Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

  1. “Pe de altă parte, cei care înregistrează sub 3% plăți cu cardul trebuie verificați de către Fisc. Am fost șocat să aflu că în anumite cazuri, când plătești cash ți se dă un bon care nu e înregistrat. Este o hârtie fără valoare”, spune Cosmin Vladimirescu, general manager pentru România al MasterCard.

    Lasand la o parte faptul ca sunt afaceri care functioneaza doar cash, bulangiul asta asmute fiscul pe oameni pe principiul caprei vecinului.

    00
    • LOL. Cunosc lant de magazine unde nu exista plata cu cardul tocmai pentru ca la sfarsitul zilei se bate pe casa jumatate cat s-a vandut, jumatate care-i vreo 30.000 lei! Si nu-l doare mana sa dea spagi in toate partile, precum nici pe functionarii aia basiti nu-i doare mana sa ia.

      00
    • @Florin: du-te si cumpara-ti covrigi cu cardul :)
      Poate ca vorbim de chestii diferite … eu zic doar ca fiecare e liber sa foloseasca ce instrumente de plata vrea in afacerea lui.
      Gogul ala, care intamplator vinde carduri, ma ameninta voalat cu fiscul lasand sa se subinteleaga ca daca as folosi cardul nu as avea problema asta (si el ar face bani, iarasi, total intamplator).
      Legat de exemplul tau, am o completare – se dau spagi inclusiv cu mijlocirea bancilor, recte virarea banilor in cont :D.

      00
    • adi, baţi câmpii cu covrigile tale. Sunt lanţuri întregi de magazine în care nu se poate plăti cu cardul. Şi în care nici casele de marcat nu sunt folosite, calculele făcându-se pe un calculator de buzunar aflat lângă casa de marcat. Plus multe alte nereguli.

      00
    • @Sakura.
      Bai cumetre, eu zic doar ca fiecare comerciant are dreptul sa foloseasca ce instrumente de plata vrea el.
      Serios, las-o incolo de treaba, toti stiti cum trebuie sa isi conduca altii afacerile.

      00
    • adi, după 90 erau şi comercianţi care acceptau numai plata în mărci germane. O bună bucată de vreme, până a reînceput aplicarea legilor. Legi abuzive se pare, că doar fiecare comerciant trebuie să aibă dreptul de a folosi ce instrumente de plată vrea el. Nu aceleaşi drepturi trebuie să le aibă şi cumpărătorii, respectiv folosirea mijloacelor de plată aprobate de stat.

      Dar cred că deviem, problema nu ar fi atât plata cu sau fără card, cât mai ales faptul că autorităţile permit (contra cost fireşte) fentarea în mod ostentativ a taxelor.

      00
    • Sakura, ti-am zis ca vorbim de chestii diferite.

      Problema ta este fentarea taxelor, care este o alta discutie (crezi sincer ca fentarea taxelor se va diminua dramatic odata ce vor fi mai multe plati cu cardul? ce te faci cu exportul de milioane de eur facute de corporatii legal?).

      Problema mea e ca nenea ala zice ca trebuie sa fiu verificat de fisc doar pt ca afacerea mea se bazeaza pe cash si nu exista incasari cu cardul de X% – iar el vinde carduri !!!. (daca am tranzactii bancare si op-uri 99%, se mai aplica ce zice el?)
      Apropro, stii ca suntem pe penultimul loc in UE la plati cu cardul? Ce zici, o fi potential sa ii creasca afacerea?

      00
  2. B-Max nu are stalp fix intre usile laterale (are unul mobil, integrat in usi). De aceea oamenii sunt reticenti in a-l cumpara. Lipsa stalpului da senzatia de fragilitate. I-a mancat in fund pe cei de la Ford sa fie ei revolutionari.

    00
  3. Exemplu: societate de prestari servicii cu ~250 de clienti abonati, din care, mai mult de 65% sînt asociaţii de proprietari neînregistrate fiscal şi fără cont bancar. Ce interes are „patronache” să contabilizeze veniturile aproape imposibil de verificat?
    Dacă-l întrebi de ce face asta, bagă placa cu „Să aibă ăia ce fura?”

    Introducerea posibilităţii emiterii de facturi de către agentul comercial a fost unul din factorii deschizători de porţi ale raiului evazionist. Tipul de la MasterCard poate să-şi facă o cafea şi să se mai gîndească cu cît pot scădea plăţile cu cardul dimensiunile evaziunii.

    00
  4. „Suntem în discuţie cu Banca Mondială pentru ca serverele pe care trebuie să le trimită pentru modernizarea ANAF să vină în timp util pentru acest program”
    aha banca e provider de echipament hardware, tot aia se ocupa cu modernizarea anaf. pai ma ponta cum era aia cu „nu ne vindem tara” si cit de nociv sunt aia din afara sau ce mai vorbeai tu… acu cica ne modernizeaza.

    00
  5. In sfarsit s-a terminat cu IPO-ul Alibaba, ca eram satul de stiri cu „Cea mai mare companie de care n-a auzit nimeni”. De parca 3 miliarde de asiatici sunt „nimeni”. Pana si ziarele/site-urile de bussiness o dadeau cu din astea. Fucking retards!

    00
  6. Asteapta 3-6 luni pentru Alibaba si apoi puteti cumpara actiuni la ei, compania e evaluata la 68 $ si tu platesti 93 $ cu 38 % mai mult dar se pare ca se gasesc destui care nu au ce face cu banii. Sa ne amintim de facebook a iesit la 38 $ si apoi in cateva luni era la 19$ si apoi de acolo a urcat pana azi la 77 $.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile