Știrile zilei – 20 noiembrie 2019

  1. Blondă . Brunetă . Șatenă . Blondă . Verde . Brunetă . Blondă . Oraș
  2. 27% dintre români au buda în curte
  3. Directorul CFR Marfă a fost zburat din funcție
  4. Oare cu ocazia asta Turda va învăța secretul asfaltului drept?
  5. Primul deces de la vaping
  6. Justiția pe care o apărăm: 5 ani un proces
  7. Asta era problema cu bullying-ul, că nu exista lege
  8. Cronica de tehnologie
  9. Cronica de business
  10. Două măgării cu Telekom Business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. Primul deces de la vapat ulei. De ce esti marlan.

    00
  2. Ala de la Beirut o sa faca 3 ani jumate, si-o sa iasa doxa din inchisoare cu 60 de carti scrise pe teme de PSI.

    Pe langa: cat de bun si adevarat e tweet-ul ala cu clipul de la aeroport!

    00
  3. Mda, chestia cu buda in curte nu e de uimit, problema nu e neaparat la sate, ci in suburbii, unde canalizarile lipsesc.

    Iti spun urmatoarea situatie, de la mine din sat (unde a ramas casa parinteasca).
    S-a adus apa si incalziare la poarta, dar nici dracu nu s-a racordat, pentru ca:
    – costa 3000 lei racordarea (si majoritatea sunt batrani, cu pensii de mizerie)
    – casele au 2-3 camere si nu au baie, bucatarie, canalizare etc. Costurile si deranjul implicat de crearea unor astfel de structuri sunt foarte mari.
    – cand au auzit ca trebuie sa plateasca lunar pentru apa si canalizare…

    00
    • Eu stiu pe cineva care sta la sat, si-a construit casa noua langa cea veche, cu baie noua, moderna, gresie, cada, boiler, totul frum, veceul in curte.

      Nu te caci unde locuiesti. Unii asa gandesc.

      00
    • Degeaba îmi dați mie cu minus, eu stau de juma de oră pe veceu și citesc presa, încălzit de la centrala proprie.

      Dar unii oameni pur și simplu nu vor să se cace în aceeași casă în care dorm și mănâncă.

      Asta dincolo de eforturile financiare descrise mai sus, pe care e ușor să le zeflemișești de pe un scaun de fildeș.

      00
    • Chiar exista oameni, care chiar asa gandesc. Era unu pe softpedia care zicea, cum domle sa mearga barbatu dupa femeie la buda si sa inspire duhori. Pai ce inseamna aia. Ca piere tot romantismul… Deci da, chiar sunt din astia.

      00
    • @Ioana: ai link? asta nu e misoginism, e cu un nivel mai sus. e ca atunci cand am stat pentru prima data pe o banca in parcul Cismigiu si am ascultat o conversatie dintre un barbat in salopeta si o babuta cu batic, in care barbatul ii zicea ca nevasta-sa i-a nascut 2 fetite pentru ca ea are prea multe pacate.

      00
    • Ioana, pe acelasi principiu femeile la menstruatie nu au voie in biserica. Majoritatea romanilor sunt religiosi. Trage tu concluziile despre misoginism si realitate.

      00
  4. In cazul bullyingului, vor da amenzi politistii? „Deci ati terorizat un copil si in acelasi timp vorbeati la telefon fara sa folositi un dispozitiv handsfree” Va disparea bullyingul precum vorbitul la telefon la volan.

    00
  5. îsi pierd dezbaterile politice din importanta?! fuse aseara dezbatere politica în uk ca alegeri parlamentare. au fost invitati doar aia 2 cei mai importanti. cica a fost plictisitor. în us vin alegeri la anul, ma asteptam ca maimuta sa dea skip la multe dezbateri

    00
    • La noi e mai simplu, nici unul nu este nou in politica iar faptele sunt mult mai importante decat vorbele, ca de vorbe suntem toti satuli.
      Asa ca, dupa fapte, alegem unul care n-a facut nimic sau una care a facut prostii.

      Nu m-am uitat si nici n-o sa ma obosesc sa ma uit la simulacrul de dezbateri de la noi, ca e pierdere de timp.

      00
  6. Sa zici că ăla e deces de la țigară electronică e ca și cum ai zice că cineva a murit de la mâncat când de fapt a mâncat otravă

    Plm, contează ce pui in ea că de la alea cu lichid de mentol și nicotina n-a murit nimeni

    00
    • Exact, dacă îmi pun cianură în ea, mor. Are sens.

      Meh, mie-mi place, m-a ajutat să mă las de fumat. Nu mai put, respir bine, nu mai dau o avere pe otravă.

      00
  7. Știrea cu buda e că avem cu 2% mai puține case cu buda în curte față de 2017, în cifre absolute procentul e chiar mai bun.
    Și că a scăzut din 2010 de la 40% la 27,9%, adică peste un milion de gospodării au trecut la buda în casă.
    Depinde cum vrei să vezi problema.

    • Pentru că mare parte din diferență au murit, emigrat, plecat la oraș. Văzut la bunici în sat unde doar 1 din 3 case mai e locuită (de multe ori doar de câte un bătrân singur)

      00
    • Ne-a scos dracnea din noroaie si rahat cu planu lui de dezvoltare locala, ala de dat bani in stanga si dreapta la firmulite de apartament fara angajati, d-aia au disparut 12% din cacastorile din curti.
      Sau o fi uitat careva sa raporteze aia 12% ca, deh, angajarile se fac pe pile, nu competente.

      00
    • mariuscc – faptul ca au emigrat nu scoate casa fara buda inauntru din statistica… pentru statistica cu buda in casa trebuie fie sa o fi demolat, fie sa se fi construit enorm de mult (sa te gandesti la un procent dublu de locuinte comparativ cu numarul actual, ceea ce nu s-a intamplat) fie oamenii si-au mutat buda in casa

      00
    • @verde ai citit articolul? E vorba de 27% din populație nu din locuințe.
      Probabil că datele din 2010 se bazează pe recensământ. Cele din 2018 sunt estimate cumva. Dar ideea e că vorbim de numărul de locuitori care se caca în fundul curții. Și dacă s-au mutat la oraș sunt șanse mari să aibă locuință cu baie. Morții și emigranții mai scad și ei numărul.

      00
    • Si din alea 27% o buna parte sunt parasite sau pseudo-parasite.

      00
    • mariuscc – ideea ramane, nu a plecat baba de la tara pensionara la 70 de ani… populatie sau numarul de cladiri nu prea are importanta, nu uita ca cica romania are 20 de milioane de domiciliati in romania chiar daca toti cei plecati in italia spania germania sunt plecati definitiv…

      00
    • Asta cu buda în casă se bazează pe datele primăriilor care raportează numărul de CF-uri racordate la canalizare. Atât. E simplu.

      Poate să fie înșelător dacă se construiește un cartier întreg mâine de la zero de către un dezvoltator și toate vor fi racordate la canalizare, se adaugă cum că a crescut racordarea. Nu înseamnă neaparat că cele existente s-au racordat.

      Iar cum s-au făcut câteva mii sau zeci de mii de apartamente noi din 2010 încoace, acelea toate vor apărea ca fiind racordate deci trag media mult în sus. Primăriile au toate datele astea pentru că în funcție de ele îți calculează impozitul ce îl ai de plătit.

      TLDR: Vă bucurați degeaba, casele de la țară tot așa au rămas, e vorba de apartamentele noi care s-au construit cu racordare la canalizare care trag media în sus.

      00
  8. „E oficial! Bullying-ul în şcoli este interzis prin lege”

    We did it boys, bullying is no more!

    00
  9. Stirea aia cu 100 milioane pentru infrastructura din Turda tot apare din cand in cand de ani de zile, dar nu se misca nimic. Cel mai infect asfalt din tara asfaltului infect e acolo.

    00
  10. Nicio sansa sa se repare drumurile din Turda

    00
  11. Am trecut anul asta prin Turda(prima data acolo) venind din Alba Iulia si am ramas masca de cat de naspa poate sa arate drumul si zona prin care am intrat. Am avut impresia ca am intrat intr-un sat de suedeji, mizer si semi parasit.

    00
    • pai in zona respectiva traieste minoritate amintita , daca te uitai mai atent vedeai si palatele cu turnulete. E oras parasit pentru ca „marea” industrie poluatoare din vremurile apuse a disparut sau si-a restrans foarte mult activitatea, majoritatea locuiesc la 5-7 km de centru, unde au fost construite blocurile comuniste.

      00
  12. „Este nevoie ca ancheta să continue pentru a stabili circumstanţele precise” ale decesului lui Raphael, a subliniat De Block.
    Deci titlu de clickuit, nu se stie daca a murit direct de tigara, tot ce stim este ca a facut o pneumonie. Plm, putea avea si sida, nu conteaza, a murit de la tigara electronica. A murit UNUL 1, unul din milioane asta in timp ce fumatorii inraiti mor la secunda

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.