Știrile zilei – 2 februarie 2022

  1. Pisici . Verde . Verde . Alb . Brunetă . Apus . Roșu . Pietre . Roșcată .
  2. Prietenii Rusiei o duc bine: și Bulgaria, și Ungaria
  3. Altfel, frumos în Ungaria
  4. Românii pun în continuare bani deoparte
  5. Se discută împingerea pensionării la 70 ani
  6. Fostul președinte al CJ Brașov, 7 ani cu executare
  7. Suedezii dresează suedejii
  8. Ministrul Mediului ce părere are despre asta?
  9. A înghețat cascada
  10. Mobile și Autoscout24 vând mașini online
  11. Cronica de business
  12. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

68 comentarii

    • primele 3 puncte legate de bani, iar restul punctelor orice mai putin modificat legi si pus curu la munca. elegant.

      privesc cu atentie si ingrijorare.

      00
    • Paradox: grevele sub orice forma in Romania sunt ilegale in momentul de fata. Politistii incalca legea prin acel protest. Acum sa vedem cine constata asta si cum e prezentata problema, ca la STB imediat au mers la tribunal.

      00
    • Intra politia in greva. Din punct de vedere al sigurantei nu se modifica nimic pentru noi.

      00
  1. NOU
    #5

    aia de la (3) e chiar bizară; „cantitățile maxime care pot fi achiziționate la o singură cumpărătură de clienți sunt: zahăr – 10 kg, făină – 10 kg, lapte de vacă – 12 litri, ulei de floarea soarelui – 10 litri, pulpă de porc – 10 kg”. cine Dumnezeu cumpără asemenea cantități? ai zice că guvernul de la Budapesta le.a terminat pe toate și se amuză făcând pe agentul de vânzări pentru Lidl&co.

    00
    • Porcul il bagi in congelator, uleiul rezista mult si bine, lapte(depinde acum si de familie), zahar, 2kg e de ajuns pentru prajituri si cine isi mai pune in cafea/ceai. Mai exista si familii normale care gatesc, nu toti comanda si asteapta mancarica din aplicatie.

      00
    • Nu ai trait vremea cand mergeai in Ungaria cu portbagajul plin cu bocanci clujana si lenjerii de pat si te intorceai cu concentrat de suc de kiwi si margarina rama.
      Daca acolo sunt plafonate preturile o sa inceapa cei din tarile din jur sa faca acolo cumparaturile.

      00
    • NOU
      #8

      eu cumpăr cu regularitate și zahăr, și ulei, și lapte, și toate celelalte, dar nu mi.a trecut încă prin cap ce mișto ar fi să ajung acasă cu 10 litri ulei, așa, dintr.o singură cumpărătură. oi fi eu mai bătrân și o iau așa, mai ușor, câte o sticlă la 2-3 săptămâni.

      00
    • Uite Valentin o explicatie. Uleiul care il folosesc eu costa in mod normal 1,79 € sticla. Din cand in cand apare o oferta la 1,39 €. Atunci cumpar 10 sticle daca au termenul de valabilitate mai lung de un an. As zice ca aproape 3 sticle sunt gratis.
      Daca as sta la o distanta rezonabila de granita, iar in tara vecina ar fi preturile cu 30-40% mai mici, probabil as face turism de cumparaturi si as cumpara cantitati foarte mari la alimentele neperisabile.

      00
    • NOU
      #10

      @AndreiofB. prețurile din Ungaria „îngheață” la un nivel oricum ridicat, oricum cu ceva peste cel din România. să cumperi acum cantități mari din orice e exemplu de manual de ceea ce se numește, popular, poor investor behavior.

      00
    • Ungaria mai are si alti vecini

      00
    • ati uitat ca acum 2 ani…nu mai gaseai hartie igienica?!?!….de ulei si faina…nu mai zic…batea vantul

      faci stocuri: ulei, faina, zahar…si in caz de apocalipsa…faci gogosi, ca altceva nu ai ce face

      00
    • NOU
      #13

      @AndreiofB. păi, Orban îi invită de 20 de ani pe austrieci și sloveni să.și facă cumpărături în Ungaria

      00
    • NOU
      #14

      @Attilla. chiar și acum 2 ani, cel mai nasol lucru ce se putea întâmpla era ca la un anumit magazin, într.un anumit moment al zilei, să găsești raftul gol; acum, în situația asta, fie te puneai jos și.ți aprindeai o țigară că vine sfârșitul lumii și oricum nu mai contează; fie ieșeai de acolo și intrai în primul butic care încă nu aflase că „the time is now”.

      00
    • Nu e bizar, dacă nu ar pune limite, ar lua unul 100 de kile și le-ar revinde la suprapreț după colt.

      00
    • In Metro au bidoane de ulei de 10l daca nu mai mare, la un pret decent. Nu toata lumea munceste la corporatie ca sa aiba bani de Glovo, unii se uita si la preturi si cumpara chestii mai ieftine/la oferta.

      In 2020, drojdia se vindea la pret de cocaina, ajunsesera tot felul de bisnitari sa vanda pe net.

      00
  2. @5 sa impingi pensionarea la 70 intr-o tara unde speranta de viata e < 70 este una din cele mai mizerabile rasplate pentru contribuabilul de rand! Dupa asa miselie ar trebui sa fie proteste in strada cu furci si topoare.

    00
    • Dracu sa ii ia pe idiotii astia care gandesc mizeriile astea! Nu merita sa ai salariul intreg pe CM si sa platesti la stat ca prostu pt sanatate si pensie….ca primsesti o laie cand ai nevoie :(

      00
    • Pai e tocmai ok din punctul lor de vedere, te consuma prin munca ca dupa ce te pensionezi sa iti mai iei 2-3 ani pastile din banii de pensie si sa dispari de pe harta, important e ca aduci contributii la stat ca un sclav pentru niste jeguri.

      00
    • Să împingi pensionarea la 70 într-o țară unde după 35 ești considerat deja bătrân și e mai greu cu angajarea…

      00
    • Pensionarea la 70 de ani, renegocierea plafonului de pensii din PNNR…perdele de fum sa se „certe” un pic intre ei. Altfel, coalitia merge de minune, ambele partide fura de rup fara sa-i futa nimeni la cap.

      00
    • 70 pentru pulime, că specialii tot la 45.

      00
    • După așa mișelie ar trebui să fie proteste în stradă cu furci și topoare.

      Nu e timp pentru așa ceva, trebuie platit creditul de 30 ani înapoi la bancă.

      00
  3. Cum ma sa inveti cioara sa faca curat pe strazi? si moacă.. n-ai cum! Ca au mintea unui copchil de 7 ani, aici sunt de acord.

    00
  4. Cand veti intelege ca in maximum ( da, asa e corect ) 15 ani sistemul actual de pensii va colapsa? Plus ca fratia asta de la guvern isi angajeaza amicii like theres no tomorrow. Chiar dupa includerea pilonului 2, la fel de imposibila va fi situatia

    00
    • sunt vreo 25 de ani de cand colapseaza sitemul de pensii in maxim 15 ani…

      00
    • Corect, de ce puțin 25-30 ani mesagerii apocalipsei ne spun cum va colapsa sistemul de pensii și cât de fantastic e sistemul de pensii private, nu contează că au fost o grămadă de fraude și escrocherii inclusiv mirobolanta Germania unde statul oricum își protejează mult mai bine cetățenii de asemenea tepe, decât în România.

      00
    • Nu colapsează. Nu toată lumea care va ajunge la vârsta de pensionare va primi pensie întreagă. Mulți vor rămâne pe „pensia minimă garantată” care nu e pensie, e ajutor social.

      00
    • Sistemul de pensii de stat nu va colapsa in viitorul apropiat/mediu. Doar ca se va imparti o suma de bani destul de limitata la din ce in ce mai multi pensionari.

      Pensia medie de stat (pilonul I) va scadea incet si sigur, de la 40-42% din salariul mediu net, cat e azi, la 35%, 30% sau mai jos. Evident ca dupa anul 2030, anul in care decreteii incep marea retragere, scaderea va fi si mai accelerata. Asta pentru cei care peste 10-15 ani ajung la varsta de pensionare, sa stie de pe acum cum stau.

      Si inca ceva, ca poate multi nu au bagat de seama. Pensionarii (aia normali, nu „specialii”) au fost de departe cea mai pagubita clasa sociala din ultimii 10 ani, privind evolutia puterii reala de cumparare. La ei a ajuns cel mai putin din cresterea economica continua a ultimilor 10 ani. Castigatorii au fost de departe pensionarii speciali, bugetarii si clientela politica (atarnatorii si firmele de partid mufate la buget). Asta apropo de minunata grija pe care PSD o poarta pensionarului roman. Bine, pensionarul roman, sa ma ierte Dumnezeu, nu intelege mare lucru, statistic vorbind. El voteaza mai departe cu PSD-ul, ca „ii pasa de pensionari”

      00
    • @silicon_v asa e. Intr-adevar modul PSD de a mari la toata lumea cu acelasi procent, inclusiv celor ca Tudorel Toader care invart zecile de mii pensie, e mizerabil. Problema e ca toate celelalte partide il iau pe NU in brate cand vine vorba de marit pensiile. In conditiile astea tu pe cine ai vota daca ai fi pensionar ?

      00
    • In 2021 ăștia buni de dreapta PNL+USR n-au marit nici măcar cu 1 leu pensiile in condițiile in care inflația a fost de peste 8% oficial și peste 10-15% pt coșul de consum normal al unui pensionar.

      00
    • @N pentru ca nu poți mari doar la o categorie.. E o carte mica care îți explica.. Constituția.

      00
    • N problema nu sunt pensiile speciale sau alea mari, nici macar procentul egal si la saraci si la bogati.

      daca eu am avut venituri cinstite, impozitate corect de 10, 20 , 100 de ori media toata viata, de ce ar trebui sa beneficiez de un procent mai mic la pensie decat ala care a lucrat pe minim toata viata sau nici asta? ii doresc multa muie lu’ marx pentru „fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa nevoi”.

      problema e ca avem PREA MULTE categorii speciale si ca inca si mai multi se strecoara fara a avea dreptul in aceste categorii.

      Sorin, fluturasul de pensie al mamei mele imi trece prin mana in fiecare luna. nu retin exact cand, dar in una din ultimele 2 3 luni a venit valoarea punctului mai mare. si inca o data in ultimii 2 ani, poate chiar mai curand. a ajuns de la un pic peste 2000 la aproape 2400. nu e „speciala” in nici fel. pana in 90 si un pic a lucrat la posta romana de unnde a plecat inainte sa devina cel mai sef posibil, dar avea toate diplomele si concursurile si diplomele posibile in momentul ala. a mers la privat unde a lucrat pana aproape de 60 de ani cand a iesit anticipat cu vreo 700 de lei pe luna.acum cativa ani cand a ajuns la varsta normala si i-au intregit pensia avea vreo 1600, 1700.

      cine exact nu a marit pensiile?
      ca imi aduc aminte si de eterna poveste a antenei 3, aia cu „au taiat pensiile”. o laie. un proiect esuat. in final au fqacut o recalculare din care e drept, cativa au iesit cu pensiile diminuate. n-as plange prea tare pentru ca primeau mai mult decat meritau.

      00
  5. NOU
    #34

    7. Titlul mi se pare discriminatoriu si jignitor. Pentru bietele pasari.
    Acum pe bune, ce vina au ele ca sunt negre?

    00
  6. 7. Titlul mi se pare discriminatoriu si jignitor.

    00
  7. Peiorativul”ciori” atribuit suedezilor nu a fost din cauza culorii celor două specii, ci pentru că, in trecut, ăștia mîncau astfel de păsări. O fi venit ceva mitic cu porecla asta, că eu de pe unde mă trag, li se spune țigani.🤣🤣

    00
  8. Singurul partid care are grija de pensionari este PSD, Ciolacu nu este de acord cu interzicerea cumulului salariu +pensie de la stat.

    00
  9. Eu de pe unde ma trag nu e frumos sa le zici țigani , ci țigani borâți şi ciori infecte.

    00
  10. 6. TOTI presedintii de consilii judetene sunt corupti. Astia de apar la televizor sunt fraierii care au semnat ca primaru.

    00
  11. 5. Mi se pare de așteptat chestia cu creșterea vârstei pensionării. Motivele – zic eu – sunt demografice la bază. Tot mai puțini tineri lucrează iar actualmente numărul pensionarilor din țară e uriaș. Ălora trebuie să le plătească cineva pensiile iar bani nu prea sunt. S-a creat un dezechilibru nasol atunci când s-au pesionat brusc câteva sute de mii de oameni pentru că vârsta pensionării era undeva sub 50 de ani. Acum ăia nu doar că trebuie întreținuți, dar nici nu mai contribuie la PIB. În ton cu chestia asta foarte muți tineri sub 30 de ani preferă acum să stea cu părinții, pe banii ultimilor. Asta înseamnă că acei tineri nu muncesc, deci nu plătesc taxe, deci nu contribuie la pensia vârstnicilor ori la PIB. Foarte mulți lucrează peste hotare și plătesc taxe în alte țări. Din nou – PIB pe minus.
    Așa că se crește vârsta de pensionare din două motive: să mai storci din om niște taxe cât mai are viață în el și să te asiguri că – odată pensionat la 70 – nu mai trebuie să-l întreții multă vreme, că mai mult de 10-15 ani nu mai are de dus în spate. În plus, așa scade brusc numărul de pensionari în viitor când nivelul se echilibrează după aplicarea legii.

    00
    • Din ce am citit recent, speranta de viata la 65 de ani in Romania e in medie de 17 ani. Asta inseamna ca statul ar mai avea de platit 12 ani de pensie, teoretic.

      Mi se pare corect: muncesti vreo 50 de ani, platesti cam 40% din ce castigi net catre fondul de pensii (cine nu crede, sa verifice) si primesti apoi cam 12 ani o pensie care e, in medie, tot cam 40% din salariul mediu net. Asta daca reusesti cumva miraculos sa gasesti pe cineva care sa te angajeze pana la 70 de ani.

      Mi se pare un schimb exceptional. Groso-modo, primesti un leu din patru cu care ai contribuit. Un adevarat miracol pilonul I de pensie din Romania, cum sa nu te bazezi pe el. A zis si Olguta ca randamentul e exceptional.

      00
    • NOU
      #52

      Pensiile pay-as-you-go se plătesc din contribuțiile celor care muncesc ASTĂZI, fără cine știe ce legătură cu valoarea muncii din trecut; dacă economia va crește, vor crește și pensiile (și nu doar nominal).

      00
    • propun sa bagam direct 80, se revolta lumea acum o singura data mai tare, dar pe urma merge uns.

      00
    • Încă nu s a plătit nimic la pilonul 2.
      Cred ca mai au 15 ani pana sa facă o plata.
      Dacă cauți deficitul la fondul de pensii acolo este.
      Câteva miliarde bune de euro de administrat câțiva ani.
      Sa vorbim și de comisioanele de administrare?!

      00
  12. Legat de prietenii Rusiei… pai in Ungaria o sa vedem populisme peste populisme pana in 3 aprilie… cand sa speram pica Orban din schema, nu de alta, dar merita si ungurii sa scape de idiot.

    00
  13. 2. Ungaria și Bulgaria sunt tari cu guvernanți inteligenți care profita și de apartenenta la UE și NATO și de relații bune cu rusia spre deosebire de conducătorii noștri care în inteligența lor supremă în curând ne vor aplica cele mai mari preturi din UE și din lume la gaze și curent.

    00
    • Important e ca romanul sa se simtă războinic cu rușii, în timp ce plătește preturi triple la curent și gaze fata de unguri și bulgari, că de partea cealaltă pt putin și ruși Romania nu reprezintă nici măcar un pudel in fata unui urs și dacă chiar și-ar pune mintea cu noi in 2-3 zile ar defila cu tancurile prin centrul Bucureștiului în timp ce noi din nou i-am aștepta cu zecile de ani pe americani și pe ceilalți super aliați.

      00
    • Daca nu am fost destepti sa-l facem pe ilici predesinte pe viata… Ne-am fi putut asigura bunavointa rusilor pana cel putin in 2100.

      00
    • Asa, de curiozitate, ați văzut cât e gazul în BG/HU? Ca și cu prețul ala plafonat de guvern, minse pare ca tot e mai scump decât în România.

      La bulgari fără taxe și transport e în jur de 275 lei/mwh, la mine pe ultima factura e 285 lei/mwh cu tot cu taxe și transport.

      Aia trebuie sa fie prieteni cu rusii din aceleași considerente pentru care sunt și nemții, depind de ei.

      Noi depindem de Romgaz și OMV, rămâne sa ne împrietenim cu noi înșine.

      00
    • La unguri e 57 forinti mc de gaz adică cam 0.8 lei/mc preț final cu toate taxele incluse pe ultima mea factura de gaz iese 2.2 lei/mc, la curent la unguri e 32 forinti kwh adică 0.45 lei/kwh iar pe ultima mea factura de curent iese 1 leu/kwh la fel ambele preturi finale cu toate taxele incluse.

      00
    • Ungaria e o tara de blegi conduse de o mafie, mafie care s-a deghizat in „gasca marilor patrioti care apara patria si crestinismul de pericolul imigrantilor. homosexualilor si al progresistilor din UE”.

      Discuta cu cineva care traieste acolo sau citeste pe aia putinii care mai au unde sa scrie, ca altfel presa independenta de Orban@Co e din ce in ce mai inexistenta. Si o sa vezi ce corcitura de Adrian Nastase cu Dragnea si Vadim ii conduce pe maretii unguri.

      Si, nu, nu prea poti sta acum cu fundul in doua barci, cam trebuie sa te decizi. Iar a sta dependent de „bunavointa” ruseasca e ca si cum ti se pare ca restaurantul tau e complet in siguranta ca platesti taxa de protectie mafiei. Ca protectia aia nu vine gratuit.

      00
    • Romania nu va putea niciodata juca jocul asta dintr-un singur motiv: Republica Moldova.

      Noi chiar suntem intr-un razboi cu Rusia, nu ca altii declarativ.

      00
    • În principiu Orban a fost deștept în 2018 când a semnat cu rusii pentru 15 ani, de-aia au acum preturi asa mici. În realitate a trebuit însă să facă niște compromisuri care nu știu ce efect vor avea pe termen lung: le-a dat pe tava reactoarele nucleare de la Paks fără niciun fel de licitație.

      Cert este ca dacă nu vrem sa luam gaze de pe piața la suprapret, tre’ sa ne apucam serios de extracție.

      00
  14. Toata clica/cloaca lu’ cancescu (pascu mihai ,care ii pupa mana&co) ar trebui sa intre la bulau. Va inchipuiti ce doliu e prin tot trustu’ mixtv, in frunte cu duioasa onelia pescaru (ce ramane in istorie cu trimiterea de sms-uri intre turul 1 si 2 la prezidentialele din 2009) ca sa votam cu „Mihaela dragostea mea”…

    00
  15. Pe mine ma enerveaza stilul unor jurnalisti de adauga zorzoane inutile la orice stire.
    „flacarile i-au cuprins trupul firav”
    In clip nu se vede fata (13 ani) deloc; poate sa fie slabuta sa o ia vantul sau solida ca tancul; oricum nu avea importanta pentru stire.
    Dar suna asa…poetic.

    00
  16. @Vali nu stiu daca ti-a mai zis cineva asta, dar mersi ca ai modificat forma sub care postezi pozele. In trecut mai erau unele peisaje care mergeau puse ca fundal pe desktop si a trebuit sa instalez o extensie pe chrome sa le pot downloada asta in conditiile in care eu folosesc firefox. Asa e mult mai simplu. Mersi.

    00
  17. Eclipsă totala
    https://m.imdb.com/title/tt0056736/
    PS. Poate ne face critici o prezentare

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube