Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. 6. 24.001 de luna viitoare. Doar ma laud.

    00
    • Ești în România, așa că nu zice „Hop!” până nu treci malul.

      00
    • @Rumbu, asteptam detalii, cu ce firma, cum, cat etc.

      00
    • 5kwp, on grid, monofazat, panouri Canadian Solar, invertor Growalt. Dispunere pe sud si vest. Fara subventie ca nu stiu cand si daca prind. In principiu ar trebui sa produc 6 MW/an.

      34k lei, dupa calculele mele imi amortizez investitia in 5 ani la Hidroelectrica. La jnapanii cu 4 lei/kwh, o amortizezi in 1,5 ani.

      In momentul asta produc cam 13 kwh pe zi, consum intre 12 si 17. Ziua e scurta, vara ar trebui sa produc in jur de 20 kwh/zi in cel mai pesimist scenariu. Dosarul de prosumator e la distribuitor, inca neaprobat, s-a ocupat de depunere firma care a instalat.

      Partea buna este ca din 2022, ca prosumator, nu mai vinzi kwh la pret de nasturi, ai dreptul 2 ani sa iei inapoi ce ai bagat in retea.

      Important este sa iti organizezi consumul in timpul zilei, ca sa te servesti din energia produsa.

      Firma e Energis daca aproba zoso comentariul.

      00
  2. E simpatic foc ala de la 7, macar a fost sincer, a ocolit putin cuvintele, dar ce a zis acolo inseamna direct ” da ba, tata a fost securist, iar eu sunt un securist mai mare decat el ! „

    00
    • Aroganta maxima ar fi sa ne zica el peste vreo 4-5 saptamani cum au luptat si murit romanii la revolutie pentru libertate si „democratie” sa apara sa puna mana la piept dupa ce lasa coroane la un monument dedicat eroilor revolutiei…

      00
  3. 2. ”West side!” *makes gang signs*

    00
  4. 3. Cum sa zici nimic in 3 paragrafe și intercalate cu vreo 5 reclame
    Ăștia merita un loc special in iad.

    00
  5. Ai uitat sa pui cronica de tehnologie.

    00
  6. 5 e despre cum suntem o rusie mai proastă, cu 1.5 milioane bugetari în timpul revoluției digitale….

    00
  7. 5. Haosul birocratic românesc

    Stiu o tipa care s-a casatorit in RO si au emigrat in Canada, unde s-au despartit cu multi ani inainte. Acum tipa a venit inapoi in RO si ar vrea sa se casatoreasca cu un alt tip.

    Statul spune ca ea e inca casatorita si ca nu recunoaste actele oficiale din Canada. Tipa a tradus tot, a fost la notar, fostul ei sot a trimis tot ce a putut si tot nu se poate face nimic deja de 2 ani.

    Statul spune ca ar trebui sa vina „sotul” fizic in Romania la un avocat ca sa finalizeze actele. Acum iti dai seama ca ala nu vrea sa aiba de a face cu tipa dupa atatia ani, he moved on…

    00
    • am si eu impresia ca e si un pic de prostie din partea ei, n-a dat spaga unde trebuia, n-a angajat avocatul competent. plm, e rau dar nici chiar asa, in general e ceva delasare stiind ca nu se executa totul asa cum ai vrea, tine si de bani evident dar.. daca prin absurd tipa ar avea destui bani crezi ca mai avea problema asta?!
      asta nu scuza haosul, bicrocratia, incompetenta, coruptia, dar macar nu e singura realitate.

      00
  8. Biata femeie.
    Pe zi ce trece urăsc tot mai mult birocrația statului (noroc că am fost atent, după cuvântul urăsc tastatura google îmi băgase suedezii, jur).
    Azi am fost să schimb buletinul, schimbare domiciliu. După o discuție cu functionarul despre definiția în lege a cuvântului „domiciliu” și neclaritatea formularului tipizat ce trebuie completat a venit momentul în care a verificat originalele și copiile actelor ce trebuiau aduse. Când a ajuns la actul de vânzare a locuinței a avut loc discuția:
    – Ați scos capsa, nu e bine.
    – Trebuie scanat și acasă nu am cum altfel.
    – Știu dar nu e voie, acum eu trec cu vederea…
    – Există vreo normă legală, dispoziție, notă internă scrisă, orice, că nu e voie?
    – Nu dar…
    – Capsa aia e considerată sigiliu? Dacă se presupune că nescoaterea ei oprește falsificarea uneia dintre pagini vă asigur că nu e greu să pui o capsă nouă exact în locul celei scoase.
    -Facem poza, vă dați jos geaca?
    – Nu.

    00
    • Pai si tu erai cu capsa pusa… n-are legatura neaparat cu birocratia, daca doi au capsa pusa se ajunge la conflict in orice situatie.

      00
  9. Deci.. urmaresc cu gura cascata ce se intampla cu Twitter si noul patron gen Gigi Becali instalat acolo (adica Elon Musk) cum le rezolva ala pe toate doar miscand un deget inca din primele 3 zile de la instalare.
    Stiam ca in Romania publicul protesteaza masiv daca creste abonamentul la cartela Vodafone de la 19 lei la 29 de lei dar ca si in America, peste 80% din utilizatorii de Twitter vor renunta la serviciu pentru un abonament lunar de 5 dolari, nu credeam ca e posibil.
    Si uite ca.. totusi Musk incearca marea cu degetul – libera exprimare costa – prima strigare a fost de 20 dolari, acu cica costa 8 dolari pe luna sa poti sa te exprimi liber.
    Ideea e preluata de la Trump: „Bai nene.. vreti sa va apere NATO… ?? Scoateti, tati, banu!”

    00
    • ” libera exprimare costa ”
      Libera exprimare la Elon Musk ? El nu doreste decit libera lui exprimare si a celor pe care ii aproba el. Omul asa intelege libera exprimare ca un dictator.

      Vezi ca a dat afara multi angajati dupa ce s-au exprimat liber.

      Nice ca esti fan Trump /s Nici nu ma mir

      00
    • @Andi BO$$, libera exprimare e in Agora, ca la greci, nu pe platforma privata a unuia, platforma care costa banii sa o intretii si sa platesti salarii. Sarakule, n-ai 5$ ???

      00
    • Blue checkmark ar costa atat, analfabet functional ce esti, bine ca urmaresti pe twitter dar nu pricepi nimic. Cont fara bani cu care sa postezi tot vei putea avea. Doamne iartă-mă

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube