Știrile zilei – 18 februarie 2014

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

11 comentarii

 1. Statul mai cumpara si multe, multe laptop-uri si tablete, care stau sub praf in cutii prin beciurile scolilor. Ceva imi spune sa cred ca din multe au ramas doar carcasele.

  00
 2. Licentele de Windows sunt pistol cu apa pe langa ce bani se dau pe licente pentru solutii de project management sau implementare de proiecte. Partea misto este ca nu le folosesc dintr-un simplu motiv, nu stie nimeni cum sa le foloseasca, n-au cine sa le implementeze si nici nu vor sa faca traininguri pentru asa ceva. 🙂

  00
 3. Incerc sa citesc de pe mobil articolul cu Soviani, dar sunt redirectionat catre capital.ro, unde nu-l gasesc.

  00
 4. „Dr. Oetker” – afaik, exista de ceva vreme o fabrica in Curtea de Arges …

  00
 5. Pe multe din calculatoarele statului abia daca functioneaza cum trebuie XP-ul, asa ca, chiar daca le-au luat, nu au pe ce sa le foloseasca. Iar daca iau altele noi, le vor lua la pachet cu licentele lor.

  00
 6. Ass e cea mai buna stire de azi.

  00
 7. Linux e gratis. Libre Office e gratis. 80% din functionari folosesc Office si 1-2 programe specifice si atat. Poate sefii sa mai faca cate o videoconferinta dar atat.
  Exista solutii open-source. In unele tari din Europa se aplica cu succes ( Franta de exemplu). La noi nu se poate. Stiu ca niste licente nu inseamna mare lucru la nivelul bugetului unui stat dar risipa nu e buna oricat de mica ar fi.
  In ce priveste calculatoarele de la stat, pe unde am umblat eu am vazut niste rachete de i7 cu placi video de 1GB minim, harduri de 1TB, minim 4 giga de ram etc. Toate astea ca sa scrie niste functionari cateva chestii in Word si ca sa joace secretarele Solitaire.

  00
 8. Cu licentele alea cred ca e mult mai interesant de vazut cine le-a vandut in plus decat cine le-a cumparat in plus. Eu pariez ca gasim o legatura cu Stanciu, Ghita si Teamnet pentru licentele acelea.

  00
 9. Mi-a placut tare faza cand licentele de Office 2010 de la minister au aparut pe FileList. Bucurie mare, cred ca si acum le am pe cateva desktopuri.

  00
 10. Probabil te-ai plimbat pe la minister, la administratii sunt numai junghiuri de calculatoare.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube