“La nici un fel”

N-am reușit și trec de primele rânduri din ce zice nenea ăsta aici, dar hai să ne explorăm opțiunile.

Dacă spui că trebuie să le bați obrazul când îi vezi sau cine știe ce, nu e bine. Când am scris că nu, nu e nevoie să avem milă față de familiile infractorilor politici, mi-am luat eu înjurături. Spatele se înconvoaie când dăm peste ei. Știți, soțul meu e plecat un pic, 4 ani, dar vine el înapoi, și mie mi-e greu, că la școală râd copiii de Sofia că ta-su e un infractor nenorocit. Da, dragă, e nasol, a furat de la stat, nu a dat în cap la nimeni.

Dacă spui că trebuie să refuzi aparițiile alături de ei, va apărea mereu cineva care se va pupa pe bot. Ce să fac, trebuie să-mi promovez afacerea, și Antena1 oferă spațiu. Nu fac nimic rău.

Dacă spui că trebuie scoși din viața politică, mai ales după condamnări, vor sări ăia care se văd la un moment dat și ei la ciolan și zic că nu e corect.

Dacă spui că trebuie să le dai foc, vor sări oamenii cu democrație și alte minuni din astea pasive. Vrem schimbare, dar urmând regulile pe care ei nu le urmează.

Dacă spui că trebuie să-ți păzești pielea personală, toată lumea spune că da, așa trebuie făcut, dar nu acum, mai la vară.

 

202011011901211010

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

51 comentarii

  1. „Vrem schimbare, dar urmând regulile pe care ei nu le urmează.” Exact. O sa asteptam mult si bine in cazul asta.

    00
  2. Eu rezum toate astea (și ce a scris domnul și ce ai spus tu) printr-o ideea pe care o rostesc de multă vreme.

    Este vorba că de zeci de ani noi muncim ca să mâncăm în timp ce ăilalți muncesc pentru a avansa. Este posibil să se petreacă așa încă de când Traian i-a pus-o pentru prima oară lui Decebal și a apărut nația română, probabil că Decebal s-a ales cu două cefe de porc și un pack de mititei după asta.

    Well, când o să ne dorim să avansăm lucrurile vor sta altfel. Deocamdată vrem doar să halim, asta ne este toată formarea, doar la asta răspundem, ăsta ne este visul. Și atunci lăsăm ca toate lucrurile de mai sus să fie realitate. Pentru că nu ne pasă, nu e de noi, reformarea instituțiilor statului nu ține de foame la prima vedere.

    00
    • Nu e doar ca asta ne este formarea, dar astea ne si sunt optiunile.
      Suferinta de dragul artei si progresului e diferita cand ai un gris de ovaz de pus in farfurie fata de situatia cand ai doar praful de pe toba.

      In principal ai doua optiuni:

      1. Muncesti la patron pe parte creativa si-ti cedezi toate drepturile de autor pe perioada angajarii, pentru un venit decent.
      Poate mai ai energia sa faci ceva dupa munca dar n-ai nici o motivatie sa inovezi daca cedezi automat drepturile asupra orice faci.

      2. Muncesti la patron cu spatele, iti pastrezi drepturile de autor, dar nu mai ami energia sa faci nimic altceva dupa munca.

      Asta dincolo de salariile de 2 lei si 2 cepe la privat in orice domeniu in afara de medicina, avocatura si IT.

      00
    • E un soi de cerc vicios… Nu prea iti sta gandul sa avansezi atata timp cat nu ai ce manca. Totusi, nici nu poti sa ai mereu de mancare fara sa avansezi.
      Cred ca o sa iesim din capcana asta, dar ma tem ca mult prea tarziu pt generatia noastra.

      00
    • Sistemul te schimba pe tine.

      00
  3. Nimic bun in viata asta nu vine usor. Din pacate trebuie sa latri mult la caravana, daca iese cate unul din rand in fiecare zi, tot e o realizare.

    00
    • 1 pe zi? Eu zic ca tot e bine daca ar iesi din rand 1 la macar 2-3 zile. Momentan suntem la stadiul de STAT in rand.

      00
  4. Natiunea romana, in general nu stie sa-si inchida discutiile cu trecutul. Dosarul Revolutiei, Mineriadele, Colectiv, 10 August, sunt evenimente din trecutul nostru ca natie, pe care ni le dorim uitate. Nu avem empatie, fata de cei din jur, dar mai ales nu stim cum sa fim mai toleranti cu cei din jur, desi rupem usile pe la biserici.
    Suntem, niste animale, care am facut Revolutia din 89, nu ca ne doream libertate, ci pentru ne era foame. Romanul, are gena lui de supravietuitor, dar vreo 9 ani de foamete crunta(ma refer strict la anii 80) isi lasa amprenta ta ca om indiferent de cum vrei sa pui problema.
    Si daca incepi, sa te uiti la oamenii care sunt in pozitii cheie, unde pot incepe o reforma, o schimbare, o sa vezi ca toti au prins cel putin 10 ani in comunism urmati de alti 10 de tranzitie. Oamenii aia, sunt infometati la propriu, din cauza aia vezi opulenta desantata si mai ales rezistenta la orice le-ar strica lor linistea.
    Si da, este trist ca nu vrem, sa facem asta si apoi sa ni se aduca aminte ca situatia poate fi echilibrata prin prezenta la vot. Pentru ca problema asta, nu este de ordin politic, ci una eminamente morala, ne dorim sa fim o societate de oameni cinstiti, sau de infractori?!

    00
    • Linistea noastra tot stricata e si cu 2000 si cu 3000 de euro pe luna. Toata copilaria noastra am bagat doar cacaturi in noi si acum ne prind consecintele.

      Daca nu dai banii pe lux, stai linistit ca-i dai la medici, pe analize. Zici ca pui de-o parte cate 3000 de lei pe luna pana te prind din urma sucurile Brifco din tinerete si decartezi 20000 de lei pe analize, medicamente si spagi la doctor sa te scape de ulcer.

      Pentru ca romanul sa duca o viata decenta trebuie reconstruita toata paradigma noastra de la zero.

      Ai nostri inca mai cred ca o casa cu gard inalt ii poate apara de efectele mizeriei pe care o creeaza in societate.

      00
    • @vosidit98
      Punctezi foarte bine, partea cu linistea, dar povestea in Romania e mai complexa. Daca solutia la problema ar fi fost salariile alea de 2-3 mii de euro, era simplu o puneam in functiune. De fapt, am pus-o in functiune, fix in sistemul medical si rezultatul n-a fost cel pe care il asteptam. Romania este campioana in continuare la recorduri negative cand vine vorba de domeniul sanitar la nivelul UE.
      Solutia la problema asta complicata este simpla, dar complexa si anume: Trebuie sa incepem fiecare dintre noi sa ne facem treaba cap coada si cu simt de raspundere. Este simpla, pentru ca treaba asta poate sa fie facuta chiar din acest moment. Este complicata, pentru ca un om care a facut prostii toata viata lui profesionala, nu se va schimba ca ii cer eu sau tu. Iar majoritari, nu sunt cei, care au facut lucrurile corect, ci cei care au facut o gramada de greseli si au fost si promovati pentru acele greseli.
      Cand realizezi lucrurile astea, esti pe deplin constient ca intreaga ta situatie in societatea romaneasca este o loterie curata.

      00
    • O analiza mult prea neagra. Nu e nici realitatea romaneasca roz, dar nici atat de neagra precum o vedeti nu e: o societate distrusa complet la nivel de fibra morala.

      P.S. Va rog sa nu va suparati, dar e cam enervant de citit si trebuie sa o spun. Puneti prea multe virgule in text unde nu trebuie, inclusiv intre subiect si predicat („Suntem, niste animale”, „problema asta, nu este de ordin politic”).

      00
    • @vosidit98.
      Nu faci ulcer de la Brifcor, faci de la stresul și de gunoaiele fast food ingurgitate în viteză, ocupat fiind să căștigi 2000-3000 de euro pe lună într-un open space. Iar șpăgi la doctori și 20000 pe analize, dai pentru că în afara open space-ului frumos colorat și cu atmosferă plăcută, există o altă Romănie. Aia unde pică acoperișul pe elevi în clasă și primarul vă salută din Touareg.

      00
  5. La nivel declarativ, fiecare este de acord cu tine in particular. Toata lumea vrea primenirea clasei politice, schimbari la nivelul administratiei etc.

    Punctual insa, in momentul cand trebuie sa intreprinda o actiune care i-ar afecta confortul personal, trebuie sa depuna efort in plus sau sa-si asume eventuale repercusiuni, atragerea oprobiului cuiva, nu sunt dispusi sa isi asume acele actiuni. Pentru ca in general ‘turma’ lasa pe unul sa iasa in fatza; daca iese bine, isi aroga meritele – ‘te-am sprijinit si noi’, daca nu, ‘ce fraier’.

    Baltim intr-o mazga caldutza.

    Si in decembrie ’89 mai era cum mai era, insa acum populatia e si mai gregara. Macar atunci s-a iesit in strada (si) pentru lipsa de caldura in calorifere, acum vad ca Bucurestenii indura stoic.

    00
    • „Si in decembrie ’89 mai era cum mai era, insa acum populatia e si mai gregara. ”

      Asta e deja o exagerare brutala. Vezi ca in ultimii 10 ani au iesit multi oameni pe strazi, zeci de mii sau chiar sute de mii, si nu pentru caldura sau mancare sau butelie. Numai un orb nu vede felul cum s-a schimbat Romania in ultimii 30 de ani, inclusiv in privinta actiunilor de protest.

      Problema e ca schimbarea nu e suficient de rapida si nu putem recupera decalajele. Plus ca e distribuita foarte inegal, sunt zone in Romania unde se traieste cam ca acum 30 de ani, cu tot ce implica asta.

      00
    • @silicon_v

      Cumva am impresia că din nou se repetă istoria privat vs stat. Adică privatul a evoluat și a ajuns rapid în secolul 21 (de nevoie), pe când la stat încă se pun ștampile, și abia anul ăsta au descoperit și ei conceptul de email.

      Așa și aici, societatea totuși a evoluat, corect, nu suntem încă nemți, dar nu suntem nici ăia din 91 care l-au votat pe Iliescu cu neamu’, doar ca să moară de necaz Rațiu și Câmpeanu.

      Din nou, mi se pare același fenomen. Societatea a evoluat dar politicul a rămas în spate și nu vrea să evolueze. Nu are nici un motiv pentru care să o facă, atâta timp cât nu îi e amenințată puterea și influența. Acum de când USR a început să ia avânt, parcă văd schimbarea aia cum pătrunde încet încet și-n politic. Strict din perspectivă de oameni noi, care au cât de cât o carieră-n spate, că de doctrină încă nu știm nimic.

      Lucrurile s-au schimbat mult în societate, dar nu și la stat. Pentru asta protestăm practic acuma.

      Practic toate problemele ce le avem sunt cu lucruri ce depind de stat până la urmă? Poliția frate cu interlopii, ANAF, instituțiile responsabile de mediu, de trafic, de infrastructură, etc, toate-s dependente de stat, nu de societate neaparat, că nu poate intra cetățeanul peste ei direct să ceară schimbări, decât prin politic.

      00
  6. Nu prea rad copii la scoala, pt ca ‘Sofia’ vine la scoala cu o masina misto, la care balesc parintii acelor copii…mamele sunt prietenoase cu mama Sofiei,pentru ca au citit ca barba-su a luat mita cateva milioane de euro pe care ii are are, nu ii confisca nimeni, deci are bani, nu se chinuie ca ele,cu prostii lor care sunt angajati la corporație sau incearca sa fava sa mearga cate un business…neste români…

    00
    • Totală și așa este: la nivel general: ne fură îștia etc. La nivel personal, când au ceva tangență cu unul de fură: vai, cutărescu, dar este om bun etc etc.

      00
  7. Eu mi-am făcut datoria la alegerile locale: l-am trimis la plimbare pe actualul primar pentru ca se tot învârtea pe lângă secție (au voie DOAR daca merg sa voteze). Si o sa îi mai taxez clanul cu fiecare ocazie.

    00
    • Habar n-am unde locuiești dar toți ar putea să-l copieze pe Oprișan sau pe ăla, din Reșița, Dacica parca.

      00
    • Daca primarul respectiv era candidat putea sa stea la secția respectiva până se închideau urnele si se numărau voturile… Conform legii candidatii pot asista la procesul electoral cu condiția ca sa nu faca campanie.

      00
    • Za boss de la BEC a confirmat ca nu are ce caută in secție cât timp se votează. E o diferență între a asista la numărătoare si a intimida alegătorii.

      00
    • @Oana, nu stiu de unde ai scos-o, dar legea te contrazice, citeste legea 208/2015 art. 89, iti zic chestia asta pt. ca și eu am fost presedinte BES, iar daca cineva ti-a confirmat ce sustii tu aici, înseamnă ca ăla nu stia legile.

      00
    • @Oana, primarul ala putea sa asiste la toate operatiunile din sectia de votare, de la deschidere, la inchidere, ai noroc ca nu ti-a facut plângere penala ca i-ai îngrădit dreptul conform legii, asta daca ai avut vreo treaba cu alegerile respective.

      00
    • Mvaiii , ce noroc pe mine. Nu mai manca ciuperci, pentru ca nu i-am îngrădit nici un drept, nu l-am luat eu pe sus. Am avut grija in schimb sa nu se simtă bine primit. Mai exact, l-am tratat ca pe un individ de ultima speță. Iar cand esti obișnuit cu „sa trăiți domn primar”, doare.

      00
    • @Oana, nu fumez nimic, am scris ceva după textul ăla, „asta dacă ai avut vreo treaba cu alegerile” , adica dacă ai avut vreo calitate de organizator, poate nu am fost destul de explicit cu tine.
      Oricum, suntem norocosi că există cetățeni ca tine, vom ajunge departe, nu contează legile, important e să fim tari in clanță.

      00
    • „vom ajunge departe, nu contează legile, important e să fim tari in clanță.”
      HA!
      1.Cand esti organizator sau parte din staff, esti legat la gura si la maini.
      2.Cand nu ai obligatii de genul ala, poti sa taxezi mizeriile (primarul venise cu gasca dupa el sa indimideze oamenii) cand le vezi, fara sa incalci legea si fara sa faci circ. Probabil ca tu nu ai suficienta imaginatie pentru asta.
      3. Expresiile pe care le folosesti nu te onoreaza („clanta”). Nici faptul ca mesajele tale sunt bazate pe presupuneri.
      4. Ei nu joaca dupa regulile si legile pe care le impun muritorilor de rand. Basca, nici juramantul ala cu mana pe Biblie nu valoreaza nimic. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne bagam in cocina lor, dar nici ca nu trebuie sa ne suflecam mainile si sa ii aratam cu degetul.
      5. Taxarea mizeriilor, a imposturii, a nesimtirii, a infractorilor etc. e necesara daca vrem sa „ne facem bine”.
      6. Lumea asta nu e in alb/negru, legal/nelegal. Sunt foarte multe nuante de gri. Asa ca mai usor cu biciul ala.

      00
    • Cum spui tu, presupunerile mele se bazeaza pe ce ai scris tu aici sau vrei sa spui ca ai procedat legal si ai facut o sesizare scrisa la biroul electoral central, municipal sau de sectie? Ma indoiesc… Acum nah, nu am suficienta imaginatie, dar cel puțin actionam legal si era mult mai eficient. Vrem o țară ca afara, dar noi acționăm la fel ca cei pe care ii stigmatizam, prin intimidari si „imaginație” .

      00
    • Si cum dovedesti tu ca un candidat a amenintat un alegator? N-ai cum. (daca nu ai reusit sa filmezi) Nu poti face sesizari fara dovezi, nu?
      Ca sa nu iti mai chinui imaginatia: L-am intrebat pentru ce a venit la sectie. El a inceput sa minta ca vrea sa voteze si dadea cu stangu-n dreptu’. Intre timp, inca mai vorbea cu oamenii care asteptau acolo. I-am zis sa se duca sa voteze sau sa stea in la locul lui, iar apoi, am chemat agentul sa il supravegheze. O fi fost suficient? Poate nu, dar era vânat de nervi deja. Legal? Da. P.S: nu au fost adresate injurii daca la asta te gandesti.

      00
    • Oana, oricum ai învârti, măcăne… In primul comentariu zici că nu avea voie in secție, avea voie numai sa VOTEZE, eu ti-am demonstrat cu legea ca avea voie sa asiste cât voia muschii lui, avea inclusiv dreptul de a contesta identitatea fiecarui alegător. Acum zici că vorbea cu oamenii… Te anunt că și asta avea voie, atâta timp cât nu le cerea să il voteze. Legal?… nu aveai tu nicio atribuție sa il trimiti sa voteze sau sa il întrebi ce cauta acolo, asa că las-o balta. Din ce ai spus tu e foarte clar că nu facea nimic ilegal. Individul dacă era stăpân pe legi te trimitea la plimbare in secunda doi.

      00
    • „In primul comentariu zici că nu avea voie in secție, avea voie numai sa VOTEZE, eu ti-am demonstrat cu legea ca avea voie sa asiste cât voia muschii lui, avea inclusiv dreptul de a contesta identitatea fiecarui alegător.”
      – persoana de la BEC a zis asta si eu am luat info de buna;
      „Acum zici că vorbea cu oamenii… Te anunt că și asta avea voie, atâta timp cât nu le cerea să il voteze.”
      -are voie sa ameninte oamenii? sa ii intimideze ca sa il voteze?
      „Legal?… nu aveai tu nicio atribuție sa il trimiti sa voteze sau sa il întrebi ce cauta acolo, asa că las-o balta. ”
      -nu am nevoie de vreo „atributie” :)))) Nici cand sun la 112 pentru urgenta altcuiva sau pentru transporturi ilegale de lemn nu am vreo „atributie”.
      „Din ce ai spus tu e foarte clar că nu facea nimic ilegal.”
      -CLAR, da, de asta la BES au fost foarte multe nereguli. E CLAR ca nu se intampla nimic ilegal acolo :))))
      Individul dacă era stăpân pe legi te trimitea la plimbare in secunda doi.
      -individul nu a terminat gimnaziul
      „macane” …acest cuvant folosit adesea de sudisti :))))
      Tu fa in continuare ca strutul cand ii e frica de ceva…o sa fie bine, ai sa vezi.

      00
    • 1. Nu sunt sudist, drăguțo, mersi de apropo, mai încearcă :)))…
      2. Nu mă înțelege gresit, nu iau apărarea niciunui primar, 99% sunt niste nemernici, dar chiar nu ai dreptate cu ce ai facut tu.
      In final, deci asta e concluzia ta, că mi-ar fi fost frică, să ce? Să cer să părăsească sectia de votare, desi conform legii avea tot dreptul? Asta cu amenințarea alegătorilor ai băgat-o acum din burta la final, când ai văzut că esti total pe lângă, altfel o ziceai din prima, lasă abureala. Stii ce faceam cu tine daca erai la mine in secție si faceai schemele astea? Te amendam de la 2200-3000 lei conform art. 83, al. 1., ai avut noroc ca ai fost la vot în cine stie ce cătun si le-ai arătat tu cum e cu legislația :)).

      00
    • N-am băgat nimic asa,pe final, cum crezi tu. Ideea e că nu aveam chef să scriu un roman pentru deștepți ca tine care vor sa aibă tot timpul dreptate. Cat despre amendă, nu îmi fac griji. Avocați sunt, bani sunt….un altfel de HAI SICTIR spus la momentul oportun e priceless. Tu ce ai fi făcut dacă ai fi văzut cum un candidat intimidează oamenii sau dacă un ți-ar fi spus unul ca a fost amenințat sau ca a văzut asta ? Ai fi stat ca struțul cu fundul in sus si capului in nisip probabil. Eventual le dădeai si o amenda de „șmecher”.

      00
    • @Oana, parcă deja am stabilit că primarul ala nu a influentat, amenințat, altfel ziceai din primele comentarii. Ai adaptat firul epic pe parcurs, cum ti-a fost convenabil. Mai ușor cu presupunerile si situațiile ipotetice, discutia nu era despre mine si ce as fi făcut eu, ci despre ce ai facut tu ilegal din necunoașterea legilor. Mă amuza agresivitatea si frustrarea ta, sper că te-a ajutat discuția cu mine, ai aflat niste chestii, iar pe viitor daca te mai zburlesti, poate o faci totusi legal.

      00
    • „parcă deja am stabilit că primarul ala nu a influentat, amenințat, altfel ziceai din primele comentarii. ”
      –Ai stabilit tu in capul tău. Am menționat asta din primele comentarii. Dar daca esti bugetar, ai o scuză. :)))

      „Mai ușor cu presupunerile si situațiile ipotetice, discutia nu era despre mine si ce as fi făcut eu, ci despre ce ai facut tu ilegal din necunoașterea legilor. ”
      –pai vii aici, te dai mare si tare ca ai lucrat la BES, zici ca atunci cu amenzi de șmecher, că tu faci doar ce scrie pe listuta ta de atribuții si nimic mai mult, iar apoi vii cu asta? Pe bune? Bine ma muiere, daca asa vrei tu :))))

      „Mă amuza agresivitatea si frustrarea ta, sper că te-a ajutat discuția cu mine, ai aflat niste chestii, iar pe viitor daca te mai zburlesti, poate o faci totusi legal.”
      – Nu a fost nimic ilegal. Chiar daca nu stiam de articolul respectiv.
      -Si tu ma amuzi. Hai să oprim aici amuzamentul totuși. E spre binele tău.

      00
    • @Oana, cate presupuneri faci, știu, frustrarea e mare. 1. Nu sunt bugetar, sunt it-ist. 2. Ca sa fii președinte BES(birou electorat secție) nu trebuie să fii angajat, te înscrii online, dai un test si esti repartizat la o sectie de vot… Incredibil câtă ignoranță in mansarda nemobilata :)). Faci afirmații fără sa cunoști subiectul, deja e ‘patologic’ …
      3. Daca nu a fost nimic ilegal din ce ai făcut, ia, te rog, da-mi numărul sesizarii si secția unde ai fost, sa vedem daca exista. Repet, pe viitor, hai să facem totul legal spre binele tuturor, ignoranța nu este o scuza.

      00
  8. “democrație și alte minuni din astea pasive”
    …ok

    00
  9. La anul o sa iasa si mai putini cu candele, la anul si mai putin, trec 20 de ani si se claseaza. Asa a fost si la Revolutie, asa a fost si la mineriade, asa va fi mereu. Multi idioti spun si acum ca mortii sunt de vina ca ascultau muzica satanista si a fost pedeapsa divina. Altii spun ca a fost o mana criminala sa pice Ponta. Si nu sunt putini in bulele astea. Asta este si va fi citatul post revolutionar ce ne caracterizeaza cel mai bine: „Am stat 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi”(Petre Ţuţea)

    00
  10. Eu nu inteleg cum e Piedone primar, n a fost condamnat cu executare? Cum l a votat cineva, ma doare capu..

    00
  11. Era o chestiune de timp până ajungea domnul din imagine să fie citat. :))

    00
  12. „Când am scris că nu, nu e nevoie să avem milă față de familiile infractorilor politici, mi-am luat eu înjurături.”

    Ai avut proști dinăștia?

    00
  13. O sa pun un citat clasic „You have to know the past to understand the present.”
    Uitam mereu contextul in care s-a format si exista Romania. Uitam cei 50 de ani de comunism. Aceasta este cu adevarat greaua mostenire. E greu sa schimbi mentalitati si obiceiuri care sunt in sangele nostru.
    Ca un mic exemplu: in 1575 era fondata cea mai veche universitate din Olanda, in Leiden, iar in Romania era atestat orasul Brezoi. https://ro.wikipedia.org/wiki/1575

    Asta e Romania, astia suntem. Avem asteptari prea mari.

    00
    • In 1990 chinezii erau ca noi ba chiar mai saraci. Tot comunisti si ei. Acum sunt a doua putere a lumii. Tot 30 de ani au trecut si peste ei. Noua de ce ne trebuie sute de ani sa ne schimbam mentalitatile si lor nu? Treaba asta cu schimbatul mentalitatii s-a cam fumat.Ne trebuie conducatori cu planuri si viziune globala,nu pitecantropi care se ocupa de mismasuri locale sau furtisaguri pentru bunastarea lor . Treaba e ca trebuie sa cautam mai bine si sa nu mai zicem ca ;Asta-i Romanica , astia suntem si n-avem ce face:

      00
  14. Cand ai prin familie, prieteni, cunoscuti d-astia sau care empatizeaza cu ei saracii ce de zgomot se face, galceava mustelor nu alta cand le pui oglinda in fata. Pe urma se raresc si cunoscutii si prietenii si familia, mare pierdere. In schimb linistea personala, nepretuita.

    00
  15. Ieri și astăzi sau azi și mâine, ceva, la ProTV, postul de televiziune deontologic care păstrează ștacheta presei libere sus, e invitat domnuuuuul Adrian Năstaseeeee, să dea un interviu sincer la supermosia sa din… de unde este ea. Domnul va dori să vorbească despre incercarile grele peste care a trecut, despre cei care i-au fost și i-au rămas alături, de-astea…și despre cea mai grea zi din viața lui. N-am fost în stare să mă uit, n-aș mai fi mâncat o săptămână. Atâta jigodism și pupincurism ca in promo-ul la emisiune greu îmi amintesc să mai fi întâlnit.
    Vedeam și titlul: Deontologia vieții și ipocrizia maximă

    00
  16. Deci patronii la firmele alea implicate în Colectiv fac pușcărie din hobby, nu „plătesc”, că „n-a plătit nimeni”. Mai vedem și cu Piedone, că nu e definitiv finalizat. În afară de asta, ce înseamnă „a plăti”? Sau dacă nu e împușcat în piața publică cine vrem noi se cheamă că „nu a plătit nimeni”? La modul concret, ce a greșit Piedone, Ponta, Bănicioiu, Arafat sau pe cine mai vreți voi spânzurat în piața publică? Pe articole din Codul Penal nu pe impresie și „știu eu că el e vinovat”.
    Da, știu, sunt pesedist cârcotaș, plătit de Putin, a se slăbi dacă nu vă duce mintea mai mult decât pe ăia de care vă râdeți voi că sunt manipulați de Antena 1.

    00
    • Procesul are parte penala si parte civila.
      Nu vad pe nimeni sa ceara executii, experientele anterioare ne spun ca am fi primii executati, batuti, linsati. Observ in schimb ca e lipsa de law & fucking order.
      La 5 ani, fara proces finalizat intr-unul din cele mai traumatizante evenimente perceput in societate ca: „ne-au omorat copiii” e firesc sa vad o astfel de reactie, bazata tocmai pe lipsa de law&order.
      Nici nu ar putea sa fie altfel intr-un spatiu geografic in care traficanti(Tandarei), violatori(3 din 4) si ucigasi(Caracal)de copii sunt fie iertati, fie dus procesul pana la prescriptie. E grea crucea asta de o ducem. Ne-am injurat parintii pentru comunism si revolutie ratata, urmam si noi.
      La modul concret: omor din culpa, cum e vorba aia avocateasca: participare improprie. Faptul ca nu avem un sistem de justitie functional cu oameni cat de cat capabili; discutam de omoruri, nu de ascuns bani in Panarama Papers nu ii face nevinovati.
      Sunt 70.000 de angajati la primarii in Bucurresti, pentru lege si ordine si in constructii si in autorizari.
      Piedone a semnat in calitate de primar? Semnatura are valoare? E act juridic/administrativ?
      Arafat stia/nu stia de filmul de la Colectiv? Incompetenta in forma agravanta nu e in CP pt functiile de conducere? Ma duc sa fac dreptul sa gasesc articolul.
      Banicioiu – omor din culpa: avem de toate, nu transferam pe nimeni in afara.
      Ponta? Are de returnat niste bani primiti ca bonus ca are doctorat, a scapat de niste condamnari tocmai pentru ca USL a schimbat CP si a redus perioadele de prescriptie. Nu cred ca intra la articol de CP incompetenta lui, lua Veorica pe viata. Spaga transmisa ierarhic prin contracte de consultanta si asistenta juridica se pune?
      Impresia mea este ca nu iroseste Putin banii.

      00
  17. Dacă spui că trebuie să le bați obrazul când îi vezi sau cine știe ce, nu e bine. Când am scris că nu, nu e nevoie să avem milă față de familiile infractorilor politici, mi-am luat eu înjurături.

    Dacă spui că trebuie să le dai foc, vor sări oamenii cu democrație și alte minuni din astea pasive. Vrem schimbare, dar urmând regulile pe care ei nu le urmează.

    https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=10224558477732557&id=1327089888

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.