Știrile zilei – 18 iulie 2014

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

  1. Logica ca curului pt. lipsa All-inclusive: „Lipsește parcarea, lipsește piscina, lipsește spațiul verde sau un teren pentru locuri de joacă”.
    Mno, cum au obtinut atunci hotelurile acele stele si de ce mai tin la preturile uriase?

    00
  2. NOU
    #2

    acest punct de vedere. Acolo, serviciile turistice beneficiază de TVA redusă, inclusiv cele de masă. În România, se aplică TVA redusă la jumătate numai la cazare, pentru masă se menține TVA standardă.
    As putea trece peste faptu ca trebuie sa citesc „taxa pe valoare adaugata” ca sa nu imi rup neuronii, dar standarda e prea de tot…

    00
  3. fost de 2 ori la all inclusive (nu in romania), si de atunci evit locatiile care ofera asa ceva.
    bautura in general proasta (si alcoolica si non alcoolica), romani/polonezi/bulgari/rusi veniti exclusiv pentru bautura care canta de dimineata pana noaptea si vomita in toate tufele de trebuie sa mergi cu lanterna seara sa nu calci in voma. singurul lucru care m-a multumit a fost diversitatea mancarii, ca am avut ocazia sa mananc cam tot ce insemna mancare traditionala in tarile respective.
    cireasa de pe tort : romani care servesc la mese injurand non stop crezand ca nu ii intelege nimeni. de fapt ma indoiesc ca le pasa daca ii intelegea cineva.
    am nimerit mai bine (mult mai bine) la halfboard. am cateva locatii faine in grecia unde bauturile alcoolice sunt doar contracost. probabil de aia sunt inca ok.

    00
    • Nu stiu unde ai fost tu la all-inclusive, eu am fost la Duni in BG (special am evitat Varna/nisipurile de aur exact din motivele mentionate de tine, am preferat sa conduc cateva ore in plus) si chiar daca nu a fost ideal, preturile nu super mici au asigurat ca nu am avut parte de evenimente de gen.

      Si da, erau si romani, si rusi, pe care i-am evitat dar nici ei nu s-au dat in spectacol.

      Cred ca e chestie de asteptari/experienta+lungul nasului.

      Asa cum majoritatea romanilor au dat 10.000 pe un logan nou si se asteapta sa fie BMW, si la all-inclusive sunt aceleasi pretentii.

      00
  4. Samsung e maestru in a oferi oamenilor chestii pe care nimeni nu le vrea?

    Certificare pentru diverse grade de rezistenta la praf si apa? LG a zis bine cand au refuzat pe motiv ca certificarile respective sunt neclare si nu inseamna nimic. In plus, un feature dedicat celor care scapa telefonul in cada nu merita.

    Saptamana trecuta, Samsung plangeau ca nimeni nu licentiaza tehnologia lor Super AMOLED. Da, e o chestie geniala, are un contrast mai mare in lumina puternica si directa decat toata competitia pusa la un loc. Si? Chiar daca S-AMOLED are nevoie de 33% luminozitate pentru a atinge contrastul pe care Retina sau AMOLED il au la 75% luminozitate, economisind baterie, restul prefera sa investeasca in baterii mai bune si sa nu bage servicii bloatware care sa consume tot in mod inutil . De ce sa dea bani la Samsung?

    Sony, LG si Huawei si-au gasit nise caldute. Nu vor sa se bata cu Apple, doar sa bata Samsung pe anumite directii. Nu vor sa fie cei mai buni, ci suficient de buni pentru ce si-au propus.

    Interoperabilitatea deviceurilor Samsung nu se compara cu Apple. Restrictii geografice, liste de device-uri cu anumite functii facute fara noima. Daca vrei niste chestii sa mearga impreuna, la Apple le iei si poti fi 99% sigur ca vor comunica. La Samsung, 50%-50% e generos.

    00
    • Mai adauga si faptul ca bateria la samsung nu tine mai mult de un an. Doua Galaxy in familie, generatii diferite, la fiecare bateria a cazut fix dupa un an. Am un Lumia de 2 ani si ceva si debia acum se vede ca bateria nu mai tine ca la inceput sa citesc toata ziua zoso pe telefon.

      00
  5. Majoritatea copiilor nascuti in anii 90 il ridica in slavi pe Ceausescu, sustinand sus si tare ca „era mai bine inainte”…

    00
    • Si de unde crezi ca au auzit ideile astea ? Cel mai probabil de la bunicii si parintii lor. Trebuie sa se ramoleasca cel putin generatiile de nou nascuti de dinainte de 2010 ca sa vezi o romanie schimbata la nivel de educatie. Sau poate 20 de criza vor fi suficienti.Abia s-a inceput curatenia si se face de sus in jos cum e normal.

      00
    • Mai e ceva, cei lucizi, care stiu despre „epoca de aur”, ca au trait in ea, au datoria (da, datoria, chiar daca suna pompos) sa vorbeasca cu copiii lor si sa le explice ce e ala comunism.

      00
    • Pai să vedem ce s-a făcut în perioada comunistă:
      – urbanizarea satelor … se vorbeste destul de mult pe acest blog despre faptul ca satul trebuie sa dispara
      – infrastructura … de orice fel, s-a asfaltat și construit în perioada comunistă cât nu s-a făcut comparativ în perioada ultimilor 25 de ani. Ce s-a făcut mai mult în ultimii 25 de ani decât în perioada ceaușistă sunt demolările.
      – controlul și educarea suedejilor … acum se urlă că trebuie să iși păstreze identitatea.

      Da … ca în orice dictatură s-a exagerat cu anumite lucruri precum corupție, poliție politică și alte abuzuri ale statului. Și acum există corupție, abuzurile s-au mutat oarecum în domeniul privat, statul mai mult stă și se uită.

      Dintre toți președinții din ultimii 50 de ani Ceaușescu e cel mai performant și singurul mort, în timp ce probabil cei responsabili pentru abuzurile perioadei comuniste au murit de bătrânețe sau poate chiar au condus țara.

      00
  6. Ce proasta si aia care i-a trimis scrisoarea lui Obama!Putea sa procedeze mai usor si sa n-o prinda,daca-i trimitea un fax sau un email cu ricina!!!

    00
  7. Articolul cu Dan Diaconescu e de anul trecut. :D

    00
  8. Ceausescu este un maestru zen fata de pacalicii de dupa 89.Asa cu patru clase cum era,da’ macar era coios.Sa vedem in toamna cu ce pacalici ne pricopsim,ca oameni seriosi vad ca n-avem.

    00
  9. Le recomand tuturor ciumpalacilor (nu-l simpatizez pe Badea nu sariti) de 18 – 20 de ani care cred ca Ceausescu a fost cel mai bun presedinte bazandu-se evident pe miturile ca Romania o ducea mai bine, nu avea datorii externe, exporta s.a.m.d sa citeasca cateva carti despre temnitele comunismului, despre istoria lotului Noica -Pilat si a altor loturi mai putin celebre si de ce nu Cel mai iubit dintre pamanteni sau mai recentul, Jurnalul Fericirii.

    Ori, daca nu le place sa citeasca, sa se uite la Memorialul Durerii, nu mai stiu daca e pe TVR dar il gasesc pe net, o emisiune-serial care face o radiografie doar partiala a ceea ce s-a intamplat in comunism si dupa sa mai vedem cine a fost cel mai bun presedinte.

    PS Oricum, am vaga banuiala ca nici unul din aia care au zis ca Ceausescu a fost cel mai bun presedinte nu citeste sau scrie pe aici, dar poate scapa vreunul si le zice si la ceilalti :)

    00
    • Dati cautare dupa Pitesti + reeducare si apoi poate o sa va piara cheful de comunism. Toti am vrea ca fiecare sa aiba o casa, un job, etc dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne intoarcem la comunism. Germanii au pus unele lucruri inteligente in Constitutia lor ( legea de baza cum este numita) si au creat un sistem care functioneaza. Se poate trai bine si fara comunism.

      00
    • Doar pentru acuratetea informatiei istorice: lotul Noica-Pilat, Canalul, N. Steinhardt etc., au fost intr-adevar in perioada comunista, dar maret conducator pe vremea aia era Gheorghiu Dej.
      In mare masura si Memorialul Durerii se refera la aceeasi perioada.

      Evident, asta nu ni-l face mai simpatic pe mr. Ceausescu, un semianalfabet tembel.

      Istoria se repeta insa – suntem condusi in continuare de semidocti: recent arestatul baron de Mehedinti, von Duicu, actualmente doctor in stiinte militare, avea in general note de 2, 3, 4 si 5.

      00
    • Corect, da e bine sa studiezi regimul pe de-a intregul, ca sa intelegi ce a preluat omul mai departe. E drept ca pe vremea lui s-au mai linistit lucurile dar asta nu inseamna ca nu erau ridicati noaptea calugarii (duhovnicii mai cunoscuti) de securitate si dus la interogatorii si batai sau ca puteai sa zici sau sa scrii ceva liber. Oricum si pe vremea lui Dej, era protejatul lui, Ceausescu.

      00
  10. Sistemul all-inclusive e o mare porcarie. E bun pentru lenesi si pentru cei cu copii. Mancarea e de cea mai proasta calitate, sa nu te astepti la cine stie ce soi de cascaval sau sunca la un all-inclusive (asta la hotel de 4*). Plus ca esti legat de hotelul ala, nu poti sa faci excursii de o zi sa zicem, ca te gandesti ca daca ai platit o data masa, de ce sa o platesti inca o data altundeva.

    Nu tot ce e in afara e bun.

    00
  11. Si la Samsung si la Microsoft miscarile sunt previzibile. La Samsung, concurenta pe piata smartphone devine nebuna, mai ales in zona Android, unde devine din ce in ce mai greu sa te diferentiezi pe segmental flag-uri si e tot mai greu sa rezisti financiari pe piata low-entry, unde cursa e dura rau de tot, dar in jos.

    Aia de la MS au ales sa arunce peste bord absolut tot ce poate sa ii tina in urma: zdemii de angajati, proiectul Nokia X (Nokia low-entry cu Android), Linia Asha si, soc sau nu, telefoanele „proaste” Nokia. La revedere, caramida draga, ai fost un telefon adevarat!. Si ma gandesc sa mai cumpar inca o caramida in lunile urmatoare, sa il tin pentru scenarii dramatice (singur prin munti ai nevoie de un telefon la care sa te tina 7 zile bateria)

    Cum era vorba aia din razboi: „Totul pentru WP, totul pentru victorie!”. Pare rau de tot indianul asta nou dincolo de aerul zen cu care te pacaleste la inceput. De vazut ce o sa reuseasca.

    00
  12. Pentru toti cei care inca mai cred ca se traia bine in comunism sa faca urmatoatele exercitii, iarna dupa ora 6 sa opreasca lumina , program la televizor de la 8-10 seara si atunci cand era curent, apa calda de cateva ori pe saptamana dupa un program aleator. Mancarea pe tichete si stat la coada. Apoi daca copilul tau facea o gluma despre regim , ce anchete mai urmau. Toata lumea fura de la locul de munca si apoi faceau troc. Majoritatea produselor erau de foarte proasta calitate , bucurie mare daca prindeai ceva care era pentru export si era de calitate mai buna. Maretele fabrici construite in comunism erau pline de muncitori betivi, iar rezultatul munci lor era de foarte proasta calitate.
    Tot timpul am exportat materii prime nu produse finite cu plus valoare, la fel cum atragem acum companii pentru munca cu minimum pe economie. Am fost si am ramas cea mai saraca tara din Europa .

    00
  13. All inclusiv nu merge in romania, cum nu merg si multe alte chestii. Lacomia e foarte mare sa fim seriosi, iar fiind de-al locului, 90% din hotelurile din Mamaia sunt detinute de o specie aparte intitulata machidoni, machedoni. E absurd ca in momentul asta o camera la un hotel jegos de 1-2 stele sa fie 230 lei pe noapte, cat e in bulgaria dar cam la 4 stele si all inclusive. In bulgaria hotelurile au ajuns pe mana unor lanturi internationale hoteliere, nu pe mana unui fost cioban.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile