Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

95 comentarii

  1. Nu are nici o legatura DNCB cu A0, acum incep lucrarile la autostrada ce va inconjura orasul, probabil vor fi gata in 2079.

    00
  2. 7. Prin faptul că îi lasă autoritățile pe dezvoltatorii lu peste prăjit să construiască bloc lângă bloc și fără spatii verzi, Bucureștiul nu va fi niciodată un oraș civilizat, tot timpul vor fi parcate mașini pe trotuare, tot timpul mașinile de gunoi / pompieri nu vor avea loc să intre din cauza spatiilor înguste și a mașinilor parcate fiecare pe unde apucă.
    De asemenea, vor fi permanent conflicte intre vecini pe locurile de parcare.

    Și cel mai important, peste 20-30-40 de ani, când mașinile electrice vor fi norma, locuitorii acelor blocuri nu le vor putea încărca, pentru că ei nu au nici locuri de parcare normale, dacă mai pui și instalațiile electrice, reducu cu 20% parcările.

    Copiii care locuiesc în acele ghetouri (majoritatea residence urilor din București) nu vor cunoaște ce e ăla copac, spațiu verde, un joc de fotbal, etc, ci vor petrece timpul pe tabletă, în casă, ori ăia mai bagabonti afara printre mașinile parcare. Apoi ne mirăm de ce ajung handicapați unii, ori atât de autiști.

    Mai sunt multe probleme ce apar ori vor apărea, însă sunt prea nervos să mai scriu, vă las pe voi.

    00
    • Iar vise umede cu masinute electrice? Bateriile alea sunt facute din metale extrase cu procedee foarte poluatoare. Curentul electric ”curat” este facut de o centrala pe carbune petrol nucleara etc

      00
    • – las’ ca vine basescu la primarie si rezolva problema celor care parcheaza pe trotuare cum a rezolvat cu tonetele
      – nicu nu stie ce e reciclarea si energia hidro/eoliana/solara

      00
    • Se rezolva foarte usor daca se respecta legea si se dau amenzi. Asa o sa creasca cererea de parcari private, asta o sa favorizeze constructia de parcari in loc de constructia de blocuri. Nu e obligat sa iti ofere statul loc de parcare gratuit sau aproape gratuit.

      00
    • Peste 20-30-40 de ani de ani, acei oameni vor avea BMW-uri 320d din 2020-2030-2040

      00
    • Nicu, se vede ca esti habarnist. Curentul electric generat de o centrala nucleara e relativ curat. Apoi, toti astia care va dati maxim cu trotinete va legati de faptul ca bateriile sunt produse prin procedee foarte poluatoare. Care ar fi alea, te rog frumos?
      Deci sa inteleg ca daca ai avea de ales sa poluezi printr-o centrala electrica sau printr-o masina cu motor termic… ai alege cel din urma, ca daca tot poluezi, macar sa-ti mirosi si fumul, nu? Grozava logica.

      00
    • @nicu
      da, dar polueaza acolo unde se produc, nu oriunde te plimbi cu produsul finit.
      nu crezi ca ar scadea poluarea in orice loc unde nu e o fabrica producatoare. nu te bucuri ca macar tu nu o sa mai respiti prostiile emise acum de masini?

      00
    • nuclearele is viitorul. dpdv al producerii de curent. Nu inteleg glumele actuale cu solar si vant, dar hei..lumea spera

      00
    • ce glume, uita-te ce pondere mare au si la noi.

      00
  3. Care este programul de lucru la nemți? Am niște cunoscuți care lucrează în domeniul medical, în spitalele lor, și vin dimineața și pleacă seara. Păi dacă muncești în 3 zile cât pentru toată săptămâna atunci era și de așteptat să mai reducă programul de lucru.

    00
    • Vorbim de muncitorii cetateni germani sau de romanii care s-au dus acolo pe salarii minime si aleg sa munceasca peste program pentru a ajunge macar la 70-80% din cat castiga un localnic?

      Altfel, programul standard de lucru este de 40 de ore pe saptamana, cu mentiunea ca nu se poate depasi o medie de 48 de ore pe saptamana (incluzand orele suplimentare), calculat pe o perioada de 6 luni.
      In anumite industrii pot exista derogari de la aceasta lege, iar muncitorii au dreptul sa presteze mai multe ore suplimentare. Dar aceste derogari sunt stabilite de fiecare land in parte, in functie de deficitul de forta de munca.

      00
    • 36-38 de ore. Cel putin pe la multinationale.

      00
  4. LA Metalurgiei se putea, e un proiect inceput de la 0 pe teren gol, nu cate un bloc privat. Daca am avea si autoritati.. cat de greu e sa ceri un parc si trotoare ok, pt autorizatie? Si le faceau ca nu aveau incotro, asa a mai turnat un bloc in parc.

    00
    • Se putea face in multe locuri.
      Puteai sa dai o lege prin care sa spui ca nu se mai pot face blocuri daca pe o raza de 2 Km nu exista X metri patrati de spatiu verde.
      Puteai sa impui ca fiecare bloc cu mai mult de X apartamente sa aiba neaparat si un spatiu de joaca pentru copii.
      Puteai sa ceri respectarea PUZ si sa nu permiti constructia de blocuri la distanta mai mica de X metri unul de altul.

      00
  5. New York își va reveni. Toată lumea care a plecat recent se dă mare pe net cum că viața e mai ieftină în Buffalo sau Cincinnati decât în NYC. Dar o dată ce pandemia se va potoli, brusc or să-și dea seama că locuiesc în Buffalo sau Cincinnati.

    Cum zicea Tennessee Williams, America are trei orașe, New York, San Francisco și New Orleans – și pe urmă o mie de alte locuri similare cu Cleveland.

    00
    • …iar Joakim Noah are un citat mișto despre viața la Cleveland! :D

      https://www.youtube.com/watch?v=Vpr_KaaRjW0

      00
    • odata ce se vor obisnui cu viata mai calma si mai tihnita din orase mai mici, cred ca abia vor astepta sa dea iar 3-4 mii de dolari pe luna pentru o cutie de chibrituri in NY, ca sa mai poat mirosi niste garbage juice.

      00
    • N-are a face – cine voia să ducă o viață tihnită în suburbii o făcea deja, pe bani mai puțini decât plăteau în NYC.

      00
    • Are de-a face pentru că înainte toate joburile bune erau onsite, de asta se înghesuia lumea. Lălaielile astea cu vibe-îl orașului nu țin de foame.

      Acuma dacă angajatorii vor deveni mai flexibili și joburile mai bine plătite vor fi acceptate și remote cât de cât, nu va mai deveni așa de atrăgător să plătești ditamai chiria pe aglomerația de acolo, dacă poți face aceeași bani sau similar fără să fi zilnic la birou.

      00
    • Cu foarte puține excepții nu poți avansa pe Zoom. Tehnologia îți permite să faci anumite job-uri cât de cât eficient, dacă ai demonstrat deja că ai competențe pentru ele. Nu te ajută să și progresezi în carieră. Doar pentru că ești programator sau trader la o firmă de pe wall street care acum lucrează remote nu înseamnă că poți să conduci o echipă sau un departament.

      Pandemia asta va scoate în evidență și avantajele și limitările job-urilor remote.

      00
    • @Anda
      Stiu ca multi tine, sau ca Fluture :), pricep mai greu ca exista multi oameni pentru care serenitatea provinciala e oribila. Aveti niste simtaminte si/sau niste teorii care va fac sa credeti ca orice om vrea liniste, susurit de izvor si fosnet de frunze ca ideal in viata. Ei bine, nu. Suntem destu de multi care nu vrem asta. Preferam zgomotele unui oras si avantajele necesitatior situate la 5 minute de mers pe jos. Imi place mult ca fac doar 6 minute pina la birou si mi-e mila de aia care fac peste o ora. Am si casa la ‘padure’ unde imi petrec vremea curatind cacat de gekko si vinind serpi pe sub paturi, dar ajung pe acolo doar obligat. Si cit sunt acolo nu pot sa adorm decit cu un film sau muzica mergind.
      Nu toata lumea iubeste linistea, natura si distantarea sociala asa cum credeti voi ca e normal…

      00

    • Preferam zgomotele unui oras si avantajele necesitatior situate la 5 minute de mers pe jos. Imi place mult ca fac doar 6 minute pina la birou si mi-e mila de aia care fac peste o ora.

      lol … 5-6 minute pe jos pana la locul de munca (sau supermarket) faci intr-un oras mic sau mediu. Intr-un oras mare nu scoti sub 30 de minute decat daca stai in vreo cutie de chibrit sau esti extrem de bogat si detii cladirea. Unii mai au si familie si nu ar sta inghesuiti in apartamente micute. Singurul avantaj al metropolelor e divertismentul

      00
    • i-auzi coane. pe bune? Asa zici tu, ca in orasele mari nu exista sa stai langa munca?
      ba baiatule bah, io cred ca voi ati ajuns in orase doar cu camionu si aveti impresia ca toti muncim in depozite

      00
    • @xxx
      stau cu chirie intr-un oras de approx 4mil locuitori. mi-am ales apartamentul la fix 408m de birou. Am 3 supermarketuri si 3 parcuri cu locuri de joaca pe o raza de 500 de m. gradinita e la 1.5km. Plus multe altele. Am si familie, si cred ca 110mp e suficient pentru 3 persoane. Da, platesc dublu fata de colegii care vin cu masina sau cu metroul si fac cam o ora pina aici.
      Asta e, prefer sa platesc mai mult ca sa economisesc timp si sa fiu in mijlocul orasului.

      00
  6. 4. Asta inseamna ca nu mai candideaza la primarie? Eu zic ca tinteste un loc mai sus in viitor, presedintia PNL, apoi prim-ministru si, de ce nu, candidat la presedintie.

    00
    • Si asta nu e rau, zic eu. Si nu sunt nici pe departe un fan PNL.

      00
    • A fost o singură zi șef al guvernului că l-au trimis acasă. Vroia să facă prea multe și prea dintr-o dată. Plus că parandărătul era mult mai mic, doar 5% față de 90% cu cât sunt ei obișnuiți.

      00
    • Nici macar PNL nu-l vrea președinte de partid, darămite prim-ministru sau președinte, că e mai greu sa furi când președintele e un om corect.

      00
  7. La Metalurgiei se construiește ca-n Militari Residence. Sau ca-n Leonida, colonia aia dinspre Popești-Leordeni sau în Popești. Aceleași imagini, diferența este că la Leonida sunt blocuri de patru-cinci etaje, nu 10-11. Nimic verde nicăieri. Trotuar cât să treacă o persoană, pe el parcate mașini. Blocuri unul lângă altul, dacă ieși pe balcon ai să afli dacă vecinul a avut zi de salariu după culoarea whiskey-ului din pahar. Praf imens, că na, are de unde. În Militari nici nu știu dacă sunt troatuare peste tot. Mai nou am o cunoștință acolo care avea apă pe bază de puț. A secat puțul și au trebuit să sape altul, ceea ce a durat câteva zile. Puț care-i livra apă cu impurități, drept pentru care i s-a înfundat în nenumărate ori centrala. Desigur, au fosă septică. La parter refulează frecvent, noroc că ei nu stau la parter.

    Toate chestiile astea se puteau regla dacă autoritățile interveneau și cereau un minimum de umanitate în construcțiile alea. Dar, cel puțin în sectorul 4, cum să intervii peste Clanu’ Sportivilor, cum să-i lași fără o pâine pe masă, nu sunt și ei suflete?

    00
  8. Pentru toți cei care se cacă pe ei că ”vaaai, ce drăguț e Brașovul!”, avem chestia asta și mai drăguță:

    https://www.libertatea.ro/stiri/inregistrari-george-scripcaru-brasov-spoturi-contracandidati-3095581

    Bun venit în Brașov, Orașul Fricii 2020! Mai aveți chef să vă jucați ceva? ;)

    Mx

    00
    • ai nevoie de 2 săptămâni la bucurești. și te intorci pe jos, nici măcar pe biclă.

    • Vali, oricând un Logan e mai bun decât Dacia 1310 TLX din 1987 a lu’ bunicu’ și, evident, mult mai bun decât o căruță. Dar și așa, când stai în Logan și zici că e S-Klasse poți să crezi liniștit asta, doar că nu e adevărat. Cam acolo suntem noi cu Brașovul nostru iubit și cam supraevaluat: e un Logan. Da, ne e drag de el, că e al nostru și avem amintiri faine cu el, dar tot numai un Logan e. Și e un pic ridicol când ne dăm mari că uite, are 4 roți și merg ștergătoarele, ba mai mult, are ABS și închidere centralizată, chiar poți să bagi stick USB în el. E drăguț până vezi S-Klasse-ul ăla de lângă.

      Pe bune, chestia asta cu televizorul pus în fața firmei cum ți se pare? Că e direct din filmele de anii ’30 cu tommy gun-uri și oamenii care nu voiau să plătească familiei de primeau cadou o găină cu gâtul tăiat în fața ușii.

      Mx

      00
    • Să afișezi mesaje electorale în instituții publice sau în transportul în comun mi se pare mare jeg. Idem ode aduse conducătorului iubit plin de realizări.

      00
    • @Floo – Momentan avem în stațiile RAT Brașov afișe A0 pe display luminos cu realizările primăriei, adicătelea campanie Scripcaru/PNL. În timpul campaniei de la prezidențiale, firma de mai sus a rulat în autobuze clipuri cu Johannis. All good, nu? Dacă faci pentru unul, faci pentru toți, iar cine are bani să plătească, foarte bine. Până la urmă, firma prestează un serviciu, iar publicitatea politică în autobuze nu e interzisă prin regulamentele de funcționare ale RAT. Problemele sunt conflictul de interese, imixtiunea în treburile interne ale unei firme și amenințările fără jenă. Și ăstea nu sunt excepții.

      00
    • @Floo
      Dar de ce e mare jeg sa apara afise electorale in transportul public? E unul dintre cele mai importante lucruri la care poti face reclama. Doar sa aiba corect toata lumea acces.

      Cata vreme o sa vedem politica ca pe o mocirla in care noi „curatii” nu ne bagam in loc sa o vedem ca pe un proces firesc si necesar de luare a unor decizii o sa avem fix asta, o mocirla.

      00
    • Ar trebui ars de viu, în fața copiilor lui. Să învețe de mici că AȘA NU, ÎN PULA MEA!!!

      00
    • aproape ca imi vine sa rad, ca-s un om rau, dar sintagma „leziuni incompatible cu viata” e ceva obisnuit prin presa sau autorul are un umor mai special?

      00
    • @perkele e un termen medical folosit de cei de pe ambulanta, adica nu mai are sens sa incerci resuscitarea.

      00
  9. Nemtii si daca lucreaza doua zile pe saptamana au productivitatea mai buna ca aici.

    00
    • Of course they do./s

      00
    • Care nemti ? Aia cu care lucram eu pe proiecte si nu faceau nimic, da nimic nimic, si am sarit eu in al-12 leas ceas si am salvat proiectu ? Eu n-am vazut pana acum nemti sa lucreze asa intens, o ard aiurea si in sedinta zic „ya ya ya, I think you should do it”

      00
    • @sfatuitoru, ce pacat caq nu avem mai multi oameni ca tine in tara asta. Cu siguranta in 20-30 de ani depaseam nu doar economia Germaniei, dar si pe cea a SUA sau chiar a Chinei.

      00
    • da, in firma erau multi ca mine, de fapt cam noi romanii faceam multe. Exemplu dat de mine ca „am salvat proiectul” a fost ca colegu german (eram 2 pe proiect) nu si-a facut treaba, nici dupa 6 luni nu-si facuse bucata lui si tipau programatorii si testerii ca n-au ce le trebuie si m-am bagat eu sa-i fac treaba. Germanu facea numai prezentari si le arata managementului „ca nu se poate face si de ce nu poate face”. Si culme ca in departament au mai existat 2 germani cu aceleasi apucaturi inainte lu asta. Deci cam da, se trag pe cur de la treaba, ori fac ceva, la timp, dar prost si incorect. Si am intalnit multi din astia.

      00
    • nemtii aia probabil sunt platiti precum muncitorii din agricultura si prefera sa nu-si bata capul pe bani putini sau sa-l trimita acasa pe ajutoare sociale

      00
    • În germania lucrează cehii, românii și polonezii, nemții freacă menta toată ziua, mai lăsați poveștile nemuritoare și legendele urbane.

      00
    • Nemții în software sunt ca peștii pe apă.

      Nu știu din ce cauze, dar băieții de mai sus au dreptate. Atâta lălăială n-am mai văzut. Orice doar să nu scrie cod.

      De asta în fabrici e plin de sisteme de măsurat productivitatea, probabil dacă nu ar fi alea s-ar freca menta. Mare noroc au cu imigranții dar nu vor recunoaște niciodată.

      Generația aia care a reconstruit germania după război și munceau la minut a ieșit la pensie. Ăia sunt cei de care românii erau impresionați de etica de muncă, romanii venind din fabricile românești unde timpul trece leafa merge. Azi e altceva.

      00
    • Productivitatea medie e mare in germania pt că au multi roboți pe tot lanțul de producție, germanul de rând sta acasă pe ajutoare sociale decât să lucreze pe un salariu de sub 2000 euro brut/luna.

      00
  10. Ref la traseism politic:

    Am citit ieri un titlu ca „Orban n-a mancat cacat si nici…” aa, asta… adica… Orban nu stie de vreun traseism sau alte manele din astea. Pai sa faca o tura in Pantelimon, ca avem asa:
    – in 2011/2012 cand am inceput sa vin pe aici prima oara era plin oraselul de afise galbene cu Marian Ivan, primarul Pantelimonului
    – in 2015/2016 era plin oraselul de afise rosii cu Marian Ivan, primarul Pantelimonului. Mai mult decat atat, era si o placa mare undeva ca datorita guvernului V. Ponta s-au asfaltat nu stiu ce strazi.
    – in 2020 este plin oraselul de afise galbene cu Marian Ivan, candidatul PNL la primaria Pantelimon (care, intre noi fie vorba, va castiga).

    Deci… da…

    00
  11. BAAAAAAAAI! NU MAI POT CU ASTIA CU WORK FROM HOME!
    TOTI MINCINOSII!
    Nu exista asa ceva, fara co-location nu ai eficienta. Majoritatea astia care vor sa o lalaie se lauda cu eficienta lor de acasa. Ei militeaza pt asta, ca au impresia ca e „work life balance” ca din 8 ore platite 3 sa fie pentru activitati casnice.

    Toti prietenii mei care lucreaza cu echipe cu juniori au probleme pt ca nu ii poti supraveghea. La fel a fost si pentru mine. Eficienta 0, timp de raspuns cu MEGA delay, SLAuri pe geam.
    Eu am avut noroc ca am schimbat jobul in iunie. Ma bucur ca nu mai am oameni in subordine dar din pacate tot trebuie sa lucrez cu o groaza de functii de support care sunt NON-RESPONSIVE sau se dau de ceasul morti cand proceseaza ceva pt tine de parca ti-ar face o favoare. Si stii clar ce workload au ca doar vine de la mine ci ceilalti din echipa mea.
    In fine, rant over. Work from home un cacat care o sa dispara in maxim 1 an cand toata lumea o sa vada productivitatea pe geam.

    00
    • Da, daca tu nu esti in stare sa iti faci treaba, nici ceilalti nu pot.

      00
    • Raul – asta inteles tu? ca eu nu pot sa imi fac treaba? Eu ma descurc de minune. Nu pot sa imi treaba pt ca altii o freaca. Eram sigur ca vine macar un retardat cu raspunsul asta.
      Cand tu ai ceva in q la 2 3 4 departamente si toti scot lucrurile de 2x mai incet fata de dinainte de pandemie parca iti pui intrebari nu?

      Ah si am uitat sa zic de: „VAAAI mi-a picat netul, vai nu-mi merge VPNul, vai nu pot sa ma conectez, vai nu stiu sa x sa y”. Crede-ma, daca n-ai lucrat mult cu juniori nu stii cat de mult handholding trebuie sa faci.

      00
    • Sau, si e doar o idee, poti analiza partile ca scartaie la work from home, si aduce imbunatatiri.

      00
    • @Ioan, poate ca produsctivitatea este ceva mai scazuta in anumite cazuri, dar work from home va ramane si pentru viitor.
      Poate ca se vor implementa masuri mai bune de masurare a activitatii angajatilor sau se va trece de la un sistem de plata care sa nu mai fie bazat pe numarul de ore lucrat, ci pe numarul de task-uri rezolvate.
      O varinata ar fi crearea unui Task Manager in care team leaderul adauga task-urile pe care le vrea rezolvate si fiecare angajat alege task-urile pe care le poate rezolva. In functie de cate ai rezolvat, vei fi platit la finalul lunii.
      Si asa este in intereseul tau direct sa le rezolvi cate mai repede, altfel ti le „fura” colegul.

      00
    • Lucram din `11 martie de acasa. Nu am avut nici o problema de livrare. Am o echipa de 3 oameni (inclusiv un junior), echipa nu sta in junior, iar juniorul daca vrea sa creasca, trebuie sa isi dea interesul. Nimeni nu vrea inapoi la birou, desi putem face asta (cu anumite conditii). Probabil o sa ne intoarcem la un normal de genul 2 zile/saptamana la birou, prin rotatie, pe echipe, dar nu foarte curand.

      00
    • sau sa judeci pe baza rezultatelor? daca esti junior trebuie sa faci 3 tichete intr-o saptamana. treaba ta cum te organizezi, cum iti merge netul etc.

      00
    • Simt un pic de disperare isterică de middle manager ineficient, căruia i se vede inutilitatea și ar putea fi lejer sărit din schemă (sau ai fost deja).

      Dacă cineva își face bine în 5 ore treaba, problema sa ce face cu restul de 3. A livrat produsul sau serviciul pentru care îl plătește compania.

      Dacă tu nu ești în stare să îți controlezi juniorii decât cu biciul din birou, vești proaste: fie nu ai pic de autoritate, fie ai selectat prost subalternii. În ambele cazuri, ești varză ca lider / șef sau cum vrei să-ți spui.

      Între timp, în alte locuri, productivitatea crește, oamenii sunt mulțumiți cu lucratul de acasă, se întrezăresc posibile economii de costuri binevenite pe vremurile astea (spații de birouri, funcții inutile).

      00
    • eu sunt muuult mai eficient de acasa. la lucru sunt pauze lungi si dese, ca acum. acasa muncesc cu placere.
      unii nu muncesc, asta e, chemati-i la lucru. dar pe restul nu. nu generaliza.

      00
    • NOU
      #66

      Looloo nu ai inteles tu bine, el e un valoros care stie sa se ia doar de junior ca aia nu ii comenteaza in front ca sa arate sefului cum face el bici Louis Vuiton din cacat. Un sefut frustrat si incapabil, cu romgleza clasica de corporatie. ( „Face sens” iti suna cunoscut baws?)
      Apropo, stiti de ce nu isi iau totu managerii concedii deodata? Pentru ca s-ar prinde lumea si ar fi si mai evident ca lucrurile merg bine si in lipsa lor, deci sunt redundanti.

      00
    • looloo – n-ai înțeles. Nu am fost manager. Si nici nu sunt middle nanagemnt. Pur și simplu se vede din poziția în care am fost ca structurile conexe nu își făceau treaba.
      Poziția mea întotdeauna a fost mai mult pe post de sme. Acum sunt în sales team. Si ma doare capul cand vad ca anumite task-uri (care știu cât durează în back side sa se facă ca le am facut si eu cândva) pur și simplu nu se fac.

      Doamna cu coasa- frustrarea pare sa fie la tine. Probabil ești unul dintre cei care nici măcar middle managent nu pot sa fie.
      Cat despre romgleza – grasping at straws. Cum am scris nu schima validitatea argumentului. Si da, limba romana e grea cand si nu suficient de expresiva, de multe ori în engleza spui mult mai multe mult mai ușor. În plus, după 6 ani de vbit numai engleza la birou cam 10 ore pe zi parca ti-e si mai greu in romana.
      Sunt fascinat de reacțiile postării. De aia am și scris-o pe tonul inițial. Am vrut sa vad cum apar astia care „ei sunt eficienți ” si fac 6 task-uri in timpul in care altul face 3. Well guess what (romgleza ftw) tu esti wsti platit sa lucrezi 8 ORE AT THE BEST OF YOUR ABILITY. nu esti platit sa lucrezi un pic mai bine decât colegul. Asta uita multă lume, ca suntem plătiți sa facem cât de bine putem in totalitatea celor 8 ore pe zi.

      Asa si legat de exemplul de mai sus cu echipa cu un singur junior. Normal ca nu au fost probleme ca a fost unul singur. Imagineaza-ti 20 care se împotmolesc aiurea și nu sunt în stare (sau nu vor) sa ceara ajutor. „Eh n am mai știut ce sa fac mai departe”

      00
    • ah si inca o chestie.
      De ce va simțiți atacați? În mod sigur majoritatea oamenilor care citesc acest blog sunt de o anumita tipologie (buna), ambițioși, Onești, responsabili. Altfel nu prea ar rezona cu ce scrie vali pe aici.
      Problema e ca nu toată lumea e de natura asta. Chiar vreți sa imi spuneți ca nu e plin de lepre în jurul vostru în majoritatea companiilor? Credeți ca aia care erau lepre la birou acasa o sa fie sfinți?

      00
    • NOU
      #69

      2 despre lucratul de acasa (permanent):
      – daca angajatului ii e sila de birou, inseamna ca e chiar naspa amenajarea/locatia/dotarea/atmosfera etc. deci si managementul are o vina

      – unii au pretentia sa li se asigure, pe langa monitor, inclusiv birou, internet si curent electric, la cuca macaii, eventual sa treaca si baiatul de IT „repare” monitorul pe care nu l-au bagat in priza

      Ca o concluzie, o combinatie intre cele 2(office si home office) ar fi ok. Desi acasa n-as sta 7 8 ore pe scaun, nu inseamna ca daca merg la birou si stau 7 8 ore pe scaun, lucrez efectiv.
      p.s internii/juniorii w/e o freaca 99% din timp in HO, nu stiu sa faca mai nimic (sunt din prima zi in home office ce naiba) si oricum nimeni nu are asteptari de la ei

      00
    • @Ioan nu sunt lepre, sunt juniori, daca vrei sa iti faca treaba din prima saptamana atunci nu angajezi juniori.
      Nu ai eficienta fiindca locul de munca este organizat cu curul iar fiecare sarcina ajunge sa fie mereu urgenta.
      Lumea nu se simte atacata, doar nu este de acord cu gandirea ta invechita. Acum 25 de ani unul ca tine ar fi spus ca nu e de acord cu calculatoarele fiindca distrag atentia asa ca e mai bine sa ramanem la masini de scris.

      00
    • GC – mi-ai dat eroare. Ce faci cu juniori deja angajati? Ii concediezi pe toti ca ce dracu oricum e pandemie.
      Cum sa fie gandirea mea invechita? E o notiune invechita sa stai langa o echipa sa o ghidezi?
      Imi place gandirea asta noua, stam acasa si frecam menta.

      Si nu, nu e vorba ca e prost organizata corporatia, E FOARTE prost organizata ca orice mamut de genul asta. Si lumea profita de chestia asta foarte tare.

      Ma distreaza cum ai tras cu concluzia ca eu sunt invechit, analogia ta mai ales fiind total idioata.

      00
    • Treaba asta cu lucrul de acasa nu e un concept nou aparut in timpul pandemiei, se face de suficient timp si a avut efecte pozitive. Tu vi si spui ca o sa dispara in maxim un an, bazandu-te pe experienta ta si a unor prieteni. Daca incepem sa vorbim de zi de lucru de 6 ore sau saptamana de lucru de 4 zile cred ca deja te apuca durerea de inima si nu vreau sa te am pe constiinta. Productivitatea nu mai e de mult direct proportionala cu timpul de lucru. Tu ai ales sa stai 10 ore la birou , pentru altii insa sunt lucruri mai importante decat o corporatie de cacat, macar daca lucrai pentru propria firma aveai respectul meu.
      Si da, e o notiune invechita sa stai langa juniori sa ii ghidezi. Le oferi documentatie cu procesele pe care trebuie sa le faca, pentru intrebari suplimentare sa te contacteze pe tine sau pe un coleg mai vechi in echipa. Cine se descurca, bine iar cine nu, pareste echipa. In cazul in care nu vorbim de procese repetitive, atunci cerintele trebuie sa fie clare si cu deadline fix. Teoretic ai trei luni la dispozitie sa triezi angajatii, ai suficient timp sa iti dai seama cine face fata si cine nu.

      00
    • Am inteles. Minunata companie la care lucrezi tu a decis sa angajeze 20 de juniori la un senior, ca sa iasa ieftin si bun. Cand nu era treaba online, fraierii de seniori trebuia sa le faca munca si juniorilor. Iar juniorii, evident n-au reusit sa ajunga la un nivel in care sa fie capabili sa lucreze independent o ora legata. Acum a venit beleaua asta si de vina e internetul, nu managerezul care a crezut ca 20 de junori la un senior e reteta succesului.

      00
    • NOU
      #74

      Sa mori tu Ioane ca visul tau de o viata e sa fi manageras, iar faptul asta tu crezi ca iti confera un fel de superputere fata de restul plebeii. Trist si jalnic in acelas timp. Nu am nevoie sa fiu manageras, nu am ajuns atat de incompetent iar limba romana e grea doar daca ai fost lepra in generala-liceu si nu ai citit macar o carte. Cine foloseste romgleza in exprimare de obicei nu stie sa vorbeasca decent nici in romana nici in engleza, un fel de analfabet functional. Si eu lucrez , comunic si trimit mailuri in engleza (8 ore pe zi, nu stiu cum tu nu reusesti sa iti termini lucrul in 8 ore) si cumva reusesc sa nu aberez in romgleza.Mai sus scrii ca ai avut oameni in subordine dupa care minti cu nerusinare ca nu ai avut functii de conducere, management and shit, ca tu nimic, ca sa vorbesc pe limba ta.
      Minciuni de manager frustrat si incompetent, mananc din astia ca tine cate 1 pe sedinta daca imi pun mintea cu prostii

      00
    • Doamna cu coasa – cred ca ar trebui sa vezi paiul din ochii tai inainte sa vorbesti de gramatica altora, poate inveti cum sta treaba cu i-urile verbului a fi.

      Din nou, nu este relevant ce pozitie am avut eu si cati oameni in subordine, relevant este ce am spus: ca lumea nu isi face treaba la fel de bine lucrand numai de acasa.

      Da, scuza-ma ca nu mi-am pus CVul aici, o sa fiu mai clar: am avut procese in subordine nu oameni direct. Desi nu am fost managerul direct al acelor oameni am fost responsabil cumva de rezultatul muncii lor. E mai clar? e ok? putem merge mai departe? vrei mai multe detalii?

      Plin de retardati pe blogul asta mai nou. Frustrati. Incompetenti. Oameni care nu stiu sa tina un debate constructiv. Care vin direct cu atac la persoana. Mai mult de jumatate din replyurile de mai jos au fost atacuri la persoana. Unul nu a venit sa zica ba da hai sa vedem cum e situatia in alta parte, nu nu, VOI STITI, voi toti stiti ca eu sunt problema, ati stiut direct clar de pozitie am ce fac unde e problema tot.

      GC – da, lucratul de acasa nu e ceva nou, dar pana acum a fost COMBINAT cu zile la birou. Practic acolo e succesul, mergi 2 3 zile la birou, 2 3 zile acasa, dar fara intalnirile fata in fata, in special pentru juniori (si nu numai) nu poti progresa. Vorbesc aici de oameni noi, ca poti sa ai si juniori vechi care se descurca ok dar si ei la randul lor se vor impotmoli cel putin o data pe saptamana.

      Imi pun o alerta in calendar pt 20.08.2021. Reluam discutia. Vedem cum stau lucrurile.

      00
    • NOU
      #76

      Cand scrii ca ‘Ma bucur ca nu mai am oamen

      00
    • NOU
      #77

      Cand scrii ca: ‘Ma bucur ca nu mai am oameni in subordine’ iar mai jos o arzi cu paru-n ochi ca ai avut proc

      00
    • NOU
      #78

      Cand scrii ca: ‘Ma bucur ca nu mai am oameni in subordine’ iar mai jos o arzi cu paru-n ochi ca ai avut procese in subordine si nu oameni cam ce spune asta despre tine?
      Fac pariu ca si vis-a-vis de oameni spui ca ai resurse s

      00
    • Opa. Ce avem aici

      http://archive.is/EGvdH

      Las si eu linkul asta. Nu stiu despre ce e vorba in el. Ce or zice oamenii astia acolo?

      00
  12. Cartierul Metalurgiei, lol. Un nume mai comunist e greu de gasit… probabil ca imaginea comunismului inca mai are tractiune mare prin unele zone…

    00
    • Da, poate trebuiau sa ii puna un nume mai pompos, ca sa nu aduca aminte celor care probabil nici nu au trait in comunism de aceasta perioada.
      Cu conteaza ca este in zona Metalurgiei si toata lumea cunoaste zona asta.

      – South Development
      – South Housing Area
      – Housing Development Center Bucharest
      – Concrete Residence
      – Prime Residence

      Suna mai bine una dintre astea?

      00
    • Ar trebui actualizat. Cartierul Supermarketului sau Cartierul Pariurilor suna mult mai modern.

      00
    • Zona se numeste asa din 1920, nu are legatura cu comunistii. Desi Vulcan (ca de la asta vine Metalurgiei) a fost nenorocita de Ovidiu Tender, in fabrica aia s-au produs de la sonde pana la reactoare nucleare.

      Nu arunci istoria la gunoi doar ca ti se pare tie un nume comunist.

      Fabrica de Motoare Bavareza iti suna tot comunist? Sau Intreprinderea de Gestiune a Uleiurilor Minerale cum iti suna?

      00
  13. si la Sibiu tot mai multi le spunem viitoare ghetouri cartierelor noi de blocuri din anumite zone. Zone care nu tin de Sibiu ci de limitrofele Cisnadie si Selimbar. In Sibiu e mai mult bun gust urbanistic, dar in astea doua e trist, mai ales in Cisnadie (bucata lipita de Sibiu, care e la vreo 4 km de Cisnadia veche si care a ajuns sa aiba vreo 40% din populatia totala a unitatii administrative). Blocuri apropiate unele de altele, spatii pavate cu piscoturi si aproape fara spatii verzi – ca doar e campul mai incolo. Camp pe care se putea face linistit un drum alternativ , ca sa nu se mai gatuie traficul pe soseaua cu o banda pe sens care face legatura cu Sibiul. A fost prioritate sa aduci 9000 de oameni sa locuiasca acolo inainte sa impanzesti campul cu drumuri si parcuri care sa le faca o viata aerisita. Iar in Sibiu e alta problema, care se repeta la fiecare asamblu rezidential care s-a intamplat sa nu fie fix la o strada veche. Se asfalteaza aleile dintre blocuri, dar drumurile pe care se iese de acolo ca sa se ajunga la strazile vechi asfaltate raman noroaie ani de zile.

    00
  14. 7. Bogdan Suditu a fost director adjunct in fostul MDRT, actualul MDRAP, la directia de planificare urbana si politici de locuire sub Anca Ginavar.
    Ar fi interesant de intrebat ce masuri a propus/ luat/ implementat in perioada aia (2007-2013)? Bine, cam 2 ani a lipsit din minister ca facea niscaiva studii in Franta.
    Ah, sa nu uit, in timpul liber preda la univ. „Ion Mincu”.

    00
  15. Nu vom avea o centura ok a Bucurestiului in viata asta

    00
  16. Orice e facut fara control devine periculos. Si eu mi-as fi dorit zone rezidentiale cu bun gust in capitala cu acces facil sau zona mamaia unde putea fi construit ceva spectaculos fiind intre lac si mare, veneau poate si turisti straini, nu doar turistul hamsie si ceafa de porc. O vizita prin capitala iti lasa un gust amar, mizerie, arhitectura constructii fara nici o noima, inclusiv in zonele alea de milionari. Acesti oameni traiesc intr-o bula, cred ca nu au fost niciodata in alte tari civilizate sa vada cum arata un cartier rezidential. Ca niste handicapati se bucura ca au si ei un cacat de x5 si il parcheaza pe trotuar. Asa e Romania, problema intervine cand vezi preturile cerute pe toate cocioabele, aici totul pare rupt din telenovele.

    00
    • Ce bă, că și io pot să-mi parchez mașina pe trotuar în Austria, când vreau io. Preț la promoție, cu plata pe loc direct la polițai: 500‎€.
      Doar că nu vreau, că mă strânge portofelul, iar cardul face atac de panică. :D :D :D

      00
  17. Crede-ma, daca ai lucrat prea mult cu juniori nu stii cat de puțin handholding trebuie sa faci de fapt când lucrezi și cu alte categorii.

    00
  18. 7. Ghetoizarea se produce și în centrul orașului, nu numai la periferie.
    În perspectiva campaniei electorale e interesant de văzut ce atitudine va avea n. Dan vizavi de „dezvoltatorii” imobiliari (cât de mult urăsc acest cuvânt, „dezvoltator”, mai degrabă sunt proxeneți imobiliari)
    Uite aici un exemplu de idei urbanistice
    https://atelier.liternet.ro/articol/12899/Razvan-Voinea-Dana-Dolghin/Parcelarea-Calea-Lacul-Tei-locuintele-ieftine-din-anii-treizeci-si-completarile-ulterioare.html
    De aia vrea toată lumea în floreasca-tei

    00
  19. 7. Da’ cam pe lângă. Bucureștiul pute. Să dea naiba dacă nu pute! Când locuiam acolo nu realizam. Nici măcar când mă întorceam din concediu.
    Am ajuns în București pt vreo oră după câteva luni locuite în altă parte (tot oraș, la câmpie, nu sătuc în vârful muntelui). Nici nu intrasem bine și mi s-a părut că pute. Și nu se bășise pisicul.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)