Știrile zilei – 20 septembrie 2021

  1. Roșcată . Brunetă . Brunetă . Roșcată . Brunetă . Apus . Brunetă . Verde . Pădure . Brunete . Blondă . Blondă . Lac . Blondă .
  2. Cresc prețurile la alimente, pentru că agricultura e dezordonată
  3. Inflația crește în continuare
  4. Piața chiriilor scade
  5. Un fraier șef al FISCului avea jumătate de milion de euro
  6. Rușii se distrează cu Europa
  7. Ce obiceiuri prind britanicii aici
  8. Francezii au probleme reale
  9. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

66 comentarii

  1. Sa desfacem o sampanie, zic, pentru un inceput de saptamana pozitiv

    00
    • abia aștept analiza asta tradusă pe bloguri și site-uri de știri.

    • Să fin clari: ori de câștigă Macrin, fie de câștigă rusofila, ambii sunt rusofili. De aceea, asta poate ajuta partidul republican.

      00
    • Acolo în Franța vs SUA sunt niște chestii mai vechi. Din câte știu Franța e singura țară membră care și-a scos armata de sub comandamentul nato, i-au pus pe americani să își ia toate jucăriile nucleare de pe teritoriul lor și sunt sub control 100% al arsenalului propriu, nu se coordonează cu nato, nimic. Le-au evacuat și sediile Nato și tot.

      Au și amenințat că ies prin anii 60 și de atunci tot sunt tensiuni și din frecușuri politice.

      Americanii și-au permis așa brutal să între peste ei fix de asta, că sunt rebeli și preferă să fie independenți, așa că le-au arătat ce înseamnă să faci pe independentul geostrategic în contextul global.

      Probabil ceea ce UE ar trebui să facă cu UK după Brexit.

      00
    • Manu, este vorba de pragmatism. Americanii au tot facut aliante in Asia, impotriva Chinei in ultima vreme. Aici este vorba de contract si de aliante, de deschiderea porturilor australiene catre submarinele americane. Francezii au suspendat colaborarea cu NATO pe vremea lui De Gaulle si au reluat-o pe vremea lui Sarkozy. Si colaborarea mililtara cu SUA este asa proasta, incat in Mali francezii au apelat la americani pentru supraveghere cu drone si alimentare din zbor

      00
    • @kilroy ai dreptate, nu zic că nu e vorba de pragmatism. Ce doream să exprim era că dacă era vorba de alt aliat și nu de Franța, poate era mai subtilă treaba, se făcea o colaborare, Franța vindea jumate, sau construiau o parte ei altă parte americanii, ceva să fie bine.

      Așa cu francezii au mers pe pragmatism maxim și să fie sănătoși, corect.

      00
  2. Preturile cresc ca e inflatie serioasa pe euro si noi mergem de manuta cu ei. De aia in vremurile astea reusim sa avem un curs asa stabil, ca printeaza toti la unison.
    Realitatea din teren e singura care nu minte, pretul produselor de orice fel creste „nejustificat”.

    00
    • Justificarea este că absolut toți participanții doresc să-și câștige veniturile pierdute din cauza pandemiei. În acest caz în mod special comerțul (b2c dar și B2B)

      Pe lângă cele din alt post de aici cu hornbach so un magazin de lemn:
      Un cunoscut producător de mașini unelte mici nu și-a putut impune o creștere de preț mai mare de 2-3% față de „Toom Baumarkt” (magazin de bricolaj). Toom are acum oferte la unele dintre produsele respective. Ofertele sunt cu în jur de peste 30-40% față de prețul regular de dinainte de actuala criză. Deci majoritatea câștigurilor din scumpiri rămân in retail.
      Scumpirile din retailul alimentar: unul dintre cei mai mari profitori ai pandemiei a fost retailul alimentar. Au crescut vânzările uriaș – oamenii de plictiseală au gătit, nu au mers la restaurante (închise) și și-au făcut provizii. Acum preturile cresc aproape săptămânal/ lunar. Motivul dat este ceva nebulous, gen fraze aleatorii bull shit ce conțin la alegere „pandemie”, „nachhaltigkeit” (sustainability), local sourcing… La „Rewe” -ul (magazin alimentar) au pus tăblițe de preț electronice, am aflat ca-i mai ușor de schimbat prețul. Poate și în retail se va introduce practica de la benzinării cu schimbatul prețului în funcție de zilele săptămânii și ore…

      Da, scumpirile sunt din păcate reale. Bănuiesc că anul acesta scumpirile vor ajunge în total undeva pe la 20% dacă iei în seamă un coș de cumpărături cât de cât valid (real) și ponderat.

      Bănuiesc că prețurile se vor stabiliza la un nivel foarte înalt față de 2019 (cât și partial în timpul pandemiei) , pe la mijlocul anului viitor. Pandemia nu a trecut însă iarăși nu cred că se mai poate impune un lockdown total.

      00
    • In afara de ce ai spus in prima propozitie, care banuiesc ca e contributia ta, restul suna clar a inflatie, doar ca pt straini e ceva nou si nu stiu de unde sa o ia.

      00
    • Aaa, sorry. Nu am vb despre inflație deoarece în cazul unei inflații (ca termen macro economic) ar trebui să mai existe și o creștere a veniturilor angajatilor (de regulă mai puternică decât creșterea preturilor). Până acum, aici (în Germania) cresc numai prețurile. Până acum numai un sindicat a reușit să-și ajute cât de cât angajații dapdv: sindicatul conducătorilor de tren.

      00
    • @Big:

      Cum îți dai seama ca ai îmbătrânit? Definițiile învățate sunt învechite. Ai dreptate, la prima vedere (din wiki) cuvântul inflație a devenit în ultimii 24 de ani sinonim cu scumpire.

      Sorry, my fault!

      00
    • Poate si eu sunt batran, pt mine inflatie inseamna tiparire de bani si varsarea lor in economie. Printre consecinte sunt si scumpirile, dar mai sunt si altele.

      00
    • @AlexF probabil ca măririle salariale vor fi mai consistente. Cel puțin in IT in Berlin, dacă schimbi jobul ai garantat o mărire serioasă la cum au evoluat salariile de 2 ani încoace.

      00
    • @Jeleu, din informațiile relativ puține pe care le am, eu știam că în Berlin sunt destul de slabe salariile în IT în general. S-a schimbat ceva?

      00
    • Depinde de unde vii. In general, daca te iau din tari LCOL, te iau inspre minimum range-ului (multi din India cu Blue card etc).
      Daca te iau din interior si depinde de unde, sunt deja bune salariile.

      00
  3. 8. Sa pierzi contractul cu submarine cu Australia de miliarde de euro si acest conflict psihologic in legatura cu sampania…adevarate lovituri in politica externa.

    00
  4. Eu pun 50 de lei, care pune restul pentru o ladă cu bere să-i cinstim pe băieții ăia de plecară cu seifu de 500000 de euro

    00
  5. Doctorul Adrian Marinescu a băut gaz

    https://www.antena3.ro/coronavirus/adrian-marinescu-sfarsit-pandemie-iarna-2021-614464.html

    Ma rog, inteligenta nu a fost punctul sau forte.

    00
    • In timp ce imobiliarele cresc.
      Chiar așa sa nu găsești un randament de 3 4% fără dureri de cap gen chiriaș , impozite, mentenanța etc.

      00
  6. In comunism, pe sticla de Zarea scria „şampanie romînească”.Dupa revolutie francezii au putut sa vina cu pretentiile aoc, asa ca Zarea a schimbat eticheta in vin spumant.

    00
    • Nu mai conta asta,Zarea fiind deja un brand consacrat.

      00
    • Zarea e la ani distanță în fața Angelli, fight me.

      00
    • @Eugen: Angelli e suc alcoolizat. 🤪

      00
    • Colocvial vorbind, e o posirca cu coloranti. dar cu toate astea se bea fiind pe primul loc la vanzari de vinuri spumante.

      00
    • Angelli..Mai tin minte vremurile în care erau la moda băuturile astea cu arome. Cred ca prin anii 90. Era o porcărie de vodca, nu mai țin minte numele, care avea tot felul de arome în ea. Dar în facultate la un chef ad-hoc, beai ce găseai la „butic”.

      00
    • Era poate scandic pop vodka in carton cu pai atasat ca la bauturile racoritoare?

      00
    • Nu nu, stiu scandicul ca aveam un coleg care în pauza mare baga o doza. Fabuloasa ideea cu paiul atașat.
      Vorbesc de vodka cu gust de pere, piersici și altele. Nu îmi amintesc numele.

      00
    • Cu arome daca nu ma insel era ceva parca unguresc, la pet mic ceva 250 sau 500 ml parca ?

      00
    • Hai ca ne apropiem. Da, era ungureasca la 500 ml. Eticheta alba cu fructul respectiv pe ea. Si era gen palinca ci nu vodka. Sunt un pic confuz aici.
      Bai ce lapsus am si aia se consuma la fiecare chef.

      00
    • Tanita de ciocolată pentru cunoscători!

      00
    • @Jeleu avea piersici pe eticheta era ceva alcool indoit cu apa +arome. Ceva la 17% nu era ceva hard.Iarasi daca nu ma insel bautura asta a disparut pentru ca descoperisera o toxicitate in compozitie. Bun dar cam tot ce era tarie,vin in anii 90 era facut in cada ambalat cu palnia, etichete false (nu avea taria % de pe eticheta)

      00
    • Clar, aia e. Bine ca n-am crăpat.
      Tin minte ca mai bagam si mizeria aia de suc de la dozatoarele TEC. Nu apăruseră fructele Kiwi prin Ro însă băgai un TEC de kiwi.

      Cati bani s-au făcut cu gunoaie atunci. Incredibil…

      00
  7. La stirea 5 mi se pare tragica lipsa de calitate a scriiturii. Zero verificare de greseli si formulari de clasa a 4-a.

    00
  8. Merge mema aia cu Winnie sau aia cu big brain.
    Vin spumant
    Șampanie
    Șampanskoe

    00
  9. @ „Octavian Berceanu (USR-PLUS) a fost demis de premierul Cîțu de la șefia Gărzii de Mediu”. Toate brichetele din Sintești în aer, ținem un moment de recolectare selectivă.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.