Știrile zilei – 18 octombrie 2021

  1. Blondă . Apus . Munți . Brunetă . Roșcată . Larvă . Frunze . Brunetă . Abur
  2. Țările care ajută România
  3. Cîțu având idei la plecare
  4. Consecințe
  5. Religia e mișto, episcopii și mai mișto
  6. Bucureștenii ne plictisesc cu probleme fără rezolvare
  7. Dacă era un civil lovit, scăpa cu o mustrare
  8. S-au convins ei singuri de situație
  9. Canon sunt idioți
  10. Cronica de tehnologie
  11. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

118 comentarii

  1. @8
    Poate erau certați cu fiica, altfel nu se poate explica așa ceva.
    Cum căcat sa asculti ce zice soso, bitman si cine o mai fi, in loc sa auzi ce zice fiica-ta, care mai e si medic?

    00
  2. Punctele 5. + 8. = 4.
    Amin.

    00
  3. 8. „Părinții au murit la câteva ore distanță, iar fiul – în cursul nopții. Fiica, doctor de profesie, nu reușise să îi convingă să se vaccineze”

    C-o convingere toți suntem datori.
    Păcat!

    00
    • „Astia n-au rezistenta, ba!”

      00
    • Mai grav mi se pare ca au ales sa creadă ce le-a zis medicul de familie în loc sa aiba încredere în propriul copil.

      00
    • Întotdeauna copiii și rudele apropiate care le vor binele și au convingeri opuse părinților, nu au dreptate.
      Ce știu ei, sunt copii, ce ii învață copiii pe ei.
      Las că ascultă la Steer, la Sosoaca, la Condurețeanu, citesc pe fel de fel de forumuri obscure pe internet.
      Argumentul științific pică, iar odată cu asta și șansa de a purta mândri un alendelon de brad, custom made, crește.

      00
    • „Înțeleg că au preferat să asculte sfatul medicului de familie care le-a spus să nu se vaccineze și să stea în casă. Soțul avea între 50 și 60 de ani, iar soția era, culmea, intelectuală, inginer de profesie. Nu știu ce ar mai fi de spus despre această tragedie …”

      00
    • intelectuală

      00
    • Rumbu, medicul de familie inchidea cercul deschis de televiziunile la care se uitau si grupurile de pe Facebook din care faceau parte. Probabil era si preotul de la biserica frecventata din acelasi cerc. Ei, au avut succes, cu totii. Au reusit. A fost o simpla raceala. I-au omorat medicii din spital, bah. Ne omoara cu zile, pentru ca suntem ortodocsi adevarati

      00
    • @Rumbu. Asa cum tata il crede pe Gadea in loc sa asculte de mine ca e doar un catel care mananca caca la comanda.
      Timp petrecut cu mine, cateva ore pe saptamana vs Antena3 8 ore pe zi

      Csf ncsf

      00
    • spune multe despre romania. increderea inexistenta intre membrii familiei, e cam grav

      00
    • @NIX pai vorbim de genul de părinți care și-ar fi dat copii la școală în continuare pe timp de pandemie doar ca să fie nevoiți să petreacă timp cu ei.

      00
    • să nu fie*

      00
    • Absolut din întâmplare (cred eu :) ) m-am împiedicat pe fb de un articol despre situație și comentariul care se vedea fără să deschid mi-a filat niște beculețe, așa că am deschis postarea.
      Răbdarea mea s-a terminat când am dat peste „de unde știm noi că ăștia sunt reali, că nu-i o poveste inventată” și la comentariul cuiva care făcea copy/paste pe comentariul unui terț care susținea că e rudă apropiată cu decedații, că ei, rudele, le-ar fi cumpărat medicamente și le-ar fi dus la spital, dar personalul nu i-ar fi tratat deloc pe cei trei, nici cu medicamentele cumpărate de rude, nici cu altceva.

      00
  4. 4, 5 si 8

    Religia ucide.

    00
  5. 5. Nu se găsește vreun om vaccinat, dar trecut prin boală, care să-i sufle imbecilului în față? Mi-ar place să-l știu horcăind și cu ochii bulbucați cerșind o gură de aer. Tu-l în gură de cretin.

    00
    • Probabil carnatul ala e mega vaccinat, ca parca si popii au fost printre primii vaccinati in Februarie.

      00
    • @sin: atunci trebuie dat în gât, ca babele și moșii care-i suflă-n drâmbă să știe că s-a vândut diavolului pentru 3 doze. :D

      00
    • Sa faci ce zice popa, nu ce face el …😀
      Daca ar putea cineva sa ‘follow the money’ , sa vada daca nu cumva vocile cunoscute antivax sunt sponsorizate de unii care fac bani grămadă cu pandemia …
      Mai are recorder pe cineva sa se infilreze ? 🙂
      Ca ‘societatea civila’ așteaptă Black Friday…

      00
    • Faza dureroasa e ca șoșocii, chiar daca nu se vaccineaza, au sanse minime sa moara de Covid pentru ca sunt VIP-uri. Daca fac covid, vor catapulta 3-4 pacienti dintr-un spital sa faca loc la nenea prelat sau tanti parlamentar, cam cum carnatul de Flutur a avut propriul salon cu de toate , in timp ce medicii infectati erau tinuti fara apa si fara medicamente in Suceava la spital, anul trecut.

      00
    • @car asta e solutia! Greu de aplicat cred, dar cineva ii sponsorizeaza serios pe astia. Oricat de prosti si mandri ar fi n-ar persista in mocirla asta cu atata ardoare fara un stimulent.

      00
  6. 4. Problema e de fapt ca acu se vede pe bune cati prosti sunt. Solutia pe care o vad ar fi la mijooc: cand se imbolnavesc astia nevaccinati si ajung la spital, sa le aplice asistentele niste cartofi cu spirt oe gat sa le treaca boala, si daca de plang ca nu pot respira, sa le deschida geamul sa intre aer.

    6. Nu ar fi o problema daca s-ar inchide RADET-ul si aia cu termocentralele publice, si din banii la fier vechi luate pe firmele astea s-ar pune centrale la toti aia de n-au. Si dupa aia, sa ai e caldura lumea in functie de posibilitati: ai sau nu ai bani de gaz.

    00
    • 4. Degeaba, tot medicii sunt de vina, vezi cazul cu gravida în 6 luni moarta la Satu Mare care a refuzat tratamentul și oxigenul. S-a dus cu o „simpla raceala” si medicii au omorat-o.

      00
    • 4. Sa dea cu sosete inmuiate in otet, ala e adevaratul leac.

      00
    • Iar fusei fugit de acasă pe weekend și am tot auzit pe la savanții fără dinți legende: i-au băgat oxigen pe gât și l-au omorât. Că a răcit la plămâni, i-au băgat oxigen rece și l-au omorât. S-a dus la spital cu amigdalele umflate și l-au omorât. Doctorii vor să îi treacă morți de covid și că spitalul ia 30.000 de euro. Cam ăsta este nivelul intelectual în mediul rural. Dacă cineva reușește să-i convingă pe ăștia cu vaccinul, are de la mine salariul pe o lună.
      Stând cu ei la povești, eram singurul vaccinat de la masă și se uitau la mine ca la urs. Nu înțelegeau cum și de ce.

      00
    • NOU
      #40

      @IonutM. m.am nimerit în week.end.ul ăsta la o petrecere unde era prezent și unul din doctorii de top ai Europei (demonstrabil cu cv și extras de cont); neurolog, atât de titrat că îi plătesc elvețienii și alții căruțe de bani doar să supervizeze procedurile și alcătuirea echipei la operații complexe, nonmainstream. omul, clar foarte bun la ceea ce face, nu cred că i.ar da cineva atâta bănet doar fiindcă bate câmpii. anti-vaccin-corona 100%, fără nuanțe, fără îndoieli. cu argumente care scoase din context pot suna chiar valide. la sfârșit, persoana pe care o însoțeam a tras concluzia: Vali, bunica mea (n.m. o suedezcă vag alfabetizată care, dacă e să iei de bună scriptele, a trait 112 ani), ar fi spus simplu: unde e școală multă, e și multă prostie, n.are cum să fie altfel.

      00
    • Scrie numele, ValentinP.

      00
    • @ValentinP asta e fenomenul pe care nici eu nu reusesc sa mi-l explic. am in jurul meu niste oameni mai prosti ca o grebla care sunt anti-vaccin, dar de ei nu vreau sa vorbesc fiindca nu e nimic de spus.

      in schimb vreau sa vorbesc despre cativa oameni extrem de inteligenti pe care ii cunosc direct si cu care am lucrat impreuna dar care cand vine vorba de covid sunt anti-vaccin si nu s-au vaccinat nici ei, nici familia lor. oameni cu care daca stai de vorba intelegi imediat ca sunt cu vreo 2 generatii mai inteligenti decat tine. poate cineva sa explice fenomenul?

      00
    • @michael

      Cred ca de multe ori se confunda bun pe un domeniu cu inteligent.

      00
    • NOU
      #44

      @michael. „argumentele” ar fi astea: 1) înainte de sars-cov-2 au mai fost câteva tentative de dezvoltare a vaccinurilor (dar pentru boli de nișă, ca să zic așa, mult în afara atenției publicului); exact aceleași autorități de reglementare care au autorizat biontech nici nu vroiau să audă de așa ceva cu 1 an înainte de ciuma chinezească. 2) nici moderna, nici biontech nu au făcut publice toate detaliile de producere a vaccinurilor; teoretic, ei le-au prezentat la FDA și EMA, dar cam atât-ceea ce este de înțeles, până la un punct. 3) populația europeană și nord-americană, ei fiind cei care contează, ha-ha, nu au imunitate naturală împotriva acestui gen de viruși; există suspiciunea că forțând en-masse un răspuns imunitar la o infecție pe care organsimul nu a mai întânit.o niciodată, dezechilibrezi en-masse sistemul imunitar al populațiilor țintă, cu consecințe imprevizibile pe termen mediu/lung.

      00
    • NOU
      #46

      @michael. vezi, e bine să ai o suedezcă lângă tine când se lasă seara și lucrurile devin neclare. ha-ha. „contra-argumentele” ar fi astea: 1) înainte de sars-cov-2 nu exista cine știe ce interes în tehnologia mRNA; nu erau bani, nu era nici muncă de calitate, FDA/EMA nu aveau ce să aprobe. 2) păi ce, Raytheon îți dă mură.n.gură până la ultimul șurubel/linie de cod care.i treaba cu rachetele Patriot? 3) ăsta ar fi singurul pdv cât de cât ok. dar, bunul-simț (în accepțiunea largă, de common sense) îți spune că în raport cu toate bolile infecto-contagioase a existat un moment zero când boala a întâlnit o populație fără imunitate; dacă am ajuns până aici înseamnă că nu suntem construiți de un cârpaci.

      00
    • @ValentinP, vezi pojarul și alte drăgălașenii de gen când a fost dus cadou în Americi.

      00
    • @valentin: deci intalnesti un om super inteligent care lucreaza fix in domeniul medical. dar chiar daca nu are argumente gen sosoaca, parerea lui nu e buna, ca nu corespunde cu ce citesti in presa.
      daca zicea chestii gen ‘numarul de la casa iti determina energia si drumul in viata’ intelegeam. dar sa te crezi tu mai destept dpdv medical decat el, pt ca ai citit tu statistici…esti la fel de sosoaca, doar ca in directia cealalta

      00
    • @michael: oamenii aia super destepti isi doreau la fel de mult sa nu te vaccinezi tu precum iti doresti tu sa se vaccineze altii?
      poate ca nu e un fenomen, ci ar trebui sa iti pui intrebari mai mult decat sa inghiti pe nemestecate orice citesti.

      00
    • NOU
      #50

      @AB. din câte am citit (TheAtlantic, Intercept, so on) cam pe acolo s.a învârtit toată „discuția” la nivelul FDA; în cele din urmă au ales să zică ok la vaccinuri fiindcă au apreciat ei că beneficiile vaccinării depășesc riscurile-și ceva mă face să cred că EMA pur și simplu a „copiat” argumentația. dacă s.au înșelat… asta este; China will rule the world și EU&USA vor deveni 2 splendide rezervații naturale. mai avem vreo 20/30 de ani până va fi clar cum stau lucrurile. a lot of popcorn seems required. ha-ha

      00
  7. 9. Si Brother erau la fel de idioti. Din fericire am decis sa nu mai am de-a face cu marca asta.

    00
    • La imprimante eu nu inteleg o chestie, ne-au f#@tut HP si Canon 15 ani in mare bataie de joc, a reinviat Epson si au scos CISS integrat care merge beton, s-au vandut bine cativa ani, dar cum au scos HP cu CISS cum lumea a dat navala din nou la ei… ce draq aveti in cap fratilor?

      00
    • @jules: o recomandare de producator care nu face tampenii?

      00
    • Trendul ăsta imbecil este în toate domeniile.
      Toate căcaturile produse de companii merg în 2 direcții:
      1. Să fie cât mai proaste, cât mai greu de reparat, cât mai scump de reparat. Dai pe o piesă cat pe 3/4 din prețul de nou al produsului.
      2. Nu mai sunt chioare: tot mai multe produse legate în cloud, prin conturi de companie, prin 50 de validări și schimburi de informații cu producătorul. Nu mai merge cloudu, te poți pișa lejer pe utilaj.
      Producătorul zice că de mâine jucăria ta nu mai trebuie să funcționeze, te uiți la ceva scump și inutil. Se pun computere și comunicații cloud pe toate chestiile: plită electrică cu touchscreen, frigider cu wifi, centrală termică care cere firmware update. Ne mirăm că atunci când se defectează un reparator independent nu are ce să-i facă pentru că a primit cod de la producător să intre în avarie și să sune la Nr afișat pe display pentru depanare. Îngheți de frig in casă cu Star Treku pe perete, frumos colorat, cu un design superb și te costă reparația jumătate din prețul centralei.
      Dejalo nel sangre de treabă. Dacă îmi doresc eu ceva, mi-l instalez apoi și fac o centrală chioară smart printr-un termostat sau releu șmecher.

      00
    • Bine, hai sa nu ne cacam pe noi ca si consumatorii sunt batuti in cap.
      Iti tii imprimanta pe balcon la 50 de grade si pe urma te plangi pe forumuri ca ti s-a uscat cartusul si ca imprimantele sunt de rahat.
      HP scosese la un moment dat o serie de imprimante care se numeau Ink Advantage cu cartuse ieftine. Stiti ca gama asta a fost scoasa fix pentru piata est europeana? Oare de ce?
      Benzina e acum 7 lei. De ce nu incepe lumea sa caute benzina compatibila pe net sau sa incerce sa puna in rezervor benzina din sticle?

      00
    • @punkreas cu ink advantage scoteai 50-80 de pagini pe cartus, si era 40-50 lei unul. Cu CISS scoti mii de pagini per sticluta si e 30-40 lei una, originala. Prosti suntem noi ca nu am inteles ce avantajos era ink advantage???

      00
    • @punKreas: „De ce nu incepe lumea sa caute benzina compatibila” – benzina compatibila se numeste gpl si sunt destui care folosesc cu mai mult sau mai putin succes.

      00
    • @Big: nu asta era ideea. Probabil astea cu CISS sunt facute tot pentru piata de est.
      Si e foarte misto sa dai 800 lei pe o imprimanta cu CISS si tu sa printezi 10 pagini pe luna. Si mai misto atunci cand ti se infunda furtunasele si ti se tufe capul de printare :))))

      00
    • Punkreas, eu le ofeream aceste informatii la clienti, pe vremea cand vindeam imprimante. Ii intrebam ce volum de printare lunar estimeaza si cati bani au. Cand solutia ce o ofeream (conform estimarii lor) se suprapunea peste buget, se inchidea lantul de iubire :-) . Cand nu, nu. Daca ei spuneau ca vor printa maxim 150 de pagini pe luna, nu avea sens sa le ofer laser, spre exemplu. Si vindeam Epson, tot ca un exemplu, dar ii avetizam sa listeze minim o pagina pe saptamana, ca sa nu se usuce capul piezo, si ii avetizam ca un cap nou costa 2/3 din pretul unei imprimante. Dar vanzatorilor de la un supermarket nu le pasa, sau nu aveau pregatirea necesara, ca sa le dea clientilor niste informatii destul de importante.

      00
    • @kilroy: la 150 pag pe luna era ok o imprimanta cu 2 cartuse (negru si tricolor), cartuse care au capul de imprimare integrat.

      Clientilor care veneau sa cumpere imprimanta laser pentru ca nu consuma decat curent, ce le ziceai? :))

      00
    • Punkreas, nu am avut o astfel de cerere. Cand aveau o cerere mai ciudata, sau erau prost informati incercam intai sa le ofer informatiile necesare. Daca persistau in alegere, le vindeam ce doreau, dar nu inainte de a-i informa despre consecintele alegerii

      00
  8. Canon va pierde prin procese mai mulți bani decât a făcut prin cumpărarea forțată de cerneală. Așa merge treaba cînd deciziile tehnice sunt impuse de marketing, adică de niste oameni ce nu au nici o abilitate practică sau logică de a înțelege lumea.
    Tot așa niste ingineri nemți isteți (ăsta e oximoron parcă) au decis că pot determina dacă mașina e pe standul ITP ca să scadă noxele artificial, rezultatul fiind cam 6 miliarde cost al scandalului.

    Nu mai bine băgau alea 6 miliarde in cercetarea bateriilor și propulsiei electrice?
    „- Șefu’, am găsit soluția! La ITP nu se învârt toate rotile, păcălim sistemul.
    – Bravo Heinrich, iei primă un bon de motorină și două weekend-uri libere luna asta!
    – Mare boss CEO, am găsit soluția cum să economisim 2 miliarde, nu mai facem injecția aia super pizdă cu admisia supervariabilă și uree injectată și în cilindru, păcălim statia ITP, mi-a zis un inginer, rotile spate nu se învârt cînd e pe stand, o facem din soft.
    – Bravos Ralf, te fac ultra-giga-super-pizdu director de program tehnic.”

    00
    • @finch
      Că tot ai adus vorba de asta.
      Trendul ăsta imbecil l-am remarcat mai ales după criza din 2008.
      Financiarul, HR-u, își impun politicile asupra ingineriei. Inginerii au ajuns un fel de executanți și proști cărora li se cere socoteală pentru eșecuri și rateurile de fabricație și prestări servicii.
      Hai să îți exemplu de acum vreo 8 ani, povestit fix de un tip direct implicat în chestie: se strică o componentă importantă la o mașină de injecție și ăștia fac cerere de buget pentru piesa respectivă la financiar, pentru că aveau de livrat către client componente și penalizările pentru întârzieri usturau în cur grav de tot. Primesc răspuns că nu există buget anual pentru reparații/înlocuiri de piese pentru utilaje. Noaptea minții, se duc șefu ăstuia împreună cu ăsta, un electronist, să discute, că piesele alea trebuie livrate, că e nevoie urgenta de componenta aia și că durează oricum câteva săptămâni până vine și ia piesa de pe o altă mașină să poată livra, dar neapărat trebuie comandată. Bineînțeles că nevoile mentenanței pentru echipamente se lovesc de fuste scurte și supt pula, ca să dea bine la grafic cu reducerea costurilor la final de an, scandal, comisii, analize, ședințe, că de ce firma este sancționată și ce măsuri au fost luate pentru a remedia situația în timp real. După tot balamucul, firma plătit penalizări de vreo 20 de ori prețul piesei respective pentru nelivrarea la timp a componentelor. Au căutat să pună în cârca mentenanței paguba și să-i penalizeze pe ăia, că nu și-au făcut treaba și să le ia din salarii. După niște urlete, discuții și conflicte între departamente, arbitrate de către director, că exista riscul să incapaciteze fabrica, au lăsat-o la 0 și nimeni nu a mai fost sancționat.
      Altă combinație de genul: ditai firma producătoare de componente auto, nu aveau la departamentul de mentenanță de niciunele. Oamenii veneau și plecau ca la balamuc. Nu aveau 2 șurubelnițe bune, dar au investit zeci de mii de euro în sisteme SAP, de urmărire a defectelor, de cuantificare a prestației ălora de mentenanță, de hârțoage și completări de tabele. Erau vai curu lor, 3 chiori in ditai fabrica cu patenți aduși de acasă de angajați, ca să își poată face treaba. Nu mai vorbim de materiale de rezerva: șuruburi, piulițele, cale, plus componente de utilaje. Motivul: costuri ținute sub control. Pentru fiecare intervenție, fiecare chestie, angajații trebuiau să completeze niște fișe, apoi să treacă datele în SAP. Mai mult stăteau să scrie decât să facă treabă.
      Într-un final, după rateuri peste rateuri și plecări din companie, au început să analizeze și să plece urechea la doleanțele oamenilor și au schimbat felul în care privesc mentenanța. Pierderile au fost mari, din cauza lăcomiei.

      00
    • La HR, iarăși HR-ul, sunt angajați oameni care nu au vreo pregătire specifică pentru acest domeniu. E un job pe care poate fi angajat oricine, nu exista nici o cerință specială, oricine e calificat.

      Bun. Ultima persoană angajată la HR la mine in companie e o tipă ce nu are nici cea mai mică idee de pregătirea și skill-urile oamenilor, ce diferență e între diverși ingineri. Așa că mă trezesc cu propuneri de interviu pentru oameni care nu au legătură cu specificul poziției pentru e căutat om. Gen e nevoie de inginer designer cu experiență analog, îmi trimite CV-uri cu oameni care știu design digital sau fac roboti, dar nu știu exact ce e ăla tranzistor, că nu-i interesează pentru ce știu ei să facă. Și se uită ca joiana confuză la pajiștea nouă, adică nu sunt buni ăștia? Nu sunt ingineri, nu au experiență suficientă? Atunci caut cu experiență mai multă. Nu joiana, caută să scrie in CV cuvinte cheie: design, analog, cadence virtuoso schematic, layout. Orice altceva nu se potrivește. Suntem animale diferite, cu blana de culori diferite, cu sau fără gheare, mustăți, trompă, etc.
      La ultima discuție îmi zicea că a acceptat pozitia pentru că era cu doua luni restanță la chirie, nu putea să aștepte mult, aducă job-ul e cumva sub condiția ei, e ceva temporar.
      Ultimul candidat care se potrivea cît de cît l-a programat aiurea pe la alte departamente, pentru poziții pe care nu era potrivit, după vreo trei interviuri in care i s-au spus că nu e potrivit, omul s-a plictisit și n-a mai apărut la interviu.

      Ajung din ce in ce la convingerea că în scurt timp suntem futuți ca specie dacă nu avem jumătate din populație cu studii tehnice. Tehnologia a ajuns deja în punctul ăla de cotitură, in care oamenii nu sunt in stare s-o folosească pentru nu înțeleg cum merge. Da, e nevoie să înțelegi cum funcționează un ceva, ca să poți să-l folosești. Iau ca exemplu o ușă termopan oscilo-batantă. Dacă nu înțelegi ce face feroneria aia, cum plimba niste tije metalice elastice cu niste bolțuri de-a lungul cadrului, nu prea înțelegi cum să dai de miner ca să închizi, deschizi, pui în V.
      Plm, încă dau de oameni care mă întreabă cum de știu ce are un aparat nefuncțional după simptome. Sau cum de știu că o anumită anomalie in functionare poate provoca un defect.
      De asta există tembeli cu aere de docti ce spun că există nanoboți in vaccin, care modifică ADN-ul la comanda dată din sateliți. Cum să le explici că state of the art in momentul asta nu permite roboti milimetrici, darămite nanometrici?

      00
    • @finch not gonna lie, you had me at „ultra-giga-super-pizdu”
      @Ionut M angajarile cam asa se fac la HR. Esti buna hai incoace ca se gaseste un manager si pt tine. Esti urata sau mult peste media greutatii ? Imi para rau fata tatii va trebui sa tii in spate jumatatea aia din HR ocupata cu buna dispozitie a managerilor. Si se vede asta in modul de a vorbi, de a se imbraca, siguranta cu care rezolva problemele cand ai treaba cu ele

      00
    • @N
      Serialul Robotzi …

      00
    • tehnic vorbind aia de la HR ar putea sa aiba o discutie despre „cine esti tu, cum te descurci cu munca in pizdia, ce salariu vrei”. Restul il discuti cu techu

      00
  9. 7. Nu ca apreciez în mod deosebit justitia romana, dar când e vorba de *intentie*, se lasă întotdeauna cu executare, indiferent ca e vorba de civili sau nu. Vezi cazul ăluia cu Touaregu’ care s-a suit pe Logan la Fantana Miorita, a luat 5 ani.

    00
    • mai greu e cu dovedit-ul intentiei, ca fara filmari, nu prea iti dai seama ce s-a intamplat acolo -> vezi cazul cu baba de a trecut strada si tir-ul care a intrat in gard: dracu’ il credea pe sofer ca a evitat o baba nebuna care i-a sarit in fata fara video.

      00
    • cu o mica diferenta: aici avem sentinta dupa 1 an, la ala cu touregu a durat, cred, vreo 5.

      00
  10. 8. Medicul ăla de familie n-ar trebui luat un pic în șuturi? Aberez și eu, nu i se va întâmpla nimic, evident.

    00
    • Medicul ăla ar trebui infectat cu Covid-19 ș-apoi trimis în audiență la PFA Daniel.

      00
    • Medicului aluia i-ar trebui bagata o grenada in cur si apoi facut cadou cuiul scos de acolo. Facuta cadou o escursie pe campiile vesnic verzi

      00
    • Pai trebuia la inceputul vaccinarii 2-3 sedinte cu toti medicii de familie in care sa le explice exact cine are voie sa faca vaccinul si cine are contraindicatii, dupa care sa-i obligi sa-i sune pe toti pacientii eligibili si sa-i cheme la vaccinare.
      Dupa asta poti sa-i iei la intrebari dupa 2-3 luni cu care e situatia si sa le tai din finantare daca nu s-au conformat.

      Asa, daca n-ai facut nimic ca stat e usor sa arati cu degetul pe unii si pe altii.

      Cu medicii de familie antrenati, cu constrangeri reale pt nevaccinati, cu redus vocile antivaxxerilor, cel putin cei din sistemul de stat (medici, profesori, preoti, etc) altfel ar fi aratat valul 4. Si toate astea le putea face guvernul in jumatate de an.

      Tot ce a facut a fost sa puna la dispozitie vaccinurile si atat. Si asta pt ca au venit gratis de la UE ca altfel ne vaccinam cu cel chinezesc luat de pe net.

      00
    • Acu ceva ani am mers la oftalmolog sa verific dacă mi s-a schimbat dioptria la vreun ochi, că tot trebuia sa schimb lentilele. Și merg la un Medicover, unde aveam abonament. Am ajuns la un medic doamnă, așa între virste, nici încă tinără, dar nici batrînă, nici futabilă, dar nici oribilă în caz de disperare. Genul cam batrînică de pe la 35 de ani, nu știu cam cît avea, pe la 48-50 poate.
      In fine, facem chit-chat cît îmi verifică ochii. Aha, inginer, focusat cam aproape, da, hehe, asta e, ne ridicăm de la birou la fiecare 30 minute, să relaxam ochii. Copii? Da, copil de aproape un an, incepem sa mergem. Da, și eu am copii, uanderful. Vaccinați copilul? Da, normal, are toate vaccinurile la zi.
      Zzzzzziiiit! Aici s-a rupt filmul. A terminat cu chit-chat-ul și a devenit gravă. Ce mi-a spus m-a făcut să-mi încleștez pumnii să mă abțin să nu-i sparg fața.
      – Domnule, trebuie să vă spun ceva in calitate de medic și părinte. Nu vaccinați copilul dacă îl iubiți. Există atît de multe probleme cu vaccinurile, reacții adverse. Știți că poate face autism de la vaccin? Să vă dau niste link-uri să citiți să vedeți cît de grav este.
      – Doamnă, i-am zis, aveți specialitatea imunologie, pe lîngă oftalmologie?
      – Nu, dar sunt informată, e meseria mea.
      – Doamna, eu sunt inginer, și deși înțeleg tehnologia reactoarelor nucleare un pic peste nivelul populației generale, nu sunt în măsură să calculez cita energie scoate o bară de uraniu imbogatit. Ar trebui sa urmez niste cursuri de un an ca să pot înțelege mai in amanunt chestiile astea. Sunteți informată că Andrew Wakefield ăla, sau cum s-o numi, care a scos chestia cu autismul și vaccinul, scandalul Lancer MMR, a recunoscut că a mințit și i s-a retras licența de medic, a fost scos din analele publicațiilor pe unde avea ceva publicat și este nul tot ce făcut el? Că un dement a pus pe jar comunitatea medicală pentru citiva ani, că medicii luaseră de bun studiul lui contrafăcut de dragul unei publicări și a faimei, iar Olivia Steer și alte neavenite intoxica mamele cu prostii sinistre doar pentru că pot cita din astfel de așa zisii medici?
      In mod clar am făcut-o tembelă, n-a zis nimic, dar a insistat să citesc ce-mi da ea, avea pe fisa email-ul meu, așa că nu am scăpat. Am dat click pe link-uri, să vad cît de idioată e, nici o surpriză, site-uri de conspirații.

      00
  11. 5. Ar trebui sa fie chemat la politie/ procuratura, sa dea o declaratie cu nume, prenume si CNP in care sa zica ce dovezi are pentru ceea ce spune: vaccin expirat, incendii premeditate in spital.
    Dar, in tot haosul lui, are dreptate cu un lucru: dupa 90 tot securistii si copii securistilor au condus tara.

    00
  12. 8. Dar hai si cu stirile cu aia vaccinati si care mor. Ce e cu atata propaganda pe blogul asta de ceva vreme?

    00
    • 90 si ceva la suta din cei morti de „raceala” sunt nevaccinati. Statistica asta este in toate spitalele judetene. Nu mai este stire. Devine axioma

      00
    • Krakatau tu esti tipul perfect de idiot util. Tu esti contra pentru ca ai impresia ca esti mai cool asa sau ti-ai dat seama de tampenie dar nu mai poti sa dai inapoi ar insemna sa recunoasti ca ai gresit.

      00
    • amice, ori esti id*ot, ori stiu tu ceva, dar nu ai capacitatea intelectuala de a exprima.
      Da, mi-as dori si eu sa aflu mai multe despre cazurile celor care au murit, desi erau vaccinati. La majoritatea dintre ei astia zic doar „comorbiditati”.
      M-ar interesa detalii despre ce anume boli aveau, ce nivel de anticorpi aveau (ca sa vedem daca sunt dintre cei la care vaccinul nu a prins sau dintre cei care l-au facut doar pe hartie), etc.
      Din pacate nu cred ca vom primi aceste informatii.
      Asa ca cel mai bine ne ferim si incercam sa ii convingem pe cei de langa noi sa se vaccineze.

      00
    • @florin
      Chiar ar fi util sa zica macar:
      1. Cand s-au vaccinat
      2. Cu ce vaccinat s-au vaccinat

      Macar pe un esantion mic de persoane sa vedem daca iese vreun pattern sau e total random si conteaza mai mult comorbiditatile.

      00
    • @Bogdan: asta au zis, am vazut saptamana trecuta un comunicat
      Pe tipuri de vaccin se cam respecta procentele (adica majoritatea celor morti si vaccinati erau cu pfizer, caci majoritatea in RO s-au vaccinat cu pfizer).
      La fel si la durata: majoritatea erau vaccinati de mai mult de 4 luni (normal, caci in ultimele 3 luni a batut vantul pe la centrele de vaccinare).
      Oricum, nimic care sa sara in ochi in cifrele alea

      00
    • da, sunt de vreo 10 ori mai putini, la fel si cei infectati, uita-te pe net, gasesti statistici

      00
    • problema e ca unii spun ca-s vaccinati dar aveau doar prima doza, aia e eficienta cam 60%, chiar si asa a2a doza nu te face neaparat imun si cred ca aici e prostia multora, pai daca nu ma face imun, ce sens are vaccinul.. asta e ca mersul la dentist, spalatul pe dinti, se stie ca in ro suntem campioni =))

      00
  13. 3. Cîțu având idei la plecare

    E Soviani (știu) dar și aici rămâne o enigmă: https://soviani.com/2021/10/14/florin-citu-admite-ca-nu-mai-are-loc-in-proximitatea-mediana-a-dosului-turnatorului-manole-din-cauza-de-viorica-dancila/

    Efectiv, nimeni nu explică de ce…

    00
  14. Deci cum e aia cu Canon… cam in directia aia ne indreptam. Azi maine o sa avem taxa de folosit masina de spalat sau masini de spalat care spala numai cu un anumit detergent… ohhh wait.

    00
  15. Am o imprimantă Canon veche de vreo 15 ani, care are și scanner. Aș putea să o folosesc , dar nu merge scanner-ul, pentru că nu am cerneală :)

    Un cartuș nou costa mai mult decât am dat pe imprimantă + cartuș alb-negru + cartuș color. După ce m-am angajat, am preferat să imprim la birou cele 2-3 copii de pe buletin de care aveam anual nevoie. În timpul facultății preferam să imprim proiectele la gherete ”Xerox”, că nu avea rost să reîncarc cartușele alea.

    00
    • Pentru nevoile astea sunt niște centre de copiere cu preturi foarte bune, unde mă duc să printez. Este mult mai rentabil decât să țin o imprimantă în casă și să duc grija cartușelor, ocupă spațiu inutil, etc etc.
      Nu am scos în ultimii 10 ani suficiente coli încât să fi acoperit costul unei imprimante decente.
      Pentru scanat acum există telefoane și aplicații mobile, care fac treaba foarte bine.

      00
    • economic nu are sens, dar cand ai de scos saptamanal cateva zeci de pagini(nu multe, ca intr-un an am printat vreo 2000 de pagini), drumul pana la centru(gasit loc de parcare. satt dupa studentin care isi copiza cursurile, etc) devine problema. Asa, 800-1000 de lei o imprimanta refurbished decenta, tus de 100 lei la 2-3 ani si ai rezolvat problema de timp. Economic nici sa ai masina nu are sens, ca iesi mai ieftin cu uber/taxi si transport in comun, dar timpul si confortul?

      00
    • Sunt curios cum arata cerneala aia alba din cartusul alb-negru :)))

      00
  16. Ce imi plac oamenii de aici! Toti injurati Canon, ca e o corportie care umbla numai dupa profit, cum fac toate corporatiile, mai putin Pfizer, Astra, Moderna si J&J. Astea sunt conduse direct de trimisii lui Dumnezeu, si cine zice de ele nasol e Satana! Sa curga minusurile!

    00
  17. 1 – Polonia ne-a ajutat si dupa cutremurul din 1977 (spitalul de copii).
    7 – Sa vedem dupa recurs/apel daca se mentine.

    00
  18. Nu înțeleg de ce purtați atât grija nevaccinaților. Oricum nu cred că mai sunt chiar așa de mulți. In ritmul în care se moare în presă și la tv, după aproape 2 ani de pandemie cei care refuză să poarte mască și să se vaccineze ar cam trebui să fie morți aproape toți, iar conform studiilor făcute de companiile producătoare de vaccin, în următoarele 3-4 luni vor supraviețui doar cei care sunt vaccinați cu cel puțin 3 doze și poartă două rânduri de măști chiar și atunci când scot capul pe geam.
    Abia atunci dacă mai există supraviețuitori, puteți să puneți mâna pe furci și pe topoare și să începeți să-i vânați, să-i ardeți pe rug sau să-i închideți în lagăre și să începeți să construiți societatea perfectă.
    „Hans, are we the baddies?”

    00
    • probabil pentru ca printre nevaccinati mai sunt si mame, tati, bunici din astia care au pus botul la conspirationistii ca dr. razvan constantinescu care plange acum pe fb ca ma-sa e pe moarte infectata cu covid.

      00
    • 1. Pt că nevaccinații fac cadou carcalaci celor dragi mie, care, oricât ar fi ei de vaccinați, au peste 65 de ani, sunt cardiaci și cu vechi sechele TBC.
      2. Pt că umplu spitalele de nu mai am loc pt o apendicită sau că mi-am fracturat piciorul.

      00
    • @ab vaccinatii iti fac acel cadou la fel de usor, ti-o zic din experienta. chiar mai usor, ca se cred ‘imuni’ si isi baga picioarele in masti, distanta etc.
      eu nu inteleg o chestie: cand e sa te vaccinezi e vorba de ‘imunizare’. cand cei vaccinati fac boala si o dau mai departe: ‘cine a zis ca nu iau si nu dau boala? e vorba doar ca nu ajungi la ati’.

      00
    • @Mst, vaccinații de care vorbești sunt aproape la fel de nărozi că și nevaccinații.
      Atât eu, cât și persoana dragă mie am considerat vaccinul ca o centură de siguranță, să preîntâmpine cele mai nasoale efecte.
      Așa cum pe șoferii cu destule țigle pe casă faptul că poartă centura nu-i face să șofeze că descreierații și să se înfigă intenționat în toate capetele de pod, tot așa am continuat să purtăm mască, să păstrăm distanța și să nu umblăm că turbații

      00
  19. 6. Corporatist fara centrala : Cum ar fi fost daca banii pentru catedrala ar fi fost bagati in reabilitarea RADET
    Tot corporatist fara centrala : Ce misto e in Vama unde evaziunea fiscala e pana la cer.

    00
  20. e 100 lei un radiator electric, hai ba ca nu e asa rau la bucale

    00
  21. De obicei achiesez la pdv exprimate de Dorin in articolele lui, dar aici nu sunt de acord. Pe valul 4 a fost mana criminala punct. Nu poti sa te prinda valul 4 atat de mult cu chilotii in vine decat daca o faci intentionat pe ideea „acum dam ultimul tun”. Si nu cred ca pentru Catu si echipa castigatoare vor fi consecinte, DNA joaca doar la imagine.

    00
  22. Hai ca s-a rezolvat cu valul patru in Voluntari.

    Două instituții din subordinea primarului din Voluntari, Florentin Pandele, au cheltuit 30 de mii de EURO pe medalioane care promit că protejează oamenii de Covid-19. Pure O2 Pack-Solid arată ca un ecuson ușor de purtat la gât. Cei care îl comercializează susțin că el creează un scut de 1.3 metri în jurul purtătorului care, timp de 30-40 de zile, oferă protecție împotriva Covid-19 și care poate și să dezinfecteze măști de protecție, scrie Buletin de București.

    00
  23. la 7. problema e ca aia nu e generaleasa, sau s-o cheme Oprea, ca putea militianu si să moara si ea nu vedea puscaria nici de-afara…

    00
  24. Lasati Canon, sa vezi tu Lexmark ce politica au

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)