Știrile zilei – 20 aprilie 2021

  1. Nori . Apus . Brunetă . Galben . Creață . Blondă . Brunetă . Sat .
  2. Justiția pe care o apărăm
  3. Europenii vor să mai taie din avântul AirBNB
  4. Toată lumea a făcut economii
  5. Sennheiser Brașov vinde
  6. Am râs pe bune
  7. Tesla deschide 2 stații de încărcare, la București și Timișoara
  8. Fabrica din mijlocul satului
  9. Cronica de tehnologie
  10. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. 2. Departe justitia noastra de a fi ok, dar analfabetii aia cleptomani nu sunt justitia.

    00
  2. Eu ma tot intreb ce fac masonii aia in Romania de se tot bat acolo sa fie membri? Se lasa oare cu orgii ca in filme sau doar se aduna imbracati frumos si incanteaza chestii?

    00
    • Eu un fel de club privat, de genul misa sau Rotary sau ăia de făceau grupuri de dezbateri, etc

      00
    • Labă-n cerc cu invitație, dar nu toți pot să dea din cur sau mai pe scurt un club de oligofreni care au uitat să-și ia medicația.

      00
    • Se adună frumos, beau un vin, și discută CEO-ul firmei X cu colegii de la masă, dacă știe cineva un potențial CTO bun pentru firma lui.
      Parcă brusc nu ar fi așa rău să te bați să fi în jurul mesei ăleia.

      00
    • @Baliverne cred că e mai degrabă ceva de genul CEO-ul firmei X are probleme cu instituția Y a statului și întreabă la masă dacă știe cineva pe cineva care îl poate ajuta.

      00
    • Si eu ma gandeam ca la ora 12 aprind lumanari, isi iau mastile si incep sa se babardeze frenetic.

      00
    • Ivascu, un actor submediocru, cu o afacere prospera Teatrul Metropolis (sector 2, pe Eminescu, in cladirea in care era ceva club de tineret utc-ist). Da, am ras mult: noul Mare Maestru, „Prea Respectabilul Frate George Ivaşcu”. Fost ministru isteric al Culturii şi Identităţii Naţionale.

      00
  3. Am ras la 8. „societatea functioneaza fara autorizatie de mediu”.

    Anul trecut urma sa ne expire autorizatia de mediu la firma (profil activitate similar ca al unui service auto). Am angajat o firma care sa ne intcmeasca dosaru si sa umble pe la mediu. Au depua dosarul cu 60 de zile inai te sa expire cea veche, 30 de zile fiind termenul legal. Nici acum nu a iesit autorizatia noua, ba pandemie, ba e doamna inspector in carantiana etc etc.

    Ma gandesc cati or fi in situatia noastra? Oare trebuia sa punem lacatul cat timp isi face chef functionarul sa citeasca un dosar?

    00
  4. 3. Cineva probabil vrea niște publicitate … Airbnb a fost foarte util pe vremuri de pandemie dacă vrei să te muți într-o țară nouă

    00
  5. 3 – e cam stupid modul in care vor cei din Paris sa limiteze numarul. Ar trebui sa fie si un plafon al numarului camerelor de hotel. Plus ca e foarte complicat de pus in practica(cum stabileati cui dai autorizatie?). Cel mai simplu ar fi taxarea fix ca la hoteluri. Inchiriezi dormitorul, ok platesti ca acum. Ai 3 apartamente inchiriate, consideram hotel si te taxam ca atare.

    00
  6. 6. i auzi pula mea care esti ma?

    00
  7. Deși Airbnb este util, în momentul în care trebuie să te muți într-o zonă turistică, începi sa vezi și partea negativă.
    Noi pe 1 Mai ne mutam în sud, într-un orășel aflat la cam 15km de Saint Tropez. Mi-a luat două luni să găsesc ceva de inchiriat, pentru că am vrut o casă cu două camere, gradină și garaj.
    Inițial am crezut ca e misiune imposibilă din cauză că dădeam numai peste viloaie. După care, pe măsură ce timpul ne presa tot mai mult, am descoperit că există și căsuțe cum căutam noi, doar ca…absolut toate erau date pe Airbnb, cu sume de 700-800 de euro pe săptămână, deci varianta de a le propune ălora să ne închirieze nouă pe termen lung ieșea din discuție.
    Asta pe lângă că multe din case sunt deținute de parizieni dar și alte nații, fiind cumpărate strict pentru închiriere sezonieră.
    Asa ca da, Airbnb e bun, însă pentru localnici, sau cei ce ce vor sa se mute în locuri de genul ăla, creează mega probleme.

    00
  8. La știrea 3, cu AirBNB, afacerea asta și modul cum este privită mi se pare exemplul perfect de ipocrizie, in care ne prefacem că nu vedem adevărul.

    Adică AirBnb oferă servicii turistice, exact la fel că un hotel, doar că la un hotel trebuie sa ai acte, avize și autorizații, pot să vina in control diferite instituții de stat care pot închide hotelul, pe când la AirBNB nu prea – deci evident că AirBNB va avea preturi mai mici, doar că nu prea va plăti taxe și impozite la stat.

    Întrebarea legitimă este că dacă un hotel/motel are anumite obligații atunci AirBNB, care oferă exact aceleași servicii, de ce nu ar putea să facă același lucru și anume să aibă aceleași obligații și să plătească aceleași taxe ????

    00
  9. 8. În jurulul localității Titu sunt diverși care ard anvelope și altele mizerii, care elimină un fum negru și dens. Când lucram la Renault vedeam fumul ăla destul de des. Conducerea a făcut de mai multe ori plângere la garda de mediu (cel puțin așa ziceau), fără a se rezolva nimic, totuși.

    00
  10. Alta știre importanta: cele mai mari echipe de fotbal își iau jucăriile și pleacă din competițiile UEFA, pentru a-și înființa propria Liga, pentru 3.5 mld euro. „Superliga Europei: ce înseamnă, de ce au ajuns echipele mari la această soluție și de unde vine valul de opoziție” https://www.digi24.ro/amphtml/stiri/sport/superliga-europei-ce-inseamna-de-ce-au-ajuns-echipele-mari-la-aceasta-solutie-si-de-unde-vine-valul-de-opozitie-1501073

    00
  11. 8. Europa de Est tipa ca fondurile UE sunt conditionate de statul de drept si combaterea coruptiei. Stai sa vezi cand vor afla ca si fondurile de rezilienta post- pandemie vor fi conditionate de reducerea poluarii.

    00
  12. Faza cu Airbnb se poate rezolva foarte simplu, problema e însă corupția care vrea să-și lase portițe pentru cei care-s mai egali decât alții. Așa cum nici noi nu vom avea niciodată radare fixe în România pentru că așa cei care-s mai șmecheri n-ar mai putea scăpa cu telefon.

    La fiecare final de an, Airbnb poate preda fiscului din țara respectivă lista cu entitățile care au închiriat, adresele spațiilor închiriate, perioada și încasările brute. Și la revedere.

    De acolo fiecare stat hotărăște el cum aplică legea, impozitele, cine n-ar fi trebuit să închirieze, cine a declarat vilă dar de fapt e hotel, restricții de zonă, perioadă etc.

    Doar că așa nu mai scapă nimeni și nu se dorește asta…trebuie ceva frumos, să placă la toată lumea.

    Chiar e banal un raport de genul de exportat.

    00
  13. #6. Incep sa ii cred pe conspirationistii aia care tot spun ca a ajuns Romania sa fie condusa de masoni.
    Daca astia is masonii care ne conduc nici nu-i de mirare ca suntem in halul in care suntem.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile