- Budapesta | Seara | Roșcată | Portocaliu | Plajă|
- Jumătate dintre români sunt în secolul 19
- De ce nu s-a recuperat prejudiciul în cazul Voiculescu
- Nu ai incendii când nu ai păduri
- Maria Grapini e vită încălțată
- Familia Walton
- Cetelem fuzionează cu BNP Paribas
- Nouă orașe comparate ca business
- O premieră pentru piața telecom: un client are dreptate
- Avast cumpără Piriform
Unu din Galati e primul client care le-o trage celor de la Vodafone? Cum ma?!? Un moldovean? Veceu in curte? Fomist?
Nespalat? Nu se poate asa ceva, Vodafone, rusine! hahahahaha
E fake comparatia aia a oraselor, Clujul e cel mai tare oras cand citesti comentariile de pe blogul asta. Iar clasamentul ala zice ca de fapt ei stau mai prost decat Bucuresti si Craiova… Asa ceva nu e posibil.
Oradea, Ploiesti, Timisoara sunt peste Cluj?. Bine, Ploiestiul inteleg pt ca sta Leo acolo si unde sta el totul se misca in susai putin rablele, dar restul? Fake clar
Cetelem nu era firma de împrumut înființată de cămătari ?
La stirea cu Vodafone nu zice acolo si care e motivul pt care trebuie sa plateasca. Cred ca are legatura cu faptul ca trebuia sa notifice utilizatorul daca depasea un plafon anume si nu au facut-o, altfel care ar fi motivarea?
Offtopic: cand accesez de pe mobil (chrome) linkurile de imgur (postate pe twitter, dar accesate din widgetul de sus din prima pagina) nu merg, trebuie sa le pun eu de mana https:// in fata ca sa mearga.
știu, e de la imgur
Da, am ac problema. Access denied
Un refresh si se incarca.
Reload și merge.
La mine nu merge cu reload/refresh. Ori pun https ori schimb i cu m la inceput sa ma duca direct pe url de mobil (oricum daca pun https ma redirecteaza automat la m.imgur) ori elimin extensia .jpg de la final (sa acceseze pagina inaginui nu imaginea). M-am obisnuit dar poate sunt multi care nu stiu de asta. Si poate Vali gaseste o modalitate sa puna linkurile astfel incat sa mearga si de pe mobil si de pe desktop in orice situatie.
Folosesti aplicatia de la imgur?
Eu fac parte din aia 10 mil de romani care nu avem canalizare. Asta pentru ca ma aflu pe o strada noua, intr-o casa noua, unde primaria a estimat 2017-2018 ca data de incepere a lucrarilor de canalizare. Deocamdata am apa curenta, iar proiectul de extindere a retelei de gaz pe strada e aprobat si teoretic vor veni in august-septembrie sa traga tevile si sa ne racordeze. Ideea e ca daca vrei, poti si fara canalizare pana vin cu extinderea. Exista fose septice gandite special pt asa ceva. In plus, chiar si oamenii aia cu toaleta in curte ar putea trage o teava de canalizare din casa pana la groapa, sa instaleze o buda si un dus in casa… Dar le e prea lene!!! Total cost la ce am zis nu cred ca ar depasi 5-600 lei, maxim 1000 lei cu boiler, reteaua de apa trasa prin casa inclusiv la bucatarie… Mi-e greu sa cred ca oamenii nu dispun de banii astia, chiar si aia mai saraci ar putea rezolva cu mici sacrificii, dar e mai usor sa te plangi la tv iar banii aia sa ii spargi la birt.
Ce parere ai despre prefectul Buzaului, Carmen Ichim, care are conturile institutiei poprite datorita unei mici scapari – nu au pus in posesie(nu doar ea, dar ea e acum prefect), de 26 de ani, o suprafata de 5 ha intr-o comuna din BZ. Prefectul plange cu lacrimi de crocodil cum ca proprietarul este de vina; se pare ca proprietarul este o fosta judecatoare, asa ca logica se indoaie atat incat ea este de vina, deoarece a asteptat atatia ani dorind daunele care pare-se sunt de 1000 de lei pe zi (cred ca e cuantumul maxim, dar de, daca tot e circ, sa fie circus maximus) si aduce suma totala la 2 milioane de euro. Unde se indoaie logica? Pai aia fiind judecatoare (nu acum, in tinerete) ar trebui sa apara o lege a raspunderii magistratilor, pentru ca… 1. Proprietarul A FOST judecator 2. Prefectura e de vina, dar si ce daca 3. Desi prefectura putea da actul de proprietate nu a facut-o, pentru ca… 26 ani nu e chiar o viata de om 4. De ce a cerut bani, putea sa taca, nu toti tac? 5. Aia a fost judecator, dar nu in calitate de judecator a cerut daunele, dar ce conteaza, a fost judecator, deci e judecator, deci ne cere bani un judecator si trebuie sa apara legea raspunderii magistratilor.
Asta ma duce cu gandul la cele 10 ha pe care le-a avut de recuperat familia mea, care dupa 5 ani de procese au ajuns 3 ha, iar dupa alti 9 ani au ajuns dintr-o padure de cel putin 80 de ani de stejari o padure de puieti unde mocanii (asa e la mine in zona denumirea celor de la munte) bagau caprele (care capre mananca absolut tot, ramane desert in urma lor). Daca familia continua lupta cu statul, eram eligibili de impadurirea (e obligatorie daca scrie pe titlu padure si nu mai e, legea te obliga sa faci impadurire) a 3 ha, cost de aproximativ 30000 euro daca o faceam in regim propriu, mult mai mare daca era subcontractat de stat (daca nu o faci tu, o fac ei si iti pun poprire pe conturi de vinzi casa masina copii si nevasta).
Concluzie: Statul Roman este ‘rogue state’, in termeni blanzi – un stat esuat. In termeni reali, daca esti tanar si ai ceva in cap, pleci afara sau faci retea infractionala. Daca respecti regulile, oricat de inteligent esti, esti un bou.
In multe cazuri romanii de la sate nu vor apa curenta si canalizare pentru ca aia trebuie platita. Si nu li se pare normal sa plateasca lunar pentru apa.
Asa e. Dar mai sunt si multe cazuri (vorbesc in cunostinta de cauza) in care primarii, oameni de toata isprava, promit apa, gaze si canalizare in fiecare campanie de vreo 12 ani, si, la cum merg lucrurile, n-o sa le finalizeze nici peste 2 mandate.
Ce ma frustreaza maxim este ca functiile si le castiga fara probleme, lumea trecand foarte usor peste astfel de detalii atunci cand vine vorba de-o mica atentie in zilele precedente votarii.
Lipsa apei curente si a canalizarii poate atrage multi turisti din tarile alea cu apa calda.
Unde am eu casa la tara,undeva pe langa Craiova,in comuna noastra avem apa curenta de 8 ani,dar nu avem canalizare.Intr-o comuna vecina au canalizare de 8 ani,dar nu au apa.Cine dracu sa mai inteleaga chestiile astea?
Aia cu apa și baia în casa e stupida. Costa 1000-1500 de lei să-ți tragi apă în casa. Dacă vrei, reușești sa aduni banii aia.
Mulți doar sunt prea comozi sa facă ceva în legătură cu asta.
nu e doar aia, bos, nu au cameră libera, nu au racorduri, plm..
Caz:
familie facut casa prin 2000 la tara, nu aveau apa in comuna si nici canalizare, au construit cu tot cu baie just in case. Intre timp a ajuns apa si canalizare, oamenii au umplut baia cu diverese si a ajuns camara
Cum? Nu s-a recuperat prejudiciul pentru că nu mai are nimic pe numele lui și pentru că bunurile din afacerea Ica fac obiectul unui litigiu deschis și menținut tot de firmele varanului?
Aoleu! Pai Antena 3 zice că nu s-a recuperat nimic pentru că nu există prejudiciu! :))
asta cu românii ce nu au apă în casă ține de lene, pur și simplu:
1. hidrofor/ pompă submersibilă 500 lei
2. țevi, chiuvete, cadă/ duș, boiler electric 1500 lei
3. fosă ecologică 1500 lei
4. costuri generoase manoperă 1000 lei
altfel spus, în 1000 de euro ai confortul apei în casă
Put sapat si aprobari – 4000 euro daca vrei sa te tina cam 40-50 ani. Daca nu, se poate sa dai bani degeaba (vecinu de la vale a dat toti banii inainte 11000 lei si aia nu au reusit sa dea de apa (asta a fost remarca lor, au incarcat utilajele si au plecat)).
Din vorbe e asa usor de facut tot, mai mai ca am crezut ca esti PSD-ist.
In ’85 un unchi de al meu a innebunit. Si-a mai facut o anexa de chirpici la casa, a cumparat de pe la rusi ce-ai scris tu si si-a facut baie ma. O baie de 3 ori mai mare ca a mea. Cred ca atunci nu erau mai mult de 10 in satul ala de vreo 5000 de oameni. Avantajul lui era ca intrau 2 salarii in casa. Pentru restul era destul de scump si, cel mai important, se spalau atat de rar incat nu se justica economic. Din ce mi-am dat eu seama ca eram cam copil cei mai spalati din sat cam o data pe saptamana faceau o baie.
La asta cu apa se mai poate adauga si incalzirea. Cu o pompa, un vas de expansiune si ceva munca poti sa-ti incalzesti cateva camere cu calorifere folosind o singura soba.
@dan surpăteanu, existența puțului e de la sine înțeleasă.
oricum, să dai 11000 de lei fără a cunoaște situația izvoarelor, a pânzei freatice în zonă intră în altă categorie. iar calculele mele se sprijină pe n exemple factuale
asa, si hidroforul ala de unde trage apa? din biodunul de zizin de 10l?
Nu mai avem paduri dar tot am produs niste incendii in rezervatie pe retezat de la canistrele cu benzina pentru drujbe. No joke.
O prostie de studiu.
Boss, eu si inca 1-2 meleoane de romani stam la curte, mai noua sau mai veche, si mare parte detinem o inventie extraordinara numita FOSA SEPTICA. Eu personal mai am si bazin colectare ape pluviale, si AMAZING,foraj la adancime ptr.apa.
Stau in oras, dar strada este particulara, iar costurile ptr.conectarea la retelele orasului depaseste 100.000 de eurasi. Sooooooo, cu doar 4-5 mii de euro investitie initiala,avem utilitati moca .O masina de golit fosa e la noi 150 Ron ptr.4 mc (o data pe an).
Asa ca toate studiile astea facute de mama lu’ ziaristu pulii pe brate a uitat de cele cateva sute de mii de fose septice vandute in rromania doar in ultimii doi ani.
Am de asemenea rude care stau de o viata la tara, nu apar in statistici ca si conectanti la utilitati, dar au baie,fosa si motopompa in fantana de dooj de ani !
lol cica statul nu a recuperat decat 3% din prejudiciul lui Voiculescu.
Pai nu i-a confiscat extins? Pe langa terenul de 60 de mil, au luat si cladirile intact si niste case ale fetelor lui. Daca statul nu le vinde, inseamna ca nu s-a recuperat? Pai poate vor sa isi puna institutii in ele.
Apa am rezolvat-o cu doua tevi batute in pamant la 10 metri. Asa am aflat ca nu exista pe lume munca mai grea decat sa bati cu barosul intr-o teava in timp ce stai suspendat pe scara. A fost greu dar acum in trei ore sar cap in piscina.
Canalizarea … dupa doua saptamani de dat la tarnacop si lopata daca imi luam manusi, faceau bataturi manusile inaintea mea. 4x2x3 m gaura pentru fosa septica, inca vreo 80m de sant pentru dren.
Au trecut vreo 15 ani de atunci si hop top a aparut reteaua de canalizarea a satului. pe fonduri europene. La un pahar de vorba am aflat ca s-a gresit la un detaliu in proiectare, gen e cam naspa unghiul de cadere. Cand s-a racordat lumea, eu am refuzat, am amanat racordarea. S-au racordat vreo doua treimi din sat, moment in care vecinii mei din mijlocul siteului au descoperit ca apele uzate nu ajung in statia de epurare, ci pin buda si cada in casele lor. Niste dobitoci!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Scarbit de atitutindea functionarului roman fata de cetatean, stiind cat de simplu se fac treburile astea (azi inchiriezi un Bobcat, nu mai dai la tarnacop) si nu in ultimul rand ajutat de relief, de ce m-as duce la primarie sa ma milogesc pe banii mei cand pot fi independent cu costuri insignifiante?!?
Sa platesc la primarie apa care se scurge din scocuri in canalizare? Muahahahaaa!
Sa tot tragi o tzeapa in Brasov