Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

50 comentarii

  1. 7. Doi analfabeți jucînd șah pă vuitoane. Care o fi miza, Ghenea sau vreun lambo?…

    • Chiar arata ca 2 titani.. cred ca poza.. lumina, culorile-s de vina.

    • Vezi tu, nu stii toata povestea ca altfel poza e interesanta.

      De prin 2010 LV face geanta in care e adusa cupa mondiala la finala, deci poti „specula” ca ei joaca sah pe geanta in care se afla cupa mondiala.
      Apoi, cineva s-a uitat la asezarea pieselor si a vazut ca e dintr-un „meci oficial” de sah: Carlsen – Nakamura, Norway Chess 2017, care culmea, s-a terminat „egal” ceea ce e destul de bine pt „reclama”.

    • cu coatele pe tabla de sah :)

    • Irps, misto comentariu, tx

  2. 5. Anul trecut s-au născut mai mulți copii români peste hotare decat in RO. De bine ce e in RO.

    • Mi-e greu să cred că informația asta e corectă, ai vreo sursă?

    • Nope. A nu se confunda nasterea in strainatate cu transcrierea certificatelor de nastere. Iar certificate de nastere se transcriu si peste un an sau doi sau peste 72 de ani, cum e cazul celor din ex URSS sau din Israel, de exemplu, cu parinti nascuti in Romania. Iar daca se transcriu in Romania certificatele de nastere emise de, de exemplu, Teritoriul Britanic din Oceanul Indian, asta nu e de bine ce e in baza din Diego Garcia. Ci dimpotriva: cu un certificat de nastere romanesc, copilul sau adultul este recunoscut de statul roman. Oare de ce ar vrea parintii asa ceva?

    • Ma scuzati, asta se intampla din 2017 incoace, nu doar de anul trecut: „Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a declarat, marţi, cu ocazia Zilei Tineretului, la o dezbatere privind problemele elevilor şi studenţilor, că anul trecut pentru prima dată s-au născut mai mulţi copii în diaspora decât în România, ceea ce ”ridică extrem de multe semne de întrebare”.”

      Ridica semne de intrebare, hehe. Traiesti in cloaca Europei si te intrebi cu mirare de ce se intampla asta.

    • Mihai, parintii ar vrea pentru ca altfel, daca nu au cetatenia statului unde s-a nascut, nexam pasaport

    • INS. 19 milioane la referendum. 22 milioane domiciliați.
      libertatea punct ro/stiri/cati-copii-s-au-nascut-de-fapt-in-strainatate-din-parinti-romani-ins-o-contrazice-pe-ministrul-muncii-raluca-turcan-3678019
      Statul zice că a băgat în carantină 2 săptămâni 1/1.3 milioane de oameni la intrarea în țară. Poate de aici i se trage.
      Sau poate mașina de numărat a rămas optimizată de la decesele de Covid.
      Va rămâne un mister.

      Ce e real în schimb:
      Că s-au născut în România, că s-au născut în afară, tot în afară au ajuns.

  3. Germania a dat in folosinta terminalul de GNL, a carui constructie a inceput in martie. Prin terminal se va putea tranzita 15% din gazul care se importa inainte de la rusi. Asa cum banuia multa lume, Germania putea sa isi rezolve demult dependenta de rusi, doar ca nu a dorit

    • Doar ca e de câteva ori mai scump, calitate inferioară și depinde de transport naval. Niște mici detalii, nu-i așa?

    • Si transport naval care funcționează cu motorina, păcură și alte produse petroliere.
      wow, cate avantaje.

    • Gata krakatau, ti-ai meritat rublele pe ziua de azi. „E de calitate inferioara” – tu stii, ca l-ai mirosit …

    • „ti-ai meritat rublele pe ziua de azi” Wow, cata originalitate… gata, cei 2 neuroni ai tai si-au facut datoria pe ziua de azi :) :) … Vad ca devine fenomen general ignorarea argumentelor – evident datorita incapacitatii intelectuale de a purta o discutie argumentata :) Revenind la Germania, rezultatele se vor vedea in cateva luni, maxim un an… Si nu vor fi placute.

    • krakatau, incomod… lipseste ceva…. ah da, dinu!

    • Cum sar spalatii pe creier. Amuzant :D
      Faceti un Exercițiu de logica și comparați cele doua. Știu, nu se poate la voi.

    • „Doar ca e de câteva ori mai scump, calitate inferioară și depinde de transport naval. Niște mici detalii, nu-i așa? Si transport naval care funcționează cu motorina, păcură și alte produse petroliere. wow, cate avantaje.”

      Principalul avantaj e ca elimini dependenta masiva de gazul rusesc, pe care Putin il foloseste ca pe o arma. Exact cum folosesc mafiotii taxa de protectie. Pentru ca nu doar pretul direct e in joc, ci si disponibilitatea si pretul indirect de platit. In momentul asta am ajuns la „nu va uitati cum distrugem o tara din Europa, Ucraina, si cum producem crime de razboi in masa, ca sa aveti acces la gaz ieftin. Si daca incercati sa faceti gura, va taiem gazul cand avem noi chef, pe diverse magistrale. Zicem ca e o „defectiune tehnica””. E clar ca a venit momentul pentru UE sa spuna „stop joc” si sa isi diversifice sursele de aprovizionare cu hidrcarburi.

      Mai departe. Eu nu am gasit niciunde informatia ca GNL-ul american e de calitate inferioara fata de gazul de conducta rusesc. Link, te rog.

      Si ultima: preturile de acum sunt instabile, la modul speculativ si isteric. Un mare producator e implicat in razboi, tarile arabe vor sa profite, etc. Dar ne putem uita la vremuri ceva mai calme ca sa vedem diferenta de pret. GNL-ul american e cu 30-40% mai scump decat gazul de conducta rusesc. Nu „de cateva ori mai scump”. Si nu spun eu asta, uite cine o spune: „The price of liquefied natural gas (LNG) from the U.S. is at least 30-40 percent higher than Russian pipeline gas”. Mai 2018, Alexander Novak, ministrul energiei din Rusia.

      P.S. In iulie 2022, s-a intamplat si inimaginabilul pentru rusi. Cantitatea de GNL importata de UE a depasit cantitatea de gaz importata de la rusi.

    • @krakatau: ești murdar de maro pe la gură, și ne e ciocolată! Navele de transport gnl au turbine pe… Gnl! Nu păcură! Că nu sunt ruși să gândească cu curul!

  4. Pentru aia care-si interneaza copiii, as mai pune un formular separat: Ce masina conduceti? (an, combustibil, etc). Cand ati facut ultima revizie? Stiati ca exista o legatura intre particulele emise din rabla voastra si sanatatea copilului?

    Pana nu-i confrunti pe prosti direct, nimic n-o sa se schimbe.

    • Bravo Vlad
      E bine totusi ca nu poti sa faci acest lucru.

    • @dny / @andrei: de ce v-ati atacat asa? crezi ca e normal sa conduci golf 4 diesel DPF off in Bucuresti? Si apoi sa-ti duci copilul cu astm la urgente, dar nefacand legatura intre astea 2 evenimente? La fel pentru restul de minusuri.

    • Vlad, tranquilito. Cand se producea Golf 4 ideea de DPF era doar in laboratoare.
      Nici pe Golf 5 nu prea a fost montat, cel putin 1.9 (clasicul) nu avea.
      Din 2009 a devenit obligatoriu DPF.
      Ca o concluzie, e mare diferenta intre un diesel vechi ce lucreaza in parametrii de fabrica si unul ce scoate fum, nu sunt de pus in aceeasi oala.

  5. 5. Si, se ieftinesc apartamentele, casele si terenurile?

  6. Familia aia trebuia sa ramana la oi si capre mai bine, au dat taranii de bani si s-au ajuns. Ar trebui sa-i intrebe anaf`-ul de banii facuti din cantari si cum au justificat ei suma aia furata, dar na, politia e prin piete dupa porc si cozonaci acuma.

  7. 7. Reclama e făcută ca la carte, poziția pieselor e dintr-o partidă din 2017 dintre Carlsen și Nakamura de la Norway Chess, un fel de Ronaldo vs. Messi în șah.

    • Mie mi se pare ridicola, e ca si cand l-ai pune pe Nakamura in poarta si pe Carlsen sa dea un gol cu „hand of God”, ca e faza celebra. Ce-are fotbalul cu sahul? Probabil ca Ronaldo nu stie nici sa numeasca toate piesele de sah.

    • – Ioane, tu stii ce e ala sah?
      – Cum sa nu: piesele alea pe care le dam deoparte cand jucam table ;-)

  8. Tipa aia de la Theranos a facut extrem de mult rau industriei. Din pacate, face parnaie doar pentru ca i-a tepuit pe aia cu bani, nu pentru ca sufera sute de firme care inovau in domeniul ala. Incet incet am fi putut ajunge sa avem concurenta in medicina, sa scada preturile pentru chestii, dar acum s-a dat inapoi muca de zeci de ani pentru ca proasta asta.

    Zilele trecute citeam un studiu despre apple watch. Au ajuns la ~90+ acuratete comparat cu aparatura medicala, pe o pocnitoare de ceas. Si cu toate astea nu-l marcheteaza ca aparat medical, pentru ca ar fi de porc sa faca asta fara teste, studii, date pe ani de zile. Avem tehnologia, dar foamea de bani mai da cate-o palma din cand in cand industriei…

    • 90 la suta acuratete este cam slab pentru un aparat medical:
      – Pentru un glucometru e difierenta dintre situatie critica si coma glicemica.
      – Pentru un defibrilator implantabil e diferenta dintre terapie prin pacing si soc electric.

      Adica e forte misto ca poate detecta posibile aritmii prin 2 electrozi si poate fi de ajutor unui pacient deja diagnosticat dar e departe de a fi dispozitiv medical.

    • „nu pentru ca sufera sute de firme care inovau in domeniul ala”
      Partea si mai proasta e ca nu face puscarie si pentru pacientii care au avut de suferi

  9. 5. Japonia are ~125,000,000 de oameni si e disperata sa creasca natalitatea.

    Noi abia daca mai suntem 16,000,000 in tara si tot ni se pare ca suntem prea multi si mai trebuie sa scada oleaca populatia.

    • 6. „Cum a ajuns Culiță Sterp să aibă alcoolemia sub 0.8?” Simplu, faima, bani si pile.

    • Japonia e disperata pentru ca are extrem de multi batrani in populatia aia. Care nu mai pot sa lucreze. Varsta medie in Japonia e 48 de ani, in Romania e 41-42.

    • @silicon_v Si ti se pare ca asta schimba faptul ca noi avem o criza de natalitate nu foarte departe de a japonezilor? Cred ca problema mai mare e ca pe noi ne doare in cu… buzunar, si ca nu vrem „sa luam de crescut plozii altora”.

    • Japonezii fac si planuri de viitor, printre altele. Noi ne comportam de parca sfarsitul lumii vine saptamana viitoare si ne e teama ca mai ramane mancare si bautura pe masa

  10. Când 50%+1 dintre cei care merg la vot vor dori creșterea natalității, vom avea creșe, grădinițe cu program prelungit, cercuri de mate/info/fizica/desen/sah/muzică în weekend.
    Eu din nefericire nu pot ajunge la vot, am de postat un comentariu cu „Bună dimineața, păpușă!”.

  11. NOU
    #48

    Doar portrete azi și nicio pereche de craci… Of…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile