Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

50 comentarii

 1. 2. Stat neofeudal , in nici un caz laic , in care BOR aduce voturi de la marea masa reprezentata de prosti ce cred in povesti si se tavalesc prin biserici.
  Acum este clara ecuatia, adica de ce BOR primeste bani dar nu cred ca asta este o mare descoperire, se stie asta de multi ani.
  Cu cat ai o populatie mai saraca si needucata si superstitioasa cu atat oraganizatii de genul BOR au succes, end of story , ramane de vazut in urmatorii 30 de ani cati ”credinciosi si buni crestini” vor mai fi ca numar , pentru a justifica reteaua imensa de colectat bani a BOR-ului, practic este o multinationala de succes pe profit.

  00
  • Multinationalele mai platesc si taxe sau impozite, Bor nu prea..

   00
  • Să le iau morții în pulă tuturor politrucilor care deturnează un miliard de euro în 2022 către biserici și în special bor, acest organism mafiot aflat deasupra legii. Muriți, mă!

   00
  • BOR trebuie supra-impozitata iar impozitele platite de ortodocsi trebuie folosite pentru spitale, sport, cultura, dotarea armatei si niciodata pentru biserici. Daca vor biserici sa le faca din banii lor.

   00
  • În 1989, la Revoluție, au fost copii omorâți, împușcați în fața scării de bloc unde aceștia se jucau. Copii de 3-4 ani au fost împușcați mortal. Au fost împușcați mortal de către armată. Armata ținea cu Ceaușescu și omora oameni, îi împușca. Apoi, când au văzut că nu au sorți de izbândă și că împotriva lui Ceaușescu sunt și forțe rusești menite să-l dea jos dar și că poporul nu se lasă, au luat camioane cu armament și le-au vărsat pe străzi ca să le ia oamenii obișnuiți și eventual să le pună oamenilor de rând în cârcă toate crimele făcute de ei. Azi pe toți cei care știu ce s-a întâmplat vor spune „nu știu dom’le era învălmășeală, era haos, nu se poate ști cine în cine a tras.”
   Ei bine ăstora le dați azi pensii speciale/mari tocmai din banii voștri.
   Și poate îmi explică cineva și mie de ce trebuie să dăm bani la armată din moment ce în caz de un război te ia tot pe tine civil și te încorporează și ei stau în centre de pregătire cică să te învețe? Mai exact te pun să tragi de câteva ori la țintă, apoi de câteva ori culcați, sculați și tot așa și pe urmă îți dă o pușcă vai mama ei și fugi și mori la război. Asta se întâmpla în timpul celui de-al Doilea Război Mondial spre exemplu. Mureau ăsta ca muștele în timp ce ei stăteau în centrele de recrutare/pregătire.
   Și de ce în caz de un razboi noi civilii la noi trebuie să fie încorporați de oriunde ar fi ei în timp ce ăia din Siria e ok să fie refugiați?

   00
  • Scuze pentru greșelile de exprimare, acum am văzut că sunt destule. Inițial am vrut să scriu altceva, pe urmă am șters dar nu am șters tot astfel că unele cuvinte au rămas.

   00
  • Crimsonware – vezi că ai încurcat pastilele.

   00
  • @ Crimsonware – nu mai lua Romparkinul cu vodcă. Dăunează creierului. Aaa, stai, ție nu îți dăunează.

   00
  • Poate spui și niște argumente palpabile în loc de atacuri la persoana, mocofane?

   00
  • Hai măi nenea Crimsonware nu te supăra că nu e atac la persoană, sunt doar glume răsuflate.
   Cât despre argumente e simplu: ai nevoie de armată profesionistă pentru că ea intervine în caz de conflict armat. Armata profesionistă e cea care intră prima în conflict pentru că nu așteaptă inamicul până vin eu de la coada vacii sau tu de la clăpăraia leptopisețului (și asta doar în cazul în care se decretează mobilizare generală). Armata are și un rol de descurajare a eventualelor „pretenții externe”, poate produce suficiente pierderi materiale și umane unui agresor extern cât să îi pună să gândească de două ori dacă merită să se bage peste noi. Plus că ai nevoie de Armată pe la o inundație, o înzăpezire ceva, că doar nu vrei ca noi civilii să dăm cu lopata zăpada de pe drum sau să ne scoatem apa de prin curți singuri.

   Cât despre „…au fost copii omorâți, împușcați în fața scării de bloc unde aceștia se jucau. Copii de 3-4 ani au fost împușcați mortal. Au fost împușcați mortal de către armată. Armata ținea cu Ceaușescu și omora oameni, îi împușca.” îți recomand o carte bine documentată unde poți afla cam cum „a tras armata” în populația civilă la Revoluție:
   https://www.emag.ro/tragatori-si-mistificatori-contrarevolutia-securitatii-in-decembrie-1989-andrei-ursu-roland-o-thomasson-madalin-hodor-9789734680191/pd/D0KMRGBBM/?X-Search-Id=9d3dbb9c03238b48af49&X-Product-Id=6182187&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view
   E OK?

   00
  • @Ion T: Ai rude sau lucrezi în armată? Spune sincer.
   Sărim peste paragraful cu importanța unei armate de profesioniști care să „sperie” dușmanul că și așa armata a supt și suge în continuare camioane cu bani. Nu sunt bani dar cică ei au fonduri speciale. Și fondurile speciale din ce bani sunt făcute?

   Să ne oprim asupra ultimului paragraf căruia trebuia să-i acorzi mai multă atenție dar ai evitat: Oamenii pe timpul lui Ceaușescu nu aveau nici ce să mănânce, nu aveau bani nici de un cuțit și brusc au avut bani de puști și pistoale cu care să-și împuște proprii copii de 3-4 ani care se jucau în fața blocului? Îți spun eu cum s-a întâmplat (așa cred eu, nu am dovezi dar uite că ți-am dat ceva de care să te legi) armata ținea cu Ceaușescu tot la fel cum ar ține și în ziua de azi cu cei care sunt la ciolan. Au văzut că nu sunt sorți de izbândă și că pot fi acuzați de crime împotriva poporului fiindcă au omorât copii și oameni nevinovați s-au gândit să „piardă” pe drum niște camioane de arme ca să poată da vina tot pe popor. Și acum toți spun „nu știu dm’le, era haos, era panică, nimeni nu știe de fapt cum a fost”. Dar sunt proști să spună când acum primesc pensii speciale/mari pe spatele proștilor în care au tras? Ar recunoaște vreodată așa ceva dacă ar fi adevărat? Strategia aplicată în ziua de azi este „hai să facem cât mai mulți copaci (cât mai multe cărți și barbologie despre ce nu s-a întâmplat) ca să nu vedem pădurea (ce de fapt s-a întâmplat)”.
   Nu-i așa?
   Eu ți-am zis și o repet, nu știu sigur, nu am dovezi dar asta mi se pare varianta cea mai plauzibilă.

   00
  • Măcar popii au recunoscut că au fost turnători la securitate mare parte dintre ei, cei care au fost. Au băgat-o pe aia că „ne amenința, ne omora” dar măcar au avut decența și au recunoscut. Cât de cât.

   00
  • @ Crimsonware – nu lucrez în Armată și nici nu am legături cu ea. Am trecut prin ea cu multe decenii în urmă dar asta este o altă mâncare de pește.
   Revin cu sfatul: citește cartea lui Andrei Ursu și o să descoperi cine în cine a tras la Revoluție. E mare, ia timp dar merită.

   00
 2. NATO si UE, daca ar fi conduse de niste oameni cu viziune ar trebui sa foloseasca hartiile alea trimise de rusi, apoi sa traga apa dupa ele.
  In fapt, conditiile puse acolo echivaleaza cu o declaratie informala de razboi, lucru deosebit de grav, si care ar trebui sa declanseze niste reactii foarte serioase.
  Poate suna radical, dar imediat dupa primirea “documentelor”, in maxim cateva ore Ucraina trebuia sa semneze tratatul de aderare la NATO, iar in alte cateva ore sa inceapa desfasurarea trupelor NATO la granita de est a acesteia. Din pacate, acest scenariu absolut imposibil ar ca fi fost singura sansa a Ucrainei de a-si mentine macar teritoriul actual. Din pacate problema nu mai pune daca va fi razboi, ci doar cat anume va mai lua Rusia din Ucraina.

  00
  • Putin se comporta ca un interlop care striga „Va sparg capul bag cutitu in voi , nu aveti voie sa le eliberati pe fetele mele , eu le peștesc eu le iau banii depind doar de mine”. Ukraina e impreuna cu Rusia de sute de de ani, s-au saturat de prietenia si fratia asta si ar vrea sa vada si cum e democratia adevarata

   00
  • Aia am zis si eu cand am citit asta, ala e ultimatum cum se dadea in ’30, cand se mai invadau sau anexau niste cehi, austrieci, finlandezi… Plm de rusi mizerabili ca nu ii mai satura pamantul de 100 de ani numai si numai mizerii fac pentru Europa de est…

   00
  • @DanielC, acu’ pe bune, ce ai cu hemoroizii și budele oamenilor de la conducerea UE și NATO de-i pui să folosească hârtia aia și să tragă apa după ea?!
   E aspră, dură, irită și înfundă buda.

   00
  • @AB: “ E aspră, dură, irită și înfundă buda”…cam ca rusii 😀

   00
 3. ăștia de la strictsecret au un stil aiurea de a scrie.

  00
 4. 8. Problema mare e ca e plin de sot & sotie in jandarmerie, politie, sri, justitie. In MAI e plin de concursuri pe posturi cu incadrare din extern si care sunt castigate de neveste de sefi si daca nu sunt neveste atunci sunt rude sau copii de sefi. Concursurile sunt pe sistemul “ concursul pe post este vineri, postul e ocupat de marti “.

  00
 5. 3. Românii nu vor legalizarea armelor de foc pe motiv de selecție naturală?

  00
  • În România eu nici băuturile alcoolice nu le-aș legaliza la ce specimene sunt în țara asta și tu vrei arme de foc? Vrei să te împuște vreun tâmpit de la balcon fiindcă se crede în jocuri pe calculator și nici să nu știi cine a tras? Vrei să fii în pericol cu niște specimene într-o țară în care IQ-ul mediu este 70?

   00
  • o să fie ca peste tot. o perioadă de vest sălbatic, apoi calmare.
   dar gândește-te la beneficii.
   1. vom avea polițiști care se vor purta cu bombardierii așa cum merită.
   2. vor dispărea furturile din curți. că acum ți-e frică să ieși cu toporul la ei, dacă ei sunt 3 și tu 1, mori.
   3. nu prea te vor mai sfida politicienii ca până acum.

  • @vali, fals boss, microviziune, e destul sa ma uit la stiri sa vad in fiecare saptamana cum se impusca muricanii prin scoli sa-mi dau seama ca asta nu e solutia, politia ar fi la fel de inutila si incompetenta si cu arme, de fapt toata filosofia asta e forate aproape de ceea ce poti vedea in relatia om – animal salbatic, poti sa iei animale salbatice sa le domesticesti insa nu le poti domestici pe toate, chestia e ca aruncand arme animalelor salbatice nu le domesticesti, vom dezvolta o industrie a armamentului ca sa nimic

   00
  • Eu zic că rezolvăm mai multe probleme pe termen mediu și lung, decât creăm pe termen scurt. Dacă discutăm despre pericolul de a fi ucis avem așa: majoritatea crimelor au autor rudă, persoană cunoscută, de asemenea, majoritatea crimelor au loc pe fondul consumului de alcool. După crăciun și revelion vor fi 2 cititori mai puțin.
   IQ-ul mediu e 91. Primele victime sunt în general ei sau persoanele apropiate. La camerele de gardă ai: copii mușcași de câinii proprii, meșteri cu flexul, copii cu topor în picior etc.
   Ai prezumat faptul că vor fi la liber, fără o minimă verificare. Polițiștii acum trebuie să respecte niște reguli, îți iei casetă, muniția separat. Avem niște capete de cretă care se plimbă zilnic pe stradă cu arme de foc și nu e estul sălbatic.

   00
  • de asemenea, majoritatea crimelor au loc pe fondul consumului de alcool. După crăciun și revelion vor fi 2 cititori mai puțin.

   yeap. și într-un fel sau altul e vina ta. că ai un prieten cretin și bețiv. și că nu ai plecat imediat ce ăla a început să facă scandal și să amenințe. și că nu l-ai împușcat tu primul.

  • @Ai prezumat faptul că vor fi la liber, fără o minimă verificare. hmmm.. se pare ca n-ai auzit de piata neagra?! mda, si acum iti poti lua pusca, pistol daca chiar vrei dar nu pot sa sar in sus de bucurie daca ar deveni legal pentru omul de rand,
   de fapt tot ce ne trebuie e un coronavirus mai eficient…

   00
  • Piață neagră există, a existat și va exista.
   La fel cum faptul că circulă oameni fără permis, ITP, asigurare și un păhărel nu înseamnă că nu mai există lege, că nu se fac școli de condus, că nu se stă la pândă în boscheți.
   Până una, alta ai comune cu cinci sate și doi polițiști și după lăsarea întunericului nu mai ies oamenii din casă de frica hoților.

   00
  • nu e greu să cumperi un pistol de pe piața neagră. mai greu să e să decizi când îl folosești. că parcă nu merită să îl folosești pe un fraier care te-a supărat la semafor. sau pe vecinul care dă manelele tare.

  • Nu stiu man nu ma mai bag, mie imi displace total economia fricii

   00
  • Totuși sunt tari unde armele de foc sunt legale – cum ar fi SUA și din ce mai citesc prin masa media îmi pare că se comit in continuare infracțiuni – desi după părerea unora din Romania legalizarea armelor duce la împiedicarea infracțiunilor, deoarece infractorilor le este frica sa nu fie împușcați și atunci nu mai comit infracțiuni.

   Problema cu legalizarea armelor de foc în România este că majoritatea celor care vor asta se gândesc doar din perspectiva lor, adică DOAR EI vor avea arma și vor scoate pistolul apoi vor fugari hotul din curte, pe cel care îl șicanează in trafic etc.

   Dar ce te faci daca hotul are și el pistol si intra in curte cu pistolul îndreptat spre tine, mai ai timp sa scoți pistolul tau ??????

   Dacă în aceste situații sau in altele similare oricum nu ai timp sa îți scoți arma sa o folosești, atunci care este scopul pentru care am legaliza armele ?

   00
  • @Mirel Elveția, Cehia, Finlanda, Norvegia, Suedia, Moldova nu au o jenă în privința armelor. Perspectivă. SUA-UE. Texas-Elveția. California-România(săracii fură și ei, n-au dat în cap la nimeni, a furat, dar a și făcut).
   De la foști români, actualmente republicani: „Dumnezeu ne-a creat, domnul Colt ne-a făcut egali”, „Nu scoate pistolul dacă nu ai de gând să îl folosești”, „Ne-a spus la firmă să lăsăm armele în mașină, să nu le mai aducem la birou”, „Armele reduc entropia de tupeu”

   00
  • Poate a incurcat omul rasele.

   Mie partea asta mi se pare cea mai halucinanta:
   „Polițiștii spun că au încercat să dea de reprezentanții Gărzii de Mediu Suceava pentru ca aceștia să ia măsurile legale, respectiv trimiterea lupoaicei la o grădină zoologică. Pentru că reprezentanții Gărzii de Mediu nu au putut fi contactați, lupoaica a rămas în continuare în custodia celui care a crescut-o în ultimii doi ani.”

   00
  • Dar uite ce lup dragutz! Ia puiule, du-te si latra la nenea! :-)

   00
 6. Pistoale mai tebuie sa aiba 70% din populatie. IQ 80 si glont pe teava :))

  „Câteodată carantinăm autocare întregi, 100% din cetățeni sunt nevaccinati, din păcate și având în vedere că Europa este roșie, este un prognostic trist pentru ce o să fie din ianuarie in România”, au mai transmis reprezentanții DSP Arad.

  Aceștia susțin că angajații DSP din punctele de triaj sunt înjurați și scuipați:

  „Avem si suportul enorm al Jandarmeriei care ne susține, mai ales că nemulțumirea cetățenilor carantinați se revarsă pe angajații DSP din punctele de triaj care sunt înjurați, scuipați, jigniți și datorită jandarmilor, cărora le mulțumim, există totuși un sentiment de securitate”, au mai transmis reprezentanții DSP.

  00
 7. E greva la CFR, niste sindicalisti s-au gandit sa anunte ei greva spontana si sa opreasca trenurile.

  Trenuri pentru care oamenii au cumparat bilete, ai prin tara oameni blocati in camp sau prin halte ca niste jigodii ¨cer respect¨. Ah, respectul pentru calator nu exista.

  00
 8. https://www.theguardian.com/world/video/2021/dec/20/north-korea-bans-laughing-for-11-days-during-mourning-for-anniversary-of-kim-jong-ils-death-video
  Nu inteleg de ce este asa de dificil sa nu razi 11 zile. Cand ne tine seful un discurs de doua ore la sedinta, numai de ras nu ne arde ;-)

  00
  • „Vrei să te împuște vreun tâmpit de la balcon fiindcă se crede în jocuri pe calculator și nici să nu știi cine a tras? Vrei să fii în pericol cu niște specimene într-o țară în care IQ-ul mediu este 70?” q.e.d.

   00
  • @Crimsonware – „La fel cum faptul că circulă oameni fără permis, ITP, asigurare și un păhărel nu înseamnă că nu mai există lege, că nu se fac școli de condus, că nu se stă la pândă în boscheți.” + pe contrasens – nu era o provocare wink-wink

   00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile