Știrile zilei – 18 august 2016

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. O fi scris una din cele mai bune istorii a romanilor, dar tot un turnator ramane.

    00
    • Esti prost. Incurci personajele. Probabil ai citit in Click despre Bălăceanu Stolnici.

      00
    • Turnator?

      00
    • :)) Dupa mintea feisbucistului care sta mai mult cu ochii pe poze decat pe texte , toti trecuti de o anumita varsta sunt comunisti. Djuvara n-are nici o legatura cu comunismul , ba chiar se trage dintr-o familie de aristocrati liberali. A plecat devreme din Romania si s-a scolit la Sorbona inainte de al doilea Razboi Mondial. pe urma a stat o buna bucata de vreme in Africa , nu mai stiu exact tara , ca diplomat. Parca Republica Niger. Acu’ explica-ne si noua pe cine a turnat ca sa nu murim prostalai.

      00
    • Si mai sunt si 4 care i-au dat thumbs up. Deci nu e singur in povestea asta. Eu pariez pe Paleologu, cu asta il confunda.

      00
  2. Aia cu Bucovina e maximă. Ghidurile ăstea se împărțeau ca pâinea caldă la deschiderea Muzeului de Istorie Suceava. La fel ca mulți care le-au primit, nu le-am deschis. Acum sunt curios, am ce să citesc pe WC.

    00
  3. MIC DROP by Neagu Djuvara „Ele nu e ortodoxe”

    00
  4. Deja Romania devine prea scumpa pentru outsourcing, lucrurile simple, testarea, se muta spre India.

    Am mai trecut prin asta (remember bula dot-com-urilor), cand in 2001, jumatate de firma a fost concediatata. Atunci cel mai mare client a intrat in insolventa.

    Piata i-a absorbit pe toti, dar nu la acelasi nivel salarial.

    00
    • India nu e chiar vreo mare concurenta fiindca si acolo cresc salariile. Deja orice decision maker stie ca de cati bani dai, atata calitate primesti, iar in lumea globala in care traim costurile totale ale produsului nu mai variaza suficient de mult incat sa preferi o piata in detrimentul alteia. Sigur, IT-ul este acum pe val si sunt salarii mult mai mari decat media, dar pana la urmatoarea spargere de bula eu zic sa luam salariile alea, sa negociem promovari si mariri, sa platim datorii in avans daca se poate si sa punem deoparte bani de zile negre.

      00
  5. mai am și eu prin casă ghiduri din astea pentru bucovina plătite din bani publici, într-o engleză execrabilă, cu imagini urâte, cu texte proaste și greșite. dincolo de asta, ca om născut în bucovina, sincer, nu înțeleg cât de masochist poate fi un turist străin, sau român aflat la mai mult de 200 de km de marginile bucovinei, să ajungă acolo. bucovina e în mijlocul a nimic, departe de orice aeroport rezonabil, cu drumuri spre obiectivele turistice foarte proaste, cu pensiuni scumpe și pline de ifose nejustificate, cu oameni răi, la propriu, iar ce oferă în realitate e mult mai banal decât apare în ghidurile turistice.

    00
  6. Parca Djuvara era cu teroria Cumana nu? Aia infirmata de testele ADN…

    00
    • asa si ? .. a propus o teorie, cum ca (pe baza unor dovezi indirecte/culturale) cel putin cultural, primii voivozi au fost cumani. teoria a fost verificata genetic si infirmata. asta nu descalifica teoria ci o invalideaza, cel putin genetic. Asta nu inseamna ca, cultural, o parte din cultura cumanilor nu a facut parte din fondul cultural al primilor voivozi.

      asta inseamna cultura, asa ar trebui sa fie orice manual – uite zece teorii despre orice, exista posibilitatea de validare – validati/invalidati, argumentati. nu trebuie sa iti dea mura in gura ca asta e litera de lege si e clar si nu mai comenta, stai in banca ta, jos! 4!

      00
    • Sper ca ai recitit ce ai scris.
      Omu lanseaza o teorie, FARA ARGUMENTE pertinente (dar cu priza si profit la carte), doar pe ghicite/auzite/ghicite, este invalidata stiintific, la modul cel mai serios si irefutabil posibil si tu tii in continuare, ca prostu de batzz.
      Istorie facuta dupa ureche (sau dupa ideile unor impostori gen Djuvara sau Boia), sport facut „la noroc”, afaceri facute „la aranjamente”, autostrazi facute la repezeala… sa mai continui?

      00
  7. Comparația dintre IT și bursa mi se pare cam irelevanta: la bursa dai niște bani și apoi tot aștepți fără sa faci nimic, pe când în IT dacă vrei bani mai trebuie sa fii și bun. Ca de aia mereu a fost greu sa găsești programatori buni chiar și pe salarii mari.

    În general istoria ne arata ca idiferent de domeniu, oamenii buni mereu au avut treabă. Asa ca pot sa vina și 1000 absolvenți de la cibernetica, dacă doar 10 sunt buni ceilalți au venit degeaba și e problema lor.

    Faptul ca i-au trebuit atât de mulți ani sa își dea seama ca România e atractiva mai ales din punct raportului de calitate și a prețului, explica probabil și succesul limitat pe care autorul articolului l-a avut în domeniul bursier de unde ales sa se retragă cum altfel decât strategic și vizionar.

    00
    • @vax – cred că nickname-ul spune totul…

      Istoria ne-a arătat că animalele strict specializate au dispărut. IT-ul românesc, din păcate, se specializează doar pe outsorcing (mă refer la aplicabilitate în țara noastră). Acum, pe moment, e bine, e cerere… până la momentul în care se va pune eticheta de forță de muncă scumpă sau mai bine zis marjă de profit scăzută.

      00
    • industria IT ce o avem e slăbuţă, că nu am auzit de un produs revoluţionar făcut în Ro, sunt nişte mediocri cel mult şi pe acolo, care se ocupă probabil cu întreţinerea de reţele, servere, ăsta e marele IT românesc. S-ar putea să greşesc. E ca şi cum cumperi o tehnologie nouă şi plăteşti firme ca să o întreţină, dar nu dezvolţi nimic notabil cu acea tehnologie, chit că alţii pot să facă asta.

      00
    • @Andrei, măcar 1 produs avem: Bitdefender, care e chiar e mare.

      În rest mai sunt tot felul de aplicaţii mici şi mari de care probabil ai auzit şi nu ştii că sunt româneşti deoarece din cauza grandelui fisc român, preferă să facă o firmă în londra/olanda şi să aducă în românia doar strictul necesar să ducă cheltuielile.

      00
    • @Ge: ca norocul ca economia de piață e simpla: daca nu exista cerere atunci vor fi oameni dați afară. Din nou, nu trebuie sa fii mare om de știință.

      Iar oamenii sunt dați din mai multe motive: sunt slabi, sunt scumpi sau degeaba sunt buni dacă ceea ce produc ei nu se vinde. Deci degeaba ești bun pe ceva ce nu renteaza.

      De servicii o sa fie mereu nevoie. Numărul de IT-isti a crescut pentru ca și ineficienta a crescut foarte mult în rândul forței de munca. Foarte rar mai găsești un om care sa aibă the global picture. Și o decizie ce înainte se lua ușor acum se ia după n dezbateri ca nimeni n-are curajul sau cunoștințele sa își asume o decizie.

      Dar a compara o industrie pur speculativa, bursa, cu una ce produce vrem nu vrem ceva finit e aiurea.

      Industria IT are foarte mult noroc pentru ca oamenii involueaza devin analfabeți tehnic datorita tuturor produselor ce fac totul cu un click sau sistemelor de operare ce nu te lasa sa faci nimic. Și o sa fie în continuare nevoie de oameni care sa știe și cum funcționează lucrurile.

      00
  8. Pentru mine cea mai importanta stire este cea cu reorganizarea administrativa. Imi place sa cred ca printre altele se incearca repararea rahatului facut de Ponta cu codul fiscal si impozitele pe teren si proprietate. Mai exact a lasat la latitudinea consiliilor locale sa voteze cat sa majoreze impozitele pentru terenuri si cladiri cu destinatie nerezidentiala. Bajetii de la PSD normal ca au votat sa se mareasca la maxim. Prin urmare, anul asta mi-a venit impozit 17.000RON la cladire de 650m2 si teren de 1250. Eu fiind declarat ca vila turistica si deci nerezidential. In conditiile in care sunt pe fosa septica si visez la asfalt de niste ani. Asta in Busteni. Aceeasi bajeti de la PSD care in plina criza au marit taxa de statiune de la 1% la 5% si au falimentat aproape tot in turism.

    00
  9. Eu ii cunosc pe sebo si pe iulian din 97 de cand aveau apartamentul asesoft in piata romana la etajul1. Dupa 3 ani mi am inceput sa vand componente de computatoare si am devenit partenerul nr 1 la asesoft. Vreau sa iti zic ca mai bine biznis adm8nistrat ca asta nu am vazut. Sebi cu pr iar iulian cu munca. Dupa care da faliment flamingo , cine ii cumpara pt linia de distributie microsoft si intel? Cine e director executiv , razvan ziembwa. Da Dante faliment, aka emag
    , 2. 4 mil eur datorii la asesoft distribution. Cine cumpara Dante?cui vinde asesoft emagul dupa 3 ani, pe catu bani? Azi daca pomeniti prin midlle managementului de la emag persoana lui sebi ghita, toti vor pleca capul jos.

    00
  10. Stai un pic, cand n-am fost tarom pe pierdere?!?!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube