Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

92 comentarii

  1. NOU
    #1

    Ce a facut Franta in Haiti? Stai sa vezi ce indignat o sa fii cand o sa afli ce a facut Belgia in Congo…

    00
  2. 2. sclavie moderna

    00
    • Vesticii doar continua politicile pe care le au de sute de ani, sclavagismul primitiv pe care-l practicau în africa, asia și cele 2 americi , acum s-a transformat în sclavagism modern practicat pe europa de est și nefericitii care mai scapă din Orient și Africa.

      00
    • Petre, esti prost. Si-ti explic de ce, sa nu crezi ca te fac prost gratuit.

      1. Peste tot exista nemernici si ticalosi. Asta nu inseamna ca e politica de stat sa sclavageasca bietul roman plecat la munca. Si de multe ori (nu intotdeauna, sa fie clar) ticalosii aia sunt romani, cu firme-n Romania, care angajeaza in Romania, si apoi ii trimit in Germania, ca sa ocoleasca in principiu legea cu salariul minim din Germania (aproape 10 euro/ora).
      2. Inca o data, nu e politica de stat. Ba chiar autoritatile germane se lupta sa elimine sclavia asta moderna, cu legi si pedepse pentru ticalosii care fac asa ceva. Una din masuri e sa oblige firmele sa-si angajeze direct oamenii si nu prin firme de sub contractori; la fel, pentru a le taia craca celor care angajau soferi din estul Europei si-i hamaleau luni intregi prin Germania – ca deh, erau mai ieftini – au obligat firmele de transport sa-i plateasca cu salariul minim din Germania pentru soferi atata vreme cat erau pe teritoriul Germaniei. Dar na, asta nu se vede pentru ca nu-i suficient de lacrimogena.

      Acum, dupa ce ai invatat lucrurile astea, mai poti sa zici ca vesticii (toti, ca natie, nu cazuri izolate) ii sclavagesc pe estici?

      00
    • @sabator – saracii germani doar acum după vreo 20 de ani au aflat că sunt patroni germani și firme intermediare care profită de români și nu numai, la fel sunt tratați și bulgarii sau polonezii.

      00
    • @ sabotor – barăcile insalubre in care înghesuie 20-30 de oameni la o singura baie, lucratul in camp cate 10-12 ore în soare fara a fi plătiți pt munca suplimentara sau fără condiții de siguranță in abatoare….patronii germani le ofera, nu firmele intermediare.

      00
    • Sabotor, esti un picut naiv, atat.

      00
    • @Sabotor La renault încă se practică o șmecherie de genul. Când un om din România este trimis în Franța, pentru o perioadă mai lungă, i se face contract în Elveția. Din ce am înțeles, motivul este tot pentru a evita legea salariului minim din Franța. Elveția aparent nu are așa ceva reglementat.

      Nu mă întreba de ce nu îi lasă cu contract de România, nu mă pricep. Ce știu e că omul respectiv rămâne cu salariul de România + o diurnă.

      00
    • pentru ca daca ar fi cu contractul din Romania ar fi obligat sa ii dea salariu de franta (fiind UE). probabil cu Elvetia nu exista genul asta de acord

      00
    • vesticii ne asupreste, rusii ne iubeste.

      00
    • @ubercool Ceva pute cu siguranta in inregistrarea contractului in Elvetia. Angajatul plateste taxe in Elvetia in cazul asta? Este adevarat ca la nivel federal nu exista salariu minim reglementat dar exista salarii minime/medii setate pe ramuri de activitate. Daca plateste taxe in Elvetia sunt sigur ca sindicatele ar fi foarte interesate sa auda povesti de genul asta. Ar iesi un tambalau monstru vis a vis de dumping salarial.Nu ar fi nici primii, nici ultimii prinsi cu asa ceva.

      00
    • @anda – toate imperiile procedeaza la fel exploatează fara mila populațiile indigene și sug toate resursele, nu contează că vorbim de ruși, englezi, spanioli sau germani.

      00
    • Da, numai ca ce sa vezi, in imperiul asta care-ti pute tie, Romania primeste bani. Multi bani sa-si faca infrastructura, sa se dezvolte, in plus mai si creste nivelul de trai al romanilor. Un fel de colonialism pe dos.

      00
    • sabotor – primeste bani sa faca dar ghici ce? de la utilaje pana la cele mai banale suruburi tot de la straini se cumpara. De fapt ei isi dau bani tot lor si la final te mai si jupoaie cu 2-10% contributia proprie.

      00
    • pana la cele mai banale suruburi tot de la straini se cumpara.

      Te opreste careva sa-ti faci fabrica de suruburi si sa le vinzi strainilor suruburi?

      00
    • @sabotor – câtă naivitate poate fi intr-un singur om, banii pe care i-am primit de la ue sunt apa de ploaie fata de ce am platit: de la resursa umană și piata de desfacere până la resursele naturale care au umflat pib-urilor tuturor țărilor vestice.

      00
    • Am venit aici sa zic ce a zis si Sabotor. Da, sunt si nemti nemernici, dar in general “contractele” astea sunt facute de intermediari romani. In momentul de fata ma chinui cu o amica, venita la o firma de curatenie, cu angajator roman. Angajator care tine dubla contabilitate, astfel incat atunci cand le-am trimis fortele de munca pe cap, erau curati ca lacrima. Fetele primesc “pe hartie” 14eur/ora brut. In realitate mai putin de 8 eur/ora. Si nu-i singura de la care am auzit. Asa ca hai sa ne gandim putin cu cine a facut Ancuta contract.

      00
    • iulia dragostea mea mica/mare/medie, nu fortele de munca se ocupa cu depistarea dublei contabilitati. Trebuia facuta adresa si la anaf, ei se ocupa cu asa ceva, itm-ul vine si verifica daca sunt indeplinite conditii de pe codul muncii, atat, nu ii intereseaza altceva. Lucreaza la negru? Da? L-a prins in toiul muncii? Inseamna ca nu lucreaza.

      00
    • Te opreste careva sa-ti faci fabrica de suruburi si sa le vinzi strainilor suruburi?

      Pai daca faci fabrica aia sa le vinzi suruburi, cum te mai poti plange pe bloguri ca te sclavagesc vesticii?

      00
  3. Aia cu reparations mă termină? Cum să primești bani că acum 150 de ani un strămoș de al tău a fost sclav? Dacă ești dintr-o familie mixtă plătești taxe, dar primești și reparations?
    Legat de sclavia din Haiti cea mai faină poveste este a polonezilor. O armată de polonezi este adusă de Napoleon să lupte împotriva sclavilor care porniseră o răscoală în Haiti. Polonezii văd condițiile în care lucrau aia și faptul că negri doreau libertate. Polonezii realizează că și ei erau în aceași situație acasă și că patria lor era împărțită între Prusia, Austria și Rusia. Refuză să îl susțină pe Napoleon și se alătură negrilor în lupta lor pentru libertate. Polonezii rămân în Haiti unde întemeiază orașe și sunt numiți ,,negri albi”.

    00
  4. Harper’s Bazaar, Elle, InStyle, Men’s Health, Women’s Health, Good Health, NW and OK! magazines have all been axed, with the new owners Mercury Capital citing a catastrophic drop in advertising revenue due to Covid-19. … e vorba de Australia aici daaar în domeniu totul seamana cu un “race to the bottom “

    00
    • și Elle de la noi plânge că nu mai are bani.

    • Poate ca revistele astea ar trebui sa taxeze si viitorii influentzari si artisti ca e plin insta si youtube cu reclame la gagici care nu fac nimic, fotografi, cantareti, etc. Cum ar fi sa trimita elle un mail la o pitipoanca sa le spuna ca le costa 5000€ sa le puna pe coperta isr sponsorul sa sara cu banul?

      00
  5. Aia cu reparations mă termină. Cum poți să primești bani că străbunicul tău a fost acum 150 de ani sclav? Dacă provii dintr-o familie mixtă ce faci, primești reparations, dar și dai taxe? Vreau și eu reparations de la turci, unguri, austrieci, ruși și dacă mă duc mai în spate și de la italieni.

    Cea mai faină poveste legată de Haiti este cea a polonezilor. Napoleon trimite o armată de polonezi în Haiti să oprească o răscoală a sclavilor. Când ajung polonezii acolo realizează că negri luptă pentru libertate de sub francezi. Polonezii realizează că au mai multe lucruri în comun cu negrii, deoarece și ei luptau pentru eliberarea de sub Prusia, Austria și Rusia. În aceste condiții polonezii dezertează din armata franceză și se alătură negrilor în lupta lor împotriva sclaviei. A mai rămas o comunitate de polonezi în Haiti, unde sunt cunoscuți sub numele de ,,white negroes”

    00
  6. „Exploatarea românului de către vestic”… ala e un articol scris asa, sa dea apa la moara alora care zic ca UE e rea si vrea sa ne sclavageasca. Si se cam inmultesc in ultima perioada genul asta de articole.

    Bai, exista nemernici si prin alte state. Asta nu inseamna ca romanii sunt – vezi dom’le – exploatati de vestici. Altfel, sa-i intrebam pe toti aia 5 milioane care-s plecati prin vestul europei ce parere au ei si cat de exploatati sunt.

    Si-n alta ordine de idei, statul german baga legi ca sa evite exploatarea asta – vezi treaba cu obligatul companiilor sa angajeze oameni direct, nu prin contractori – atat de mult vor sa exploateze romani.

    00
    • Sunt exploatati de catre români în vest pentru ca nu ajung acolo direct ci printr-o agentie din România care îi taxeaza pentru chirie si transport si mâncare si toate celea …

      00
    • agentie care apartine baronilor locali aciuati prin toate partidele care le ofera protectie financiara, in principiu psd, pnl si restul

      00
    • Pai e mai ușor de furat și cerșit în vest, cum i-ar băgat epidemia pe vestici în case cum s-au întors aproape 2 milioane de conaționali, în în vestul Europei sunt sub 4 milioane cel puțin 1 milion sunt prin america, Israel, canada….jumătate din foștii colegi de facultate sunt in america nu in vest-ul europei.

      00
    • @Xxx, pizzi
      Exact, scrisesem mai sus intr-un alt comentariu, nu a aparut inca.

      00
    • nu a aparut inca.

      minți, au apărut toate.

    • Vestul e bun pentru un roman doar daca romanul e pregatit profesional si are studii superioare. Pt aia cu maxim bacalaureat, vestul e bun pentru ca euro si 1€= mai multi lei…. din aia 5 milioane mai mult de jumate sunt din categoria care fac munci pe care localnicii din vest nu mai vor sa le faca… e mult sa spui ca e sclav romanul, dar exploatat e….

      00
    • minți, au apărut toate.

      Poate o fi fost undeva un caching mai incet, sau ceva, ca eu nu-l vedeam inca :))))

      00
    • Noi suntem parte dintre românii aia dăcât cu bacalaureat si facultate începută și lăsată undeva la mijloc, pentru că probleme de natura financiara si ce să vezi, nu ne interesează de 1€= mai mulți lei. Asta ne interesa cât eram în țară și deși luam salariu în lei plăteam chirie în euro… Dar da, lăsând asta la o parte…
      Problematic e ca într-adevăr sunt extrem, extrem de mulți care caută „orice” și nu vor sa avanseze. Grupurile de români sunt pline de „caut munca orice, caut munca în abator /depozit, fac curățenie.. „.
      Eu niciodată nu am mers pe ideea respectivă și când am spus asta, mi-au sărit în cap alea care mi se par cea mai ordinară categorie cu „da ce, poate eu nu vreau sa lucrez într-un birou”… Mno, meri și freacă rahatu de pe buda atunci. Respectivii/ele prefera să facă o munca nasoala, da sa ia bani mai mulți pe ore suplimentare etc, decât sa încerce altceva, plătit mai puțin sau cu salariu fix, insa de unde se poate avansa. Cumva își spun ca „bă, io sunt un sărăntoc din România, oricum nu pot mai mult, măcar bani sa iasă” .
      Și destui chiar sunt limitați, precum cretinele frustrate ca nu toate româncele accepta sa frece toalete, insa multora chiar le merge mintea. Păcat ca acestora din urmă li s-a impregnat ideea ca neavând școală superioară, automat sunt niște rebuturi…

      00
    • Vestul e bun pentru un roman doar daca romanul e pregatit profesional si are studii superioare. Pt aia cu maxim bacalaureat, vestul e bun pentru ca euro si 1€= mai multi lei…. din aia 5 milioane mai mult de jumate sunt din categoria care fac munci pe care localnicii din vest nu mai vor sa le faca… e mult sa spui ca e sclav romanul, dar exploatat e….

      Boss, o sa-ti spun ceva cam greu de inghitit… Peste tot e la fel, nu doar in vest. Inclusiv Romania e buna pentru romanul ala bine pregatit profesional. Pentru aia cu scoala vietii nici Romania nu e buna (vorbim de oameni normali, care nu incalca legea). Aia nepregatiti sunt „exploatati” – daca tot iti place termenul – inclusiv in Romania. De fapt, toti suntem exploatati de cineva: ca e statul (roman, german, francez) prin taxele ce le platim, ca e firma la care muncim (prin faptul ca castiga mai mult din munca ta decat tu), cineva tot ne exploateaza. Diferenta o face cat de mare e felia ce ne revine noua din ceea ce producem – statele ca-ti fac infrastructura, asigura niste servicii (sanatate, educatie, politie); firmele ca-ti dau salariu mai mare (adica iti dau o felie mai mare din ceea ce produci tu).

      Apropo – Inclusiv in Romania sunt unii care fac niste munci pe care tu nu vrei sa le faci… gen dat cu matura pe strada, strans gunoiul… asta asa, ca e o mare tampenie cand auzi ca vai dom’le, vestul importa estici pentru ca exista niste munci pe care ei, ca niste domni, nu vor sa le mai faca. Asta e una din cele mai mari tampenii ce pot fi spuse.

      00
  7. mie mi se pare amuzanta povestea ancutei. te duci in germania sa muncesti pe minim pe economie si te astepti la sfarsitul lunii sa ramai cu ceva… ba, da’ neamtul ala care munceste pe minim cu cat ramane dupa ce isi plateste casa si masa, bassca ceva drumuri cu avionul?

    trebuie sa le faca ceva cadou doar pentru ca sunt romani?

    00
    • Eu, după ce am muncit 2 luni în Olanda (februarie și martie) pe salariul minim, m-am întors în țară cu 6000€ din care 1200 plătiți de statul olandez pentru că Corona. Depinde de contract, pentru că salariul minim în Olanda nu e 3000€, dar chiar și 1000€ dacă aveam, deși am plecat cu mașina personală și îmi cumpăram singur mâncarea (adică cheltuieli suplimentare) tot nu aveam cum să mă întorc doar cu 100€.
      Într-adevăr, atunci când am lucrat în Luxembourg, deși aveam contract cu firmă olandeză, au fost obligați să mă plătească cu salariul minim de acolo, care e cel mai mare din UE.
      Și, ca să lămuresc un comentator de mai sus (Dan), eu, maxim cu bacul luat, aveam același salariul și aceeași muncă precum colegii mei cu minim o facultate. Culmea e, că tot veni momentul doar să mă laud, de obicei ei (colegii cu studii superioare) mă întreabă pe mine aspecte legate de profesie și nu invers. Bine-înțeles atunci când ne întoarcem în țară ei redevin „domnu’ inginer” iar eu „dorel”.
      Diferența se face în momentul în care obțin rezidența, învață limba și aplică direct la firmele locale, după echivalarea studiilor și teste de competență.

      00
    • Pai neamtul mananca mancare de oameni, locuieste undeva decent, merge cu masina la iarba verde, poate la un cinema, etc.
      Muncitorul roman locuieste 3 luni intr-un container, sau 12 in camera, mananca cele mai ieftine conserve, nu iese din casa niciodata.
      Dar si cand scapa de corvoada, cine isi face casa? Cine are mertan? Cine sparge meleoane prin cluburi? Cine are lautari la onomastica?

      00
    • dan, tu nu esti ala care facea scandal la granita? ca sa stabilim un punct de plecare.

      si numarul 2, nu crezi ca esti putin analfabet functional… doar un pic asa. e bine ca te-ai intors tu cu 6000. dar aia a pelcat pe 1122 pe luna. cum cacat sa se intoarca cu 3000 dupa o luna?

      si oricum, toate cheltuielile sunt trecute prin contract. cat costa cazarea, amncarea, transportul, asigurari si cine mai stie ce balarii. strict vorbind, oricare romanas plecat acolo in conditiile astea stie EXACT cat o sa ii ramana la sfarsitul lunii.. ce mai cheltuie el suplimentar… e problema lui ce face cu banii lui.

      daca insa nu s-a respectat contractul are doua variante, ori face scandal si ii da in judecata ori isi asuma muia si tace dracului din gura.

      00
    • ah, ca tot revine subiectul periodic. vezi ca sunt pe aici unii care nu se descurca sa traisca decent cu 1122 de euro pe luna IN ROMANIA. dar cumva in germania ar trebui sa poti pune si bani seriosi deoparte din 1122.

      00
    • thebblack, un punct de plecare pentru ce? Pentru încă un șir de comentarii fără sfârșit? :)
      Dar ce memorie ai! alfabetule, care ești tu alfabet funcționar.
      Am protestat aici în comentarii, că acolo la graniță, nu că jandarmii ar fi avut cefele late, dar eram eu nemâncat și nedormit de 2 zile. Că altfel… mai îmi futeau și vreo amendă chiar dacă s-ar fi dovedit într-un final nefuncțională.
      Însă văd că stai domol cu memoria pe termen scurt, aia ca a carasului auriu, fiindcă doar ce spusăi că și dacă aș fi avut 1000€ salar… deci unde comparam 1122 cu 3000?
      Greșeala mea că, în goana scrisului, nu am menționat că plecasem din țară cu un contract de 10€/oră, deci cam ca al Ancuței, după care urma completarea „depinde de contract”.
      Analfabet funcțional sunt convins că sunt, deci orice aluzie legată de subiect, de natură să mă jignească, e lovită din start de nulitate. Numai dacă țin cont că am avut card bancar vreo zece ani fără să-l folosesc de frică să nu mă fac de râs la bancomat că nu știam să-l folosesc. (Cârcotașilor mei: Da, știu că se schimba la doi ani, fizic, și că devenea inactiv dacă nu era folosit cel puțin odată la 6 luni. Deci, nu vă obosiți.)
      Român fiind, cea mai scumpă viață am dus-o în Belgia – 300 chiria, 2 persoane într-un apartament, 200 chiria mașinii și cam 200 mâncare + băutură. În Olanda toate cheltuielile mi le plătea firma (casa, motorina pentru mașina proprie), doar că mâncarea era limitată la 9€/zi. În Luxembourg idem, doar că eram două persoane pe aceeași mașină închiriată. Germaia e de departe cea mai ieftină destinație pentru muncitorii temporari, cum sunt și eu. În schimb n-am plecat niciodată „la grămadă”, cu cazare la comun, și fără să am contractul semnat din țară. Am până și card de sănătate european din Olanda, valabil inclusiv în Elveția sau Norvegia, și, vă las pe voi să ghiciți în ce țară membră a UE nu este recunoscut.

      00
  8. postarile alexiei arata ca fata isi vedea mai departe de munca de promovare ca datoriile alea de 2 mil de euro ale ma-sii si ale lui ta-su nu se platesc singure, parca anul trecut erau articole prin ziarele de scandal ca esca si eram ar cam fi plini de datorii – asa se explica de ce ma-sa se expune ca ultima hamesita, dar poate e doar un zvon fals asta cu datoriile si sunt pur si simplu tampiti

    00
    • Au doar 2,5 milioane de euro datorii la stat, plus un milion în bănci, că Eram e genul ăla de om de afaceri care ajunsese director de firmă că era prieten cu patronul.

    • No, da’ nu cred așa ceva. Musiu Eram nu-i decât un lingău? No, la naiba, io credeam că-i un Jeff Bezos mai micuț. :D :D :D

      00
    • In banci sau la banci milionul?
      Si nu tot vorbi, Esca e un model in absolut tot ce face.

      00
    • Pai daca ai 2 milioane datorie se cam intelege ca esti bogat, ca pe mine, fiind sarac, nu ma lasa nimeni sa imprumut 2 milioane.

      00
    • Din banii astia o sa-si faca hotel in centrul Clujului zona zero,intre case in zona istorica P+1, fara nicio posibilitate de parcare, sens unic. Preacinstitul Boc i-a dat aprobare (strada Napoca 15). E ca si cum ar construi intre Biserica Sf Gheorghe si Coltea…
      Cat despre cosmeticele aduse de Eram in Romania, cu magazine proprii in mall-uri, Melchior, o mare porcarie, extrem de proaste, am auzit. Personal am avut doar un lac de unghii pe care l-a aruncat dupa prima utilizare, de bun ce era….

      00
  9. Legat de Franta.
    Un clip cu ce face Franta in zilele noastre:
    https://www.youtube.com/watch?v=42_-ALNwpUo

    p.s. sper ca e voie sa postezi link-uri aici.

    00
    • e ceva reclama cu etoro, asta face Franta, etoro?

      00
    • Hai ca am citit titlul si in titlu scrie

      How France maintains its grip on Africa

      Acuma inlocuieste Franta cu … China, UK, Belgia, Olanda, Italia, SUA si vezi ce iti iese

      00
    • Eu am postat link direct de yt. Reclamele cred ca sunt tot de acolo.
      Clipul e scurt. legat strict de ce face Franta mai exact.

      00
    • Si tot nu este o scuza ca aproape toți cei care vin de acolo în Europa se comporta ca niște maimuțe.
      Ok, pleci spre CIVILIZAȚIE spre tari DEZVOLTATE. Pai ce ar fi sa te CIVILIZEZI si tu și sa te DEZVOLTI.
      Nu au mai avut locuri de munca la ei, asa ca vin în Europa…ca sa NU muncească și să se impuieze precum iepurii. Ah pardon, cei mai mulți vând droguri și se organizează în bande care se înjunghie între ele și arunca, nu, nu cu rahat, ci cu pietre, unii în ceilalți sau în general în cine nu le convine.
      Ca atare, nu ma mira ca au ajuns sa fie stăpâniți. Când populatia e formata în mare parte din indivizi preocupați sa se fta și sa o frece cât mai mult posibil, ca e mai frumos asa, neavând nici cea mai mica dorința de a evolua…si când in 2020 la ei încă e un perpetuu „The gods must be crazy”… Asta e viata.
      Acum o săptămână, am zis sa las deoparte atitudinea mea obișnuită și sa ajut un tip, senegalez după cum am aflat, pe la 20, 20 și ceva de ani care cauta cursul de franceză (chipurile) la care mergeam eu. Concluzia? După 3 minute, îmi cerea nr de telefon, după 10 deja ma invita la el la ceai ca locuiește acolo aproape. Se dovedește ca nici măcar nu cauta acele cursuri, nu știu care fusese faza fiindcă nu se prezentase nimeni la recepție cu semnalmentele lui. Ele de asemenea au in general un comportament primitiv deși locuiesc aici de niște ani buni și nu le interesează nici măcar sa vorbeasca franceza.
      Deci da… O sa rămân la alegerea mea de a ii evita pe cei ce vin din acele tari. Și nu ma interesează ca asta ma face rasistă. N-am de gând sa încerc sa cunosc 99% din poporul african ca să găsesc acel 1% format din excepții.

      00
    • Vai vai, dar eu n-am postat link-ul ca sa fac lobby africanilor abia coborati din copac.
      De aici din coltisorul meu de pamant romanesc „je m’en fiche” ce fac francezii in Africa.
      Eu doar am vrut sa subliniez ca treburi similare cu articolul despre Haiti n-am disparut.

      00
  10. Oh vai saraca ancuta. Nu a trimis-o nimeni cu forta, o fi uitat de spranghelistii de acum 2 luni. Hmz, sclavagism? Neah. Nu exista asa ceva in 2020. Bun venit in UE unde va dam mUE

    00
    • UE dă mUE doar la cei care-o cer. La cei care n-o cer, n-o dă.
      Plecat în UE, echivalată diploma de studii și plătit exact ca un localnic pentru loc de muncă similar. Se poate, doar să vrei.
      Doar proștii și puturoșii vor totul de-a gata. „Muieți-s posmagii?”

      Acum ceva vreme s-au scandalizat unii români care munceau în Austria, dar aveau copiii în România, că statul austriac va tăia alocațiile copiilor respectivi, deoarece aceștia nu erau integrați în sistemul de învățământ austriac. Eh, aceeași români tac mâlc în România când vine vorba de drepturile propriilor copii.

      00
    • Te-ai gândit ca poate Ancuța are 4 clase și vrea doar sa își crească acel copil? Nu știm absolut nici o alta informație despre ea. Probabil trăiește într-un oraș sau un sat in mijlocul lu nicăieri, unde nu are unde lucra.
      Nu de alta, dar ca sa te încânte 500 de euro, ma gandesc ca probabil nu ai alternativa de face acești bani acasă, mai ales când e și un copil de doar câteva luni la mijloc. Lasă că de ce a făcut copilul etc. Nu aia e problema, principalul e ca nu procedează ca altele care ii fac și le dau drumu prin curte în zdrențe si ii hrănesc cu cartofi ca pe porci.

      00
    • Plecat în UE, echivalată diploma de studii și plătit exact ca un localnic pentru loc de muncă similar. Se poate, doar să vrei.

      Sau platit mai mult. Pentru ca pe companii le doare-n cot daca pasaportul tau e romanesc sau nemtesc, le intereseaza doar cat poti bani poti sa le aduci. Si daca le poti aduce mai multi bani prin munca prestata, iti dau salariu mai mare.

      00
    • noi nu am rezista nici unul sa facem macar 8 ore munca ancutei, deci cred ca merita sa primeasca si banii.

      00
    • NOU
      #76

      @Ioana: nimeni nu a obligat-o pe Ancuța să facă un copil, mai ales știind mediul în care trăiește. Dacă ei nu-i pasă de asta, altora de ce ar trebui să le pese? Doar pentru că…

      00
    • Exista si posibilitatea sa nu stie sa calculeze nivelul de impozit la care se incadreaza. Probabil ca au trecut-o la 1( single) iar ea avand un copil trebuia sa fie la 3 sau 4( mai putin impozit) asa ca a calculat cu 3/4 .

      Again, e vorba de presupuneri. Nu prea da destule detalii ca sa justifice asta cu exploatarea, ne ofuscam artificial.

      00
  11. Stiti ca eu, tu si restul de oameni pot investi si ei in Amazon etc? Wake-up call: nu va mai tineti banii la saltea sau in banci cu dobanzi infime si cautati instrumente financiare mai performante.. (poate usor usor nu mai salivam citind articolele despre bogati si invatam sa ne cultivam propria noastra avere..).

    00
  12. 2. Televiziunea securitatii

    00
  13. Cat de smechera e craioveanca aia de a reusit sa scoata politistul vinovat ca a pornit semnalele fara motiv?
    Oricine ar fi lovit masina de politie cu semnalele aprinse ar fi fost cel putin dus la sectie

    00
    • „Agentul, angajat la Secţia Rurală din localitatea doljeană Daneţi”, masina cu numere rosii de AG – sigur era in misiune, sa aduca masina de la fabrica la el in sat.

      00
    • Pai probabil de la sectie s-a aflat ca ala nu e in misiune si cum astia din oras nu prea se inghit cu cei de la tara au dat fara jena informatia

      00
  14. Inchinau pentru George Floyd.

    00
  15. off topic pentru @zoso

    Daca tot sunteti in relatii bune cu e-mag, imi puteti confirma informatia citita in alta parte cum ca e-mag mai da baza de date si partenerilor din marketplace?

    Concret, de mai bine de o saptamana ma bazaie unii la telefon sa-mi vanda nu stiu ce chestii naturiste. Nu am comandat niciodata asa ceva sa zic ca au telefonul meu de acolo. Ok, la inceput am zis ca suna random. Le-am spus sa inceteze. Azi m-au sunat din nou si de data aceasta mi s-au adresat direct cu nume si prenume. Le-am spus din nou ca nu au acordul meu si nu doresc nimic de la ei, sa ma stearga din baza lor de date si sa nu ma mai caute. Deocamdata am blocat numarul ala, cica de la „Fabrica de plante” si au vandut cel putin la un moment dat si prin e-mag ca la date de contact despre ei (gasite la o cautare pe google), adresa de mail avea emag in denumire.

    Altfel, in afara de blocat numarul asta si altul daca vor mai suna, ce se poate face?

    Multumesc

    00
    • nu știu ce e aia „e-mag”. am încercat acum să accesez e-mag.ro și nu știu ce magazin e ăla. prima regulă a discuției: ori folosim numele corect, ori nu dorim răspuns.

      doi. numărul ăla de telefon de pe care te sună? trebuie să mă rog eu de tine să mi-l dai? în 10 rânduri de comentariu nu ți-a dat prin cap să îl lași aici?

    • E vorba despre emag, numarul 1 in vanzarile online din Romania, de unde am cumparat destul de mult, am cont la ei si care firma sigur avea si are datele mele personale.

      Telefonul de pe care am fost sunat: 0372 403 315
      adresa de e-mail gasita cu google fabricadeplante@emag.ro

      Nu vreau sa fac acuzatii nefondate (vizavi de emag), poate altcineva au vandut datele mele personale.

      00
    • Fabrica de plante, ă?

      Mie ieri mi-a sunat la ușă, insistent, o fătucă. S-a recomandat așa: „Sunt de la curent”. Sincer m-a blocat un pic. „Cum adică de la curent?” zic, „de la care curent?”. „De la firma producătoare de curent!” „CE FIRMĂ?” „Enel Muntenia. Știți că de la 1 iulie aveți posibilitatea să…” „Nu mersi, nu mă interesează”.

      Trebuie să îmi notez undeva să nu am de-a face cu firma asta. Așa îi învață? Să se prezinte că sunt de la curent? Probabil că pe unii îi fraieresc așa, se trezesc oamenii că și-au schimbat furnizorul și ei nici nu știu. Nu îmi inspiră deloc încredere o firmă pe al cărei reprezentant trebuie să îl întreb de mai multe ori de unde e, de la ce companie.

      00
  16. Asta cu exploatarea este usor fortata. Inainte sa ai pretentia ca cei care au sa imparta cu tine trebuie sa te pui in situatia in care ei sa isi doreasca sa faca asta. Daca tu esti nimeni in drum cu zero educatie, zero disciplina etc., dar ai pretentia ca unul care a avut grija sa nu fie la coada lantului trofic, sa imparta banii cu tine, asta nu se va intampla niciodata. Si sunt convins ca realitatea este ca don’soara a primit scriptic suma cuvenita, insa compania repectiva si-a retinut toate cele (cf. ctr.), deoarece chiria si biletul erau (probabil) amortizate in 6 luni, nu intr-o luna.

    Dar nah, da bine sa empatizam cu saracii si prostii. Asta pana cand trebuie sa ducem empatia in zona de actiune si sa oferim din buzunarul nostru…

    00
    • Da, dacă te deranjai un minut în plus sa citești și articolul original, acolo scrie ca după toate cele scăzute, trebuia sa ia fix 542 de euro. Dar a primit 300 si ceva.

      00
    • Exista si posibilitatea sa nu stie sa calculeze nivelul de impozit la care se incadreaza. Probabil ca au trecut-o la 1( single) iar ea avand un copil trebuia sa fie la 3 sau 4( mai putin impozit) asa ca a calculat cu 3/4 .

      Again, e vorba de presupuneri. Nu prea da destule detalii ca sa justifice asta cu exploatarea, ne ofuscam artificial.

      00
    • @Ioana, cam asta am spus si eu. Poti trage concluzia ca “m-am deranjat”. Daca tii neaparat sa pari interesanta parand mama ranitilor pe internet, raspunde-ti singura la urmatoarea intrebare:
      Ce ai facut in ultimii 3 ani (sa nu zic un an ca poate ai fost prea ocupata) pentru cei “napastuiti de soarta” ca don’soara din articol? Dupa ce iti dai raspunsul in capsorul tau ala care se “deranjeaza” cu tot felul de chestii, rusineaza-te un pic, dar un pic, nu mult, ca sa iti mai ramana energie sa empatizezi cu lumea pe internet.

      PS. Daca ai cunoaste foooarte putin sistemele din Germania, ai intelege ca probabilitatea ca cineva sa te exploateze acolo la propriu este muuult mai mica ca in Romania.

      In rest este economie simpla, cerere vs oferta.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube