Știrile zilei – 2 noiembrie 2020

  1. Blondă . Brunetă . Apus . Blondă . Roșu . Blondă . Brunetă . Brunetă .
  2. Un sondaj politic
  3. Medicii cer suspendarea malpraxisului
  4. Viitorul
  5. Cadrele didactice n-au nici o treabă
    Din mai până acum, nici ministerul, nici ele nu au făcut nimic. Dar elevii sunt lepre, că nu vor să învețe.
  6. Cum se fac lucrările de infrastructură în România
  7. Top vânzători de smartphone
  8. Justiția pe care o apărăm
  9. Amazon a raportat un profit imens
  10. A decedat Sean Connery
  11. Cronica de tehnologie
  12. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. A murit James Bond :/

    00
  2. Amazon face miliarde, în schimb condițiile de munca oferite angajaților sunt tot infecte, la fel ca și salariile, adică salariul minim, nu cumva sa le scada miliardele alea…

    00
    • N-au cum să crească salariile minime pentru că bagă banii ăia în tehnologii autonome care să îi elimine

      00
    • Democratie. Daca sunt platiti prea putin isi pot schimba jobul..sau nu pot?

      00
    • Nu pot schimba jobul. De unde mai fura tot felul de chestii pe care la se vanda mai apoi pe diverse site-uri de anunturi?

      00
    • Scopul oricarei companii este sa maximizeze profitul pentru actionarii care au investit in ea.
      Daca vrei sa faci bine, fa-ti tu o fundatie non-profit pe timpul si pe banii tai.

      00
    • Ca au angajati exploatati ma lasa rece, am vazut unde duce lupta impotriva exploatarii omului de catre om, asa ca mai bine sa invete aia sa faca ceva mai util decat aranjat marfa in depozit daca vor salarii si conditii mai bune.

      Ce ma scoate din sarite e ca devine din ce in ce mai mult un ebay, marketplace, cu tot felul de selleri dubiosi si dropshiping.

      00
    • Băieții, a sunat ziua de 1 mai 1889 și v-a transmis să vă mai gândiți.

      00
    • >>Băieții, a sunat ziua de 1 mai 1889 și v-a transmis să vă mai gândiți.

      Spune-i ca a gresit numarul si ca nu suntem acasa, dar sa sune la aia pentru care e relevanta, la muncitorii din depozit de exemplu, si sa le explice ca de ziua muncii isi pot apara drepturile singuri in loc sa se bazeze pe SJW de canapea de peste mari si tari.

      00
  3. Daca tin eu minte tot tot europa fm si moise au spus ca au facut ei un sondaj si mircea diaconu intra in turul 2 cu iohanis la prezidentiale…..

    00
  4. 3. NU. Sub nici o forma!! Ba chiar ar trebui revizuita legea malpraxisului si insprite pedepsele.
    4. Cu noua mutatie 20A.EU1 care se dovedeste a fi mult mai virulenta decat ce am avut in primavara si vara nu ma mira. Bine nici cu covidiotii care sustin jos si moale ca e doar o raceala. NU BA. Raceala nu-ti lasa plamanii prastie si organismul in haos.
    5. pun pariu ca 70% din oamenii din sistem sunt acolo pentru un post caldut si un salariu suplimentat de meditatii . nu pentru altceva, sa zicem pregatirea unei generatii viitoare. Vorba unui profesor batran cu care am avut de-a face in liceu: dormi in pace tara absolvent te face.
    6. Fix de ce mi-e era teama ca se va intampla se intampla. O sa avem pod dar nu si infrastructura conexa. Cel mai scump muzeu din istoria tarii. Un exemplu tipic de noi am vrut , altii sunt de vina. Ar face bine sa remedieze problema. Urgent. Natie de forbalisti.

    00
  5. pacientii nemultumiti cer suspendarea infractiunii de omor.

    00
  6. 5. Am vazut si cazuri fericite, dar sunt exceptii. Sunt scoli unde profesorii au fost instruiti din vara, s-a instalat si testat sistemul online, s-au facut probe, totul merge bine cu scoala. Ba chiar e si avantajul ca tot ce se scrie pe table virtuala poate fi salvat si ramane la dispozitia elevilor.
    In rest, niste lepre infecte. Al meu in clasa pregatitoate are o invatatoare cam comoda. Insa de nevoie se face chiar si asa scoala. Copiii sunt atenti si participa la ore, interactioneaza, fac progrese. Insa tine si de parinti sa fie deschisi si sa ajute copilul la inceput. Bineinteles ca tocmai cei care-si aduceau copilul la scoala cu ultimele modele de masini premium s-au inscris la tablete gratis. La sport, profesoara nu a intrat online macar sa-i vada. A trimis doua linkuri de youtube si aia a fost ora. Ea si-a luat banii. La religie (unde al meu nu e inscris) la fel, le-a trimis o poveste PDF despre Paraschiva si un filmulet si aia a fost, timpul trece, leafa merge.
    Cat au mers fizic la scoala, la iesire, fiecare clasa iese separat, la interval de cateva minute. Bineinteles ca toti parintii se imbulzesc la poarta, sa fie ei primii, desi copilul lor iese peste 5 minute. Fara masca, fara bun simt. In clasa, 29 copii stau gramada.
    Prefer online, iar daca se deschid scolile as dori posibilitatea de a opta tot pentru online, din simplu motiv ca sunt mai putine riscuri, iar daca o parte din copii sunt in clasa iar o parte acasa, online, automat e mai putin aglomerat si mai putin riscant pentru cei prezenti fizic la scoala.

    00
  7. Nu se va ajunge ca podul de la Brăila să nu fie folosit, dar accesul se va face pe niște drumuri încropite în grabă, pe pământ, cu gropi, puțin pietriș, noroi din abundență. Plus cozile obișnuite. Surpriza va fi existența stațiilor de taxare.

    00
  8. Oricat ar lua USR-ul, majoritatea tot hotii o vor face, indiferent ca la modul usl sau cu balamalele obisnuite (pro, udmr). Ai vazut la Arhi, “mai bine votez un hot crestin decat un ateu cinstit”…

    00
    • Mai ales ca n-au jurat pe biblie. Satana mondiala o sa-i domine :)))))))Huoo

      00
    • Cam greu pentru PNL sa faca o majoritate cu PSD, chiar si daca nu pe fata. Ii nenoroceste electoral, ca nu au nicio scuza plauzibila (cum au avut in 2010). In 2024 o iau pe urma taranistilor. Visul PNL ar fi sa faca o majoritate cu cei mai „maleabili”, gen PMP, UDMR, chiar importuri negociate individual din ProRomania sau PSD. Un eventual scor prea ridicat al USRPlus o sa ii incurce insa rau in planul asta.

      Cat despre votul si Biblia, am citit undeva una buna: „Au jurat, dar au si furat”

      00
  9. Apropo de tweet. Politia română ar trebui sa se cheme politia degeaba. Ultimele interacțiuni cu ei (din anul asta) au fost de toată jena. Unul se lauda ca a confiscat si el o pusca veche de zeci de ani (i-am dat peste bot si i-am zis ca voi vă lăudați cu firimituri, iar infracționalitatea crește frumușel in județ -cu exemple-), altul habar nu avea cum se face o anchetă (îmi venea sa ii zic : da incoa la mine să îți arăt cum se face -asa de tare m-a enervat prostia lui), iar in ultimul caz: un transport ilegal de lemn (se plimba liniștit prin centrul orașului ) pentru care am sunat la 112. Dupa ce am vorbit cu gigel care a zis ca anunță mai departe, nu s-a mai întâmplat nimic (Am urmărit masina până la ieșirea din oras) Am mai si trecut pe langa un echipaj care freca menta langa McD. Sa mai zic ca majoritatea polițiștilor sunt mari vânători si afaceriști, mai ales cu școlile de șoferi?

    00
  10. 8. Ca parinte sa nu iei acum justitia in mana ta… wild romania

    00
  11. Deci cadrele medicale vor „license to kill”.

    00
  12. Medicii, cerând iar lucruri de bun simț, ca întotdeauna. Băieții ăștia au un sindicat, un colegiu al medicilor, care nu face niciodată nimic, însă se plâng mereu de condițiile de muncă. Ar avea puterea să se organizeze și să facă multe lucruri, însă tot ce au făcut vreodată a fost să protesteze pentru salarii mai mari și să se plângă pe la televizor de cât de greu le e.

    A, și să se războiască cu biologii (notă: nu sunt biolog, nu am treabă cu sistemul medical):
    https://www.dcmedical.ro/medici-la-un-pas-sa-fie-egali-cu-biologi-biochimi-ti-i-chimi-ti_606813.html
    https://peterlengyel.wordpress.com/2020/04/18/biologi-si-medici-in-pandemie/

    00
  13. Toate merg brici in sistemul medical, doar malpraxisul mai incomoda in buna desfasurare a profesiei. Doamne fereste sa fie aprobat asa ceva.

    00
  14. #4 Viitorul -> intoarce graficul pe verticala si vezi niste vise de vis cu evolutia pietei imobiliare.
    Sarcasm.

    00
  15. Salut!
    În Spania sunt în stare să publice cu data de azi ce zile libere vor fi în 2021 („calendario laboral” îi zic ei) . E voie inclusiv ca zilele de sărbătoare ce cad în week-end să fie mutate luni.

    La noi parlamentul social democrat face totul pe genunchi, nu? Mi-ar plăcea să văd măcar o dată că pot fi făcute planuri din timp, să știi cum să-ți organizezi liberele cu suficient timp înainte.

    00
  16. referitor la reclamele kaufland. sa l zica cineva sa nu mai umple cutiile postale cu revista lor de cacat. au trecut sambata pe la mine prin bloc si au bagat cate 2 in fiecare cutie. nu stiu a doua ce era. cosul de gunoi era plin cu ele asa indoite, cum fusesera bagate in cutie, adica nu se uitase nimeni la ele. si pe jos erau multe altele ca nu mai era loc in cosul de gunoi. am dubii ca doar la mine in scara este asa interes pentru acea maculatura.

    00
    • Eu până de curând le foloseam cand curățam cartofii :)) Acum caut o tăviță pentru resturi vegetale.

      00
    • E revista cu cel mai mare titraj din Romania.

      00
    • @thebblack…. Vorbește cu șeful de scară sau administratorul sa monteze rafturi pentru materiale publicitare. ;)

      00
    • Oana, avem. 2. au pus si in alea cate un teanc. pe alea le-a dus femeia de serviciu la tomberon, ca nu se atinsese nimeni de ele.

      iar de curatat cartofi, ok, o revista e deajuns pentru 20 de kile de cartofi. poate mai mult. daca chiar raman in pana pot sa imi iau eu un pliant direct din magazin. plm… ecologie.

      00
  17. Cum poți spune așa ceva? Cine decedează cu covid? Secțiile ATI sunt pline de oameni cu obezitate, HTA, diabet etc. Cu sănătatea neglijată (da, să ai obezitate înseamnă că nu ai grijă de tine, cu câteva excepții, oameni care au obezitate din cauza unor condiții, dar marea, mare majoritate are pentru că mănâncă mult prea mult). Plus: mulți nu vin la primele simptome, când tratamentul este eficient (în 5-7 zile de la infectare sunt cel mai eficiente tratamentele). După, este vina doctorilor, se țipă la ei etc. Nu, în primul rând este vina pacienților care mănâncă prea mult, își neglijează sănătatea și vin târziu la spital. Sunt și excepții, da, oameni care au alte condiții, dar acestea sunt excepții.
    Mai sunt medicii și asistentele care se infectează la muncă. Din cauză că sunt suprasolicitați și stresați și au organismul slăbit. Ei, da, sunt 100% victime. Și se mi și țipă la ei.
    În rest, faptul că tu alegi să mănânci mult pra mult, este vina ta, că de aceea sunt secțiile ATI pline cu oameni care suferă de obezitate, nu i-a omorât niciun medic, ei nu au grijă de ei: https://recorder.ro/sapte-medici-ati-vorbesc-despre-socul-valului-doi-toate-paturile-sunt-pline-vom-alege-cine-traieste-si-cine-moare/

    00
  18. 4. Viitorul

    Cred ca sunt mai multi factori care vor face situatia diferita in Romania:
    – suprafata si relieful
    – urbanizarea (ma rog, lipsa ei)
    – clima
    – si evident deciziile autoritatiilor

    Pentru cine vrea sa se joace cu datele: https://www.graphs.ro/

    00
  19. 5. Am doua exemple diametral opuse: o matusa de-a mea, directoare la o scoala „de fite” din Bucuresti e super relaxata, totul pus la punct, toata lumea stie ce are de facut, ba chiar prefera sa faca orele online complet (decat in hibrid) ca toata lumea e multumita. No issues whatsoever.
    Un alt prieten de-al meu, profesor la o scoala langa Bucuresti, e disperat ca au fost anuntati ca daca nu se logheaza in Zoom la ore, le taie din salariu, insa „instructiunile” au fost „descurcati-va”, urmate de un tabel pe whatsapp cu useri/parole pentru fiecare clasa si atat, apoi peste o saptamana cu un nou tabel cu useri/parole/meeting IDs ca nu reuseau profesorii sa se conecteze. La intrebarea „pot primi si eu un laptop de la scoala”, raspunsul a fost „nu, ca se face dezinfectie/nu avem”, la intrebarea „putem avea niste intructiuni simple cu pasii de conectare”, raspunsul a fost o ridicare din umeri. Intr-un final i-am dat eu un laptop si am stat cu el sa vad ce/cum merge pe zoom si s-a dus la un parinte acasa sa vada cum functioneaza la elevi, ca nu ii intra nimeni la ora…

    Educatia romaneasca la pamant.

    00
  20. E ok dacă nu li se plătesc orele profesorilor care refuză online. Dar în alte domenii se rezumă la atât? „Ok, nu-ți faci treaba, nu te plătesc” sau „nu-ți faci treaba, nu te plătesc, îți fac o cercetare disciplinară și zbori!”

    00
  21. Legat de predatul online… de 30 de ani nu s-a luat nicio masura impotriva profesorilor,ba chiar de fiecare data cand s-a putut s-au amanat orele, s-au dat zile libere cu fel si fel de recuperari fictive… dupa 30 de ani in care 99.99% din profesori au calificative FB an de an, toate astea in contradictoriu cu rezultatele mediocre de la titularizare si examene nationale ale elevilor… sa ii sperii azi ca nu o sa fie platiti, fie esti idiot, fie nu stii pe ce lume traiesti. Asta pentru cei care musca galusca de la minister.

    In primul rand profesorii ar trebui sa fie obligati sa stea 8 ore la lucru zilnic, asta ar fi prima lege care ar trebui data… nu exista explicatie logica pentru care sa stai mai putin de 40 de ore pe saptamana la scoala… asta cu fel si fel de povesti, cu sali de pregatire si mai ales lipsa lor, sunt asa pentru fraieri… exact ca aia cu „Elevii nu mai invata nimic…”. Sa fim putin seriosi… La ultima scoala la care am predat am avut 7 colegi profesori care si-au picat an de an psihologicul(cel putin 5 ani consecutivi legati) si au predat in fiecare an(e o schema arhi folosita, cu hartie de la psihiatru cum ca ai facut tratament si ti-a trecut problema, ceva de genul)… in cazul acesta chiar daca elevul ar fi problematic, nu-i problematic din vina lui in marea majoritate a timpului.

    PS: Nu sariti cu pietre, am fost si eu acolo in breasla la un moment dat si nu stiu daca vreodata in viata asta am sa mai dau de un colectiv atat de slab pregatit si de penibil cum am dat prin numeroasele cancelarii prin care am trecut(ce sa faci daca se scot 2-3 posturi titularizabile pe an la zeci de candidati, mi-am dat demisia dupa ce m-am titularizat si aia a fost)

    PPS: Intr-un an scolar sunt cam 50 de lectii de matematica in care se predau notiuni noi, asta inmultit cu 13 clase da undeva la 650 lectii, sa spunem ca pe langa astea ai nevoie de inca pe atat ca sa aprofundezi lucrurile… deci in 8 luni Ministerul Educatiei si „Certarii” n-a fost capabil sa filmeze 1300 de lectii de matematica si sa le urce pe youtube gratis… avand fonduri nelimitate la ce costuri implica chestia asta. De asta e nevoie de un ministru cu inteligenta mult peste medie care e capabil sa adune 10-20 de oameni pe langa el, oameni care sa stie exact ce trebuie facut pentru ca educatia din tara asta sa se redreseze intr-o generatie doua.

    00
    • Sunt super multe scoli, mai ales in mediu rural in care nu vezi o invatatoare dupa ora 11 la scoala… toate se plang despre cat de rai sunt elevii si cat de mic e salariul… totusi sa balotezi 1000 de euro pentru 15 ore – 150 de minute pauza / saptamana si poate un total de 5 ore pregatire acasa in cel mai fericit caz. Sunt multe de schimbat… din pacate lipseste cine sa le schimbe.

      PS: Toate scolile din mediu rural sunt impanzite de pilele din localitate… un fel de caracatita de impartit banii in teritoriu, la fel cum sunt si spitalele… de asta nu se restructureaza reteaua de scoli, de asta e plin de scoli care au mult sub plafonul minim de elevi necesar.

      00
    • goldy, 99% sunt de acord cu ce spui acum. dar nu esti tu cel care (din pozitia de profesor, probabil de matematica) efectiv nu stiai ordinea operatiilor? acum vreo … 10 ani, la visurat pe blog? sustineai ca prezenta sau absenta semnului inmultirii intre factor si paranteza are semnificatie, asa ca iti iesea un rezultat, hai sa ma limitez la al caracteriza doar, „gresit”.

      doar ca fapt divers, ti-ai schimbat intre timp opinia?

      00
    • In mediu rural e jalee…. toată prostimea care a reușit sa treacă de liceu predă si sunt mari domni/cocoane. Mai sunt si excepții: de ex un profesor suplinitor de matematica, fara facultate de profil, dar dedicat, voia sa faca meditații gratuite la școală. Ghici ce? Directoarea nu a vrut sa ii dea o nenorocită de sală. Directoarea a început ca muzeolog la un conac care a fost vandalizat in fel si chip, e sotia unui consilier PSD etc… Prindeți voi ideea.

      00
  22. Aia cu malpraxisul mi se pare o chestiune de bun simț.

    Adică oricum toată faza e doar teatru de ochii lumii, nu mai există demult medic care să pățească ceva pentru malpraxis, nici măcar din ăla urât, intenționat.

    Ei de fapt cer să lăsăm tot teatrul ăsta în care tu depui plângere la comisie, ei se fac că judecă, îi taie 10% din salariu și mergem mai departe. Pentru că oricum nu se-ntâmplă nimic, măcar să nu ne mai pierdem vremea cu actele.

    Rău am ajuns…mâine vor cere să își poată selecta clientela…pardon, pacienții, și să nu fie obligați să ofere tratament la oricine. Și dacă se poate, să poată redirecta legal la cabinetul privat toți pacienții.

    Și aici din același motiv, nu că nu ar fi deja așa, dar măcar să nu ne mai prefacem.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile