Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. . În această zi lungă de corectare, profesorii nu au voie să iasă din centru, nici nu primesc apă sau altceva. Totul se face pe repede-înainte. ” o apa la 2L costa 2 lei,un sandwich facut acasa e tot 2 lei, mai mult de o zi nu stau acolo, din 15 martie freaca duda dar in ziua de corectat se grabesc sa ajunga acasa.

    00
    • „din 15 martie freaca duda dar in ziua de corectat se grabesc sa ajunga acasa.”

      Colega mea apartament este cadru didactic si iti zic la modul cel mai serios ca n-am vazut-o asa stresata din pricina muncii niciodata.

      00
    • @Psionics: groaznic. parca imi aduc aminte ca faceaut si proteste cu privire la procedeul asta… oh wait. nu, era vorba doar de salarii.

      00
    • @Psionics, este obligatoriu sa fii profesor corector la BAC? Sau este optional si se duc doar cei care vor sa castige niste bani in plus fata de salariu?

      00
    • în timpul anului școlar, te înscrii pe liste, fie pentru supravegheat, fie pentru corectat. dacă te-ai înscris și ai fost solicitat să participi, trebuie să te duci. anul ăsta a fost problematic: oamenii nu s-au prea înscris, așa că mulți au cam fost luați cu arcanul.

      00
    • Bă, vărs pe morții voștri când vă aud pe unii cu „colega de apartament”… Care e duda, de nu-i ziceți iubită, soție, parteneră?!

      E cumva prea boccie ca să ieșiți cu ea în lume fără să vă faceți de râs, ori… poate e doar o prostituată fără căpătâi, pe care ați luat-o sub aripă, să mai faceți și voi un bănuț.

      00
    • Poate chiar e o colegă de apartament. :)

      00
    • @Helfire – nici mie nu imi place termenul, de aici s-a lipit de mine. Ai dreptate.
      @Andrei G
      este obligatoriu sa fii profesor corector la BAC?

      Sa stii ca nu e foarte mare inghesuila ca profesorii au acum salarii bune si BAC sau Alegerile nu mai sunt vazute ca si pe o chestie care sa conteze prea mult financiar… erau pana prin 2016. Raportul stres si efort / renumeratie este mai mare de 1. Nu pot sa stiu cum e prin alte parti ale tarii, dar la scoala unde preda doamna(clasele I-VIII)sunt repartizate X locuri pt supraveghetori la BAC. Cum nu se bate lumea pt acele locuri, directorul scolii e nevoit sa se roage(nu poti sa spui nu:) de profesori.

      00
    • Da, dar sa fii profesor, adică un individ cu ceva inteligenta și sa te duci acolo cu mâna în cur, știind ca vei sta multe ore…. Femeile sigur și-au luat geanta de 5 kg după ele…. O apă era greu. Plm.

      00
  2. știu că tunegaru e un fel de autoritate în domeniu, dar îmi permit să nuanțez puțin: ceea ce povestește ea (practic un singur corector și care face totul pe fugă, dublat doar cu nota, nu și cu corectura, de celălalt corector) este o excepție foarte rară. și, de corectat se corectează, totuși, foarte bine, nu pe fugă. ceea ce e corect e că, odată intrat în centrul de corectare, nu mai ieși până seara. și, după 8-10-12 ore de corectură, 40-50-60 de teze, intervine oboseala. care, evident, nu poate fi invocată ca scuză în cazurile mediatizate. acolo a fost greșeală cu intenție (căci dacă ar fi fost fără intenție, ar fi fost mai multe cazuri), girată și de al doilea corector.

    ceea ce mai trebuie spus e că
    1. e imposibil, la zeci de mii de teze, să nu apară erori, inclusiv de transcriere a notelor. 2. dincolo de șocul pentru copii, problemele de genul ăsta nu rămân definitive. ca și în exemplul de anul ăsta, există mecanisme de îndreptare a situației, care chiar își fac treaba.
    3. cum era acum 25 de ani când am dat bacul: când m-am dus să fac contestație (aveam puțin peste 9 la română, deși consideram că am făcut perfect totul, profesorul corector, care era același și la contestație, mi-a spus scurt că am scris prea puțin (text, nu idei) pentru un 10 al unui absolvent de clasă umanistă și că oricum nu-mi poate mări nota, pentru că regulamentul spune că măririle se fac doar dacă este diferență de la un punct în sus și eu aș fi avut așa peste 10. scuza era, evident falsă și abuzivă, dar nota a rămas la fel.
    4. cum era acum 20 de ani, când, pentru 3 ani consecutiv, am fost și eu evaluator (un exemplu dintr-un an): am fost chemat în ziua examenului la 8, deși eram corector. corectura se făcea în liceu, nu în centre de corectare. odată intrat în liceu, n-am mai ieșit pănă seara la 10 (spre deosebire de acum, am primit și la prânz, și la cină mâncare caldă la cantină). pentru că nu a fost destui supraveghetori, am fost și supraveghetor al celor pe care i-am evaluat. pe perioada corectării, șeful de comisie, un inspector, directorul și diferiți profesori veneu cu diferite hârtiuțe ca să punctez mai bine lucrări. la sfârșit, am constatat că, practic, 90% dintre elevi aveau o pilă prin liceu care intervenise pentru ei. toți au fost foarte supărați că au nimerit 2 profesori tineri, cu ceva idealuri la acea vreme și care nu au vrut să urce notele. la contestații, a doua zi, am fost tot eu, cu elevul și cu teza lui în față. sper că am fost puțin mai obiectiv decât profesorul meu cu 5 ani înainte…
    observați diferențele de organizare între atunci și acum (a, încă un detaliu, toate sălile în care se evaluează acum au camere video)

    00
    • Problema nu e ca apar erori, ci ca aia responsabili nu platesc in nici un fel, ba chiar mai si incearca sa le ingroape.

      00
  3. Yep, adevărul e ca madam Tundegardu e și de luat în seama…
    Nici nu este genul care cauta sa zgarme rahatul cu orice ocazie. A mai avut ea postari unde se lamenta ca nu stiu ce și au venit unii și i-au dat peste nas cu exemple concrete ca nu e cum zice ea. Bineînțeles, nu a șters minciuna, ca na, oricum majoritatea e formata din cei care o pupa în dos, deci ii convine.
    Si la aceasta postare sunt profesori care o contrazic, insa evident sunt acoperiți de restul care au sărit sa ii dea dreptate. Și ca de obicei madama nu răspunde. Ca asa face ea, arunca pastilă și dispare în ceața.

    00
    • Nu stiu ce ti se pare gresit, ea a oferit o explicatie pentru situatia aparuta, dintre toti cei care o contesta nu e nici unul sa vina cu o alta explicatie plauzibila.

      Iar daca citesti cu atentie textul, undeva pe acolo apare „uneori”, adica e destul de clar ca nu toti fac la fel, cel mai probabil astea sunt exceptii.

      In plus ofera si explicatii de ce apar cazurile asta, nu pentru ca oamenii aia sunt niste gunoaie, ci pentru ca sistemul e prost si le permite acelor gunoaie sa profeseze si sa isi manifeste prostia si nesimtirea.

      Mie unul mi se pare clar si la obiect, degeaba urla toti ca la ei nu se intampla asta, raul e deja facut. Iar raul nu e ca s-a gresit, raul e ca nu se iau masuri sa nu se mai intample in viitor treaba asta.

      00
  4. Râde lumea de planurile mărețe ale lui sica și a excelenței sale johanis cu 3000 km de autostrada în 10 ani în condițiile în care în mai bine de 30 de ani, din care vreo 12-13 ani ai PNL, s-au făcut mai puțin de 700 km.

    00
    • Am pus 12-13 ani de guvernare PNL&versiuni (96-2000, 2004-2012, 2019-), însă așa zisa dreapta are aproape 20 de ani de președinție – 10 ani băsescu, aproape 6 johanis, 4 constantinescu – toți manifestând un interes deosebit pt autostrăzi, mai ales Băsescu care zicea că România nu are nevoie de autostrazi.

      00
    • NOU
      #16

      Sefu’, presedintele nu guverneaza.

      00
    • NOU
      #17

      Ultimii 3 ani de PSD au fost fix 0 km de autostrada. Ma gandeam initial ca poate nu vor (de parca asta ii facea inteligenti prin faptul ca sunt malefici, de parca a fi malefic te face inteligent). De unde – iti zic eu de ce nu au facut. Deoarece toti sunt pe furat, iar daca unul ar fi fost pus acolo sa faca autostrazi era in afara ariei lui de expertiza. E fix ca si cum ai pune un hot sa iti proiecteze un pod. Si mai era si al 2-lea motiv – era neloial fata de colegii lui – pai aia erau recompensati pentru prostie si hotie cu bani, asta trebuia sa fie si destept si onest. Pai chiar daca era unu in PSD asa, ce era prost sa fie destept si onest si sa rada toti prostii din PSD de el?

      00
    • Uite aici cu desene ca sa intelegi de ce iei cu minus… https://www.petreanu.ro/timp-guvernat-1989-incoace/

      Asta nu schimba tampeniile spuse de astia…

      00
    • @dan surpateanu – într-adevăr ultimul an de când e pnl-ul nu s-a făcut nici macar 1m de autostrada, evident că shaormarul șef de la spartan n-are nici o problema.

      @ciprian – Petreanu de la europafm un adevărat incubator politic de dreapta – turcescu, guran, Teodor Tiță….iar pnl-ul actual n-are absolut nici o legătură cu pdl stau mărturie boc, draga stolo, falcă, blaga, anastase…

      00
    • De un lucru sunt absolut convins: sica va face la fel de mulți km de autostradă câți a făcut când a fost ministrul transporturilor.

      00
    • @ciprian – iar dacă e sa fim la fel de scrupuloși că Petreanu pt care PNL n-are nici o legătură cu pdl atunci in aia 65% al PSD sunt de fapt vreo 35%, restul de 30% a fost fsn – adică împărțit aproape egal între actualul PSD, fostul PDL și actualul PNL.

      00
    • Si daca aduni PNL cu PDL tot nu iti dau 12-13 ani… nu mai bate toaca aiurea…

      00
    • @Vlad, imi place comentariul tau.
      „Nu sunt bune graficele facute de Petreanu, ca asta tine cu dreapta. Credeti mai bine ce spun eu. Nu am postat niciun grafic, nicio statistica, dar cu siguranta eu am dreptate.”

      Pune dracu’ si tu un grafic care sa il contrazica pe Pietreanu si apoi putem discuta daca minte sau nu.

      00
    • Sa-mi dai referinta la Petreanu e ca si cum unul din partea cealalta mi-ar cita din Gadea…

      00
    • @ciprian – de parcă 4 ani de convenția democrata n-au nici o legătură cu pnl… atunci au fost cele mai mari furturi din istoria post-decembrista:bancorex (cam 10% din PIB-ul de atunci al țării), țigareta 2 când tigarile de contrabanda veneau cu avionul pe Otopeni sub directa supraveghere a colonelului Trutulescu mare scula in serviciile atât de dragi lui băsescu și johanis.

      00
    • @Emil C – nu e chiar la fel – gâdea i-a mai criticat cateodata pe geoana, ponta sau dragnea pe când petreanu niciodată nu s-a dezis de prima iubire – basescu și de actuala iubire johanis.

      00
    • @andrei G – pai am spus deja la guvernare a fost aproximativ 32% PSD (9.5 ani), 20% fsn (6 ani) 16% PNL+pdl (aproape 5 ani), 12% PDL (3.5 ani), 13% convenția democratică pntcd + PNL+ PDL…(4 ani) , 6% altii , vrei să-ți fac și un desen că să înțelegi ?

      00
    • La președinție e mai simplu: 66% așa zisa dreapta PNL&versiuni&aliați (20 de ani – 10 Băsescu, 6 johanis, 4 constantinescu) și 33% așa zisa stânga psd&fsn (10 ani Iliescu).

      00
  5. OLX e din ce in ce mai rau pt. client, dar hey, e pe profit! YAY!

    00
  6. @Vali merita un articol video-ul acesta ? https://www.youtube.com/watch?v=qI9izAsAsdM

    00
  7. 98 ani, talentat, plin de bani, nici macar un #meetoo… ceva nu se leaga.

    00
  8. Deci Putin sta la putere inca 16 ani. Nu am avut ocazia sa discut cu un rus inca, dar poate ca e un presedinte bun pentru ei. La nivel international nu e apreciat ca face totul in interesul Rusiei, dar intern poate ca e.

    00
    • de obicei ăia care îl critică pe putin se sinucid.

    • Stiu 2 rusi, amandoi mutati in vest de peste 10 ani (Germania, Elvetia). Unul e vehement anti Putin, celalalt e usor indiferent. Dar amandoi mi-au povestit cu diverse ocazii ca ii socheaza faptul ca parintii si rudele ramase in Rusia il venereaza pe Putin ca pe un tatuc al natiunii.
      Si astia sunt oamenii cu copii educati si cu acces la informatii si la calatorii in afara tarii (au fost de cateva ori sa-si viziteze copiii). Iti dai seama ce cred cei multi, care nu stiu nicio limba straina, nu au iesit niciodata din Rusia, si sunt conectati doar la presa de stat.

      00
    • daca prin interesul Rusiei de intelege grupul de oligarhi si oamenii lor, atunci da.

      00
    • NOU
      #40

      Romania e o Rusie mai mica care face frumos ca sa-i faca pe prostii de Europeni de bani.

      Daca n-ar fi UE, am fi fost Belarus.

      00
    • Nu-l simpatizez pe Putin ori pe ruși, dar trebuie recunoscut că așa un președinte cu coaie ar trebui urgent și României.
      A avut România ceva zvâc cu golanul ăla chiomparliu, dar nu suficient, căci nu conduci o țară doar cu golăneala de port.

      00
    • Noi vorbim despre rusi?
      Cum erau mitingurile alea proDragnea?
      Ba si azi sunt muuuulti care sunt convinși că e nevinovat.

      00
  9. lasă boss, nu plânge tu că n-ai atins un miliardul conducând un business de import în care nu prea ai nimic de făcut, că totul vine la pachet de afară, mai puțin angajații plătiți cu cartofi prăjiți.

    00
  10. Mie McDonalds imi place. Cind tranzitam Bucurestiul ma opream la cel de la intrare in Otopeni, vara trecuta fost acolo ultima data seara pe la 22. Am ramas surprins ca era mizerie, am intrebat cica nu aveau personal suficient.Pe terasa puțea de la canalizare si bintuiau cersetorii. Ce mai lumea 3 a.
    In BV nu te poti apropia de aglomeratie, cred ca inca 2 restaurante n-ar fi mult.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)