- Brunetă . Brunetă . Brunetă . Șatenă . Brunetă . Brunetă . Sat . Apus . Apus
- Băi ce s-au mai ieftinit prețurile la gaze
- Starea economiei, explicată de un cititor
- Patronul HAFF dă peste un angajat ANAF pus pe strâns bani
- Presa se încolonează la primit bani de la stat
- Profitul Canon a scăzut cu 80%
- Primele două ventilatoare din donații au ajuns la spitale
- Da, dar ce aifon nou avea…
- Cronica de tehnologie
- Cronica de business
Primele două ventilatoare din donații au ajuns la spitale:
Interesant cum 4 dintre cele mai bogate companii din România (eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert şi BitDefender) își fac imagine pe cârca donatorilor din platforma respectivă. O super realizare din partea lor… 2 ventilatoare.
Francisc a donat 4 și luînd în considerare dezastrul din Italia cele 2 par niște furnici.
In Beius am vazut ca au cumparat un ventiltor, tot din bani donati. Si nu au avut puterea si reclama emag.
Sunt primele. Mare parte din comenzi sunt cu termen de livrare mai (termen de la producator)
@Sly: Biserica Catolică „plimbă” fonduri de 2 miliarde $ anual pentru a nu plăti victimele abuzurilor sexuale făcute de prea-cuvioșii popi, așa că 4 ventilatoare-s fix pix.
13 Ianuarie 2020
https://www.nationalreview.com/news/catholic-church-moves-funds-around-to-shield-2-billion-in-assets-from-abuse-victim-settlements/
Prin 2012:
https://www.ncronline.org/blogs/ncr-today/vatican-abuse-summit-22-billion-and-100000-victims-us-alone
Libertate in fiecare zi.
Actually, primele ventilatoare din donații au fost luate de Arhiepiscopia Sucevei, nenea Pimen. Care a donat și primele aparate de testare, tot pentru spitalul din Suceava. Nu le-au mai rămas bani de advertoriale în ziare, da’ nu-i bai. Cine știe, știe.
@John: da, se cunoaște.
Altfel, emag are și campanie de donații așa că dacă nu vor comunica că o parte din bani provin din donații…
@Exeo: cum merge municipiul Binș?
Au reparat E79/DN76? Sau, ce repara strica imediat ciuri-buri, cu tirurile?!
Nu stiu daca esti doar ignorant sau pur si simplu neinformat. Un ventilator de-ala e cel putin 50K eur, doua 500.000 lei. Nu mai zic de o matematica de clasa a doua aici – „Cele 350.000 de măști FFP2 ajunse joi se adaugă celor 4.150.000 de măști simple care au fost aduse pentru cei din prima linie, miercuri”. Fa si tu un calcul, plm, e afisat pe siteul lor.
Hahahaha a luat amenda pentru ca biblioraftul si documentele in format electronic nu erau indosariate cu sfoara!
Asta e anaful digitalizat, care era unul dintre cele 25 de obiective, a lui catu când era în opoziție ?
Stai ca acum mi-a picat fisa. A zis acu o zi doua un ilustru ministru ca nu prea sunt bani de salarii la bugetari, pensii si alte cheltuieli ale statului. Posibil ca acum sa incerce sa traga bani cu forta de la privati, ANAF putand sa puna direct proprire pe conturi si se asigura lichiditatea pe moment
Așa sunt „încurajate” afacerile în România de către anaf.
De aia au fugit 5 milioane de oameni din țară.
Lipsea dosarul cu șină.
Sau ștampila.
Mai trebuia adeverință, declarație pe propria răspundere, câte 3 copii xerox după fiecare document, extras de cont în format A5, CD cu documentele în format electronic, aviz de la sanepid și poliția locala, dovada plății impozitelor către primărie ….. Restul documentelor la vizita următoare de la ghișeul anaf.
Probabil aluia ii venise randul la amenda. Se practica. Am asistat acum vreo 8 ani la un control de genul. DSP il controla pe un medic de familie. Cum nu-i gaseau nereguli s-au hotarat sa-l amendeze ca nu i se vedea bine scrisul pe dublurile retetelor.
A fost ceva oarecum amuzant deoarece scrisul chiar se vedea. Si-a urmat o negociere ca la piata. Dar aia nu se puteau intoarce la sediu fara sa-i dea vreo amenda. Ar fi fost nerealizare profesionala. Acuma si medicul respectiv ai-a cautat-o. Nu i-a asteptat cu masa fastuoasa ce se oferea pe vremea aia organelor de control.
Din ce vad in articol, este razbunare din partea inspectorilor fiindca a facut reclamatii impotriva lor. Care acum fac exces de putere si-l freaca la cap fiindca pot.
Cum mentiona cineva mai sus, pe baza unor amenzi (fictive sau nu) ti se pot popri conturile si activitatea suspendata, tu fiind fortat sa le platesti si ulterior sa te judeci pentru recuperarea lor. Iar daca castigi, statul nu iti da banii ci face echivalari cu impozitele care (poate) vor urma.
Io nu m-am dus la ANAF sa nu ma infectez cu COVID, da’ am trimis-o pe contabila firmei.
Discheta cu documente, nu CD
Se accepta și zip drive
Inainte de a va prezenta la ANAF veti avea nevoie de:
1. Un ghem de sfoara de grosimea prevazuta in regulamentul ANAf
2. O foarfeca
3. Biblioraft
4. Cutit
5. Plic
Cu ajutor foarfecii sau a cutitului, veti da jos clestii de prindere al biblioraftului.
Cu un cutit (eventual inrosita lama in foc) veti strapunge biblioraftul ca sa puteti petrece sfoara
Legati acum documentele
Mai petreceti sfoara de 2 ori in jurul doaarului sa se vada bine ca a fost legat, iar intre coperta si sfoara se pune un plic cu una mie euro.
Acum va puteti prezenta fara griji
Omul facea 500.000 euro profit anual. Probabil a deranjat un mic securist si acum ii cauta nod in papaura.
Profitul Canon a scăzut cu 80% – Bai ce s-au mai ieftinit prețurile la dslr-uri.
Producătorii preferă să arunce la gunoi decât să scadă prețul, înveți populația prost, cum e și cu petrolul.. dacă ar face prețul motorinei în jumate sunt sigur că nu vor mai avea probleme de depozitare, și-ar face toți plinul, toate mașinile din familie ar fi călare pe pompă 😁 dar nu e bine să faci așa ceva, înveți populația prost 😄
Probabil ca ai auzit sau ai citit cum marii producatori de lactate sau legume/fructe preferau sa arunce la canal laptele sau fructele la gunoi decat sa le bage pe piata astfel existand riscul ca pretul sa scada si asta in conditii de foamete mare si recesiune. Preferau sa-si pazeasca livezile cu arma si nu lasau pe nimeni sa culeaga nici macar fructele care se stricau pe jos, nici macar pe copiii muritori de foame.
@Davko – tu de asta crezi ca a scazut consumul? Ca nu si-au facut toti plinul?
@Cosmin
Aia se numește legislație UE, se numesc cote.
În sudul italiei deja sunt arhi-cunoscute poveștile cu portocalele/lămâi/măsline lăsate în livezi să putrezească pentru că nu le mai pot culege pentru că depășesc cotele alocate și n-au voie să le comercializeze ca să nu distrugă prețul pe piață. De lapte și eu am un prieten care aruncă laptele în canalizare că nu i-l cumpără nimeni, mai vinde la negru ce poate dar cam atât.
Până acum o grămadă se exportau în Rusia, dar de când cu sancțiunile din 2014 canci. La africani n-are ce să le vândă că ăia nu și le permit, iar să le dea gratis nu merită (manoperă cules, încărcat, transportat, descărcat, etc).
Se practică și în SUA dar la alte produse.
Și încă aud obsedați cu placa cu supra-popularea planetei…când de fapt poate e sărăcia populației planetei, sancțiunile politice ale populației planetei, tot felul de orgolii tâmpite ale populației planetei sunt problema de fapt…
Ar fi fost frumos totuși ca omul ce își dă cu părerea despre economie să ne spună cu cât ar fi trebuit să se devalorizeze leul ca să trăim în bunăstar. Oare ca pesoul argentinian? S-a devalorizat ăla de două ori față de euro numai în ultimul an și ceva și totuși nu au ajuns la bunăstare. De vreo 10 ori în ultimii 6. La fel și rubla ruseasca. Și în Rusia bubuie a bunăstare, nu?
Să nu uităm totuși că deja mai mult de jumătate din credite sunt în lei. Alea în franci nici nu prea mai există.
Și apoi, din 2009, leul a ajuns de pe la 3.6 lei pe euro la 5 acum. Nu e ca și cum ar fi fost apărat atât de bine
Sa înțeleg ca în România se trăiește mult mai bine decât în Argentina sau Rusia. Aham
@Vasi … unii înca mai cred ca grecia a dus-o mai rau decât românia acum 10 ani doar pentru ca unii ziaristi traduceau stiri din presa din vest în care spuneau ce nasol e în grecia… iar în acea presa românia nu exista decât cel mult ca bau-bau pentru localnici, ca si o tara din care vin refugiati
https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-23910135-primaria-oradea-platit-pentru-masca-chirurgicala-simpla-cumparata-direct-din-china-1-75-lei-prin-cumparare-directa-furnizorii-din-tara-alte-institutii-platit-intre-3-6-4-lei.htm
Masti din alea din China de care toata lumea se plange că-s de-o calitate foarte proasta – de la belgia și Italia până la Spania și Franța ?
https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23909500-belgia-primit-din-china-nou-lot-masti-inutilizabile.htm
@Tiberiu: io vroiam să scot în evidență prețul.
Io știu că orice e făcut în China e de căcat. Inclusiv chinezii.
P.S. Europa și SUA-și merită soarta. Atunci când imbecilii vor lăsa deoparte magia profitului de x+n% și vor face produsele UE în UE și cele USA în USA și nu în China, poate atunci lumea va învăța ceva…poate…
> și vor face produsele UE în UE și cele USA în USA și nu în China
de ce?
@kmlx: pentru că io vreau să crape China-n chinuri. Să sfârăie ca pangolinu’ pe grătar. E bine?
@tiberiu, mastile alea sunt prin toata Europa. Le cumparam si noi de pe net – stii, vanzarea aia fara adaos comercial de la emag/altex-, sau de la farmacii – unde mai gasesti.
@John Temple – in Oradea era discount la preț pt propagandă:
https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/videoconferinta-desfasurata-cu-acordul-dr-carp-cooperare-chinezo-romana-pentru-combaterea-covid-19-2120140/
La fel cum în Italia chinezii și rușii făceau donații că să le zică italienilor că UE nu-i ajuta ci doar rușii și chinezii.
@John Temple
nu, nu e bine.
de ce ai vrea ca China „Să sfârăie”?
de cate ori ai vizitat zona pana acum? te rog nu zi „deloc”.
@John Temple – problema produselor made in UE sau america e că vor fi de 2,3x mai scumpe, ești gata să plătești de 3x mai mult pt un telefon sau televizor ?
Treaba este că plătești de 3-4 x ori mai scump dar nu vei mai cumpăra 5-6-7 produse cu aceeași bani.
Aici ar fi o treabă bună.Ar dispărea multe kkt-uri inutile începînd cu lansare de telefoane, tv-uri etc.la fiecare 3-4-5 luni de zile.Dar no, cum ar mai ieși banii din jeb fără așa ceva?Cine ar mai vinde cu 70.000 de euro pe un bmw 2022?
Și cine mai face bani din influensăreală? :))))
@Tiberiu: propagandă dau nu, de ce doar Oradea poate? România de ce nu poate?
@kmlx: să nu-mi zici că te-a dat pe spate „orașul interzis”? Un căcat ambalat frumos.
@Tiberiu: nu m-ar deranja deloc să-mi iau Adidas made in Germany șamd.
Că nu-mi iau 100 perechi. Am avut 2 care m-au ținut 10 ani fiecare.
Așa că da, aș prefera produse electronice marca Philips făcute-n Olanda decât un Samsung făcut în Korea.
Nu-s genul de om care să-și schimbe telefonul, TV-ul și cuptorul cu microunde anual doar pentru că nu-s la modă.
@john: poate doreai să zici produse Samsung făcute în China, nu în Korea.
La gaze am primit notificare ca furnizorul isi reduce preturile cu 30% pe perioada aprilie-mai-iunie. Deci se poate.
Pai da – ca atunci se consuma cele mai multe gaze , nu iarna ( care tocmai s-a incheiat). Pret mic la gaze in mai -iunie – e pistol cu apa… Vedem cand vine iarna iar ce preturi o sa ai
legat de creditarea economiei si de ce nu se crediteaza afacerile „romanesti”: 9 din 10 „patroni” romani inteleg printr-o afacere drumul cel mai scurt spre o masina de lux si amanta; ca banca, tu ai credita asa ceva?
bancile n-au probleme sa crediteze masina de lux si amanta în tari precum uk, germania sau olanda, doar romania e o tara de “risc” … dupa ce isarescu a stat un sfert de veac la conducerea bnr
Ai gresit titlul la nr. 8, sau ai un umor mult prea morbid?
da nimic nimic despre „abuzurile” politiei asupra unor cetateni „onesti” intorsi recent din diaspora?
Da, bai, Vali, niste hrana pentru xenofobii de pe aici, nimic? Vrea si gura lor să mănânca.
@Fluture: cum e politicianul xenofob cand se refera la un roman intors in Romania, din strainatate?! Chiar si atunci cand romanul e rrom.
Te-ai uitat in dex, sa vezi ce definitie are cuvantul?
Pina acum, termenul folosit cu mare placere era „frustrat”.
Felia de rasism, xenofobie, cancan e ocupata de alt blog. Nu dau nume, stiti voi care e
de aici:
https://www.g4media.ro/noutate-in-programul-imm-invest-clientii-vor-putea-cumula-creditul-pentru-investitii-cu-linia-de-credit-pentru-capital-de-lucru.html
doar 15 mii de imm-uri bancabile in romania. fucking 15 mii !!!!!
comentatorul tau are din pacate dreptate, bancile merita o muie imensa impreuna cu cei care au guvernat tara in halul asta. partea proasta e ca o sa doara peste tot cand se sparge buba.
Adevărul e undeva la mijloc.
Merită și băncile multe din alea ce zici tu, absolut.
Dar mai merită și statul, pentru că dacă ești bancabil, înseamnă că ești și bun de muls amenzi pe ideea plătește amenda, intri în insolvență dacă trebuie, dai statul în judecată, câștigi, corect, și apoi primești banii de amendă + penalizări înapoi, asta după ce ți-ai vândut tot ce aveai valoros pe firmă ca să faci față amenzii și procesului pentru că ai rămas cu conturile blocate pe perioada aia.
Așa că lumea se optimizează să nu fie vulnerabil. Dar atunci nu ești nici bancabil
De multe ori e o ruletă rusească.
legat de comentariul lui antonioro, doua idei:
1. desi sunt in mare de acord cu ce spune, cred ca relatia de cauzalitate este un pic diferita: nu avem economie sanatoasa nu pentru ca bancile nu crediteaza ideile de business, ci pentru ca nu avem idei de business, nu avem educatie, nu avem economie antreprenoriala. economia noastra se bazaeza pe forta de munca ieftina (atata timp cat va mai fi, apoi vom fi inlocuiti cu bangladesh, india etc.), pe outsourcing. noi nu avem educatia necesara sa pornim singuri business-uri, sa producem singuri ceva ce lumea are nevoie, sa avem un R&D sanatos, creativ etc. de ce lumea civilizata o duce mai bine? ca dau bancile credite nu doar pentru imobiliare? da, dar asta pentru ca oamenii au idei, cerceteaza, pun in practica ceea ce nasc departamentele din universitati si institutele ce cercetare, parteneriate intre mediul privat si universitar etc. daca la noi se supara nemtii, olandezii, francezii ca devenim prea scumpi, am pus-o. ramanem cu nimic, caci nu avem nimic al nostru pe care sa-l exportam. nici macar in agricultura, din cauza lipsei de automatizari si irgiatii nu suntem mai productivi si eficienti decat altii. in conditiile astea, normal ca bancile nu ai decat sa dea credite imobiliare, caci ideile de business fie lipsesc, fie sunt lipsite de valoare si viitor. Si nu, nu iau apararea bancilor (o sa vedeti la 2. de ce) doar cred ca nu ele sunt cauza principala.
2. capitalismul e bun sau dar e departe de a fi perfect. parerea mea este ca ar trebui sa existe niste domenii care sa nu se supuna ideii de maximizare a profitului. adica non-profit. domenii precum imobiliarele sau sistemul bancar ar pute fi unele dintre ele. cu ce drept sau nevoie pretul unui imobil, ca e teren, cladire, poate creste orisicat? cu ce aduce asta plusvaloare societatii? inteleg ca toti ne-am nascut egali, beneficiem de o bucatica din pamantul asta si din resursele oferite de el. mai inteleg ca da, nu orice m2 de pamant ar trebui sa coste la fel, dar de aici si pana a lasa o piata total libera, ajungi la dezechilibre grave. ce plus valoare aduce soceitatii, umanitatii, unul care se imbogateste din specula imobiliara si-si constuieste un imperiu din asta pe care il lasa mostenire? la fel si bancile: de ce invartitul banilor, dintr-o parte intr-alta, trebuie sa genereze profit? inteleg nevoia de creditare, inteleg ca diferenta dintre dobanzile la credite si cele la depozite ar trebui sa acopere nevoile operationale ale sistemului bancar, dar nu inteleg de ce nevoia de profit. nu este un domeniu inovativ, de cercetare-dezvoltare care sa premieze pe cei care reusesc sa scoata o idee buna in fata, fie ca e vorba de un produs sau serviciu. ar merita studiat daca bancile nu ar putea functiona ca organizatii non-profit, guvernate cumva de stat. pana la urma, populatia care are bani poate imprumuta populatia care are nevoie de bani, contra unui premium (adica echivalentul dobanzii la depozit, sa zicem). tot un trasfer de bani de la „saraci” la „bogati” ar fi, dar este mult mai distribuit si se evita polarizarea excesiva a averilor. invartitul banilor dintr-o parte intr-alta nu ar trebui sa genereze profit, pentru ca nu aduce plus-valoare societatii per ansamblu, umanitatii. nu se produce nimic, chit ca este ceva „palpabil” (produse, resurse naturale, inventii etc.) sau ceva efemer (cam ce iese din meseriile liberale, entertainment etc.).
La pct 1 sunt de acord cu tine,la 2 nu ; ideea de banci ‘de stat este ceva greșit….pt ca ‘de stat’ predispune la corupție…
@car: depinde de stat…
@car: asta e alta problema pe care eu o vad la noi (si nu numai, dar la romani e mult mai evidenta): s-a creat o falie imensa intre societate si ceea ce numim noi stat. unde uitam ca statul suntem, pana la urma, tot noi. din vremuri imemoriale, societatile s-au organizat si au ales pe cei care conduc tot din randul lor. daca am constientiza mai mult asta, daca ne-am educa mai mult copiii in aceasta directie, repetand, spunandu-le mereu ca statul ala pe care-l vedem reprezentat de administratia prezidentiala, guvern, parlament, tot aparatul administrativ etc. tot noi suntem. dintre ai nostri sunt acolo. statul nu e un babau venit din univers, cu care ne-am ales fara voia noastra. cand vom avea impamantenita aceasta constiinta colectiva, vom riposta imediat atunci cand statul o ia pe langa. in plus, se va mai intampla ceva interesant: aia alesi de noi sa formeze „statul” se vor gandi de 2 ori inainte sa calce pe bec pentru ca nu vor mai ajunge aia care cred ca statul este o entitate cu care societatea se procopseste si in care, daca ajungi, tai si spanzuri dupa propriul plac ca sa-ti aperi propriile interese. in stat vor ajunge aia disponibili (care vor) dintre cei mai capabili dintre noi. pe hartie, nu e mare diferenta fata de ceea ce se intampla azi. totusi, una e cand privesti statul ca pe un tert care lupta sau apara interesele tale, dupa cum ii sunt interesele proprii si alta cand il privesti ca pe o parte a societatii, pusa temporar acolo, care vede de interesele comune, neavand propria agenda.
Si atunci, statul nu va mai fi ala predispus la coruptie. Da, e nevoie de timp sa se cimenteze aceasta constiinta, dar eu cred ca se poate. Prin educatie (inclusiv in scoala), prin schimbarea mentalitatilor.
Ma bucur ca am inteles cum functioneaza economia, asteptam pe cineva care prescurteaza miliarde cu “mil”, care scrie intre paranteze “virgula” ca sa evite cacofonia si care sa ne explice si noua cum starea economiei este ca bugetarii sunt tinuti pe posturi pt ca unii dintre ei au credite. Bun. Starea economiei. Acum am inteles-o