Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. Roamnii se tem de hackeri, dumnezeu si alte chestii pe care nu le inteleg. Nu fac efort sa isi puna intrebari. La magazin in fata mea casierul ii zicea clientei sa aiba grija cu cardul contactless ca sunt unii prin autobuze/tramvaie care au dispozitive si iti iau banii de pe card. Tanti devenise un pic speriata.
    I am zis ca aia trebuie sa aiba un dispozitiv care sa comunice cu banca ei, cu banca unde se duc banii. Ca banii pot fi urmariti. Ca primeste sms pe telefon.
    S-a linistit cand si-a adus aminte ca are alerta sms.

    00
    • Eu nu am alerta sms la un card contactless pe care primesc lunar bani si nici nu am cum sa setez asa ceva pentru ca emitentul cardului nu ofera o asemenea optiune.

      Aia cu scannerele portabile folosite in mijloacele de transport pentru a fura banii de pe carduri se intampla deja in unele zone ale lumii, la un nivel scazut momentan. Inca nu e tehnologia pe mainile baietasilor nostri ca sa apara cazurile si in presa locala.

      Banii poti fi urmariti, dar sa te fereasca al’ de sus sa ti se fure banii dintr-un cont bancar romanesc ca prinzi pensia si tot nu iti vei primi garantia de la banca, ba chiar vei fi tratat chiar tu ca un infractor care incearca sa pacaleasca banca.

      00
    • Cateva reguli simple pt contactless:
      1. Portofel cu insertii fine de metal

      00
    • Reguli pt contactless:
      1. http://home.bt.com/lifestyle/money/cards-loans/how-a-simple-trick-with-foil-can-prevent-contactless-card-fraud-11363994986984
      Folie de aluminiu in portofel sau portofel special cu insertii de metal

      2. Banca este obligata sa restituie orice suma de bani debitata fraudulos.
      Am patit-o si pot sa zic ca in maxim 48h va primiti banii inapoi. Desigur, depinde de caracterul fiecaruia si cat de credibili sunteti, ca in orice in viata asta (aici apar de obicei problemele: romanii sunt campioni la „guilt complex”)

      00
    • @pono – gresit. sunt patit. mi s-au returnat banii cam intr-o saptamana. Noroc ca n-a fost o suma prea mare (poate si din cauza asta?). Mai enervant a fost ca a trebuit sa car niste hartii dintr-un loc in altul (extras de la banca semnat, politie, declaratii eu, declaratii nevasta, inapoi la banca, declaratii ca nu devin parte vatamata, semnat, etc).

      Nah, pierzi niste timp si nervi – ca pe la orice institutie romaneasca. In fine, ideea e ca banca e asigurata si-ti da banii inapoi – chiar daca ai figura „suspecta”. Bine, daca esti mai „suspect”, probabil ca dureaza un pic mai mult. Si apoi, probabil ca pentru batrani sau pentru cei care chiar au o problema cu banii astia se poate grabi un pic procesul.

      Ideea e simpla: bancile platesc niste asigurari pentru mizerii de genul asta. Si nu la ASTRA. Daca tehnologia e riscanta, asigurarea creste. Daca asigurarea creste, comisionul creste. Daca comisionul creste, nu mai vrei tu sa folosesti tehnologia asta. Si apoi, asiguratorul ala are, cel mai probabil, propriul sau auditor/consultant in securitate – care ii poate spune cam cat de sigura e plata wireless.

      00
    • @miticosul posibil sa se fi schimbat ceva in ultimii ani, nu zic nu. Un apropiat de al meu nu si-a recuperat nici in ziua de azi banii furati din cont, dupa ce a folosit un bancomat BRD manarit. Asta prin 2006 – 2008. Paguba a fost de vreo $20000, nu mult, ca deh, daca nu ai limita la card ti-o iei din plin. Hotul a fost prins, condamnat, dovedit ca nu se cunostea cu victima, iar pagubitului i s-a sugerat, inclusiv la politie, sa dea in judecata hotul pentru a-si recupera banii.

      00
    • Nu înţeleg oamenii care îşi ţin toţi banii pe contul ataşat cardului.

      Eu la ING am mai deschis încă un cont de RON, şi ţin banii acolo. Pe contul direct ataşat cardului am maxim 2-300 ron, cât am nevoie într-o zi la cumpărături de ex.

      Avantaje:
      Pur şi simplu nu pot fura mai mult de atât, fiind card de debit.
      La sume mici banca se mişcă mai repede, fără acte speciale.

      Pentru cardurile de credit la fel, recomandat să ai 0 RON pe el, şi să foloseşti creditul, şi să rambursezi din contul normal creditul.

      Avantaj: Dacă se fură, se fură banii băncii nu ai tăi, şi se mişcă muuult mai rapid când e vorba de banii lor. Pentru că le zici că nu plăteşti şi gata, să te dea în judecată. Dacă demonstrezi că a fost pe bune, nu-ţi pot face nimic.

      Dacă sunt banii lor altfel stă treaba. Dacă sunt banii tăi, li se rupe pentru că nu apar în contabilitatea lor ca pierdere, şi până la urmă, nu-s banii lor…ai timp să aştepţi, nu te grăbeşti nicăieri, sunt termene legale şi nu ai ce le face, asta e.

      00
    • @pono – 2002/2003. Visa/Mastercard/* nu au voie sa existe fara asigurarea aia. Probabil ca e ceva necurat la mijloc. Si nu trebuie sa dea in judecata hotul, ci banca. E manipulat/intimidat. my 2c.

      00
    • A fost o poveste ciudata. Din cate am auzit de la cei pagubiti (dar nu vreau sa mananc cacat aiurea), dupa vreo 2 ani ar fi fost dovedita complicitatea unui angajat al bancii, acesta fiind motivul pentru care banca nu a vrut sa-si asume daunele si responsabilitatea. Cel mai probabil au fost mai multe persoane afectate si banca a ales sa nu recunoasca problema ca sa nu fie facuti de cacat in presa si sa nu se pomeneasca cu procese civile. In urma cu 10 ani inca se faceau manarii grave in defavoarea clientilor si preferau sa musamalizeze problemele in loc sa le rezolve. Ideea e ca nici in ziua de azi nu s-au returnat banii, cu toate ca sageata care i-a scos si-a recunoscut fapta si a fost condamnata la noi in tara.

      00
  2. 30000 de euro pentru un elev, 12 ani, cam contravaloarea costurilor pe student într-un semestru într-o universitate din top 100. asta așa, ca să ne dăm seama unde e problema.

    în rest, cifrele mult mai interesante sunt legate de bugetul per capita. când ai 90% din bugetul londrei… nici nu-mi pot închipui, sincer, cum ar arăta marile orașe ale româniei cu administrații eficiente, corecte și cu bun simț.

    00
    • Întreabă-te cum arată Bucureștiul cu bugetul actual de 1 miliard de euro ți vei afla cum va arăta peste 5 ani.La fel, dar cu buget mai mare.
      Bugetul CSM este de 10 milioane EURO.

      00
  3. NOU
    #12

    Oricum marii conducatori ne joaca acum din taste pe Twiter , Pe fb. Se poate schimba masina bugetara din educatie. Inlocuit totul cu un alt tip de scoala mai simpla mai eficace. De asemeni nu avem nevoie de Uniunea Europeana. Putem fi independenti. Dezvoltam agrigultura, zootehnia, apicultura, pescuitul. Scoli de meserii. Si ce daca suntem tarani cu bani? Si in Germania, Franta sunt „tarani” fara fite de mega manager asistent . Si bani de la ei! Nu avem nevoie de parlament cu sute de oameni care muta hartii dintr un loc in altul. Pentru invenstii ne creem o noua BANCA . Le putem desfinta pe restu si asa nu sunt ale noastre, romanesti. Putem pune tineri fara experienta din caminele studentesti alesi. Iar cei batrani angajati voluntari / consilieri caci oricum au bani.

    00
  4. Silvia se marita :))

  5. Ce prosti sunt cei de la GSP, scriu un articol despre Bianca Antonescu, o romanca de 23 de ani care face ravagii pe internet dar surpriza, contul e fals, pozele sunt ale italiencei Alessia Macari:
    stirinebune.gsp.ro/40-de-imagini-dementiale-bianca-face-ravagii-pe-internet-cu-sanii-ei-vezi-o-supergalerie-foto-502833.html

    00
  6. Blogul Academia Catavencu, amuzant.

    Dar cu lipitori insipide ca PAH si buhai cu burta plina ca Buscu si Dinescu, la ce sa te astepti?

    00
    • Hint: nici PAH, nici Buscu si nici Dinescu nu mai sunt la AC demult.

      De fapt titlul induce in eroare: „Revista Academia Cațavencu își încetează apariția în varianta tipărită, după 27 de ani” nu sunt 27 de ani, toata redactia s-a mutat la Catavencii. AC ramasese numai cu numele. De aia se si inchide. Eu o citeam cand cu referendumul anti-Base din 2012 si atunci ii faceau un rim job de toata frumusetea in fiecare editie. Pana la urma mi s-a facut greata.
      AC-ul original facea bascalie de toti si de toate si in aia consta farmecul ei. Noul AC ataca doar inamicii patronului/sponsorilor si s-a condamnat singura.

      00
  7. Miniștrii noștri nu vor fi niciodată la nivelul celor din Chile care au studii pe la MTI etc.
    Așa oameni, așa țară.

    00
  8. Asteptam revista tiparita Facebook. :)

    00
  9. Dacă o primărie alocă 30.000 euro/elev/12 ani, asta nu înseamnă că atât a costat educația, ci că atât a costat educația+ce au sifonat.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube