Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

  1. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1364
    • Ca să aibă mai mult… ce?

      („farmec”? Vorbă de fătălău!)

      Comentariu apreciat.617
    • Normal ca nu avea stirea farmec. Clotilde se razboieste cu cineva celebru. Face ceva.

      Daca era desteapta Clotilde, se duce la ei si le zicea: „Vad ca ati blocat fundatura asta pe care oricum doar voi o folositi. Apreciez ca ati gasit o solutie la o problema la care primaria nu s-a gandit, dar acum suntem aici si avem rezolvarea legala. Ia platiti voi, toata asociatia de proprietari, o chirie cat pentru 100 de locuri de parcare, si va facem noi o bariera (sau un cilindru ingropat) cu cartela de acces. Castigati si voi ca intrati in legalitate, castiga si primaria din banii de chirie si rezolvam problema accesului pompierilor si ambulantei.”

      42
  2. 2. inseamna ca se stie deja ca o sa scape

    262
  3. 2. Daca este o categorie de oameni a caror caracteristica principala este seriozitatea, acestia sunt coruptii, atunci cand pornesc o treaba(manarie) o fac extrem de serios si cu simt de raspundere

    Comentariu apreciat.541
  4. Penultima brunetă mergea și la categoria “Pistrui”.

    91
  5. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 2364
  6. NOU
    #22

    Ma astept la ceva giumbushluc mai serios din partea clovnilor Ciuciuco si Ciolacino dupa faza asta cu mafiotu ala de carton care va candida, si sigur, va castiga din nou la PH ceva sa ne deturneze atentia, poate ne da liber doua zile in plus de 1 Mai? Ceva sa prosteasca pe prosti

    153
  7. #7 justiția ce o apărăm, cerere înregistrată în martie, termen acordat în iunie, trei luni pentru ceva ce ar trebui sa se judece cu celeritate.

    102
    • eu am stat 1 an jumate pentru o contestatie la executare silita, din care 6 luni pentru motivare. acum sunt la apel, s-au facut 2 ani deja de la executarea silita, termenul e in iunie.

      151
    • @sam, pt că trebuie trimisă cererea ta la pârât, ăla are 25 de zile (de la momentul în care primește hârtiile) să formuleze întâmpinare.
      apoi îți trimite ție întâmpinarea, tu ai 10 zile (de la momentul primirii) să formulezi răspuns la întâmpinare și/sau cerere reconvențională.

      asta dacă nu punem la socoteală corespondența cu tine- reclamantul- termen pt plată taxă timbru, termen ca să mai completezi/precizezi nu știu știu ce ca să fie cererea formulată legal (că poa’ să ți-o anuleze că nu ai formulat/depus tot cum zice legea), etc.
      eventual cerut informații/acte de la vreo instituție publică.

      dacă nu e ordonanță președințială, încuviințare executare silită, ordin de protecție, suspendare executare silită sau chestii urgente pe penal, 3 luni de la înregistrarea cererii până la primul termen e un termen absolut decent din punctul de vedere al tuturor termenelor procedurare care trebuie respectate pt tot ce trebuie să să întâmple înainte ca un dosar civil să primească primul termen.

      sigur, se poate sări peste toate astea, ca să ți-o pună ție repede pe rol și pârâta/pârâtul va face apel pe lipsă de procedură, o să câștige și tu o sugi și apoi tot judecătorii sunt nașpa.

      110
    • #AB
      De acord cu tine, dar de la 35 de zile (25+10) la 90 e cale lunga. Practic e triplat termenul, dacă s ar judeca la primul termen, da, ar fi perfect

      00
    • @sam, ai calculat doar termenele de procedură.
      1. ziua 1- ai depus cerere. se înregistrează, se scanează documentele, să bagă în sistem datele părților, se coase dosarul, se trece prin programul de repartizare.
      2. ziua 2- poate ajunge la grefierul de complet.
      3. ziua 3-x – ajunge la judecător să dispună ce spanac să se facă în dosar. în funcție de încărcătura și/sau bâzdâcii judecătorului x poate ajunge și la 10-15 zile. am avut cândva o judecătoare cu niște țigle sărite care nu a primit 2 săptămâni dosarele de procedură prealabilă (ce se întâmplă înainte de primul termen).
      4. ziua x-x+2 grefierul face actele cerute de judecător și trimite către partea interesată.
      în multe cazuri este chiar reclamantul: să plătească taxă de timbru/să precizeze anumite amănunte/să mai depună vreun document. 10 zile pt taxă, nu mai știu cât pt restul.
      5. ziua x+2+ y, unde y este termenul în care ajunge hârtia prin poștă la destinatar. de la momentul y se calculează orice termen de procedură.
      6. y+ 3/5/10 zile= z – reclamantul plătește și trimite dovada taxei de timbru/trimite actele/precizările.
      7. z+ alte câteva zile poștă/2 zile curier/instantaneu mail= q
      8. q+ 1-2-3 zile- noile acte trec pe la arhivă unde sunt scanate și înregistrate în sistem, ajung la grefierul de complet și apoi la judecător să dispună ce să se facă mai departe. de obicei aici e momentul la care se trimit actele pârâtului
      9. + 1-2 zile ca grefierul să efectueze și să trimită lucrarea dispusă de judecător
      10. + câteva zile poștă+ 25 zile termenul de procedură pt depunerea întâmpinării
      11. alte 2-3 zile noua hârtie se plimbă pe la toată lumea
      12. se trimite întâmpinarea la reclamant, să facă răspuns la întâmpinare poștă+ 10 zile termen de procedură
      14. în sfârșit se dispune primul termen. care nu va fi niciodată prima ședință disponibilă a judecătorului pt că acea ședință deja explodează de dosare.

      nimeni, nicăieri, niciodată nu se va procesa complet o cerere/dosar într-o zi/ziua în care intră, etc pt că absolut toată lumea are și alte chestii de făcut, plus că cererea ta nu e singura care intră într-o instanță într-o zi.

      ca chestie, în ianuarie, în instanța unde dau cu sapa, care e foarte mică, au intrat zilnic 50 de dosare.
      sunt instanțe mai mari unde pot să intre și 200 sau mai multe.

      00
  8. 9. Cronica de Airbnb
    Bucureştiul numără 5.000 de proprietăţi listate pe Airbnb, potrivit informaţiilor aferente lunii februarie 2024 furnizate de platforma AirDNA, care analizează date cu privire la activitatea Airbnb. Piaţa Airbnb din Bucureşti reprezintă cam jumătate din numărul total de camere de hotel, în număr de circa 11.000 în Capitală. (ZF)

    Durata medie de inchiriere este intre 2 si 2.5 ore (asta de la mine)

    220
  9. 2. Noi îi zicem „corupt”, ei îi zic „performant”. Zic susținătorii c-a făcut omul niște chestii, din bani europeni și, fără el, nu se mai face nimic, blocaj total. Ce mai contează luatul de mită sau implicarea în rețele de evaziune fiscală, care prejudiciază statul și, implicit, pe noi toți? În paralel cu argumentele date în scrisoare de susținătorii lui Iulian Dumitrescu, mă gândesc la argumentul dat recent de CCR în favoarea ridicării pragului de nepedepsire prin închisoare a celor care fac evaziune fiscală, de la 100.000 de eur la 1.000.000, cu condiția să dea banii înapoi, plus 15%. Cică nu reprezintă o dezincriminare a evaziunii fiscale ci „o teorie modernă” în drept, care ar crește nivelul de recuperare a prejudiciilor. Ar fi chiar amuzant, dacă n-ar fi așa de serios.

    153
  10. 8. Cum pot lua europenii astia motorul ala mic? Pai cum se baga ei in depasiri pe valea oltului? Cum simt ei masina cand merg cu 120 pe autostrada? :))

    235
    • Ai pus deoparte milionul de euro pentru despagubiri, ca cica acum nu te mai „iarta” cum a facut-o la celalalt proces ca i s-a facut mila

      40
  11. Cautati pe maps ”Odei Tower”, daca nici acolo nu se vede spaga de bale sau balute…
    Complex de blocuri intr-o zona doare de case! Atat.
    Panselute si borduri in S4 iar lumea-l voteaza tot pe baluta…

    61
  12. „zona doar de case” cu turnu de la CET Progresu la 250 de metri si la 150 de metri de strada Luica unde gasesti blocuri comuniste iar 700 metri mai la stanga gasesti aceeasi zona de case cu blocuri comuniste de 4 etaje.

    Daca PUG/PUZu a fost modificat special pt aceste blocuri da, dar la prima vedere pe maps nu pare zona exclusiv de case.

    11
  13. 3. Pentru mine este un mister cum Subway si PizzaHut si-au pus singure streangul de gat. Au inceput amandoua foarte bine, cu oferte pe niste nise care functionau perfect si pentru care nu prea mai aveau mare concurenta, dar cineva foarte destept din management a decis ca trebuie schimbare. Ce treaba au cartofii prajiti si drobul cu sub-urile? La fel, ce treaba au burgerii si supele cu PizzaHut? Pe la Subway treceai cand aveai pofta de un junkfood un pic mai sanatos, iar la PizzaHut cand aveai chef de o iesire anuala la o pizza fancy si decenta. Acum Subway-urile parca sunt chioscuri de prin gari din anii 90-2000, iar PizzaHut are basini de restaurant premium fara identitate.

    70

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile