Știrile zilei – 24 august 2021

  1. Brunetă . Roz . Brunetă . Verde . Mov . Blondă . Brunetă . Brunetă . Blondă
  2. România a devenit importator de gunoaie
  3. ANPC se fac că muncesc la final de sezon
  4. Câinii maidanezi revin
    Soluția e mers prin sate și castrat tot.
  5. Hotelierii sunt supărați pe AirBNB
  6. A decedat artistul Doru Stănculescu
  7. PC Garage face cadouri
  8. Am învățat azi:
  9. Veneția se va vizita doar cu programare

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

78 comentarii

  1. Iar se trezesc cuțofilii!

    • Sa se dea cu fundu de pamant ca sunt si ele fiinte nu costa. Sa ii ia acasa si sa aibe grija si responsabilitate da. Bine ca carnea cu care hranesc cainii nu sunt de la fiinte, ea vine de la arborele de chappii. Solutii sunt dar na, nu sunt etice.

  2. Veneția ține cu tot dinadinsul să aibă turism falimentar. Pandemia se pare că nu le-a fost deajuns.

    • Prea prosti aia dar vad ca și aici sunt câțiva de ai minusuri la comment

    • Întreținerea orașului costă bani iar mulți se cazează în localitățile din apropiere. Când vizitează orașul majoritatea cumpără 2-3 magneți și o felie de pizza la pachet dacă nu vin cu mâncarea de acasă pentru că în oraș e mai scumpă. Așa că din punct de vedere al orașului dacă scapi de ei e mai bine (mai puțin gunoi de adunat seara).
      Pe termen lung prea mulți turiști alungă ceilalți investitori (aglomerație și e mai profitabil să faci hotel decât spațiu de birouri sau hală de produs ceva). Toți tinerii care nu vor să se facă barman, chelner sau menajer la hotel (astea sunt majoritatea posturilor din turism și nu sunt plătite cu salarii foarte mari comparat cu media pe țară) pleacă din oraș. Iar când a venit covid s-au trezit că turismul s-a dus iar firmele din alte domenii sunt foarte puține ca să ai de unde încasa un impozit sau să ai angajați din alte domenii care să mai comande la un restaurant ceva.

    • Venetia poate exista foarte bine si fara turism. In general, turismul fortat, de masa, se face in detrimentul localnicilor. Sa-ti mai dau 2 exemple: Oradea – foarte dragut oras dar de cand se pedaleaza puternic pe atragerea de turisti parca ceva nu mai e ok aici. S-a dus naibii vibe-ul care-l caracteriza pana acum niste ani. E o jungla acum. Un alt exemplu, mult mai puternic: Cracovia. Si astia au marsat puternic pe turism (dar si au cu ce, nu aiurea-n tramvai ca Oradea), pana la un nivel in care localnicii incep sa zica Stop!. Petrec mult timp acolo, e a doua mea casa, dar sincer sa-ti zic, din aprilie pana-n oct. e horror. Toamna, iarna si putin primavara poti sa simti cu adevarat orasul. E superb, ca atmosfera. Si sunt pe acolo de la inceputul anilor 2000, am vazut clar dezvoltarea si posibila cadere din cauza turismului. Intocmai ca in Venetia. Si soc-si-groaza, asta-i viitorul tuturor oraselor care cresc puternic doar pentru turisti, fara a mai baga in seama si nevoile locuitorilor.

    • @Deea, @Bogdan, turistii aia care nu sunt dispusi sa plateasca intre 3 si 10 euro intrarea sunt exact cei care nu vor cheltui aproape nimic in oras. Indiferent cu ce mijloc de transport ajungi in Venetia, taxa aia medie de 6-7 euro este nesemnificativa raportata la costul transportului.
      Stiu ca voi va considerati mai inteligenti decat autoritatile, dar nu cred ca aveti acces la date concrete legate de numarul de vizitatori zilnici. Ei si-au facut niste calcule si au ajuns la concluzia ca orasul este supraaglomerat.

      @Ovi, ar fi imposibil ca Venetia sa supravietuiasca fara turism. Dovada este si faptul ca in timpul iernii (cand nu prea exista turisti) populatia scade la mai putin de jumatate. Majoritatea pleaca in orasele din jur pentru ca nu exista nimic de lucru.

      Venetia nu produce nimic, nu poate fi un centru logistic important din cauza configuratiei orasului, nu s-ar justifica transformarea intr-un hub de birouri deoarece nu exista cladiri care sa poate fi transformate in mod eficient in spatii de birouri, etc.

    • Oradea are cam 3 parcuri industriale, similar cu Cracovia.
      Dar simte Ovi ceva ca nu mai e ce-a fost si ca doar turismul e in floare. N-a dat argumente in 3 fraze intregi, dar stie el de Oradea. Venetia se cam bazeaza pe turism in schimb.

    • Veneția ar rezolva totul dacă ar pune taxă la intrare pur și simplu, să fie eventual un bon valoric consumabil oriunde înăuntru.

      Problema aia cu cazările afară e reală, lumea nu consumă nimic în Veneția ci doar vizitează fac poze și pleacă, lăsând în urmă haos. Și da, e clar că întreținerea costă și dacă nu poți lua bani indirect prin serviciile conexe (cum e în orice alt loc turistic, nimic deosebit) ar trebui să pună o barieră și taxă de fixă de x eur la intrare și la revedere.

      Cu banii ăia înăuntru poți cumpăra magneți, mânca pizza, ce vrei tu, dacă nu-i consumi, asta e, rămâne acolo. Poți plăti și separat dacă depășești suma, dar ar fi un fel de cheltuială minimă impusă, să fie corect și pentru businessurile locale.

    • Veneția ține cu tot dinadinsul să aibă turism falimentar. Pandemia se pare că nu le-a fost deajuns.

      Prea prosti aia…

      Turismul nu este un complex industrial. Nu e economie. Păcat că lipsa de sinapse vă afectează modul cum votați (sau nu) ori de câte ori e vorba de economie, iar boii cu vacile tresar cu turismul în bucă.

      Îl citez pe Eftimie dintr-un articolaș scris recent: „[…] Nu pot trăi din turism, nebunule, că nimeni nu trăiește din asta. Grecia are trei milenii de istorie în spate și un milion de miliarde investiți și abia scoate 20% din PIB pe asta; […]

      Mai terminați dracului cu turismul și harnelile pseudoeconomice.

    • Daca nu mai vin turistii, poate ca Venetia nu pierde foarte mult, insa imediat vor incepe sa planga de foame toti aia cu apartamente de inchiriat prin Marghera si Mestre pana la aeroportul din Treviso. Si aia care te plimba cu barca pana in Murano si Burano. etc. etc.
      Poate ca nu-si cheltuieste toata lumea banii fix in centrul Venetiei cand merge s-o viziteze, dar banii tot acolo in raza de 20km raman.

  3. 8. fără „rautacisme”, un șef de companie de gunoaie nu oferă soluții reale. E de înțeles ca o grămadă de deșeuri nu se pot recicla sau reciclarea lor implica eforturi suplimentare dar tocmai de aia e plătită compania de gunoi, sa vina cu soluții. Granule de plastic? Cică sa le păstrezi în casa. Pana când? Pizza prin glovo? Cică sa separi bine cartonul îmbibat de grăsime de ala neimbibat. Cu toporul cel mai bine. Cărțile cu coperți groase cică sa le jumulesti bine înainte. Folia cu bule tine-o bine în casa dar nu se știe pana când. Și orgasmul reciclării e reprezentat de sfatul de a dona saltelele vechi unor adăposturi pentru oamenii străzii. Înduioșător și total nepractic.
    Si totuși nu am înțeles unde trebuie sa arunci granulele de polistiren, foliile cu bule, saltele vechi, cioburi de farfurii etc. Ce faci cu ele?

    • Prin alte parti unde reciclarea are peste 10 ani, unii separa la plicuri hartia de foita de plastic. Cu timpul te obisnuiesti si faci asa, sau ramai doar un comentator frustrat.

    • @ttavi omul a întrebat ce face cu lucrurile pe care ăla a zis să le țină acasă. Nu s-a plâns că nu vrea/știe/poate să desfacă folia de plastic de pe plic ci cum să scape de anumite produse. În locurile unde reciclarea se face de „peste 10 ani” sigur poți întreba și afli unde duci chestiile alea, nu ți se spune să le ții acasă. Sunt oameni care vor să recicleze, colectează selectiv deși nu au condiții să facă treaba asta și se trezesc că nu știu/nu au unde să ducă ce au selectat.

    • @ttavi
      In ritmul asta peste 10 ani va trebui sa separi hârtia igienica de kakat după ce te-ai șters la cur. Și sa le colectezi separat.
      Ce comentam eu e însă că domnul ala de la salubritate nu îți oferă soluții reale de a scăpa de gunoaie nerecilabile. Cutii de plastic de mâncare de la tazz? Paie de cocktail? Nu spune cum sa le ecologizezi deși se presupune ca domnul respectiv e un expert în domeniu.
      În fine, anticipând puțin, e posibil ca robotul ala prezentat de elon musk acum câteva zile sa fie foarte bun la sortat gunoaie și atunci nu va mai trebui sa separi punga galbena, albastra etc.

    • NOU
      #16

      Nu le pui in sacul galben, le pui la reziduuri.

    • Să concurăm Rotterdam :)))

    • Câtă vreme pubelele de deșeuri selectate sunt vărsate de către academicienii care lucrează pe mașina de gunoi la grămadă, fără nici o separare a lor, mai așteptăm un pic. Sunt de acord cu toate astea, dar lanțul să continue și după mașină de gunoi, nu doar la suveranii care le separă, iar apoi sunt amestecate ca shaorma de către salubritate.

    • @anonim, pai nu stiu de ce te miri, 99% din sefii astia de companie de gunoaie ar vrea sa aiba 99% din plastic… PET-uri curate si in rest Sticla cat mai putina daca se poate si la hartie numai carton curat. In rest totul la groapa. Pe partea cu metalul, acolo… clar numai doze si metal curat daca se poate… chiar cupru si alama ar fi indicat.

      PS: E normal sa-si doreasca asta, la fel cum e normal ca noua sa nu ne pese ce-si doresc… atat timp cat totul este un joc de-a fraierii pe care-i mulgem ar trebui sa isi dea mai mult interersul.

      PPS: Daca reciclati in mod constant orice in afara de chestiile prinse in proiectul acela cu 50 de bani garantie pe care nu o sa-l implementeze niciun ministru de la PNL, PSD sau UDMR vreodata… sau carton/hartie clasice, va irositi timpul…

    • @anonim Arunci de pe geam ca timisorenii :))

    • @Ionut M hai sa mai lasam mit-ul asta in pace. Ai fost cumva sa vezi mai departe ce se intampla dupa ce le ridica masina sau e asa doar o impresie?. Pentru ca suntem inca intr-o faza incipienta reciclarea se va face in etape, toate la gramada intr-o prima faza pentru ca exista oricum linii de sortare unde se folosesc atat procese automate cat si personal care sorteaza manual. Sticla pusa la gramada cu plasticul si metalul incurca mult mai putin decat cele zece mii de tipuri de plastic nereciclabil puse in pubela galbena sau deseurile contaminate puse la reciclabil.

    • Mea culpa.
      Compania de gunoi vine cu solutia, dar legea e data de autoritati. Deci tot Statul trebuie sa faca miscari in sensul asta. Vazand cum au fost alte chestii (gen poluare si spatiu verde), lucrurile astea vin dupa infringement.
      In alta ordine de idei, in alte tari, fiecare bloc are 4-5 pubele pentru reciclarea selectiva, o data sau de doua ori pe an vine si ridica mobila veche din fata blocului (exista calendar bine definit)
      La casa e acelasi lucru, dar 4mp sunt ocupati de 3-4 pubele (compost, plastic, menajer, carton) si conform calendarului le predai in fata curtii.
      Costul gunoiului este ~ 250 e/an pt prima persoana si alti ~100e/an pt urmatoarele. Se plateste pentru fiecare proprietate.

    • @G Timisorenii care arunca pe geam gunoaie sunt de fapt olteni/sateni din aia ca si tine, care au venit la oras si au descoperit cu mirare ca apa curge si din perete. Din nefericire de cateva decade incoace, TM a ajuns Tot Mehedinti.

  4. Winter is coming
    https://www.economica.net/gazele-pentru-clientii-casnici-din-concurential-ai-celor-doi-mari-furnizori-se-scumpesc-si-cu-67_527973.html
    Și asta fără „certificate verzi” și alte ecologisme idioate. Piața concurențiala, înțelegem dar acum 1-2 ani parca discursul oficial era ca preturile la consumator vor scădea.

  5. 4. DA, sterilizarea este solutia. La noi in cartier (la porumb) este problema mare cu pisicile. Desi este un cartier administrat privat si oamenii au pretentia ca sunt civilizati, sunt multi care sunt convinsi ca lasatul pisicile nesterilizate sa se plimbe in voie “e natural” iar apoi nu inteleg de ce sunt asa multe, de ce sunt pline de toate bolile si parazitii posibili, de ce sunt pui storciti de masini pe strada si, MAI ALES, de ce nu face CINEVA ceva?

    Anul acesta am zis sa fiu eu cineva si am capturat si sterilizat 16 pisici pana acum (8m + 8f), apoi le-am eliberat (e cea mai buna solutie pentru ca “tin teritoriul ocupat” si nu vin altele din exterior asa usor). Mai sunt destul de multe de prins doar in zona strazii mele, plus pe langa.

    Din fericire, si alti vecini au inteles ca este singura solutie si au contribuit cu bani pentru plata veterinarului.

    In restul satului mai sunt cativa voluntari care incearca sa faca acelasi lucru prin zonele pe unde locuiesc.

  6. 8. a. Totusi, sunt informatii noi. Nici inainte nu aruncam la tomberonul corespunzator ambalajele de plastic/carton murdare. Ce pot curata, curat, ce nu, merge la tomberonul de menajer. Umerasele metalice de la curatarorie le duc inapoi. Am suficiente de plastic/lemn. Foliile de plastic le aruncam tot la tomberonul de plastic. Le folosesc la impachetat, dar tot mai raman de aruncat. Separ, unde este posibil, etichetele de hartie de ambalajele de plastic. Unde nu se poate, le arunc la menajer. Incerc cat mai mult sa arunc ambalajele acolo unde trebuie, gandindu-ma ca la sortare muncesc tot oameni si este o magarie sa le fac viata mai grea

    • Orice chestie faci care-ti consuma timp inutil o faci degeaba, legat de reciclare Romania schiteaza totul, s-ar cruci vesticii daca ar vedea ce inseamna pentru un procesator de gunoi din Romania reciclarea si cum se face ea.

      Nu ma refer la alea 2 statii de bun simt.

  7. 5. Ce mișto e vaietul ăla prelung al proprietarilor de hoteluri…

    • Ca principiu sunt de acord cu hotelierii – AirBnB face concurenta neloiala.
      Daca un hotel inchirieaza toate camerele doar prin AirBnB e OK sa nu mai respecte toate regulile legate de hotele?

    • @MihaiC – 1. de ce s-ar caza cineva la hotel prin AirBnB ? 2. Hotelurile se pot adauga si ele pe AirBnB, nu? Si pe booking si peste tot. le este interzis cumva? altfel, e nasol cand primesti recenzii ca ai un hotel de kkt.

    • E aceeași discuție ca uber vs taxi.

    • S-a gasit vaiet de taximetrist cu strigate spre Uber&co la hotel.

    • Airbnb-urile nu sunt concurență, de fapt, zice tristul ăla, dar să se alinieze. Închiriere în scop turistic există și pe Booking; de ăia de ce nu zice nimic? Cum e cu toți jegoșii ăia de la mare cu tot felul de pensiuni la negru? Treaba e simplă, dar jegurile nu vor să se schimbe: hotelurile bune vor face bani întotdeauna. Alea nașpa suferă, că nu vor să se schimbe. End of story.

    • @Noname
      Hotelurile trebuie sa indeplineasca mai multe conditii – de exemplu regulile PSI: arhitectura (cai de acces/evacuare), usi cu deschidere speciala (cele cu bara), sistem de stingere, senzori de fum etc (nu sunt specialist in domeniu, am insirat si eu ce mi-am adus aminte).
      Apartamentele listate prin AirBnB nu au cheltuieli legate de acest aspect si ca atare pot oferi preturi mai mici – de aceea zic concurenta neloiala.

    • Cei care vaita nu inteleg ideea AirBnB sau Uber, deloc.

    • @G.
      AirBnB si Uber, cand s-au lansat, s-au prezentat ca fiind o alternativa de suplimentare a veniturilor persoanelor fizice. Stai singur in 2-3 camere si inchiriezi o camera prin AirBnB; dupa programul tau obisnuit de lucru iesi si faci 1-2 ore de Uber.
      Amandoua au devenit o industrie – se cumpara locuinte pt singurul scop de a fi inchiriate prin AirBnB; in Uber (cel putin la un moment dat) te eliminau din aplicatie daca nu prestai un numar minim de ore pe zi.

    • @MihaiC: confunzi AirBnB cu CouchSurfing

    • airbnb vine cu niste dezavantaje clare: servicii, singuranta, standardizare.

      Daca oamenii aleg un apartament in locul unui hotel ar trebui sa dea mult de gandit hotelierilor, nu?

      Poate serviciile lor nu reprezinta cata plus valoare credeau ei ca reprezinta.
      Pana una alta resorturile alea family friendly si cu servicii sunt pline peste tot: de la burgas pana la domnu’ Murad la Navodari. De ce oare?

    • o reglementare trebuie sa existe si pentru apartamentele inchiriate via AirBNB.
      DAR asta trebuie sa le dea de gandit hotelierilor, concurenta este buna. Si trebuie sa vina cu un set serios de avantaje ca sa isi convinga clientii sa vina la ei si nu la un apartament.
      Personal, prefer hotelurile cand calatoresc, nu ma doare capul de serviciile aditionale de care as avea nevoie (curatenie, asistenta etc, sunt toate asigurate de hotel). Iar in vacante prefer sa mananc la restaurant, nu sa fac ciorba. Ciorba fac si acasa.

    • @alxzen
      „Daca oamenii aleg un apartament in locul unui hotel ar trebui sa dea mult de gandit hotelierilor, nu?”

      Tot oamenii aleg sa mearga cu cauciucuri tocite…

      Hotelierii se gandesc: „Daca am putea activa la fel de liber precum AirBnB, am putea avea preturi mai mici, competitive cu ei. Dar noi trebuie sa respectam niste reguli care lor nu li se aplica.”

  8. 8. Nu arunc in chiuveta solide sau chimicale.
    Nu inteleg insa chestia cu laptele – e toxic daca il arunci la chiuveta?!?

  9. N-am folosit AirBNB încă. Parca nu prea am încredere în diverși necunoscuți ce apoi nu pot fi în vreun fel făcuți răspunzători. Am folosit Booking și treaba e cam similară, dai de tot felul de întreprinzători care nu respectă reguli, iar Booking nu poate mare lucru, in afara de a-l scoate de pe platformă. Reclama falsa la greu, poze ce nu corespund, mizerie. Per ansamblu, trebuie sa existe și aceste opțiuni, in afara de hoteluri clasice.

    • la orice ai un risc: hotel, agentie, booking, airbnb….cat timp e in plaja de preturi jos-mediu …

      am folosit numai airbnb, niciodata booking si inca nu am luat nici o teapa

    • Eu am folosit. De cele mai multe ori a fost ok. Însă când a fost nasol, a fost așa de nasol că nu îi mai folosesc. Sa moară.

    • Am stat de peste 20 de ori cu AirBnB. De două ori a fost mai nasol dar parțial din vina mea, am ales ceva cu review-uri nu foarte ok și cu preț sub medie. Și nu a fost nasol la modul „maine plec acasă”.

  10. Aș adauga si materialele de constructii(amorsa, adezivi) care ajung la scurgere atunci cand renovezi apartamentul.

  11. Toate ca toate, dar cutia de Pringles unde se arunca?

  12. 2. Romania ca destinatie pentru gunoaiele Europei.
    China nu mai accepta gunoaiele lumii, Turcia nu mai accepta gunoaiele Europei, alte tari din Asia nu mai accepta gunoaie.
    Cineva trebuie sa le ia, pentru ca nu le pot depozita in tarile dezvoltate. Costa enorm.
    Singura solutie fezabila e taxarea excesiva pentru cine depoziteaza deseuri din import.

    • Cred că am aruncat vreo patru tone de castraveţi. Ce să fac cu ei? Nu am ce face, la gunoi! Cu 20 de bani se dau în piaţă, dar nici aşa nu se caută deloc. E mai mare chinul. I-am smuls şi îi arunc. La animale nu-i putem da pentru că le îmbolnăvim”, spune Cosică Chicoş.

      ete pl. Am un prieten cu fabricuta de muraturi, mananca cacat „fermierul” in schimb gasesti preturi mult mai bune „la rusi” daca esti din galati ca domnul Chicoş.

    • Trebuie să fie anul șarpelui, când Marte e în confluență cu Venus, cu 3 slujbe făcute de Teodosie și un descântec de la o vrăjitoare albă ca să nu fie dezastru pentru fermieri.

    • @alxzen

      Rudă cu dl Marius Chicoș Rostogan?

  13. 4. E plin de caini vagabonzi si in Targoviste. Si contrar opiniei generale ca ar fi abandonati in mod constant caini de catre oamenii din localitatile din jur, realitatea e un pic diferita.
    Mai toate curtile institutiilor, firmelor, depozitelor sunt pline de caini vagabonzi, intretinuti de catre paznici sau alti cutofili.
    Sunt haite de caini in curtile unor scoli si licee, in campusul universitatii, in curtea DSP Dambovita si in curtea spitalului judetean, in gara Targoviste, in curtile unitatilor militare din oras, ale politiei si ISU. In curtile firmelor private de toate marimile, depozite de materiale de constructii. In curtile coloniilor de suedeji. Toti acesti caini sunt lasati sa puiasca si sa iasa liberi pe strazi.
    Mai sunt si niste jegosi de la o asociatie care se duc si iau din adaposturi cainii prinsi de hingheri si le dau din nou drumul pe strada.

  14. Ar putea sa facă un program național de sterilizare gratuita a câinilor și pisicilor în loc sa se tot miortaie și sa pună camere de filmat care oricum nu au sens, că nu cred ca își bate nimeni capul sa meargă după cei care apar in imagini.
    Spre exemplu, fiind pe grupul de fb al satului unde îmi petreceam vacantele de vară, am văzut ca se organizează periodic astfel de acțiuni, la cam 2, 3 luni și lumea chiar își duce animalele la sterilizat.
    Se face anunț public pe net și prin afișe, doritorii sunt chemați la școala din sat, unde se aduc inclusiv cuști în care animalele stau pana își revin după anestezie și aia e.
    Si nu doar atât, dar sunt prinși și câinii fără stăpân de prin gară ori alte spatii de genul.
    Dar e greu, la fel ca multe altele, că trebuie organizare, trebuie campanii de conștientizare etc. Nu ca nu s-ar găsi voluntari, dar cum sa faci efortul sa ii organizezi, neaaah, prea complicat…

  15. ce nu se aruncă la chiuvetă

    Din ciclul „spune că traduci un articol fără să spui că traduci un articol”.

    Cum naiba poți arunca oase, semințe sau coji de ouă la chiuvetă dacă nu ai un garbage disposer? (la cât costă unul, putem spune destul de sigur că nu sunt atât de populare…)

  16. Vorbind de gunoaie, stiu si eu pe cineva care lucreaza la o fabrica de facut ceva fibre din plastic reciclat si ei la fel trebuie sa importe PET-uri si plastic din afara, ca la noi pur si simplu nu au de unde lua.

    In tema asta, parca s-a votat anul trecut legea aia cu garantia pe sticle/doze/PET-uri, cat plm dureaza sa se implementeze si sa intram si noi un pic in civilizatie si mai reducem din gunoaie?

    • La noi vin gunoaiele altora. Da, daca are nevoie de pet-uri se poate recicla si la noi, daca se face selectarea gunoiului, dar poate sa importe si de la altii.
      Daca are acte este una, problema este la noi cu traficul, cu mafia gunoaielor, cu baterii uzate si altele nereciclabile. Astea ajung la noi ilegal si in numar urias.
      Ar trebui sa se dea lege sa se interzica importarea gunoaielor, de orice fel, sa se controleze strict orice transport si evident, daca este vorba despre pet-uri folosite, sa fie voie, este de fapt materie prima in cazul cunostintei tale, nu gunoi. Si se poate vedea clar cate importuri a avut, cat a produs, ca asa se fac toti producatori de pet-uri si importa pe naspa in veselie.
      Dar se poate contoriza foarte usor.

    • pai da, normal ca au acte, ca nu pot avea o fabrica asa clandestin in spatele unei hale. problema e ca ar vrea sa ia pet-uri si plastic de la noi, insa nu gasesc pentru ca nu prea se colecteaza separat si e mai convebail sa importe gunoi de afara.

  17. Cu cainii vagabonzi solutia corecta e simpla, dar foarte greu de implementat: cipat toti canii, facut un registru national de animale de companie iar cand se gaseste un caine abandonat se identifica proprietarul si i se fte o amenda sa nu isi mai bata joc de animale, ca a avea un caine implica multe responsabilitati, nu e ca o jucarie pe care o arunci cand te plictisesti de ea.

  18. mers prin sate si castrat tot, mers pe campurile adiacente si eutanasiat tot.

    Haite de caini ferali nu e o chestie „naturala” nici „benefica”.

    • Acum avem șacali. 100% naturali. Acum doi ani erau doar în Deltă. Anul acesta în Bărăgan(Dâmbovița, Prahova).
      În zona domestică, cei de la asociația cîțu-cîțu sunt mai simpli de felul lor, pericolul vine de la asociațiile de o persoană mâțu-mâțu https://www.nature.com/articles/ncomms2380

    • nu stiu ce sa zic, la mine la porumb erau fazana/caprioare/iepuri cand ne-am mutat.

      Acum si padurea e goala de animale in schimb e plin de haite.

  19. 5. :)))) pentru siguranta clientilor…. loooooooolllllll nu ficalitate :)))
    Nu, nu le pasa nici de siguranta clientilor hotelierilor romani, le pasa numai de bani. Nici de fiscalitate nu le pasa.
    le PASA NUMAI de felia lor, ca se ia din felia lor.
    Si nu inteleg de ce nu o spun pe selau. Este normal si ca statul sa protejeze hotelierii, ca in alte parti, sa nu creeze avantaje altor operatori, sa nu fie concurenta neloiala, ceea ce se intampla acum.
    Dar si multi dintre hotelierii nostri fac ei concurenta neloiala operatorilor din alte tari, ca tot platesc sa apara articole menite sa discrediteze anumite destinatii. Nu joaca corect.
    In rest, aibnb la modul ideal este o modalitate sa mai faca si oamenii fara functii bani, dar practic majoritatea celor care fac bani sunt smecherii care fac afaceri cu statul si cumpara si multe apartamente care se inchiriau si pe airbnb.
    Asa ca este un conflict de interese intre hoitelieri si stat, ca 90% din banii cu airbnb ii fac tot cei de la stat. Asa ca noroc.
    PS: airbnb este ultima problema pe care o avem in Romania

    Am devenit groapa de gunoi a Europei si scriam si aici in comentarii de mult timp ca aici se va ajunge, de cand a spus China stop. Si alte tari din Asia SE. Asa ca sa nu mai aud nimic cu ”sa reducem consumul ” de la Dl Presedinte pana ce nu rezolva problema cu gunoaiele.
    Da, o poate rezolva la nivel inalt, sa solicite ”partenerilor” din UE sa efectueze si ei controale, dar de fapt tarile vor sa plece gunoaiele de la ei sa le arunce la noi.
    Pana ce nu se rezolva asta,s a nu ii mai aud cu ”schimbarile climatice” cand ei ne aduc cancerul in casa cu arderea gunoaielor. Da, toti cei care traiesc langa locuri unde se ard acele gunoaie dezvolta in scurt timp tot felul de probleme de sanatate.
    Ma gandeam: dar politicienilor nu le pasa, ca si ei respira acelasi aer. Chit ca mai stau in locuri cu mai multa natura etc tot respira si ceea ce vine de la arderi.
    Dar dupa m-am uitat la majoritatea: pai nu arata ca le prea pasa de sanatatea lor. In afara de USR-isti, majoritatea celorlalti arata ca si cum nu dau doi bani pe sanatatea lor. Si de aceea nu le pasa nici de paduri, de gunoaie de nimic, ei nu stiu decat sa faca cat mai multi bani, case cat mai mari, pensii cat mai mari, sa apuce cat mai mult si atat, avand impresia ca totul o sa dureze vesnic. Au numai lacomie, dar nu si inteligenta, ca altfel cu gunoaiele macar ar spune stop ca sunt afectati si ei si copii si nepotii lor.
    La fel cu problemele de pe sosele si altele. Suntem afectati toti si cei care ar putea face ceva dimpotrivsa, iau spagi sa inchida ochii.
    O sa vedem unde duce asta

  20. 10. Donald Trump booed at Alabama rally after telling supporters to ‘take the vaccines’

  21. Iar au muncit cei de la Anpc o zi pe an și atunci au chemat toată presa? Cum ar fi să facă treaba asta 24 din 24, 7 din 7?

  22. Habar nu aveam ca nu pot pune in sacul galben sau in containere saltele si electrocasnice.

    De obicei le puneam intr-o punguta de la Mega.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile