Știrile zilei – 19 ianuarie 2023

  1. Verde . Blondă . Apus . Brunetă . Brunetă . Munți .
  2. Justiția pe care o apărăm
  3. Așa se fac banii de tânăr
  4. Nu mai scriu că au fost arestați niște vameși, că după aia trebuie să scriu si că au scăpat
  5. Poluția Rutieră a muncit și anul ăsta
  6. ANAF muncește din greu
  7. Vânzarea de smartphone scade
  8. Volvo a luat o amendă
  9. Microsoft dă afară 10.000 oameni
  10. Și Amazon
  11. Așa se construiește AI-ul
  12. Câte mașini s-au vândut în Europa
  13. Idee bună?
  14. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

30 comentarii

  1. 13. Decât coșul ala de gunoi mai bine iei 3 găini care rezolva elegant problema gunoiului și te mai și ferice cu oua bio. 😀

    • Sunt convins ca se vor gasi niste firme care au buget de csr si sustainability sa cumpere asa ceva prin birouri. E la moda.

    • @rumbu
      Tu chiar crezi ca firmele vor cumpara cate 3 gaini de dragul sustenanilitatii? Ma indoiesc.

    • Vom plăti abonament că să putem trage apa dacă ne vom cumpăra wc-uri Smart. Două trageri gratuite pe zi. Extra 42 ml de apă la abonamentul gold. Reducere pentru cacacioșii fideli.

    • @Surubel
      Promotie de BlackFriday trageri nelimitate in luna decembrie.

    • Unde pun gainile? Pe bloc?
      Exista in Romania o lege a compostarii, dar nu are inca normele de aplicare, because fuck logic Romania.
      Cand s-a bagat legea ma gandeam cum as putea sa o aplic la mine in cartier. Un compostor de asta electric costa cam 1000-2000 euro si e nefezabil sa avem fiecare in casa. Exista solutii de mari dimensiuni care se folosesc la hoteluri si restaurante. Care costa mult mai mult si necesita o gramada de curent. Problema cu pusul gunoiului la comun este ca lumea habar nu are si nici chef sa separe gunoiul. Nu ai metode de coercitie, deci o sa iasa haos.

  2. 3. „Așa se fac banii de tânăr” – viitoare povesti de succes in presa din RO.

    • – Cum ati facut primul milion de euro?
      – Ha, ha, ha, ce amuzant sunteti

    • @kilroy

      „– Cum ati facut primul milion de euro?
      – Simplu. Totul a început când le-am spus angajaților lu’ tati că nu le mărește salariul fiindcă îmi cumpără mașină de lux…”

    • Articol scris de-anpulea.. Politistul avea deja mandate de perchezitie deci nu l-a agatat asa pe strada si a scris amenda. Si in 2023 sa te faci de kkt cand poti sa dai 3 clicuri pe telefon si vezi ce face aparatul ala.
      Sau partea a doua, a fost cu intentie , mana in mana cu omul, ca sa il scape de ceva suspiciuni (cautator ilegal de comori sau ce se mai scrie in comentarii).

  3. „4. Nu mai scriu că au fost arestați niște vameși, că după aia trebuie să scriu si că au scăpat”

    Nu, nu-i nevoie să scrii c-au scăpat, știm deja, am mai văzut „filmul”.

  4. 11. Pai asa se construieste orice AI. Pentru ca ai nevoie de date (texte, poze, video, sunete, muzica, etc…depinde pt. ce e Ai-ul ala) si aceste date trebuie pre-procesate, pregatite in avans pt. antrenarea algoritmilor.
    Pregatirea asta poate sa insemne sa decupezi „semnele de circulatie” din poze de pe strazi.
    Apoi trebuie sa le clasifici, ce e in 1 bucata de date, gen semn de stop, vaca, masina.

    Toata munca asta e facuta de saraci, studenti. Continental avea/are in Tm echipa ce se uitau pe inregistrari de pe drumuri si marcau semnele, asta e stop, asta e limita, etc.

    Si inainte de asta ai partea de colectare de date, alt frecus si complicaciuni.

    Din acest motiv nu cred ca o sa prinda AI prea tare. Munca asta, daca o gandesti din perspectiva productiei ca la fabrica, e complexa, dureaza mult si deci costa mult. Si aici e o oportunitate pt. cineva ca creeze niste metode/algoritmi diferite sa nu ai nevoie de atatea date. Sa faci tot procesul mai usor, rapid, ieftin. Doar cinevacu niste miliarde in buzunar poate face un ChatGPT din asta, dar in viitor cineva va gasi o cale mai simpla, ieftina asa cum a fost cu masinile, camerele foto….la inceput astea erau pt. bogati.

    • In principiu oricine este/era implicat in industrie nu se va mira cand o sa citeasca acel articol. Domeniul este interesant si foarte dragut pe hartie, doar ca intotdeauna a necesitat ceva masiv in spate. Initial erau vorba de multe date care pana acum 10 ani erau foarte greu de colectat. Acum colectarea este mai simpla ca oricand, insa trebuie sa le clasifici recte interventia umana este necesara. Pentru chestii simple unde nu este vorba de o evaluare umana reala(acest text este rasist, aceasta imagine este pedofilie etc.) lucrurile s-au dus in zona maxima in sensul ca exista diverse modele ce pot fi folosite pentru evaluarea lucrurilor. Pentru tot ce inseamna zona subiectiva cu un oarecare impact emotional la final o sa fie nevoie de interventie umana fie ca vorbim in calibrarea modelului, fie ca vorbim de calibrarea anumitor algoritmi.
      Din cauza asta cam tot ce inseamna AI in cativa ani o sa insemne fix ce poate face un anumit model si cu atat mai putin ce algoritm folosesti. Mai mult nu m-ar mira ca diverse modele sa intre intr-o zona scumpicica a folosirii lor, desi costurile la nivel de infrastructura se vor tot duce in jos.

    • Sau poti sa o faci aproape gratis cu captcha, daca nu te grabesti foarte tare. „Identificati semafoarele din imagine”. Pai voi ce credeati, ca e pentru binele vostru si al contului vostru gratuit?

  5. 6. Ce ciudat: niciun GLE Coupe, Seria 7, A8L cu jante pe 20, G Klass AMG… Deci numai ăia cu Audi 100 de 446 lei aveau probleme cu finanțele.

    • Alea se dau înainte de a ajunge la vînzarea finală. La fel ca vilele falimentarilor vîndute de executorii judecătorești, subevaluate și date pe sub mînă.

    • 1. ăla cu audi100 e infractor periculos.

      2. când o să se termine procesul fraților tate, mașinile confiscate vor avea 20 de ani. fiecare.

    • Masiniile scumpe nu sunt pe numele lor. Fratii Tate nu au prins smecheria asta…

  6. Despre vaccinurile alea ce se mai aude? Nici o stire, nici un update? Nu?
    Like pottery.

    • prinzi 5G?

    • Noi auzim ordinele de la Oculta loud and clear 😎

    • Nu, am fost conspirationist. Dar am 2 avorturi spontane (27, 31 ani) si 1 caz de miocardita acuta (41 ani) dupa booster in anturaje. Toti 3 cu pfizer, cred.

    • @Matei: inainte de vaccin nu mai erau avorturi. Si nici AVC-uri, infarcturi si altele.
      A murit copilul ala consilier la USR de cancer la 25 de ani. Bineinteles ca s-au astia de se puiesc in familie, gen Capsali, sa faca legatura cu vaccinul.
      La orice stire cu vreun sportiv care moare pe teren, apar idioti d-astia utili care asociaza cu vaccinul.

      Hildan cate doze avea?

    • @punKreas sunt destule cifre si statistici pe internet din surse civilizate. Cati mureau pe an de infarct in teren pana in 2020 si cati au murit pe teren in ultimii 2 ani? Cate avorturi spontane s-au facut anual pana n 2020 si cate in ultimii 2 ani la < 1 luna dupa vaccin?

      it's all so tiresome, cum era mema aia. In loc sa acceptati ca ati facut o mare prostie veniti aici cu buyers remorse si capra vecinului… Ar fi mai simplu sa nu mai mancati rahat daca vrem sa fie trasi la raspundere cei responsabili dar asa n-o sa se intample prea curand.

      mai bine fa-ti testul de d-dimeri, pentru inceput.

    • „Daca nu putem sa traim pe planeta asta fara vaccinuri inseamna ca nu suntem de aici” Dan Beshleaga-Cenaclu SF Brasov

    • @Matei: tu ai in familie oameni cu probleme pe care le consideri ca ar fi cauzate de vaccin. Eu am in familie persoane vaccinate fara probleme. Toate.
      In schimb, in timpul Covid, vreo 2 familii de pe scara blocului alor mei s-au curatat la distanta de o saptamana intre parteneri. Au fost morti si inainte de Covid, dar niciodata doi membri ai familiei sa moara la o distanta de o saptamana intre ei. Bineinteles, nevaccinati.

    • eu vorbesc de statistici mondiale, nu anecdote ca ale noastre. asta-i ca aia cu „ce, romanu nu e hot? doar suedeju?”. E vorba despre procentaje. Iar aia cu „s-a mai murit de infarct si pana acum” e deja penibila. Nu exista infarct la adult tanar sanatos, mai ales la ala sportiv. Maxim un defect congenital cardiac, atunci da. Dar sa zici ca toti care au crapat la fotbal in ultimii 2 ani sunt statistici normale / defecte de valva mitrala inseamna sa fii mizerabil :)

    • cati sportivi au murit de infarct pe teren in ultimii doi ani?

      da-ne tu linkurile, ca eu poate sunt ocult si le masluiesc.

    • Sigur, Mate. Sunt studii mondiale care arata asta cum sunt studii mondiale care arata cati oameni au murit de Covid si cum a schimbat in bine vaccinarea. Acum depinde de ce parte te afli.
      Eu sunt curios cum de nu era trendul asta anti-vaccinare cand va vaccinau ca pe puii de gaina in scoala generala. Va dadeau si pe gura si prin intepatura, dar nu mai guita nicio mama d-asta. Bine, atunci nu era facebook sa te uiti la toti retardatii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile