- Apus . Brunetă . Blondă . Blondă . Blondă . Brunetă . Blondă . Roșu . Pistrui
- “Regina Maria” a fost cumpărată pe 1 miliard
- România are șomaj mare în rândul tinerilor
- Rusia nu vrea pace
Crede că dacă ascunde realitatea armatei, poate păcăli prostani gen Trump că este puternică. - Altă gașcă de radicali români pe care statul nu i-a văzut
Trebuie să îi găsească presa ca să aibă SRI de unde copia tema pe care o prezintă în CSAT. - A decedat actorul Val Kilmer
- Cronica de tehnologie

Hai sa ii povestesc eu cam cum merge piata muncii in Romania, un mic crampei.
Se cauta personal pentru un restaurant de fite in capitala, de la bucatar, pana la sofer, femeie de serviciu, hostess etc.
Daca posturile principale din bucatarie s-a ocupat cu mare chin, la posturile secundare este JALE, mai ales ca vorbim in general de personajele feminine.
– aproape toti canditatii sunt imbracati la 4 ace, chiar daca fast fashion/Shein/Temu.
– unghiile de 2cm minim, machiaj tip tencuiala, gene si sprancene impresionante.
– majoritatea au macar o facultate la „fara frecventa”, deci intelectuale.
– experienta 0 in orice domeniu, exceptand… social media.
Cand le explici ce implica postul pentru care aplica (pentru ca nu stiu la ce aplica) parca vorbesti cu un animal sedat.
Nu ai nicio reactie, dar toti au o singura intrebare ce le blocheaza singurul neuron (de fapt, nu conteaza altceva): cat e salariul (net, desigur).
Cand le zici ca unghiile si tencuiala nu au ce cauta in bucatarie, parca lovesti cu parul.
Salariul net e chiar ok pentru Horeca, nespecializat, adica 4000 lei NET, de inceput.
Care creste la 5000 lei net dupa 2 luni, daca treaba merge.
Nu au idee deloc despre ce salarii s-ar astepta, dar toti sunt deziluzionati, deci abia asteapta urmatorul interviu de angajare, unde spera ca cineva le va descoperi valoarea.
De obicei, reactia este: pentru banii astia nici nu ma trezesc dimineata, si nici nu o fac, pentru ca de prea multi ani au dormit pe banii babacilor, iar realitatea cruda loveste rau.
In rezumat, se aduc nepalezi pe aceeasi bani, poate chiar ceva mai multi bani, dar asta se compenseaza cu stabilitatea, adica nu vii la munca si descoperi ca angajatii tai au alte probleme, personale, mult mai importante.
P.S. E nevoie si de vreo 2 soferi, iar aici toti fac Uber sau spun ca ei fac mii de EUR/luna „pa European”.
Toti barbatii au doua masini. Una de Uber/Bold si o duba cu care fac bani pe Bursa de Transport.
Desi au activitate, ei apar ca someri dpdv statistic.
Radu , e corect ce zici tu aici , in Oradea sunt o grămadă de firme care inca plătesc salariu minim ! Întrebare : cu cei 4000- 5000 ,un tânăr care e hotărât să.si ia zborul ,se descurca in București (?
Cand ai o societate in care e telul suprem e iphone din clasa a 5 a si obligatoriu masina la 18 ani, nu trebuie sa te mire prea tare baza de selectie. Munca pentru tinerii de la noi e cam rusinoasa, devii bataia de joc a grupului. Probabil nici gunoiul nu il duc. Baietii viseaza sa dea un tun din…diverse, iar fetele se gandesc ca dau peste un fat frumos cu bani, care le va tine in puf tot restul vietii. Probabil gibonii Tate nu dovedesc cu selectia candidatelor, la cate vin.
pun o intrebare nevinovata nu aruncati cu pietre
– sunt extrem de multi tineri care fac „bisnita” sub diferite forme. `de la „buticareala” on line cumparand marfa ieftina pe care o vand „la portbagaj” pana la diferiti lucratori in „IT” dar pe cont propriu si fara vreo firma sau contract de munca cu cineva
– astia intra la capitilul somaj in statisticile oficiale?
Sa spunem ca tu ești cel mai bine intenționat patron – ești de acord cu mine ca oamenii fug si de faptul ca de aia 4-5000 lei ii muncești de nu mai știu de ei? Daca tu nu faci asta, o fac alți ‘colegi de breasla’. Vi s-a dus duhul si atâta tot. Toți angajați constant, schimbați personalul pentru ca e o bătaie de joc in forma continuată la adresa oamenilor.
Concret, o prietena a vrut ceva job pe vara. Bun, angajat la un restaurant local – ajutor de bucătar sau ceva de genul asta (făcea de toate, inclusiv curățenie, din cele relatate bucătăria era un jeg total), 150/zi in mana, fără CM, si munca, tata, când ajungea acasă nu mai era in stare de nimic. Daca îmi amintesc bine, turele erau de 12 ore.
Vorbim de Iași, nu vreun oraș de câteva mii de locuitori. Asta pentru a pune in perspectiva si cheltuielile.
De curiozitate, cat ii oferi acelui livrator pe zi? Bănuiesc ca știi si cât face un livrator Bolt/Glovo/Tazz. De ce sa vina un om sa îți dea ție socoteala când poate face ce vrea viața lui pe bani mai mulți? Hai sa vorbim de scuter/bicicleta pentru a nu implica cheltuielile unei mașini, deși calculele ies si in cazul asta.
@RaduS: 4000 de lei e ok pentru 8 ore pe zi, luni-vineri. Sau gresesc?
Imi place ca te deranjeaza unghiile lungi si machiajul, dar nai o problema cu nepalezii care literally se scarpina in cur la 10 minute
Toti se scarpina un cur, nu iti inchiupui ca romanii sunt mostre de igiena personala.
Curatenia la locul de munca e o notiune ce nu se lipeste deloc de romani, dar DELOC, indiferent daca sunt mesteri sau in Horeca.
Munca de curatenie e asa de urata de romani, incat ei considera ca trebuie sa existe un om dedicat, care sa stranga dupa ei, de aceea multe bucatarii din horeca romaneasca sunt infecte!
Stiti ca adesea in lumea civilziata luni dimineata (cel putin) e zi de curatenie generala in bucatarii?
Fratilor, in orice bucatarie, la sfarsitul zilei cei ce au lucrat acolo, trebuie sa faca totul LUNA, pentru a doua zi! LUNA! Adesea abia te mai tii pe picioare, dar trebuie sa faci curat!
Nu vine dupa ei un echipaj care face curatenie!
Desigur, clientii tipa ca ii costa 50 de lei o ciorba, ca e doar apa cu vegeta.
Angajatii vor cel putin cateva mii de EUR net. Nu stiu nici ei cat, dar nu vor fi niciodata multumiti.
Undeva realitatea nu pupa cu dorintele, de aici situatia actuala.
Știu câteva femei care au absolvit cursul de ajutor bucătar/bucătar. Niciodată nu s-au plâns că le impiedică unghiile sau machiajul să lucreze.
Poate doar fazele gen „stai in bucătărie dar te plătesc pentru orele efectiv lucrate”(pentru restaurante) sau „stai până faci ultima comandă”(pensiunile ălea foarte atente cu angajatele gen: ești aici de la 8 dimineața, ești navetistă și când să pleci seara acasă auzi „dar tocmai a comandat camera 13 papanași..”)
@RaduS E ca si cum tinerii se uita la viata reala din Ro si observa ca oamenii care muncesc din greu in societate si sunt corecti primesc nimic inapoi.. nici securitate financiara, nici respect, nici o justitie care sa ii protejeze de tepari. E vina tinerilor ca vad tara in care traiesc intr-un mod realist si nu mai halesc minciuna ca munca grea te duce la succes.
… as mai completa ca tinerii observa si ca daca te pui pe ciordit si incalcat legi, cu cat ciordesti mai mult si incalci legi mai grave, cu atat sansele sa patesti ceva scad. Oare a e cui e vina in acest context, nu cumva generatiilor 40-60 de ani ale caror actiuni au dus la societatea actuala? Sau dam vina pe pustanii de 18 ani ca nu iti spala tie vasele la restaurantul tau pretios unde ai ajuns la peste 10+ firme in insolventa cu datorii neplatite la stat pt care nu o sa patesti nimic ca ai un veric la anaf?
Costurile totale cu un angajat sunt mult mai mari decât netul oferit.Ca să poți plăti salariile dorite de oameni, trebuie să faci ceva foarte specializat și cu valoare adăugată mare iar respectivii nu se califică.
”Ca să poți plăti salariile dorite de oameni, trebuie să faci ceva foarte specializat și cu valoare adăugată mare”
Wait, what !? Nu asta face Horeca de cativa ani buni incoace ? Cu mentiunea ca as adauga contextului tau, ‘cu valoare adaugata FOARTE mare’
@Vuad : poate te referi la pescobar sau asemănător, care sunt excepții, industria per total e la marje foarte mici.
Ok, programul e fix? Sau e 8 pe CIM, dar in realitatea e 12? Orele suplimentare se plătesc sau se compensează cu promisiuni? Pauza de masa e respectata? Se respecta concediul de minim 10 consecutive sau se merge pe principiul saptamana viitoare bagi 2 zile de concediu ca nu prea avem de munca, peste 3 săptămâni mai bagi vreo 3 și tot asa pana le termini. Dacă vreun angajat se îmbolnăvește și își ia medical, care sunt repercusiunile? Hai las-o pe asta cu ce frumos e sa lucrezi în horeca din România.
@okd, de ce iti place sa vorbesti prostii? Avem si noi acces pe mfinante si putem vedea ca marjele de profit in general sunt destul de mari. Chiar mai mari decat in multe alte industrii.
Si mai vedem si ca aceste marje de profit sunt in continua crestere.
Horeca e de la langoserie până la hotel pe litoral.Daca sunt marje așa de bune, alegeți una și dați-i bătaie, ați găsit gâsca cu ouă de aur.
@RaduS: Spune-mi, te rog, care e postul pentru care oferi 4000 lei net in primele 2 luni si apoi, daca lucruile merg bine, 5000 lei?
Domnilor,
La restaurantele scumpe nu se munceste enorm.
Din lipsa de clienti.
La restaurantele ieftine de cartier unde nu s-a inventat bonul fiscal poate se munceste mai tare.
@okd, acelasi lucru poti sa ti-l spun si eu tie. Daca lucrurile merg atat de prost in horeca, alege alt domeniu mai profitabil si scapi de stres.
Dar nu are sens sa ne contrazicem asa, pe baza de supozitii.
Alegem fiecare cate o gogoserie, un restaurant si un hotel de pe litoral, verificam pe mfinante si facem o medie sa vedem care este marja de profit in industrie.
@Andrei G
Activez in alt domeniu,tangential am informații din domeniu, cu cifre și cunosc oameni care se ocupă cu asta.
Nu am spus nicăieri că e domeniul prost , doar că marjele sunt mici și realitatea e departe de imaginea pe care o au clienții sau populația în general ( mulți au impresia că la o cafea de 10 lei, patronul bagă 9 lei in buzunar ).
Da, o să găsim fiecare exemple care sa ne argumenteze pararea, eu îți spun că pe medie nu e roz situația și e aproape imposibil să plătești bine salariații și să vinzi ieftin, că asta își dorește toată lumea din cate văd.
@okd: da, dar nici sa credem ca o cafea are un cost de productie de 9 lei si doar un leu are profi (adica 10%, profitul e profit)
@punkreas
Ai o investiție inițială x , care poate fi de la toneta până la hotel, ai o perioada mai scurta sau mai lunga până ajungi la BEP , apoi din relativul profit până ajungi la recuperarea investiției o perioada y, doar de acolo incepe profitul efectiv.Poti sa ai așa o cafenea care după 5 ani de cafele cu 10 lei sa fie pe pierdere, e chiar ușor.
@okd, realitatea este ca toate restaurantele si cafenelele care au oarecare vanzare, si-au dublat marja de profit fata de 2019.
Stiu ca toti sa plang ca au crescut chiriile, ca a crescut costul utilitatilor, etc, dar ei au crescut pretul produselor cu un procent mai mare.
De exemplu la frizeria unde ma tundeam de ani de zile, acum vreo 2 ani se plangeau ca le-a crescut proprietarul chiria cu 50%. Cand le-am atras atentia ca si ei au crescut de un an de zile pretul unui tuns cu 60-70%, au inceput sa se balbaie.
Serviciile de tip tuns sunt mai mult freelancing, nu le poți compara cu Horeca.In Horeca o creștere a materiei prime cu 10% duce la o creștere de 10% a produsului – adică e procentual in produs, nu se adună nominal creșterea.Daca nu o faci așa, mergi pe pierdere până la urmă.
@okd: deci daca creste pretul apei cu 10%, e ok sa creasca pretul cafele cu 10%? :))
Serios, ce întrebare e asta ? Apa e neglijabilă în materia primă, trebuie să crească cu 1000% poate , nu am calculat.
Impresia mea e că sunteți doar gica contra , o sa va schimbați imaginea doar după ce faceți o analiză serioasă pt o investiție.
Daca era așa bine, Chifoi era milionar demult
Radu e gen: i-am bluffat, ce, mă? Și ei bluffează?
Unul dintre cei mai mari angajatori din Romania, cu premii de fericire, e LIDL.
Salariul maxim la care poti sa ajungi ca angajat simplu este de 5000 lei net (cu tot adunat, adica bonuri, ore suplimentare maxime permise etc).
Oamenii aia muta tone de marfa, fac curat, lucreaza ca patiseri, casieri si oameni de curatenie.
Cam asta e nivelul cand iesi din bula IT.
@okd, tu ai spus ca o crestere cu 10% a pretului la materia prima duce la cresterea cu 10% a pretului la produsul finit si acum spui ca noi suntem gica contra. Poate poti sa ne explici tu de ce este asa, totusi.
Bine, de fapt cam asa au gandit majoritatea patronilor de restaurante/baruri, cum spui tu pe aici:
– au crescut utilitatile cu 10% – au marit pretul produselor cu 10%
– a crescut chiria cu 10% – au marit pretul produselor cu 10%
– au crescut salariile cu 10% – au marit pretul produselor cu 10%
Si la final, desi ei au cheltuieli cu 10% mai mari, au marit pretul produselor cu 30%.
Rezultatul este ca din ce in ce mai putine resturante/baruri au clienti, pentru ca oamenii nu isi mai permit sa manance in oras.
Si parca vad ca peste un an incep iarasi patronii sa apara cu texte lacrimogene cum ei au facut tot ce au putut pentru clientii lor, dar din cauza conditiilor grele se vod nevoiti sa inchida. Patroni care nu inteleg ca ei si-au pierdut clientii din cauza lacomiei, nu a conditiilor grele.
La chirie/utilități nu se duce proporțional in puncte procentuale creșterea, la salarii și materie primă da, se duce așa cum ai scris , asta e realitatea.Asta pentru că este o structură destul de rigidă a ponderii cheltuielilor în raport cu veniturile in Horeca, daca deviezi prea mult devi neprofitabil.Faptul că unii își bat joc ba de salariați, ba de clienți, nu este o regulă generală a industriei, eu asta vreau sa subliniez , nu sa apar pe cineva că n-am interes.La fel este și în alte sectoare , clienții se simt furați că își spală mașina cu 80 de lei, dar nu înțeleg nici la aia structura economică, ii înjură degeaba.Ca nu poate nici ăla sa spele 50 de mașini pe zi ca medie, pt că plouă 3 din 7 zile, pt că nu a apărut un angajat la lucru, etc.Daca face prețul 50 de lei și creste salariile , falimentează.
Adevarata intrebare: Vor creste salariile in Regina Maria sau se va aplica in continuare reteta private equity?
Dar nu prea inteleg, ii tine cineva cu forta pe angajati acolo?
adevaratul raspuns: vor creste preturile serviciilor? dar calitatea lor?
Pentru ca Regina Maria a umflat in mod artifical preturile tocmai pentru a creste profiturile in ideea de a vinde!
Acum ca au vandut, noii propritari nu numai ca trebuie sa tina profitul cel putin asa cum a fost el decalrat la vanzare ci sa fie si pe plus ca sa-si dovedeasca ei lor ca a si meritat investitia!
Bă Gogu ,așa m.am saturat de întrebarea asta ! Zi tu concret ,cam ce ar trebui să facă ? Cum aud de o alta clinica care da câteva sute de lei în plus, împachetează și pleacă ? Când ajungi la o anumită LINISTE din mai toate pdv , când lucrezi de ani buni intr.un colectiv mișto … !!!
Mai bine sa creasca, pentru inceput, calitatea serviciilor. Sunt client regina „pe corporatie” si au niste doctori, la abonament cel putin… vai de mama lor, iesi de la ei si te intrebi direct unde sa mai întrebi în alta parte. Foarte neinteresati, grabiti și, cel puțin așa par, nepricepuți rău. Iar în ultima vreme e un sport național acolo să îți recomande tot felul de analize tot la ei, la niște preturi de zici ca zbori pe luna. Caci consultația pentru gastrita e moca, dacă ai abonament, dar ecografia face cât doua consultații în alte părți plus investigația. Nu mai zic de faptul ca îți dă variante de programare peste trei luni, dar dacă spui ca plătești exista chiar și azi variante. O tâmpenie pe modelul clientul existent e deja agățat, sa îl jegmanim cât mai mult.
Exact. Majoritatea sunt doar disperati dupa bani. Am fost la un control si doctorita imi recomanda deja cea mai scumpa varianta. Dupa care imi zice: „Sa stiti ca ma puteti gasi si la clinica X si la Y si la Z, ca am contract la toate.” M-a convins.
insert ceva gargara cu piata libera, cerere si oferta, daca nu iti place nu mai cumpara /s
Miorita sa traisca.
program lung, salariu mic, conditii nasoale, colectiv prost, sefi ticalosi, da’ domane feri sa plec, aici e locul meu.
pai ce sa zic, probabil chiar acolo e locul tau, te potrivesti manusa.
4. Multi analisti seriosi vad o desfiintare a federatiei ruse in viitorul apropiat. Razboiul e singurul lucru care mai tine economia rusa in viata.
Analisti,influneceri,specialisti…
Nu cred ca a existat vreo perioada in istoria ei in care Rusia a vrut vreodata pace. Nici macar cand a fost in noroi pana la gat. Rusia este un Imperiu, este imensa din toate punctele de vedere. Pacea inseamna bunastare pentru toti. Bunastarea inseamna ca anumite regiuni ale Rusiei sa creasca f mult in detrimentul altora. Asta ar duce inevitabil la „segregare” ceea ce Rusia nu si a dorit niciodata!
exemplu: Regiunile Siberia, Tiumen si Hanti-Mansi care sunt cele mai bogate deci implicit ar insemna o creste a calitatii vietii acolo daca nu ar fi „supte” de alte regiuni si implicit o incercare de separare in timp pe principiul: pai bai noi va tinem pe voi deci hai la revedere!
Singurul mare vis rusesc a fost, este si va ramane sa domine lumea cu orice pret indiferent daca asta ar insemna dezastru pentru toti.
Toate mariile imperii s au destramat mai devreme sau mai tarziu dintr un singur motiv: Pacea si Bunastarea!
P.S.: vrajala cu cat de bine o duc rusii prin Moscova sau St. Petersburg este fix apa de ploaia in comparatie cu saracia si dezastru din mediul „rural” adica fix 90% din suprafata Rudiei
70% din populatie traieste in doar 10% din Rusia!!!
Zeihan says….
@AlexAndru
Gurile rele zic ca Rusia a vrut pace 2 ani pe vremea tarului Alexandru al nu stiu catelea.
Acesta si-a dat seama ca Rusia a ramas in urma cu modelele de arme si a cerut o conferinta mondial de dezarmare, ca nimeni sa nu se inarmeze mai mult decat deja e.
Dorinta lui de dezarmare a tinut pana ce a reusit sa reechipeze armata.
@mac gregor
Pai au fost 3
Unul a fost nevoit sa intareasca armata ca-l „hartuia” Napoleon caruia ulterior i a si tras o elegant
Al doilea s a impiedicat nasol prin Crimeea dar pe care il putem considerra adevaratul reformator al armatei ruse
Si al treilea care a fost “fisu” lu’ al doilea si care a dus cea mai pasnica campanie de modernizare a armatei.
Deci cred ca raspunsul este ca in perioada lu’ Alex al 3-lea a fost mai pe pace si nu au fost doi ci peste 10 dar cam aia a fost singura perioada de liniste si de prosperitate a Rusiei cam din toate punctele de vedere.
https://gazetadecluj.ro/grefierii-care-sug-fara-remuscari-averea-statului/
Ce-i mizeria asta de articol? o frustrată care ia la purecat declarații de avere și constată cu mânie proletară că grefierii au chiria decontată (20.000 de lei pe an), că una are un soț ITst care câștigă impresionanta sumă de 7000 de euro pe an, sau că altul a moștenit 3/8 dintr-o cabană, în general că bugetarii din acea breaslă o duc decent, la limta sărăciei în cluj, cam 1500 euro pe lună
Comunismul are rădăcini mai adânci decât credeam.
Ce articol jegos!
oviwan – mama. Cred in in anii 50 jurnalizda asta era nambar one la impachetat nesimtitii de chiaburi.
„marele salariu de 9000lei lunar”, care presupun ca e brut.
Dar. Ca nenorocita aia de si-a permis sot programator, mai rar.
moaaa! are casă în Bărdești Mureș, dar trebuie să-i deconteze statul chiria, ce nenorocit?!
bărdești ăla pare un sat pierdut de undeva, mă îndoiesc că cineva caută să închirieze acolo și mă îndoiesc că din vânzarea acelei case cumpără măcar un apartament cu 2 camere în marginea floreștiului.
și da, se decontează chirii pentru că 1. localitatea (de regulă cele mici/medii, dar de fapt aproape toate în afară de cele din câteva localități foarte mari, importante, gen bucurești, cluj, iași, timișoara) în care se află instanța/parchetul nu poate produce local suficienți angajați pentru acele instituții. și dacă vrei angajați, le mai decontezi și chiria sau mai știu eu ce. așa cum ziceți mulți că ar trebui atrași medicii în orașele mici. 2. absolvenții școlii naționale de grefieri se repartizează automat și oamenii sunt obligați să rămână unde au fost repartizați vreo 3-5 ani. și dacă-l trimiți p-ăla obligat forțat la dracu’ cu cărți (aici e cluj, dar poate fi și băicoi sau caracal, jimbolia sau orice altă localitate care are judecătorie și parchet) plătește-i chiria.
ps. dacă omul are vreo minim 35 de ani vechime, în prag de pensie, instanța/parchetul e minim de tribunal sau mai sus, 9000 lei s-ar putea să fie totuși net. dar chiar și 9000 brut, tot înseamnă vreo 5+ ani vechime.
https://hotnews.ro/somajul-tinerilor-in-mediul-rural-30-vs-34-000-de-joburi-neocupate-un-expert-explica-pentru-ce-joburi-ar-trebui-sa-ne-pregatim-copiii-e-o-noua-lume-care-se-deschide-1928739
Nu sunt neapărat toți șomeri, ci fac combinații, cum ne place nouă
Poate unii dintre ei ar veni să muncească în oraș , dar primesc un salariu care să le permită să trăiască decent acolo ?
Domnu owi,
Ce intelegi dumneata prin salariu decent?Dat unor tineri care literalmente nu stiu sa faca nimic.
Ministeru Apararii cumpara fregata din Turcia cred ca pe diesel
meanwhile:
https://hotnews.ro/ultima-ora-romania-va-construi-navele-militare-speciale-cu-care-olanda-isi-regandeste-strategia-de-aparare-pe-mare-cati-oameni-lucreaza-pe-santierul-de-la-noi-si-cand-va-incepe-constructia-1936011
@5 keyboard warriors: genul care fac cosplay cu maceta in fata oglinzii, dar cand ies pe strada se sperie de bichonul vecinei
I-auzi Phaff, uite unu care era pregatit sa sara garduri /s
Telegram, mitraliere, idei crețe după gust amestecate bine cu blenderul par să fie noul cocteil Molotov.
Mă duc să imi fac un ness cat imi dau seama de ce mi-au strecurat colegii un viermișor in calculatorul de serviciu.
O știre bună azi
https://hotnews.ro/susan-crawford-curtea-suprema-wisconsin-donald-trump-elon-musk-1938680
Asta deși Elon nazi Musk alerga disperat să dea bani votanților, $20 pe vot și câte 1 milion unora. hahaha. Ce mue și-au luat, și el și Trump o să constate din ce în ce mai rapid că banii nu pot cumpăra orice
Prin manualele de clasa a 4-a dinainte de 1989, era povestea aia care ar umezi și azi un suveranist mai lăcrămos, conform căreia dacii îi speriau pe romani punând cușme pe niște arbori tăiați, care astfel păreau o armată imensă. Și romanii, care cuceriseră lumea și luptaseră pe trei continente și învinseseră conducători precum Hannibal sau Mitridate, se speriau brusc de căciulile alea dacice. Și cea mai bună armată a lumii se mai speria și de vântul care sufla printr-un steag în formă de lup. Am crezut mereu că poveștile astea erau o tâmpenie, dar uite că rușilor le merge fix aceeași manevră cu genialul conducător Trump.
https://www.g4media.ro/functionarea-a-doua-rafinarii-din-prahova-afectata-de-o-cadere-totala-de-tensiune-in-sistemul-national-de-distributie-energie-electrica-fum-dens-emanat-de-facla-rafinariei-petrote.html
In Brasov, DrinkStory a incercat sa deschida un mic magazin in centrul istoric, intre Drachenhaus si AftarStube. Din noiembrie anul trecut au inceput sa „isi caute” personal. Acum o saptamana si-au luat marfa din locatie si au inceput sa stranga mobila. Sorry, dar nu pot sa cred ca in aproape 5 luni nu ai gasit pe vineva sa vanda bauturi alcoolice in plin centru turistici. Nu cred. Deci problema e la ei cel mai probabil: ori platesc prost, ori e combo de platesc prost plus cerinte SF (de tip domnisoara tanara fotomodel superb care sa vorbeasca fluent 5 limbi straine, sa aiba facultate si sa ridice si care singura fara ajutor mecanic navete de sticle de vin). Deci din nou, oamenii astia aveau inchis de revelion ca nu au fost in stare sa gaseasca pe cineva sa vanda.
Asta asa ca un exemplu… altii ar fi Luxoft, care au sute de aplicari (cf linkedin) pe zeci de pozitii deschise, dar totusi tin anunturile cu lunile si ti se uita pe CV dupa un an. Nu pot sa cred ca din mii de oameni care aplica nu gasesti 1 care sa iti faca treaba. Dar na, toti cauta unicorni milogi (adica pers foarte capabile, cu n studii si certificari, dar care sa se multumeasca cu putin)
Degeaba ii porcaim ca sunt dupa bani, dar chiriile, ratele si facturile nu se platesc cu prietenie, pizza si bile de ping-pong
bos, cine vine in centrul istoric să cumpere alcool? tu de câte ori ai cumpărat alcool așa?
ei erau magazin pentru localnici, ori localnicii sunt de două feluri: ăia care stau in zonă și ăia care vin cu mașina. ăia din zonă sunt cam pe sărăcie, ăilalți nu au unde parca. faliment.
drept urmare, s-au mutat tot aiurea https://maps.app.goo.gl/caLNcqxUDkmMxVXaA
alți isteți aveau sediul aici https://maps.app.goo.gl/in1rZVNuqBj38uDE9
program 10-17. ah, cool, când iese lumea de la muncă voi inchideți? superbusiness.
mai zic? magazine de articole sportive de pe pietonală care aveau inchis in weekend.
cofetărie de lux, cu prețuri 3X față de carfur, cu 0 locuri de parcare. coae, cine vine să ia tort de la voi nu vine pe jos, terminați. s-au mutat undeva la boschet, în spatele unui bloc, dar au locuri de parcare.
Nu am inteles niciodata magazinele astea care inchid la ora 17:00 (sau chiar 18:00) si care nu au program in weekend. Nu te gandesti ca printre potentialii clienti se gasesc si salariati care lucreaza 9-18? Sau te bazezi ca vei vinde doar antreprenorilor ce au business-uri proprii si pot pleca oricand?
patronul este de obicei idiot și vrea sa deschidă la 8, când pleacă el de acasă. că el de aia și-a făcut business, să „aibă treabă”.
în loc să deschidă la 11 sau la 12, când poate vin clienți in pauza de masă, el deschide la 8am.
nu stă niciodată să faca o statistică pe ore, nu are el treabă.
mă duc la un grill să mai cumpăr chestii. până la 10-11 bate vântul, omul freacă duda, face necesarul, se pregătește, la 11 e în priză. că atunci vine lumea să cumpere mâncare.
@vali: teoretic turistii. Doar ca na dracie aia cumpara trosneala din mega/crf. Da, cu 2 localnici non-saraci ca mine nu tii. Eu mai iau din ala din Piata Sfatului sau din cel de pe Baritiu, si asta doar pt ca nu am incredere in curieri sa nu-mi sparga sticlele
@Pikiri, nu prea poti sa traiesti doar din bautura cumparata de turisti. Nu stiu cum sunt altii, dar eu cand sunt in vacanta ori cumpar bautura de la supermarket (daca sunt pe economie), ori beau in bar/restaurant (daca tot am iesit la plimbare si vreau sa ma simt bine).
@andrei pai aia e, ca astia nici nu au apucat sa vada daca vand sau nu, ca nu au angajat vanzator. Au tinut spatiul ocupat 5 luni cu marfa incuiata inauntru si atat. Si da, daca ai program de mosi si babe o sa ai doar clienti mosi si babe, adica cam pe saracie asa
Poate ca nu au reusit sa obtina nici autorizatiile necesare, ca altfel ma gandesc ca nu puteau sa fie atat de aiuriti incat sa nici nu incerce sa deschida. Chiar daca asta insemna sa suplimenteze salariul oferit cu inca 1000 de lei pe luna. Sau sa vina sa vanda chiar patronul.
Baiatul ala a jucat jocuri sub influența unor substanțe neidentificate și acuma e neonazist. Vezi cumetre că dacă citeai si tu un pic nu mai erai cu creierii cărbune
> Participanții spun că au putut comunica și avea încredere în chatbot-ul Therabot la un nivel comparabil cu un expert în sănătate mintală.
Daca se pricepe putin la IT si ii place sa ne explice situatia politica din US, il punem aici pe blog, sa-l inlocuiasca pe dl. Oradea.
5. IT-stul din Targoviste este un ciudat/inadaptat – Florian Mihai Filip, cunoscut ca Overmind. Acest tanar ajuns la 43-44 ani, dornic de inrolare in grupari paramilitare si dat afara evreii din tara are vreo 50 de kile ud si imbracat si inca de acum 25 de ani (am fost colegi de facultate) se credea in contact cu extraterestrii si mare hacker.
Il stie destul de bine si fostul tau coleg de blogosfera, Sebi Bargau…
Offtopic; următorul trend pe influencereală…
/watch?v=Ct1No7mmrig