Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

45 comentarii

 1. 4. Frumos, toti la un loc. Daca am motive sa nu vreau sa fac fix vaccinul asta desi in rest n am probleme sunt antivaccinist-conspirationist.

  Indecis. Tu ce zici?3855
  • Și mie mi se pare la fel, ne radicalizâm prea mult. Adică în România de la estimările inițiale că în 6 luni se vor vaccina 60-70% din populație, adică vreo 14 milioane de oameni, acum se spune că din ianuarie, teoretic, vom primi 100.000 de doze pe săptămână, adică 400.000 pe lună, adică 2,4 milioane în 6 luni, adică pot fi vaccinați doar 1,2 milioane de oameni, că se fac doua doze.
   Bun, și cu oamenii care nu vor putea sa se vaccineze că nu este vaccin ce facem ?
   Nu-i mai primim la școală, la serviciu, nu-i primim în spital ???

   Comentariu apreciat.3910
  • nope. nu e așa. se începe în ianuarie cu 100.000 de doze pe săptămână, însă ritmul livrărilor va crește. ue încă are probleme în a-și asigura dozele, dar din primăvară bănuiesc că motoarele vor fi turate la maximum, în condițiile în care astrazeneca, jj și sanofi vor intra și ei în cursă. oricum, românia are nevoie de vreo 9-10 milioane de persoane vaccinate, pentru că cam atât înseamnă 70% din populația adultă aflată în românia. (strict realist, mă îndoiesc că se vor vaccina vreodată atâția)

   Indecis. Tu ce zici?3316
  • cred ca daca vb de imunitatea de turma, chiar daca copiilor nu li se face vaccin, ei intra la calcul. Deci ca sa ajungem la70% cred ca trebuie vaccinati mai mult de 9-10mil

   114
  • imunitatea de turmă nu se va atinge mai devreme de 3-4 ani. iar, în orizontul ăsta de timp, foarte probabil și copiii vor fi vaccinați.

   97
  • https://fullfact.org/health/vaccine-covid-fertility/

   Articolul de mai sus vorbește despre posibilitatea ca vaccinul anti-covid să cauzeze infertilitate, datorita similaritatii dintre o proteină prezentă pe virus și una din placentă. E citat un expert care zice că șansele sunt infime, ceea ce e adevărat, dar în același timp, se pregătește un experiment, cu fonduri europene, care să testeze asta.

   Dacă aș fi conspiraționist și recunosc că am tendințe din astea, aș putea spune că virusul ăsta a fost făcut în laborator, pentru a mai reduce din populația planetei (în special cea în vârstă, consumatoare de servicii medicale și pensii). Posiblitatea ca vaccinul să afecteze fertilitatea femeilor nu face decât să alimenteze astfel de teorii.

   35
  • „Cercetătorii din întreaga lume au grăbit procesul, dar fără să riște siguranța populației. În câteva luni, vor exista vaccinuri pentru Covid de tip clasic, precum sunt cele pentru gripă sau hepatită, a căror eficiență a fost demonstrată de miliarde de ori, pe parcursul a zeci de ani”
   – OK, eu o sa le astept pe alea de tip clasic. Oricum nu ma incadrez in grupa de risc, deci chiar daca as vrea, nu o sa pot sa ma vaccinez mai repede.

   Indecis. Tu ce zici?1522
  • @alin, vaccinurile „clasice” au virus atenuat. altfel spus, ai mai mari șanse să te îmbolnăvești de covid cu acestea (glumesc, vaccinează-te cu ce vrei tu, însă, sincer, nu înțeleg frica asta de vaccinare. facem cu toții, zilnic, chestii probabilistic mai periculoase decât o vaccinare. repet, zilnic. putem să murim într-un accident de mașină, putem să ne înecăm cu mâncare sau să alunecăm sub duș, dar nu ne e frică să mâncăm, să facem baie sau să conducem mașina, dar ne e frică de un produs supus unor proceduri foarte stricte, produs creat de oameni mai deștepți decât 99,999999% din populația globului)

   Indecis. Tu ce zici?3519
  • Ok, in cazul meu e vb de frica de efecte adverse pe termen lung pe care le vom vedea abia peste 5 ani, daca vor exista. Faptul ca producatorii se bat cu pumnu n piept ca nu se pune problema imi spune ori ca s prosti ceea ce nu cred, ori ca vor sa faca bani in primul rand si le se rupe.

   Apoi, de unde stie vlad Mixich ca nu exista mecanism de transport al moleculei de ARN din citoplasma in nucleu? Asta ca sa ntelegem ca detaliile sunt multe iar publicul larg va avea acces la un prospect cu informatii de baza..

   63
  • matei, numește un medicament, unul singur, care are efecte (negative, pozitive, nu contează) după cinci ani, fără a le avea înainte. unul singur! (dacă ar exista așa ceva, încălcând cam toate legile chimiei și biologiei, ar fi deșa o chestie speculată pozitiv de toți: să facă un medicament care stă inactiv și se activează după un număr de ani.

   în rest, faptul că pui răul înainte, că tu consideri că producătorii ascund ceva sau că vor doar să facă bani, sunt chestii normale legate de lipsa ta de curaj în fața noului, dar se bazează pe prezumții greșite. nimeni nu minte în legătură cu efectele nasoale, pentru că dacă ele există, toți vor îngropați. un eșec al acestor vaccinuri ar demola și un colos de mărimea pfizer. sunt prea multe consecințe nasoale pentru decidenți ca să riște vreunul, iar pașii în lateral sau înapoi ai unora precum astrazeneca sau sanofi nu confirmă decât faptul că nimeni nu e dispus să riște.

   23
  • Berenger, imi amintesti de un tov gay care incerca sa mi spuna ca poate sunt si gay, n am de unde sa stiu pana nu incerc.

   Vaccinul se face in mai multe rapeluri si la cum merg lucrurile se va face sezonier, n am zis ca doza unica facuta azi ma face autist peste 5 ani.

   Nu vreau sa incep iar dar inca o data nu stii despre ce vorbesti. Uite niste exemple: AINS sunt hepatotoxice, gentamicina e ototoxica. Naşa mea a surzit incetu cu incetu la 7 ani dupa 1 an de gentamicina (vreo 3 cure, doctor imbecil).

   Iar efecte neurologice pot aparea si dupa 10 ani de la primul contact, vezi oamenii muscati de vipere, serpi etc.

   Tot incerci sa pari istet dar serios acum, renunta.

   32
  • @matei, n-ai decât să continui cu fricile tale, dar să compari două doze de vaccin pe an cu un tratament greșit sau să spui că, dacă în situația x se întâmplă y, atunci și în situația z se întâmplă y, deși nu există nicio legătură între x și z (așa cum nu e nicio legătură între un vaccin și otrava unui șarpe) nu trădează decât lacune majore de logică. dar na, tu n-ai decât să faci ce vrei și să tratezi și lumea de sus.

   22
  • @ubercool, din cauza acelei similarități și a minimei posibilități de a afecta fertilitatea, gravidele nu se vaccinează, și există recomandarea ca persoanele care urmăresc conceperea unui copil să nu se vaccineze. dar atât, e o simplă presupunere bazată pe o asemănare între două proteine, dar care fac lucruri total diferite. iar „experimentul” exact pentru asta se face, pentru a vedea clar dacă e un risc sau nu, nu ca să îngroape povestea. da-mi place logica de conspiraționist: vaccinul e făcut să reducă din populație, „în special cea în vârstă, consumatoare de servicii medicale și pensii”, afectând fertilitatea, care e o caracteristică a persoanelor tinere. ca să nu mai spun că, în logica asta, a reducerii populației, cel mai bine nu e să inventezi vreun vaccin care reduce populația, ci să NU inventezi niciun vaccin, că variola, tuberculoza, gripa sau poliomielita rezolvă restul.

   32
  • Mi ai cerut un exemplu, ti am dat o clasa intreaga de medicamente. Iar legatura exista, amandoua sunt substante exogene care provoaca un raspuns imun. Am un coleg ca tine la munca, e asistent si incearca sa ma invete medicina de pe youtube. Esti penibil, ai putina decenta si opreste te pls. Asa esti si IRL?

   41
  • Uite, ca sa pricepi odata, substante x y z se pot depune pe teaca de mielina a axonilor si sa ramana acolo mult timp pana sa provoace intreruperea semnalelor nervoase. De aia zic de probleme neurologice dupa x ani. E doar un exemplu, variante mai sunt dar nu le stiu pe toate.

   21
  • uite, ca să pricepi:

   1. pentru că „substante x y z se pot depune pe teaca de mielina a axonilor si sa ramana acolo mult timp pana sa provoace intreruperea semnalelor nervoase”, nu mă vaccinez!

   2. pentru că în intersecția pe care o folosesc zilnic au murit 5 oameni în accidente rutiere (trei șoferi, un motociclist și un pieton), nu mai ies din casă!

   12
  • a, și că mi-am amintit, cred că cu tine am mai avut o discuție în care perorai doct și la fel de arogant că vaccinurile trebuie create în funcție de diferite caracteristici rasiale ale diferitelor populații umane. și atunci, ca și acum, observ că, pur și simplu, ai o grămadă de cunoștințe care nu-ți folosesc nimic, pentru că frica ta e irațională și se bazează doar pe „poate face”, „dacă vor exista” etc.

   12
  • Daca n intersectia x au murit 5 oameni atunci o sa fiu cu ochii n 4 cand trec pe acolo pentru ca statistici si precautii. Esti prost gramada, iesi de pe internet.

   21
  • pe bune, ca s-o spun direct: violența, inclusiv cea verbală, e doar ultimul refugiu al celor mai proști. că-n rest, în afară de violență, nu ți-a mai rămas nimic, de vreme ce te contrazici chiar pe tine: spui, pe de o parte că nu te vaccinezi, că e riscant, pe de altă parte spui că, într-o situație mult mai riscantă, „o sa fiu cu ochii n 4”, dar nu o eviți.

   cum spuneam, ai cunoștințe, chiar te dai deștept pe lângă toți proștii de lângă tine, dar cu logica stai prost tare.

   21
 2. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 634
  • La 3. Vor invoca dreptul inviolabil al avocatului de a minți, ca doar toate legile alea de spun ca trebuie sa și exercite profesia cu buna-credinta asta presupun. Oricum, dacă e adevărat ce se vehiculează, anume ca a ascuns o hotărâre prin care s a statuat în 41 deja lipsa oricărui drept de proprietate nu vad de ce condamnarea ar fi nedreapta. Om vedea.

   216
  • Pentru fiecare personalitate care sfirseste cu condamnare cu executare exista cite un contabil/jurist/avocat care a promis, la un moment dat, ca aranjeaza el hirtiile astfel incit sa nu fie nicio problema mai tirziu cind intra DNA pe fir. Iar contabilul/ juristul/avocatul a stiut de la inceput ca toata treaba nu este in regula dar a considerat ca stie el cum sa foloseasca scaparile legii ca sa scoata, contra cost, clientul cu fata curata. Uneori merge, alteori nu. Citi dintre avocatii care au iesit la protest nu se stiu si ei cu musca pe caciula?

   Comentariu apreciat.346
 3. La 7, alt Dincă, alți pești. Eu asta înțeleg din știrea aia; dacă americanii chiar ar vrea să-i schelălăie pe ruși, s-ar fi dus direct cu conturile off-shore și SWIFT.

  Dar faptul că se permeaza teatrul conflictului permanent, de zici că Troțki chiar a avut dreptate dar nu cum a crezut nici el.

  721
 4. Cui faci vaccin daca ăi mai destepti refuza https://romania.europalibera.org/a/mai-bine-de-jumatate-dintre-profesorii-romani-nu-vor-sa-se-vaccineze/31011581.html 56,3% dintre respondenţi spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19. N-ai cu cine, niste tarani pupatori de moaște

  Indecis. Tu ce zici?1835
  • 2 observații:
   1. „sondajul” nu e sondaj. e un chestionar total irelevant sociologic și nereprezentativ nici măcar pentru membrii acelui sindicat (unul din cele 4 din educație).
   2. am o mare reținere în ai cataloga pe profesori „ăi mai deștepți”. și asta pentru că, obiectiv vorbind, cei mai deștepți absolvenți de facultate fug de cariera didactică ca de dracu!

   Comentariu apreciat.6213
  • @Nicu, nu-i nicio problema: le faci vaccin alora mai “prosti”.
   Dar sincer, eu cred ca in prima faza vor fi mai multi doritori sa-si faca vaccin decat numarul de doze disponibile. Nu va fi nevoie sa obligi pe nimeni.

   153
  • Cu tot respectul – a trecut vremea cand profesorii erau “ai mai destepti”…

   126
 5. Salut Vali. offtopic. caut la tine pe blog, si nu mai retin exact titlul, ai avut candva acum 2-3 luni (?!) un articol despre cum Romania 🙂 poate deveni atractiva pentru vestici sa se mute aici. poti lasa un link sau cine poate sa ma ajute

  55
 6. 4. Si asa la ATI nu iti salveaza viata, ci te baga in mormant. Asa ca cei care sunt impotriva vaccinurilor sunt cei care sunt salvati, ca intotdeauna.
  Hai cu thumbs down. XD

  Indecis. Tu ce zici?2948
  • Cum? Cand ajungi la ATI medicii te omoara de fapt? Incredibil.
   Eu credeam pana acum ca cei care ajung la ATI sunt in stare foarte grava, sansele lor de a-si reveni fiind destul de scazute uneori. Si ca medicii fac tot posibilul sa te salveze.

   Dar noroc ca am citit comentariul tau.

   Indecis. Tu ce zici?2419
  • Mortalitatea la cei ajunși la ATI – e peste 90% în lume iar în România peste 95%, e că și cum le-ar lua caii de la bicicleta.

   910
 7. 4. Unpopular opinion: Olivia Steer va sări rândul și va lua vaccinul pentru ea și copiii ei înaintea medicilor de la ATI.

  Comentariu apreciat.4812
 8. 4 – ce imi plac astia care vand pielea ursului din padure, in UE nu o fost nici macar o persoana vaccinata si unii deja vor ca cei nevaccinati sa nu aiba parte de tratament. Iar ca doctor ar trebui sa acorzi asiatenta oricui, indiferent de ce crede fiecare. Poate dupa ce supravietuieste ca urmare a medicinei moderne isi schimba si perspectiva asupra vaccinurilor. Dar daca va supravietui acasa, isi va intari convingerea ca vaccinurile is rele, ba chiar va convinge pe altii cu propriul exemplu.

  Indecis. Tu ce zici?3923
  • Este vorba de cei care refuza sa se vaccine daca au ocazia. Ca doctor trebuie sa acorzi asistenta oricui dar mi se pare normal sa fie prioritizati cei care merita si apoi daca sunt locuri libere sa fie tratati antivaccinistii, pupatorii de cadavre si dobitocii care se inghesuie in cluburi.

   Indecis. Tu ce zici?1724
  • Cum era in primavara? Avem 2500 de paturi la ATI, dar vom face, vom drege, vom aveam 100000. Acum cate aveam, vreo 2600? Asa si cu vaccinul: primim intai 1000 de doze, dar la primavara o sa primim 7 milioane, la vara 700 de milioane.
   Ma rog, banuiesc ca e mai bine sa fi optimist incurabil, decat sa intri in depresie.

   155
 9. Bogdan Stanoevici nu ar fi de acord cu 4.

  22
 10. @6 E o mare diferenta intre vorbe si fapte, intre ceea crezi/sti si ceea ce poti dovedi cu probe. Asta nu prea inteleg ziaristii de azi. Ideal ar fii partidele sa se inteleaga pe idei si pe directii/decizii; la noi se inteleg pe oameni, pe cine punem director, prefect, etc,etc. Apropo ai vazut vreun anunt pe la vreun partid: “organizam concurs pentru ocuparea unui post de specialist [ in orice ] sau pentru a gasi cel mai bun specialist in domeniu [ ] ?”. Nu prea. Pentru ca bai omuletule partidul are specialisti in toate domeniile (PSD,PNL,USR,etc,ect,tce), cei mai buni specialisti

  72
 11. 5. Cei care au rude pe la tara pleaca ei cu masina, cu ceva. Mai nasol e de cei care vor vacante în strainatate ca te pot trimite înapoi cu primul avion

  04
 12. 3. Dacă justiția nu condamnă, e nasol. Dacă condamnă, e nasol.

  53

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.