunt blocați. Cică sunt luați dosar cu dosar.

    N-am urmărit, s-a dat știrea asta sau încă nu s-a dat ordinul de zi pe unități pentru presa aservită?
    Să fi furat de la un buzunar (Euroins) și să-i pună în celălalt buzunar (bisnismenii cu partide, servicii secrete ș.a.) ca să compenseze pe cine trebuie?

    33
  15. stirea cu adevarat importanta: https://www.g4media.ro/danone-cumpara-zer-din-asia-din-cauza-preturilor-ridicate-din-europa.html

    cineva din Cluj cred ca se mai imbogateste o data

    70

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Alte linkuri (mostly NSFW)