Știrile zilei – 19 februarie 2024

  1. Apus . Verde . Brunetă . Brunetă . Pisic . Pistrui . Blondă . Brunetă
  2. Voi mai duceți încă un război?
  3. Hai să îi întrebăm dacă vor să fie dați afară
  4. Frustrările care fac AUR posibil
  5. Românii sunt mulțumiți
  6. Companiile petroliere sunt în faliment
  7. Influencerii care promovează păcănele nu văd știrile astea
  8. Nu e amuzant să fii bun la ce faci
  9. Pizza Party?
  10. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. De acord cu 100% la articolul despre frustrarile care fac posibil AUR.

    Problema nu e AUR, problema e ca USR sau ma rog, alternativa inexistenta la USR de care avem nevoie nu ataca problemele pe care le avem, ca avem destule.

    Comentariu apreciat.5019
    • @mac gregor

      Omul iti spune mai mult decat clar ce se intampla cu „marea rezistenta”:

      măruntă, elitistă și leneșă, luptand puternic prin comunicate de presa si conferinte motivationale in B si CJ

      Comentariu apreciat.483
    • Pai cam e momentul sa intrați în politică și să încercați să faceți ceva ; și să fiți atenți să nu se infiltreze new Secu, lipitorii de ocazie, canaliile.
      Așa cum pare că s-a întâmplat la USR.
      Că să mă faci pe mine prost la blog la Vali, nu are nici o plus valoare. Ok eu sunt prost, dar hai , deștepții, începeți să faceți ceva. Hai in meci…

      Comentariu apreciat.526
    • @car
      Mi-as dori tare mult sa nu mai aud treaba asta: cu daca nu va convine intrati in politica!
      Parca o aud pe Firea cand zicea bucurestenilor ca daca nu le convine sa se care!
      Politica este o “meserie” ce trebuie invatata temeinic ca oricare alta meserie: cu scoala si practica!

      Cum pana mea ca sa ajungi medic sa “repari” oameni iti trebuie 6 ani de scoala + 6 de rezidentiat + inca multi ani de experienta dar in Politica ca sa “repari” o Tara iti trebuie doar 6 ani de “covrigarie”?
      Daca nu ti convin serviciile medicale, apuca te de medicina!

      Rolul anumitor ONG uri dpmdv este sa se lupte NU pentru a ne trage de urechi ca suntem prosti/needucati/neexperimentati ci pentru a implementa in societate programe educationale care sa formeze generatiile urmatoare, pe termen mediu dar mai ales lung.

      A se lua exemplul celor doua doamne care au construit un spital. Puterea exemplului. Sa arati ca se poate, sa arati ca te poti organiza/mobiliza, etc. Mai pe scurt Fapte, nu Vorbe.

      Cum sa manageruiesti o tara cand noi suntem analfabeti la capitolul educatie civica si financiara, civism, legislatie, etc????

      Ce as putea face eu in politica, trecut de 45, cu o meserie “tehnica” pe care am invatat o la scoala 4 ani + 2 ani de master + 20 de ani de practica care NU au nici un fel de legatura cu politica?

      Am o firma si am invatat management “pe genunchi”. NU imi doresc oameni ca mine sa conduca tara ci oameni scoliti cum trebuie in acest sens. NU ne trebuie conferentiari doctori docenti in Limba si Literatura Engleza sa conduca Ministerul Agriculturii dar nici tractoristi cu 2 clase de la Tandarei ca stiu ei cum se face!

      Comentariu apreciat.4313
    • @AlexAndru
      Problema e că tu probabil ai fi mai capabil decât 60-80% dintre cei care ne conduc

      162
    • Cele două doamne erau constructori/arhitecți ?
      Probabil că nu, dar uite că.
      Deci nu sunt de acord cu tine că trebuie să ai studii de științe politice, sociologice, să intri in politică. E despre bunul mers al cetății. Daca ai experiența de viață, resursele financiare și de timp, verticalitatea, și vrei, ar fi bine sa încerci să faci bine și celorlalți. Altfel, apar personaje că Burduja junior …Salvatore de la patria…

      1111
    • În politica românească ajută să cunoști școala vieții.
      Să știi să te descurci.

      41
    • Alexandru, doar pentru ca ai studii superioare esti din start supracalificat in comparatie cu majoritatea strungarilor din politica. Nu studiile te recomanda ci cat de curva de om esti dispus si vrei sa fii. Plus altele dar in principiu nu e loc de om cu constiinta…

      111
    • E o mare chestie să-ți dai seama că la un subiect/domeniu nu te pricepi și să înveți sau măcar, cel mai bine, să ceri păreri avizate, pe baza cărora să iei decizii.

      La USR scârție ultima chestiune.

      Oare în partidul ăla nu s-a gândit nimeni la un sondaj în rândul populației dacă Barna e un plus pentru partid?

      30
  2. Legat de nr 6. Petrom a marit pretul benzinei cu 8 bani dupa ce saptamana trecuta mai pusese 8 bani. A ajuns MOL sa aiba benzina mai ieftina decat Petrom!

    Comentariu apreciat.393
    • Ieri era mai scumpa la MOL. Poate au „corectat” si n-am vazut.

      112
    • Stai calm . Dupa ce Petrom creste pretul in maxim 24 de ore restul se aliniaza . La mine in zona diferenta e de 8 bani, pusi cu religiozitate de Rompetrol si OMV peste pretul Petrom .

      50
  3. 2. NU, nimeni nu mai duce inca un razboi
    *momentan sunt pregatiri. Se asteapta alegerile din USA. Iese Trump? Toata lumea va ataca. RU va primi UA aproape pe tava (cel putin teritoriul din dreapta raului Dnipro si partea stanga „pro occidentala” dar cu o conducere prietenoasa fata de RU, China, Taiwanul (acolo doar JP sa mai aiba ceva de spus), interesant ce se va intampla cu Iranul si Israelul iar UE va fi pe barba ei, adica Occidentul se va concentra ca si in trecut pe el insusi, iar in fostele Tari Comuniste D-zeu cu mila cu exceptia PL care este singura care cat de cat a reusit sa se desparta de trecut!

    Indecis. Tu ce zici?2446
    • Din păcate, după cum arată lucrurile, pare că ai dreptate. Și noi intrăm într-o fază ca asta, cu Ciolacu, Ciucă, Stănescu, Turcan,Flutur, Rares Bogdan etc…
      Ce soluții sa aduca ăștia, care nu știu decât să sugă de la buget ?

      1810
    • Păi ne-a zis Putin în interviu, așa mai cu manta, că vrea teritoriul până la Nipru și partea de sus, de la Marea Neagră, inclusiv Odesa. Și nu are cine să-l oprească, din păcate.

      1010
    • Rectific: partea de sus=partea de sud.

      80
    • @Sorin-P
      care cu manta? omul a vorbit aproape 40 de minute despre asta:)))))
      40 de minute de „justificare” cum ca el de fapt face un bine istoric pe care noi, fiind prea prosti si spalati pe creier de Oculta Occidentala, nu suntem capabili sa l intelegem drept urmare el s-a decis sa ne arate care este calea binelui si a luminii.
      si btw, va insista pana cand vom intelege
      *de oprit are cine sa l opreasca dar ca sa citam din popor „nu se vrea domne, nu se vrea!”

      182
    • @AlexAndru: alegerea lui trump nu e buna pentru China, in schimb.

      24
  4. 2. Pai cam asta e singura solutie a dictatorilor, cand se impute treaba, un razboi. Si in China cam se impute.

    Comentariu apreciat.511
  5. 9.”Sunt programe de psiho-educație, să vorbim despre ce înseamnă emoțiile”. Pe bune? E nevoie de psihoterapeuti, deci un salariu in plus dat unuia ca sa ce? Să îi asculte pe ăia cum se plâng că au prea mult de munca, fiindcă imbecilii nu vor sa mai angajeze pe cineva, ori sa redistribuie sarcinile? Ori că sunt prost plătiți și sunt stresați că lucrează doar ca sa își plătească facturile și mâncarea? Managerii managerilor managerului ce păzesc? Îți faci treaba cum trebuie, dar ai nevoie de unul să vina sa îți întrebe subordonații de ce sunt stresați, fiindcă e într-adevăr greu sa îți dai seama că motivele sunt suprasolicitarea și/sau salariile proaste!
    Orice, doar sa ne facem că ne pasă! Cred că o abureală mai mare ca in ultimii zece, cinșpe ani, nu a mai fost vreodată în asta cu locurile de munca!
    Începând de la mizeria de proces de recrutare, in care acum ai de scris compuneri aka scrisori de intenție pentru orice rahat de post, asta DACĂ știi să îți faci CV-ul de așa manieră încât să treaca de ATS-uri, că dacă nu, pierzi ampulea timpul, de trecut teste psihologice imbecile și cinci interviuri și terminând cu laba asta in cerc cu psihoterapeuți, ședințe inutile unde oricum nu asculta nimeni nimic și luat ochii cu mizeriii de genul „spatiu de recreație”. Orice, doar sa nu se dea bani mai mulți și să se organizeze treburile așa cum ar trebui!

    „Într-o companie de publicitate din Capitală, managerii au eliminat orele de muncă peste program sau le plătesc suplimentar atunci când există urgențe. În plus, sunt organizate mai multe întâlniri la birou și au în plan să introducă și ore de terapie.”
    Stai, cum?? „Sau le plătesc suplimentar”, adică până acum NU le plateau? De ce existau acele ore suplimentare din start? Aa, poate pentru că nu aveai destui oameni? Sau pentru că unii frecau menta și alții trăgeau din cauza lor? Dar da, ședințele in plus (nu am auzit pe absolut nimeni căruia sa ii placa ședințele multe și degeaba, din contra, de obicei creează nervi/silă când știi că nu fac decât să îți mănânce din timpul în care ai fi putut rezolva ceva) și terapiile, clar or sa rezolve asta!

    120
    • deci un salariu in plus dat unuia ca sa ce?

      Ca sa mănânce și gura lui iubi/nepotului(ei) absolvent(ă) de psihologie ceva.

      30
  6. 9. An de an văd tot mai mulți oameni în burnout și e de muncă cu ei să-i convingi să se oprească. Am văzut oameni care au ajuns la psihoze din cauza stresului de la locul de muncă. Înainte aveam program de 8 ore, apoi 8 ore liber, apoi 8 ore somn. Acum se taie din timpul liber și somn pentru că lucrăm vreo 10+ ore. Iar după 2-3 ani deja începe să se simtă. Oamenii sunt absolut terifiați să-și ia concedii, iar când își iau concediu scot 6-7 zile (și alea cu greu) și-s insuficiente să-și revină. Se întorc la lucru și ciclul începe din nou.
    Cei cu personalitate obsesiv-compulsivă sau evitantă sunt predispuși la burnout. Ăștia-s workaholics și nu se opresc. Ce tratative trebuie să duci cu ei să-i convingi să o ia mai ușor…
    Un sfat util: dacă un loc de muncă vă face nefericiți (indiferent de motiv – că-s colegii nasoli, că nu vă place ce faceți, că e monoton, că e salariul mic) mai bine plecați. Că în timp se-adună stresul mult mai repede. Nu prelungiți suferința aia că tot la burnout sau anxietate/depresie ajungeți; mai ales în ritmul alert de azi. Mai bine pe șomaj și sănătos la minte decât într-un burnout de-ăla soră cu moartea din care vă ia un an să vă târâți înapoi spre normalitate.

    Comentariu apreciat.1033
    • Păi ca întotdeauna, durează să facă statul upgrade.
      Poliția probabil abia ce-a cumpărat/instalat sistemele alea.
      Bine, și poza e nefericită din cauza prafului de pe geam.
      În cazul ăsta dacă te uiți furtiv, chiar pare că are un mobil în mână (niște mizerie pe geam arata ca un port de încărcare pe umbra).
      Ori modelele ML din aparatele astea fix asta fac, analizează foarte scurt poza.

      Iar vis-a-vis de greșeala polițistului care a validat, hai să privim la YouTube, unde moderatorii umani de multe ori nu ascultă efectiv partea transcrisă ci merg tot pe mâna algoritmului.
      S-a uitat și omul tot jumate de secundă pe poză, a zis hmm, pare telefon.
      Pac a plecat amenda, oricum administrația are nevoie de bani la buget și în Finlanda.

      00
  7. Nu e pizza party, Zoso. Îți dă firma acces la o aplicație cu AI de consiliere psihologică.
    Te simți singur și neînțeles? Ia vorbește tu cu bot-ul ăsta. Tot singur ești, nici botul nu înțelege (dar măcar e politicos), și datele tale sunt pe serverele noastre. Nici nu contează că-s criptate, oamenii fericiți nu stau ore în șir să vorbească cu un bot.

    241
  8. 8. a descoperit și reporterul că apa e udă și focul frige. orice angajat care-și dă un strop mai mult interesul la muncă descoperă asta în primele…. maxim 6 luni de muncă.

    9. să le spună cineva angajatorilor că pe angajați îi interesează mai puțin terapia, cât: un program de muncă uman, o cantitate de muncă posibil făcubilă în cadrul programului de muncă, înăbușirea/sancționarea comportamentelor toxice ale colegilor/șefilor, mai puțin futai la creieri, pe scurt asigurarea unei balanțe decente muncă/timp liber și un mediu de muncă netoxic.

    apropos, sunt singura care-și amintește că la un moment dat codul muncii prevedea un program de muncă de 8 ore și în alea 8 ore era inclusă pauză de masă de 15 minute (parcă, 15 sau 30, nu mai știu exact)?
    adică nu se prelugea programul de muncă dacă aveai pauză de masă.

    Comentariu apreciat.372
    • O fi fost pe vremuri. Acum nu e inclusa in programul de lucru, e specificat foarte clar in lege. Ramane la latitudinea angajatorului/CCM cum este gestionata situatia.

      Art. 134. [pauza de masă şi alte pauze]
      (1) În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
      (2) Tinerii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de o pauză de masă de cel puţin 30 de minute, în cazul în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 4 ore şi jumătate.
      (3) Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.

      10
    • @F, știu că acum nu mai e inclusă pauza de masă, dar mă întrebam dacă nu cumva am visat eu că la un moment dat era ceva expres în codul muncii. vorbesc de perioada 2005-2008, cel puțin.

      40
  9. 2. Am început și producția de muniție. https://www.g4media.ro/uzina-mecanica-din-cugir-vrea-sa-angajeze-oameni-pentru-a-creste-productia-de-munitie-cu-50-contracte-noi-de-37-de-milioane-de-euro.html

    4. Extrema dreaptă… vai. Eu zic să facem un experiment social. Să dăm arme de foc doar la femei. O lună de zile.

    8.9 Make love not Workcraft.

    40
  10. Nu sunt multi workaholics, problema e că a crescut mult costul vieții…si au început să fie cam rarute joburile bine platite..
    Și mai sunt și de astea (tot am crezut că e o gluma…) :
    Hai să vezi un secret. 🫢 https://vm.tiktok.com/ZGeAdqUQm/
    Dar nu, nu e : https://www.trustimobiliare.ro/apartament-2-camere-de-vanzare-gheorgheni-cluj-napoca-7349.html

    71
  11. 9. ” Într-o companie de publicitate din Capitală, managerii au eliminat orele de muncă peste program sau le plătesc suplimentar atunci când există urgențe.”
    Traducere: Intr-o companie de publicitate din Capitala, s-a aflat ca exista Codul Muncii care reglementeaza programul de lucru al angajatilor. Asta daca sunt angajati cu contract de munca si nu cu contract comercial (micro/PFA) cum se poarta, ca atunci e doar „Cat sunt dispus(a) sa facturez”.
    Adica ori ITM ul ori ANAF ul si-au bagat nasul peste ei.

    Comentariu apreciat.310
  12. @6 nici o surpriza daca provesti pe geam la traficul de masini.

    Dupa 20 de ani de lucru in oil&gas sau conexe: companiile din energie fac profit imens in perioade de bum si investitii mari(M&A sau buy&assests stripping) cand e criza. Am asistat la unele meetings in trecut cu VPs level ppl si au o mentalitate ‘pe expansion worldwide’ absolut impresionanta

    71

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube