Știrile zilei – 20 noiembrie 2018

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

62 comentarii

  1. Animalul ala din Alba este recidivist eliberat în baza legii privind recursul compensatoriu acum 2 luni (inainte a fost condamnat pentru tâlhărie şi viol). Asa ca tipa a avut totusi putin noroc, daca se poate spune asa. Ce bine ar fi fost sa fie in locul ei sotia/fiica unui politician, eventual a celui responsabil pentru eliberarea lui. Doar asa s-ar putea schimba ceva.

    00
    • Deci cei 1 an suplimentar de inchisoare ar fi prevenit asa ceva cand iesea?

      00
    • Baliverne: tu daca mai faceai 1 an de scoala, poate nu erai asa prost ca acum (cam asta era schimbarea)

      00
    • Bine sunt eu prost, zi cum facem cu asta pana la urma. Ca daca sunt eu prost sau destept nu schimba ce face asta cand iesea din inchisare peste un an sau ce o sa faca cand iese acum peste 3.

      00
    • @ Baliverne – Nu e vorba de iesit mai devreme sau mai tarziu, ci de mai mult timp petrecut dupa gratii, deci mai multa liniste pe strazi.

      00
  2. La asta cu imobiliarele cel mai important lucru e cat o sa tina la pret proprietarii/dezvoltatorii? E posibil sa tina preturile tot asa inca 3-6 luni… poate 1 an… la cum e romanul nu m-as mira sa ramana la fel.

    00
  3. O intrebare pentru partea de feshan si topoare. Caut niste manusi care sa se preteze zborului cu paramotorul in sezonul rece, adica sa tina cat de cat de cald, sa fie anti-vant si destul de subtirele sa poti sa iti misti mainile natural cu ele, nu ca in cele de ski. Exista oare asa ceva, sau cer prea mult? Stiti ceva de modelul asta ?

    De asemenea, o cagula sau masca anti-vant care sa nu semene cu o botnita, daca stiti. Multumesc!

    00
  4. Oare va mancati vorbele daca apocalipsa imobiliara nu vine? Ca idee, daca pui Ilfov, vanzarile de locuinte scad cu numai 10% in octombrie fata de octombrie 2017… iar daca te uiti la 10 luni, vanzarile pe Bucuresti-Ilfov sunt mai mici cu 5%. Jurnalismul lui peste…
    Morala este urmatoare: cand cresc preturile, vine bula. Cand scade putin piata, vine o prabusire. Nu mai inteleg cum e bine…
    Uite mai jos o analiza serioasa facuta de Comisia Europeana (acum un an, ce-i drept, doar ca nu prea conteaza, fiindca de atunci a incetinit piata oricum). Daca si piata noastra arata rau… dar deh, cine sunt expertii astia ai Comisiei Europene?!

    https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/file_import/european-semester_thematic-factsheet_housing-market-developments_en.pdf

    00
    • Boss, daca un muncitor de fabrica/supermarket/depozit emag nu-si permite rata/chirie la o garsoniera apai sa stii ca vine criza

      00
    • Partial ai dreptate. Dar problema trebuie privita din alt punct de vedere, zic eu. S-ar putea sa fie salariile prea mici, nu neaparat ce se intampla prin piata imobiliara fiindca daca te raportezi la valorile medii, piata noastra – Bucuresti sau la nivel national – pare cea mai subevaluata din UE in momentul de fata (vezi si raportul Comisiei Europene de mai sus). Plus ca in Romania, salariul mediu real este mult mai mare, fiindca avem una din cele mai mari economii gri.
      Altfel, este nasol ca o companie ajunge sa faca „economii” prin plata unor salarii mizere ca sa compenseze pierderile generate de coruptie sau infrastructura execrabila.

      00
    • @Silviu nu am reusit sa citesc tot documentul dar daca l-ai citit, de ce e subevaluata piata din Romania? Pretul la macare, haine, benzina, vacante, masini, electronice e cam tot pe acolo ca in celelalte tari UE, dar salariile sunt mult mai mici (chiar si cele gri – la banca nu da credit pe alea gri).

      00
    • @Mofo Exista un raport esential pe piata asta: cel dintre venitul anual si pretul unei locuinte. Adica in cati ani ai putea cumpara o locuinta daca tot venitul tau s-ar duce in directia asta, iar atat venitul, cat is pretul ar ramane constante. Bineinteles, nimeni nu face asta, dar na, e un raport foarte relevant fiindca exprima in termeni relativi si comparabili o realitate din teren, sa spunem. In cazul Bucurestiului, raportul a coborat pe la 8 ani (chiar sub mai nou) versus 25 de ani la inceputul lui 2008. Ca idee, Varsovia, Praga sau Budapesta sunt pe la 9 ani sau chiar mai sus. Mai sunt si alte elemente de luat in calcul cand spui ca o piata este supra/sub-evaluata, dar na, asta este unul din elementele esentiale.
      Mie, ca economist, avand in vedere riscurile din economie, as spune ca piata este mai degraba fairly valued, nu neaparat sub-evaluata, dar oricum, spatiul pentru o corectie mare nu il vad. Oricum, este mult mai sexy si facil sa tipi ca vine urgia…
      Oricum, ar mai fi loc de scadere a raportului mentionat mai sus, dar na, cred ca o eventuala scadere va veni mai degraba ca urmare a cresterii mai rapide a salariilor fata de cea preturilor la apartamente (ceea ce oricum vedem de cativa ani).

      00
    • Da boss, si in congo sau venezuela piata e subevaluata.. dar ai dreptate raportat la potential si relativ la siguranta ro sta chiar f bine, sta totusi prost la perspectiva, psd si restul partidelor corupte si mafiote nu dau semnale ca in ro. va fi mai bine, puterea de cumparare e mica spre minuscula, singurii care intretin supraevaluarea sau prostii de romani plecati in afara tarii ce trimit bani in tara sau se intorc sa cumpere, fara astia si cu turismul varza pe care-l avem am avea preturi de maxim 1000e mp oriunde in ro ba chiar am avea chirii de maxim 300e si restul le deduceti voi..

      00
    • @Sivliu: aici e problema cu analizele astea de risc, presupun caeteris paribus, ceea ce nu se întâmplă niciodată. Trăim într-o lume conectată, ce se întâmplă în China, ne afectează și pe noi economic, de exemplu. La nivel mondial sunt câteva piețe suprainflamate: Australia, Canada, China și ușor, ușor și SUA. Pe lângă asta, dobânzile au fost la minime istorice, ceea ce nu are sens pentru o perioadă de creștere economică, pentru că, în caz de recesiune, numai ai de unde să scazi. La o creștere cu 5% a dobânzilor, cei mai mulți sunt în faliment. Uitați-vă la un istoric al ROBOR-ului, cam cât era prin 2007-2008 și la cât a ajuns când a izbucnit criza. Problema nu se pune la modul ”dacă vine o recesiune”, ci ”când vine”. Pur și simplu așa funcționează economia, nu poți crește la infinit.

      00
  5. Ce ciudata este karma asta, cum s-a nimerit un puscarias sa intre intr-o scara cu interfon si fata sa nu poata urca in lift si sa ramana cu ala pe scara. Daca nu pateste nimic coroiul ala macar sa ii aplice careva o impachetare de craciun ca la carte, asa poate il cheama gherghe aia la antena sa isi verse oful.

    00
  6. Cazul procurorului & politistilor e ca intrebarea „Care a aparut prima oara: oul sau gaina?”.

    Aici, intrebarea e „Care a comis prima oara abuzul de putere: politistul ascuns in boscheti sa-si faca plinul sau procurorul care a depasit viteza legala & cu ITPu expirat, dar, care stia ca politistul nu sta acolo sa pandeasca fiindca nimeni nu i-a facut semn de pe contrasens?”

    00
    • Bineînțeles că milițienii îs vinovați. Cum bă să amendezi un procuror ? Vă credeți în Germania ?

      00
    • Omul circula cu ITP expirat si peste viteza legala. Nu mai conteaza daca politistii stateau sau nu la panda. Ce ma surprinde pe mine e faptul ca procurorul i-a putut amenda pe politisti, nici macar nu stiam ca au puterea asta. Pai atunci tu ca politist cum mai poti pe viitor sa fii impartial cand prinzi un procuror ca a incalcat legea, stiind ca poti oricand lua o amenda? Mi se pare abuziv.

      00
    • E clar abuz de putere. Cum adica si-au permis sa retina/intarzie un magistrat? Nu stiam ca functiile unui procuror sunt atat de vitale. Si felul in care o zice, ca le-a dat amenda maxima sa ii invete minte suna a razbunare/ abuz. Pai tu daca ciculi ilegal pe strada, te opreste politia si iti atrage atentia, probabil ca esti cocos cu ei ca esti procuror si dupa zici ca te-au intarziat si te-au luat la misto, mai ai pretentia sa te duca si la servici? Nu stiam ca politia ofera servicii de taxi :D.

      00
    • E un abuz. Politistii ar trebui sa il dea in judecata desi ma indoiesc ca sefii ii vor lasa. Si procurorul trebuia sa le faca o plangere si eventual sa lase justitia sa decida daca politistii merita cu adevarat sanctionati nu sa decida el intr-un caz in care e direct implicat. E absurd. Omul pare un mic Tariceanu care se justifica ca are treburi mai importante decat restul care asteptau la coada. Legea e lege pentru toti inclusiv pentru procurori.

      00
    • Adevarul e ca de obicei undeva la mijloc, in ZF nu apare tot. Se pare ca la cei doi le-a luat o ora sa completeze un PV, pt ca erau prea ocupati sa vorbeasca la telefon. Ulterior, tot ei i-au facut ceva plangere la Inspectia Judiciara, atat de intemeiata incat Inspectia a respins-o la prima infatisare.

      Intr-adevar, e dubios ca procurorul are dreptul sa-si solutioneze propria speta; mi se pare insasi definitia conflictului de interese.

      De aici ar trebui sa rezulte altceva: procedura clara, cu timpul maxim in care agentul trebui sa completeze un PV. Daca iti ia mai mult de 5-6 min sa completezi un tipizat, nu ai ce cauta in institutia asta.

      00
  7. Boss, o intrebare offtopic: vreau sa-mi inlocuiesc 2 dintre anvelopele de iarna ca-s cam duse si-am vazut ca recomanzi Nokian, care ma incanta si pe mine judecand dupa review-ri. doar ca-s 4 milioane de modele ca nush ce sa aleg la 225/55/17, dar pe carte am si 215/55/17. Masina un diesel de 145 de cai, tractiune fata. rulez in jur de 15.000 km pe iarna, 10.000 urban, 5000 inafara. foarte rar o calc peste 140km/h, iar in wkduri ma duc la schi pe sosele relativ decente. enlighten me, te rog. danke!

    00
    • teoretic, cea mai bună opțiune ar fi să cauți măcar marca, dacă nu și modelul, la ce ai deja.
      altfel, orice din lista asta.

      Bridgestone
      Continental
      Dunlop
      Goodyear
      Michelin
      Pirelli
      BFGoodrich
      Nokian
      Vredestein

    • Te zgarcesti nea nica? Pentru tine debica

      00
    • Pentru iarna n-are rost sa-ti iei cauciucuri premium (conti, michelin, nokian) pentru ca nu se uzeaza mai deloc, mai degraba te-ai uita la ceva mid-range (fulda, firestone, barum, debica)
      Fii atent la: clasa aderenta pe suprafete umede si anul/saptamana fabricatiei.

      00
    • Hankook ce are?
      Au modele foarte bune si pe iarna si pe vara.

      00
    • Eu zic sa nu-ti iei nici vara cauciucuri premium. ca e si mai rau. se uzeaza mai repede, deci se duc si banii mai repede. si cand iti faci ziua ia si un vin ieftin la 5L ca oricum e iarna si se consuma mai putin.

      00
    • @radu mama dracu de uzura… la ce ai nevoie sa opresti in 20m cand poti sa opresti in 35m .. stim toti ca anvelopele alea cu „carne” invechesc ca vinul devin din ce in ce mai bune dupa 4 ani de folosinta

      00
    • Eu as zice ca astia de la ADAC se pricep: https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/tests/reifen/winterreifen/205-55-r16h/

      Probabil topul este asemanator si pentru 225 sau 215.
      Din ce am mai citit pentru iarna (in special pt zapada) se recomanda anvelope mai inguste.

      00
    • Voi comentati de anvelope si mergeti cu autobuzul, aveti macar habar cat costa o anvelopa pe 17inch premium ?
      Hai ca va spun eu, costa 700+ lei bucata, si o masina are nevoie de 4 bucati.
      Distanta de franare e data „Clasa aderenta pe suprafete umede” nu de marca anvelopei retarzilor.

      00
    • @Radu
      Aberezi cu 700+ lei o anvelopă premium.
      Am cumpărat anul trecut continental ts860 cu 2460 lei, 4 bucăți, deci despre ce premium vorbești? Că eu n-am găsit altele mai bune, care sa câștige la toate testele…

      Am avut si Nokia WR D4, pe 16″. Sunt absolut perfecte pentru zăpadă, dar pentru mâzgă, cum avem in București, sunt mai bune continental, așa că am ales continental de data asta, pe 17″.

      00
    • Poftim: https://imgur.com/a/2mW5vbz

      Chiar s-au ieftinit. Cât despre aderență, au cel mai mare scor.

      00
    • @George, exact ce spuneam. Ts860 sunt tot pe primul loc si pe 225/17″. Nokian le depășește doar la aderenta pe zăpadă, dar e minusculă diferența.

      00
    • De unde iesiti bai cu „nu e nevoie de anvelope premium iarna”?
      Daca iarna nu, atunci cand?

      00
    • multumiri pt recomandari. pe fata am niste michelin-uri la 900 de lei bucata si n-am chef de insomnii pe wknd, de-ar fi sa mi le iau. plus ca am si-un casco care pana acum nu mi-a facut greturi, deci chiar nu ma motiveaza :)
      si m-am decis la astea:

      Anvelopa Iarna Nokian Wr A4 Xl 215/55R17 98V – 580 lei eMag. decent, zic.

      00
    • @sere – din experienta proprie nu recomand Nokian.
      Am avut anvelope Vredenstein Quatrack si Nokian WRD. Cele Vredenstein s-au comportat mult mai bine iarna pe zapada/gheata.

      00
  8. Păi e egalitate între femei și bărbați; au drepturi- deci de ce nu si o luptă mixtă?

    00
  9. Catherin-Marion ”Adjoint de mitrailleuse” Radulesco : Nous sommes parti.

    CATALINUS-MARCUS ⁝SCLOPETUM POLYBOLICUM⁝ RADULÆSCI: Nos factio suntibus.

    00
  10. Vali: geaca pare sa fie „Moncler Chamonix Down Jacket”

    00
  11. De data aceasta surprinzator chiar Mitraliera a avut dreptate si a pus punctul pe i adica: noi suntem o gasca de mafioti, toata lumea stie nu este nici o surpriza.Tu Firea ai venit de buna voie, noi ti-am dat functii, bani, te-am ajutat sa fii primar si tu doar trebuia sa ne intorci aceste favoruri.Acum nu poti sa vii si sa faci pe virgina dupa ce mai ieri facei double anal penetration.

    00
  12. Vremuri grele pentru Firea. Iti dai seama, consilierii PSD de la primarie or sa voteze impotriva ei la toate deciziile.
    Chiar daca prin votul lor fac rau bucurestenilor. Deci ma astept la probleme cu greva de la metrou care s-ar putea sa dureze. Ar mai fi si furnizarea de gaze si caldura, deszapezirea,…Cam peste tot sunt oameni de la partid care o sa-i puna bete-n roate.

    00
    • De acord, doar ca Metrorex functioneaza sub autoritatea MT, nu PMB. Altfel spus, indiferent de situatia de la CGMB, tot ce pot sa le faca celor de la Metrorex este sa ii mangaie duios pe caput si sa suplimenteze (degeaba) numarul de autobuze si tramvaie pe traseu.

      00
    • O spui ca si cum in Consiliu se vota altfel decat politic si impotriva cetatenilor… cand s-a votat ceva bun pentru cetateni? Numai pentru binele lor au votat si asa o sa faca si acum. Doar ca binele lor nu o sa mai fie acelasi ca binele Gabrielei Firea.
      Sa presupunem ca Gabriela si Dragnea nu fac acum un teatru de tip Oprescu ca sa o faca pe ea o alternativa aparent curata pentru urmatoarele alegeri.
      Asta va insemna ca atunci cand va mai vrea Gabriela sa sifoneze niste bani pentru ea sa isi cumpere imagine si popularitate in randul unor categorii sociale care se bucua ca mai primesc o pomana de la Firea, vor veni consilierii care se vor opune… e un lucru rau asta pana la urma? Eu zic ca nu.

      00
  13. Pai atunci treaba vine ca o manusa. Ca la minister e Olguta/Dragnea care abia asteapta sa dea la gioale. Iar bucuresteanu simplu nu e la curent de cine depinde metrorex. Asa ca decontul il face Firea.

    00
  14. Știam ca s-au scos înregistrările audio și video se asemeni ca proble la un proces. Ticălosul ar putea scăpa nepedepsit. Ori dacă ia vreo pedeapsa se încadrează in stat acasă – deci tot nepedepsit.

    Am mai zis-o, justiția sta la baza oricărei societăți civilizate. Lipsa ei are urmări tragice și pe termen lung.

    Eu stau încă in banca mea și ma simt un jegos știind ca Macovei a fost candidat la președinție și nu am reușit sa conving mai mulți oameni sa o voteze.

    00
    • Si daca o votai ce?
      Nu te-ai prins nici acum ca Presedintele nu e cel ce are putere sa faca sau sa schimbe ceva, ci Parlamentul si Guvernul facut de Parlament?

      Degeaba alegi tu fiul lui Dumnezeu presedinte, ca nu are decat un rol decorativ, mai ales acum cand a fost castrat de catre Parlament si de cele mai mici atribute. Atata timp cat in Parlament votezi demoni, tot iad va fi.

      00
    • Nu s-au scos probele… probele audio trebuie corelata cu o proba video… cum a zis cel de mai sus, poti vota pe dumnezeu…

      00
  15. Daca salariul mediu ar fi mult mai mare cred ca am vedea judete prospere si oameni fara ajutor social. Ia spune-mi tu mie cum faci acum cu munca la gri? Nu te poti angaja la jumatate de norma ca ai de platit contributiile intregi nu doar pe jumatate de norma…

    00
    • Legea aia a fost daca cu cap. Se umpluse tara de intreprinzatori care isi puneau angajatii in acte 2/4 ore si ii munceau 10 ore… restul la plic. SI cand venea controlul, vezi ce coincidenta nimereau exact in alea 2 ore in care angajatii munceau… nu conta ca vin dimineata sau seara, tot pe aia ii gaseau la munca… si legal nu avea ce sa le faca desi era evident ca fac ilegalitati. Pe langa asta angajatii apoi incasau si ajutoare sociale, ca inregistrau venituri mici in acte si se incadrau la tot felul de ajutoare. Deci dubla pierdere pentru stat si societate.
      De aici a intervenit nevoia de a plati taxe ca pe salariu intreg indiferent ca te declari cu 2 sau cu 10 ore. Ca sa nu mai existe stimul sa se faca manevra asta si fiecare sa fie trecut macar cu salariul minim in cartea de munca, si ca sa nu se mai faca frauda cu asistenta sociala.

      00
    • Si asta e vina tuturor? De ce nu isi face treaba itm-ul? Exista pontaje, filaj, dupa 2 zile l-ai vazut ca lucreaza cu 10 oameni 8-10 ore pe zi si el are doar 2 oameni cu o ora platiti… daca erau destepti puteau sa modifice si sa zica si in ce domenii ca asa ne-a lovit pe toti. Asa sa te gandesti ca erau destui oameni ce lucrau doar jumatate de norma, sunt destule mamici ce lucrau jumatate de norma, cealalta jumtate de norma o reprezinta copiii dar acum pula, totul sau nimic.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube