Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

49 comentarii

  1. Legat de stirea cu Decathlon, bravo lor. As avea si eu nevoie de o parere, urmaresc sa cumpar un Rockrider 520 pentru mine, in principal mers la lucru dar si sa merg in weekend 1-2 ore pe trasee din astea mai simple. Are cineva modelul asta, se comporta ok in timp?

    00
    • Salut, e ok. Dacă o întreții regulat, curățat, gresat, te ține. Singurile minisuri ale ei că e destul de grea iar frânele lasă de dorit. În rest e o bicicletă super ok pentru mers casual chiar și pe trasee de pădure.
      În doi ani un prieten doar i-a făcut reviziile și reglat deraiorul pe spate, dacă mergi mult timp pe traseu accidentat după un timp nu mai schimbă cum trebuie și trebuie reglat.

      00
    • Pentru mersul la munca ti-as recomanda sa ai in vedere niste aparatori pentru roti. Referitor la intrebarea ta, am avut un model mai vechi de Rockrider si am fost foarte multumit. E o bicicleta onesta care in principiu isi merita banii.

      00
    • Merci de pareri, si mie mi-a lasat o impresie buna – urmaream din iarna pretul ca poate fac o promotie ceva dar Decathlon-ul stie ce vinde si nu face reduceri :).

      00
    • am luat eu pt prietena si are si fratele meu. E un modle ok, dar la Hervis ai reducere buna in perioada asta si poti lua ceva mult mai bine echipat. Uita te la xfact pro ca are echipare Deore xt si frane hidraulice.
      Oricare bicicleta e buna pt ce ai tu nevoie. Dezavantajul la 520 este doar daca esti f greu ca acele frane mecanice sunt cam slabute(asta o sa obs daca ai avut hidraulice) si mai bine pui saboti.

      00
    • O chestie bună la Decathlon e că aproape orice iei de la ei nu prea greșești. Eventual există o alternativă mai bună în altă parte, dar dacă iei de la ei sigur nu faci nici o greșeală. De regulă, e bine să iei lucruri sub mărcile lor care au un raport foarte bun preț/performanță, dar să te ferești de lucrurile care vin de la alte mărci și se vând aftermarket, fiindcă vor fi aproape întotdeauna mai scumpe. Spre exemplu, un lanț sau un set de pinioane Shimano e mai scump în Decathlon decât într-un bikeshop. Decathlon lucrează cu percepția by default a clientului că ei vând mai ieftin, ori treaba asta nu se aplică la orice și ăsta e trick-ul.

      Florin, ”echipare Deore XT” e foarte vag și mulți discounteri abuzează de descrierea asta. Fix cum suspectam, X Fact Pro ăla are doar o piesă Deore XT și aia e un schimbător spate care e cu totul din altă eră. E un schimbător de 10 viteze, unde gama actuală Deore XT e de fucking 12 și asta deja de un an de zile. Deore XT de 10 era actual în 2010 și ăsta nici măcar nu are sistem cu clutch. Deci Hervis îți vinde niște piese OEM reciclate pe un cadru cu o geometrie tot de acum 10 ani. În prețul de 3500 RON de la care e chipurile ”redus” modelul ăla îți iei un Cube Analog de anul ăsta, cu un cadru net superior, furcă RockShox și transmisie 1×12, e probabil best buy în clasa lui. Nici nu comentez faptul că omul vrea să ia o bicicletă de 1200 RON și tu îi recomanzi una de aproape două ori mai scumpă. Și și dacă era X Fact-ul ăla echipat complet cu XT de 12, ce să faci cu XT de 12, când tu nu mergi decât la plimbare pe drum forestier și până la piață și ți-e suficient un Altus reglat bine?

      Long story short, feriți-vă de super oferte din Hervis și Intersport, că ăia habar nu au biciclete, nu știu să regleze una și o eventuală garanție tot de un gigel care asamblează bicicleta cu furca invers e evaluată. Decathlon sunt măcar decenți și au departament de service. O bicicletă e totuși un obiect destul de complex, nu e o minge sau o geacă.

      Mx

      00
    • @maximilian Bicicleta pt fete x fact pro cu frane hidraulice si deore xt este superioara celei de la Decathlon st520.
      Cu reducerea era la acelasi pret 1350. Nu ai luat in calcul voucherul.Si nu a inventat nimeni roata sau cadrul in ultimii 10 ani. O geometrie nou.bla bla. Tu te auzi? Deci pt ce are nevoie la acelasi bani am recomandat o bicicleta mai buna. Si eu am bicla de la Decathlon- RR560 si nu merita vreuna banii astia. Intotdeuna ne luam ceva ce nu folosim la maxim.

      00
    • Sorry, dar ne pierdem vremea. Bănuiesc că nu știi la ce se referă termenul ”geometrie” când vorbim de biciclete; este suma lungimilor și a unghiurilor care determină felul în care se mișcă bicicleta sub tine și este de departe cel mai important reper la o bicicletă. În ultimii 10 ani s-au făcut niște progrese majore în materie de geometrie, bicicletele devenind mai lungi și mai stabile, cu top-tube și cu reach mai mare și pipe mai scurte, ba chiar și roata s-a reinventat la propriu, fiindcă un MTB avea până-n fix 2013 roți de 26”, apoi lumea a trecut la 27.5”, iar acum 29”-le câștigă în popularilate, fiindcă producătorii au învățat să adapteze geometriile (sic) roților mai mari.

      Tu ai impresia că ai recomandat ”o bicicletă mai bună” fiindcă, așa cum își dau filme mulți români, și tu crezi că echiparea e totul. De fapt, echiparea e fix pix, dacă nu ai un cadru bun, ci unul cu geometrie (hello again!) aiurea, pe care nu stai bine și eventual te doare și spatele. Dar nici măcar nu ai pomenit că este vorba de modelul de fete.

      Punctual, cadrele sunt ambele conservatoare, dar Hervis nici măcar nu-ți dă un tabel cu lungimi și unghiuri, ceea ce spune cam tot despre seriozitatea lor. Decathlon-urile arată mai actual de la an la an, deși și ei sunt în urmă cu valorile ăstea. Mai buni decât Hervis însă sigur. Furcile sunt echivalente, low-end, deși Decathlon are label propriu și, judecând după reverse arch și restul de echipări cu Hayes și Sun-Ringle, care dețin Manitou, e posibil ca furca să fie făcută la ei. Nici un plus aici. Roțile sunt echivalente, deși mă întreb de ce echipează Decathlon asemenea biciclete cu roți de 28 de spițe. Având în vedere, deci, baza, Decathlon e cu un pas înainte. Frânele ălea hidraulice Tektro sunt aproape irelevante, dar problema e că o să-ți fie greu să le aerisești și nu sunt tare fiabile. Pe de altă parte, frânele ălea mecanice Hayes MX-5 sunt urmașul lui MX-2 și MX-4, niște etriere simple și puternice, care-ți dau puțină bătaie de cap în timp. Am montat destule etriere din ăstea sau echivalente pe biciclete de fete și forța de frânare este arhisuficientă. Sau ai impresia că fetele o să coboare cu bicicletele ăstea pante de 45 de grade cu drop-uri de 2 m, unde ai nevoie de 4 pistoane și discuri de 203 mm? În fine, angrenajul cu foi detașabile e mai bun pe X Fact, dar la nivelul ăsta cine uzează un angrenaj sau îl schimbă cu totul că l-a lovit, iar dacă l-a uzat înseamnă că are nevoie de o bicicletă mai serioasă, cu care să fac sport ca lumea. La restul transmisiei ai XT-ul ăla de acum trei (!) generații, care nu e rau, dar nu aduce primăvara, că de cuplat cu Acera. Faptul că una are 27 de viteze, cealaltă 24 e iarăși irelevant, fiindcă pașii sunt aproape identici și extremele aceleași: 22-32-42 cu 11-32, ceea ce rezultă că X Fact are o viteză în plus pe care nici nu o să o simți. Mai rămân gumele care sunt echivalente (Schwalbe Smart Sam e ieftineală de OEM), ba chiar aș spune că aici Decathlon-ul stă mai bine, fiindcă Btwin-urile ălea rulează ușor. Ca aspect îmi place mai mult X Fact, dar când mă gândesc ce idioți vând și asamblează bicicletele ăstea, îmi aduc aminte de ce nu aș recomanda vreuna prea curând. Nu pricep cum se poate vinde așa o bicicletă cu 2850 RON preț full, când de banii ăia găsești un bike de marcă bună și cu totul la zi în bikeshop. Nu pricep nici la ce folosește un cadru de 19” pentru un bike de damă, dar zău dacă mai contează.

      Sfatul meu e să nu mai fi supărat când cineva te contrazice și să-ți aduci argumentele un pic la zi, că la biciclete nu prea te pricepi și, cum ziceam, un schimbător XT de acum 10 ani e fix pix în context, că nu tot ce zboară se mănâncă. De ce e important să ai XT pe spate, dacă oricum ”nu folosești la maxim” bicicleta? ;)

      Mx

      00
    • salut Maximilian. am vazut ca scrii mult si cu multi termeni tehnici, care pentru mine sunt chineza. pana la urma ai recomanda Rockrider 520? de fapt ce ai recomanda pentru plimbari in oras/pe sosea? mersi.

      00
    • Am eu RR 520 si juniorului i-am luat 540. Si eu fac naveta la munca ocazional si cate o iesire in weekend la munte. Cumva un mix intre cele 2 ar fi bicicleta ideala pentru mine. 520 e ok, dar cu cateva schimbari pe care le poti face in timp.
      In primul rand, nu este o bicicleta tehnica, nu te baga in trasee complicate ca nu e de asa ceva. Apoi, ce am schimbat eu au fost franele (cum au zis si altii inainte, am pus hidraulice, ca la 540) si cauciucurile (niste Conti 2.2 parca). Am mai schimbat saua cu una din Lidl care este bestiala (apar din cand in cand, e ceva medicus nu stiu cum, cu gel). Mai urmeaza sa schimb furca ca cea stock nu imi place cu aripa aia intoarsa si nici cum se simte (Imi place furca de la 540).
      Pe 520 am schimbator Sram pe 540 e Shimano. Intre cele 2 exista niste diferente de cum le simti, mi se pare mai simplu, mai solid cel de la 520, parca schimba mai sigur vitezele si te poti baza pe el. La 540 parca e mai delicat schimbatul, ca pentru domnisoare, nu stiu cum sa zic :) oricum e doar o parere personala.
      Cu schimbatorul spate am avut o singura data probleme, am intrat in niste noroaie zdravene in iarna si a inceput sa nu mai prinda lantul, pedalam in gol pana am ajuns pe teren uscat. Juniorul langa mine cu 540 in schimb nu a avut problema asta.
      Schimbatorul pe fata e un btwin parca si la ambele biciclete s-a blocat in iarna dupa tura de care am zis mai sus, si-a dat drumul dupa ce le-am curatat si uns temeinic in primavara.
      Spor la pedalat!

      00
    • @Mario: Am făcut mai sus o analiză punctuală a celor două biciclete. Îmi dau seama că nu toți termenii sunt înțeleși de toată lumea, sorry. Spuneam și în primul comentariu că Decathlon au produse decente, dar recomandarea unei biciclete se face în funcție de modul în care vrea să o folosească omul, că nu e aceeași bicicletă bună pentru doi oameni diferiți, care se dau prin locuri complet diferite. Pentru plimbări doar pe șosea și prin oraș nu ai nevoie de un mountainbike, ci de un citybike. Am scris articolul ăsta acum o săptămână, sper să te ajute:

      https://www.dirtbike.ro/mag/10-sfaturi-de-achizitie-realiste-pentru-incepatori

      Dacă nu te ajută, revino cu un follow-up și vedem ce putem face. Cheers!

      00
    • Nu as recomanda Her vis nici dusmanilor, au niste practici mincinoase, inselatorii pe fata, produse de proasta calitate, inclusiv haine si incaltaminte – probabil outlet, ca originalele sunt doar rebuturi cusute prost. Asa ca nu mai recomanda bicicletele alea „reduse” pentru prosti care nu se documenteaza..de fapt tot magazinul e bazat pe asta

      00
  2. @tun de 4 milioane – mi-e antipatic la culme Botezatu & co. Insa mai deunazi ne explicai de ce emag are dreptate sa vanda mastile la pretul X chiar daca (oficial) ei le luau la X/10 din China. Noi ce sa mai intelegem de aici?

    00
  3. Bravo decathlon, probabil în statistica întra și bicicleta mea.
    Produse calitate/ preț decente și mai fain ca vând destule produse sport pentru amatori /începători.
    Asa poți vedea ușor ce îți place și merge spre ceva mai profi.

    00
  4. Untold e singurul festival de o asemenea amploare care are loc în mijlocul unui oraș. Pe lângă faptul că e interzis o săptămână accesul pe domeniu public – jumătate din parcul central e închis împreună cu zona de promenadă din jurul stadionului și a sălii polivalente eu locuiesc la 5 km de zona parcului și noaptea nu se poate dormi cu geamurile deschise la începutul lui august când e cel mai cald și doar noaptea se mai răcorește cu ceva. Nu înțeleg cum un primar poate accepta pe lângă disconfortul a 300 de mii de clujeni si faptul că parcul și gazonul stadionului sunt distruse după încheierea festivalului, în afara Clujului existând destule locuri unde s-ar fi putut organiza.

    00
    • daca îl faci in afara Clujului, nema chirii. Dorm untoldistii pe iarba

      00
    • Daca il faceau in afara orasului nu avea la fel de mult succes si in plus, nu se mai cheltuiau atatia bani la magazinele, restaurantele si terasele din oras.

      00
    • Oricum mulți untoldisti dorm prin parcuri, chiriile alea de sute euro ce apar prin presă sunt câteva, foarte puține, deobicei straini, iar majoritatea covârșitoare a proprietarilor care inchiriaza prefera chiriași pe termen lung, chiar daca in 6-7 zile pot câștiga cam cat într-o lună normala.

      00
    • macar anul asta poate (ca nu s-a anulat?) nu mai distrug gazonul si reuseste U Cluj sa joace toate meciurile acasa (bine, anul trecut nu au facut-o si din cauza gazonului dar si a idiotilor de suporteri pe care ii au intr-un procent mai mare decat altii)

      00
    • untold devine unstaged. Haha

      00
    • E mult PR cu Untold una e ce zice presa și se lauda boc și cu totul alta e realitatea știu proprietari de baruri și terase care mi-au spus că încasările cresc cu maxim 25-30% pt 4-5 zile e nesemnificativ când faci bilanțul pe 1 an.

      00
    • Am uitat sa zic că stau in zona gării adică exista un obstacol natural – dealul Cetatuii, în restul Clujului și alte localități ca floresti nu se poate dormi noaptea nici macar cu geamurile inchise.

      00
    • iti dai seama „nu se poate dormi noaptea”
      ai un eveniment extraordinar in oras si tu te ofuschezi pt o noapte sau doua

      in loc sa dormi du-te ba frate la spectacol sau iesi pe strazi ca e o sarbatoare
      sau daca chiar esti atat de uracios pleaca naibii din oras du-te si plimba-te pe munti lasa casa pe airbnb pentru un untoldist macar

      ce oameni tristi sa mor io

      00
    • mie mi s-au parut intotdeauna niste cocalari in denial astia care vin la untold. Si imi place genul ala de muzica.
      Eh, bine ca nu stau in cluj si bine ca nu se face pe stadionul cfr-ului :)

      00
    • Pai unii mai merg și la serviciu a doua zi și nu vor că la 2-3 noaptea să audă muzică data la maxim, nu toți au 15-25 de ani.

      00
    • Așa cum untoldistii au tot dreptul să se distreze în același timp cei 300 de mii de locuitori ai Clujului au dreptul la odihna noaptea, de aia peste tot in lumea civilizată asemenea evenimente au loc în afara orașelor, însă la cluj cine da spaga mai mare face ce vrea.

      @S – în general vezi toată gama de rupți in fund care postalesc o bere de 2l la drogați hipsteri și fite de bani gata.

      00
    • @Cosmin
      Ce e așa de greu de înțeles? Pentru bani, doar nu pentru liniștea și confortul celor 300.000 de locuitori.

      Măcar aveți de suferit cel mult 4 zile pe an. Cunosc oameni care au pățit mult mai nasol: s-a deschis o bodegă lângă ei și au fost forțați să se mute din cauza zgomotului permanent: muzică dată la maxim, etc. De fiecare dată când sunau la poliție se întrerupea temporar zgomotul. La fel și când au venit de la direcția de mediu cică să constate nivelul de zgomot: nu e dom’le niciun zgomot. Ca și când cineva îi anunța că urmează un control. Bodega aia e acolo de mult timp, cine-o are e bine conectat politic, nu respectă nicio lege (e deschisă fără acordul vecinilor), probabil e o fabrică de făcut bani.

      00
    • Hai sa nu aruncam cu noroi in Untold mai mult decat e cazul… Orasul isi dubleaza populatia in perioada festivalului. E absolut real ca editia intai a fost facuta cu bani de la Primarie, in contextul Anului Tineretului sau ceva asa, neesential, dar ulterior festivalul a devenit PRIVAT.Nu stau cu mana intinsa la fonduri publice nerambursabile ca TIFF:1,9 milioane lei, festivalul lui Giurgiu, anul acesta…. Plus satelitii Primariei care contribuie si ei din greu la un TIFF din ce in ce mai mediocru. Qed. PS sper ca nu ati uitat ca sunt alegeri locale. Ca sa faca orice prostie, Boc are nevoie de Consiliul local. Si se inchide cercul.

      00
    • @Lara – hai sa nu le plangem de mila organizatorilor care fac o grămadă de bani eludând legea, nu poți intra in interior chiar daca ai bilet fara nimic mâncare, băutură sau macar o amarata de umbrela, totul trebuie sa fie cumpărat din interior unde prețurile sunt de 2,3x mai mari decât la orice chiosc, toate astea pe langa faptul că distrug gazonul de pe Cluj arena și parcul platind compensații penibile – anul trecut au plătit undeva la 25 000 de lei în condițiile în care doar gazonul de la Cluj arena costa cam 70-80 mii de euro. Cetățeanul obișnuit din Cluj câștiga doar oboseala și nervi pe când niște băieți deștepți, inclusiv de la primărie, câștiga o grămadă de bani pe abuzuri.

      00
    • @mihai – nu-s doar 4 zile – probele de sunet încep de luni-marti, festivalul începe de joi seara și o tine cu muzica la.maxim în fiecare noapte până luni la 6-7 dimineață. Nu cred că un abuz – faptul că unii nu respectă dreptul la odihna al altora poate justifica un abuz care e aplicat asupra unui oraș întreg, am spus deja în afara de unele zone periferice – gen Someșeni, Dâmbu rotund… practic tot Clujul e poluat fonic in fiecare noapte aproape 1 săptămână, așa ceva nu are întâmplă nicăieri în țările civilizate.

      00
    • Cosmin
      – festivalul de la Rio
      – loveparade Berlin
      – cursele de formula 1, formula e, pe circuite stradale.din Monaco, Baku, Singapore, paris, new York, etc
      – maratoane
      – tour de France, giro, vuelta
      – olimpiade
      – meciuri de fotbal
      – Ramadanul și procesiunile pe la moaște, pastele, vizitele Papei
      – gay parade
      – Irish parade in ny
      – fashion weeks Milano, Paris
      – mitinguri, demonstrații, proteste, greve, toate autorizate
      – parade motoare sau mașini de epoca

      00
    • @Cosmin, nu cred ca va deranjeaza atat de tare festivalul asta, altfel ati fi luat masuri.
      Untold-ul este si a fost patronat de la inceput de Emil Boc. Daca cetatenii Clujului erau atat de deranjati asa cum spui tu, probabil ca ati fi votat pe altcineva.

      Asa, tinand cont ca Boc a castigat cu peste 64%, rezulta ca nu este un deranj atat de mare cum lasi sa se inteleaga.

      00
    • @Cosmin

      Chiar îmi pare rău pentru voi. Nu încercam să justific un abuz printr-un alt abuz. Era doar un exemplu la scară mai mică al aceluiași fenomen: niște unii au decis că dacă fac bani atunci pot să îi terorizeze pe alții cât doresc, că legile oricum nu li se aplică.

      În fine, la noi în țară gălăgia e sport național: muzică la maxim în magazine, pe plajă, în mașină, la restaurant, pe terase, în geam la Niculușcă, în curte la Spartacus, etc. Fiecare are un motiv particular – și perfect justificat în opinia sa – pentru care produce zgomot. Toți au în comun același lucru: sunt niște ghiolbani.

      00
    • @flat – toate exemplele date se desfășoară ori în timpul zilei ori 1 noapte, maxim 2 în weekend când chiar daca se creează disconfort totuși lumea nu merge a doua zi dimineața la serviciu.
      @andrei g- prima ediție a fost în 2015 și a fost prezentată că fiind unica ediție Clujul fiind în acel an ceva capitala europeana a tineretului, alegerile au fost în iunie 2016 adică cu 2 luni înainte de a 2-a editie când au început și nemulțumirile clujenilor înțelegând că se perpetuaza an de an poluarea fonică a orașului pt aproape o săptămână.

      00
    • @flat – nu consider Brazilia sau tarile musulmane că fiind civilizate iar formula 1 sau tururile cicliste nu se desfășoară la 3-4 noaptea.

      00
    • @andrei g – boc a câștigat cu 69% însă la o prezență de doar 33% deci practic boc a luat doar aprox. 23% din voturile clujenilor deci e departe până la 50%+1 că să se poată afirma că majoritatea clujenilor sunt de acord cu el, în 2016 a fost un blat psd-pnl – pur și simplu și-au împărțit orașele – PNL a cedat Bucureștiul în favoarea câtorva orașe mari din Ardeal, la cluj PSD nici macar n-am avut candidat.Iar în 2019 la europarlamentare usr a luat peste 40% în Cluj fata de PNL doar 30%

      00
  5. NOU
    #41

    100 de miliarde pentru TikTok? O sa vand actiunile Vine ca sa am cash pentru listarea TikTok la bursa.

    00
    • cred ca va ajunge pana la 200 de miliarde pana la sfarsitul anului. eu vreau sa bag maximum 200 de mii.

      00
    • Valoreaza TikTok 100 de mld tot asa cum si UiPath valoreaza 10 mld :D Acolo barem vorbim de automatizare, chestii un pic mai serioase decat bombardieri, buci si challenge-uri cretine. Incep sa cred ca in ziua de azi ar trebui sa primim certificat de handicap toti astia care mai gandim rational pentru ca din ce vad suntem in minoritate.

      00
    • Nu este vorba de buci si de challenge-uri cretine. Nu pentru asta valoreaza 100 de miliarde. Comunitatea si potentialul de publicitate valoreaza atat, indiferent ca iti place tie sau nu.

      00
  6. piscina aia nu se umple cu apă singură:
    https://www.youtube.com/watch?v=r2Cp_-i80zM

    00
  7. Tot legat de bicilete, de ce dumniezo nu se gasesc pliabile pentru copii?
    3 de adulti indesi in portbagaj, dar 2 de adulti si una de copil nu, pentru ca nu gasesc pliabila :O

    Why?

    00
    • Pliabila e prin excelență pentru oraș, deci nu ca să fie transportată constant. Bicicletele de copii sunt deja destul de mici. Nu prea mai are sens să le pliezi. Nu vreau să te învăț cum să trăiești, dar cred că decât să înghesui 3 biciclete pliate în portbagaj și să zgârii mașina, poate mai bine iei în calcul un suport, care să-ți țină bicicletele pe exteriorul mașinii, și așa mai ai loc și de portbagaj.

      Înțeleg că poate mergi cu bicicleta preponderent prin oraș și din când în când o mai scoți cu mașina în alte zări, but still.

      Mx

      00
  8. Aia cu Decathlon e de citit în cheia a ce înseamnă de fapt ”a produce” o bicicletă. Ca să produci o bicicletă, ai nevoie de un cadru, iar în Europa se produc doar biciclete (cadre) scumpe, fiindcă e mult mai ieftin să produci în China, Taiwan, Vietnam etc. și să ai și o calitate decentă. De fapt, ce face Decathlon este să vopsească în România și să asambleze. Cu piese tot din China și Taiwan. Asta nu e chiar producție. Dacă o să facă o fabrică unde să producă și cadre, atunci se schimbă treaba. Momentan nu e așa.

    Ca fapt divers, am verificat informațiile ăstea acum câteva săptămâni la un prieten care a lucrat pentru Decathlon și acum lucrează pentru o companie mai mică, dar high-end, din Austria.

    Mx

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.