Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

31 comentarii

  1. care-i treaba cu filmele semi-ok difuzate tarziu de protv? au mancat soarecii casetele cu singur acasa si van damme?

    00
  2. Extraordinara lege pentru blocuri care insa a fost data cu 20 de ani prea tarziu. Poate nu ar fi fost radet-ul falimentar si poate locuitul la bloc ar fi fost mai civilizat. Ma astept ca peste 10 ani sa dea o lege prin care sa oblige propietarii de ruine sa le renoveze sau sa scape de ele.

    00
  3. Se pare ca pe astia care fura din hoteluri (si de pe unde se mai poate) incercam sa ii convingem ca politicienii fura si nu mai trebuie votati. Pai hotul pe cine sa voteze, tot pe un hot. Ca daca ii intrebi de ce fura, o sa iti raspunda ca asta nu este furt, a luat si el 2-3 maruntisuri acolo, furt este de la o masina incolo. Natie de hoti marunti, condusa de hoti mai mari.

    00
  4. Nu inteleg faza cu salariile si pensiile marite. Doresti o marire, dar aceasta nu se intemeiaza pe o crestere economica palpabila in urma unor masuri care sa imbunatateasca sectorul social, cultural si economic ? Or, banii aia cad din cer ? Tactica lor e simpla : Le maresti, faci o gaura in buget si o acoperi cu imprumuturi de la organismele de finantare internationala. Asa se arunca politicieni in declaratii populiste cum a facut Ceausescu in 1989 intr-o incercare disperata de a-si salva puterea. Jalnic…

    00
    • Ceasca a lasat Romania cu 0 datorii. Azi numai dobanzile ne rup http://www.ziare.com/bani/plata/atentie-la-datoria-externa-romania-va-plati-in-2018-peste-10-miliarde-de-lei-doar-pentru-dobanzi-si-comisioanele-aferente-1504636 Macar in Grecia e cald, cand o veni falimentul o sa murim si de foame si de frig

      00
    • Ceasca a infometat poporul x ani ca sa plateasca datoria aia pe care a contractat-o sa modernizeze industria, dar anii au trecut si retehnologizarea lui a devenit atat de veche incat era mai frumos daca aram pamantul cu plugul de lemn. Nu sunt impotriva datoriilor externe, mi se pare ca e ciudat ca o tara sa nu aiba, dar acum depinde in ce investesti banii aia. Daca le dai amaratilor sa-i cheltuie, n-ai facut nici pe d***

      00
    • retehnologizarea lui a devenit atat de veche

      Faptul că-l citezi pe Roman te face, cel puțin, fără drept să discuți subiectul ăsta.

      Nu sunt impotriva datoriilor externe, mi se pare ca e ciudat ca o tara sa nu aiba

      Dacă străinii ăia pe care-i preaslăvești nu aveau datorii externe, nu mai scriai bazaconia asta.

      00
    • E un fapt ca industria Romaniei nu mai era la standarde internationale. Degeaba produci tu 1000 de masini luna daca costul productiei e de 2 ori mai mare decat cel de vanzare pe piata libera…

      00
    • Un exemplu de serviciu comunist care inca mai exista este Posta Romana. Arunca o privire peste aparaturile celor de la Posta si o sa miri unde-s dovezile ca am ramas in urma. Datori externe au toate tarile, nu prea exista una fara. Acum, poate se vede ca nu prea s-a reusit nimic pe baza acelor bani, dar nu inseamna ca banii strainilor sunt murdari si cu dobanzi extra.

      00
    • datorii* te miri*

      00
  5. Nu știu de ce, plecarea cu oarece suveniruri din hotel (pahare, lingurițe) o văd ca pe o reclamă ieftina pe care poți să o faci.
    Stantezi lingurițe și lași turistul să plece cu ele, de ce nu?
    Sm luat pahare frumoase din supermarket, 0,99 lei bucata! Apoi au bagat reducere la ele, ajunseseră 0,69 de lei bucata. „Made in Brazilia”, că mă întrebam oare cât costă un pahar la sursă?
    Pahare personalizate cu logo-ul hotelului… e chiar o reclamă faina! :)

    00
    • reclamă către cine, mane? către ăia care le-au furat?

    • Am fost la unii in casă. Profesori!
      La servirea cafelei, lingurițe: una era „Swissair”, a doua era „Delta Airlines” (linguriță in forma literei delta, ej nebun!? :) ).
      M-am amuzat ca oamenii ăia au putut „fura” lingurițele din avioane (vorbim de oameni care zburau cu avionul imediat după Revoluție, lingurițele erau din inox).
      Involuntar, ajuns acasă am cautat pe net Swissair și Delta Airlines… de curiozitate, oare mai există?
      După 25-30-35 de ani, reclama „furată” a mers.

      00
    • Am mai văzut reclama de tipul „dacă v-a plăcut ceva din această cameră – prosoape, lingurițe, pahare – puteți întreba la recepție”, iar băieții aveau seturi întregi de pahare, lingurițe, prosoape de vânzare cu logoul hotelului. Am senzația că încă se mai practică pe la brandurile de lux, Sheraton, Hilton…

      00
  6. Mai bine ar scrie cum ne fura hotelul pe noi. Comanzi camera matrimoniala, primesti camera dubla, apa curge fara presiune, stai 3 zile si nu face nimeni curat, pe lenjeri gasesti par etc.

    00
    • Pentru asta exista internetul cu multe review-uri. tinand cont ca se pleaca de 2 ori pe an in concediu, cred ca-i timp suficient pentru o documentare temeinica.

      00
    • Lampa UV neaparat, sa detectezi unde sunt cearceafurile lipite strans.

      00
  7. Statul paralel a lăsat un oraș fara apa !

    00
  8. Aș fi avut nevoie de legea aia pt asociațiile de proprietari acu’ vreo 3,5, dar e ok și acum.

    00
  9. Lege nouă pentru locuitorii de la bloc

    Mă enervează că ProTV-ul are niște tonți care comunică în termeni americani/romenglezi. „Ipotecat” – ziceți bă, boilor, amanetat sau zălogit ‘tu-vă romengleza pielii de furnică, să priceapă lumea.

    Și ce dracului caută condominiu?! Vorbim de apartamente sau terenuri libere/cu case contruite?!? Romengleziiiilooooooorr, helăăăuuuu, dobitociiilooooor!

    Fiindcă m-au enervat, voi fi eu Gică Contra, ț-ai naibii de xenofili.

    îi pot amenda pe locatari dacă nu deschid uşa pentru reparaţii urgenţe sau refuză să ia măsuri pentru consolidarea imobilului.

    Legea rezolvă şi problema proprietarului de apartament care nu cooperează cu ceilalţi locatari. Dacă apare o urgenţă, o ţeavă spartă de exemplu, care îl inundă pe vecinul de jos, sunteţi obligat să ajutaţi la rezolvarea problemei.

    Așa, ce te faci dacă ești în vacanță (hei, se-ntâmplă, am văzut, e nasol când e cazul) SAU aceste „reparații” urgente sunt o schemă orchestrată de asociații?

    Am și eu niște povești cu fostul președinte („președinte”, băga-mi-aș picioarele în titlurile lor onorifice comunistoide) de asociație: când era iarna (vorbim aici pe la începutul lui 2000), oprea căldura fiindcă era gratis. Primăria a promis o perioadă că va fi căldura gratis, iar el prezidente del asociație a oprit-o fiindcă, ai ghicit, nu făcea bani din asta. Oprea ostentativ căldura, oamenii răceau și-i pășteau bolile fiindcă nenorocitului nu-i intrau banii destui în buzunar când veneau oamenii să plătească.

    Unde e logica? Păi, în caz că nu știți, președinții de asociații (ăia la care vă duceți să le plătiți bani pentru serviciile cu gunoiul, fonciera imobilă/per nr de persoane la stat, curățenia în bloc și alte calcule) ăia vă pot infla prețul de la întreținere să-și bage și ei niște bani fiindcă și-au făcut program să vă ia banii. Nu degeaba menționează articolul, altminteri prost-prost scris, de proprietarii care sunt în instanță cu datoriile: mmcs sunt din cauză că ăia, administratorii le umflau datoria într-un mod fraudulos ca să le intre în buzunar mulți bani. E mult abuz aici pentru proprietari.

    Într-un alt caz, după ce m-am mutat, m-am întâlnit și vorbit cu foștii vecini. Blocul era în proces de supraetajare (știți și voi porcăria aia șubredă). Eh, președintele de asociație era tot printr-o combinație de unde lua bani suplimentari. N-am priceput detaliile dar avea legătură cu firma/firmele care se ocupau cu supraetajarea + nu știu ce alte promisiuni/beneficii. Cred că și primăria avea o legătură, nu știu precis.

    Poate vi s-a întâmplat ca în blocul în care locuiţi să aveţi un vecin rău platnic, care adună restanțe de la lună la lună. Până acum, administratorul trebuia să apeleze la o instanţă de judecată ca să rezolve problema, iar asta înseamnă bani şi chiar ani de zile până la emiterea unei sentinţe definitive.

    Oligofreni cine a scris știrea asta, ca și cum suntem ultimii nătângi.
    Treaba „rău platnicului” de ce e rău platnic. Nu e treaba mea. Ce adresare tâmpă…

    Am citit de cazuri extreme unde se fac asociații pe etaje în loc de scară, unde vecinii nu se-nțeleg deloc și n-au străbatere pentru chestiile ăstea (cu adunarea gunoiului mai ales), dar ălea sunt niște cazuri extreme-extreme. Nu la ălea mă refer, unde dacă unul refuză să plătească, tot etajul e tăiat. (cu toate că putem aduce și aici niște argumente)

    Acum însă, cu mai mult de trei luni întârziere la plata întreţinerii, datornicul se va alege cu o notificare în cartea funciară, iar asociaţia va putea pune o ipotecă pe locuinţa acestuia.

    După trei luni, hai un an, de la lege, se va face (dacă nu acum există) o schemă cu agenții imobiliari și asociații pe apartamentele bătrânilor. Să vezi acolo tragedie.

    Pe urmă, dacă chiar vorbim de niște oameni nasoi (asociațiile adică), care acel „președinte” vrea să-ți facă rău, poate să găsească vreo miuță de unde să te facă datornic, deși tu ai plătit ce ai avut de plătit. Nu știu dacă e posibilă varianta asta, dar m-aș îndoi dacă n-ar exista acum un administrator să se gândească la așa ceva după ce citește de legea asta, dacă poate să se răzbune pe un proprietar.

    Noua lege prevede şi sancţiuni pentru cei care refuză accesul în locuinţă administratorului, preşedintelui sau unui membru al comitetului executiv împreună cu o persoană care face reparaţii, în caz de urgenţă. Vorbim despre amenzi cuprinse între 500 şi 3.000 de lei.

    Ați înțeles? Nu e îndeajuns că vin niște unii care, de nevoie, trebuie să facă nu știu ce reparații, dar și administratorul are o fereastră mică liberă să-și bage nasul să vadă ce ai prin locuință. Uaaaau, masează intens pe gena comunistă – să vezi ce are vecinul, pe urmă să-i ponegrești. Să vadă ei neapărat ce ai tu prin casă…

    Amenzi de până la 1.000 de lei sunt prevăzute şi pentru cei care nu vor să-şi achite partea pentru consolidarea şi modernizarea blocului sau pentru cei care nu anunţă dacă fac modificări în apartament, iar preşedinţii sau administratorii de bloc care îşi încălcă atribuţiile riscă să plătească până la 3.000 de lei. Legea va intra în vigoare în toamnă.

    Asta cu consolidarea și mondernizarea blocului este lăsată vag, pe interpretări (la urma urmei, supraetajările sunt „consolidări/modernizări”?) iureșe. N-ai cum să-mi spui că aici nu intră niște combinații cu firme și agenți imobiliari, n-ai cum!

    Iar cu anunțarea modificărilor… cui? Administratorului sau vecinilor? Dacă anunți vecinii și nu administratorul?

    00
  10. Dragnea: totul e frumos însă de unde va avea el bani pentru pensii dacă populatia îmbătrînește într-un ritm alarmant? Cei care cotizeaza se imputinesc pe zi ce trece.
    Turisti: de ce nu fac hotelierii o bază de date cu turiștii? Ceva asemănător băncilor. Ai furat, ai lasat mizerie, ești gălăgios? La revedere rezervare. Totusi la preturi ca in vest cred ca au de unde acoperi pagubele. Practic si ei sunt la fel de hoti ca clienții.

    00
    • NOU
      #27

      Spoiler: Dragnea spune doar vorbe, ce nu te-ai prins? Daca vrei si fapte, tre sa te duci mai la Vest. Si ducandu-te spre vest, ai grije sa nu re-ajungi in Romania!

      00
    • Banii ii va scoate marind din ce in ce impozitele, ce mare filozofie. Cand crapa gogoasa, da vina pe statul paralel, Soros etc

      00
    • NOU
      #29

      Banii pt pensii mărite nu vor fi prea mulți și asta pt că nici nu le va mări unora. Punctul de pensie s-a obținut prin împărțirea la 30 de ani. Prin noua lege se va împărți la 35. Așadar pentru mulți pensionari va scădea nr punctelor pe care le au. Lor nu le scade pensia pt că punctul va avea altă valoare. Vor rămâne pe loc până îi vor ajunge din urmă cei care au pensie mai mică. O mică șmecherie de care mulți pensionari nu se vor prinde

      00
  11. Ce prosti sunt oamenii astia ce fura din hoteluri… ditai aparatul de aer conditionat si ei se caca pentru 4 prosoape…

    00
  12. Hei.. eu intru pe blogul tau ca sa citesc ce-ti dese tie mintea, nu ce scriu altii. Ar fi de ajutor daca pe prima pagina, la fiecare noua postare ai trece si numele autorului ca sa stiu pe ce dau click.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)