Știrile zilei – 17 octombrie 2019

 1. Blondă . Blondă . Brunetă . Roșcată . Brunetă . Ceață . Brunetă . Cal
 2. O maimuțică penală a descoperit că putem fi bogați
 3. Cât cer românii șpagă la chestia asta?
 4. România importă gunoaie pentru reciclare
 5. Economia duduie, dar facturile nu se încasează
 6. Jumbo a avut 8% profit
 7. Civilizație
 8. USR ar trebui să revină la sigla USB
 9. Hai, Giuliani, arată-ne banii!
 10. Cam prea multă pâine, cred
 11. Moldova, patria vinului
 12. Cronica de tehnologie
 13. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

15 comentarii

 1. Donez șmirghel P60 pentru șlefuirea limbii rădăcinoase a d-nei Mănescu.

  00
 2. De fapt Ramona Mănescu vroia să spună că vom crește importul de fasole din Turcia.
  Sincer nu e mai bine să importi gaze cum face Germania?

  00
 3. Apropo de zice CTP,cred ca daca nu face un scor bun(adica sa intre in turul 2) barna o sa fie istorie pt usr…..

  00
  • Ceva e in neregula, pnl psd ctp etc , toti cer ca USR sa intre la guvernare , toti mor de grija partidului nededulcit la putere

   00
  • Pai cam are dreptate ctp ( strict in cazul asta ). Inainte de motiune ai spus ca tu o votezi ca vrei anticipate si nu vrei la guvernare. Dupa motiune la ce te mai duci la negocieri ???!! Nu te duce la nicio negociere si spune din start ca orice guvern e propus tu,usr, votezi impotriva si gata…

   00
 4. Sa fim bogati zic! Start

  00
 5. La acronimul USB mai corect. Iar sigla USB ca aia de pe calculator 🙂

  00
 6. Văi să îmi bag eu pula în ăia care IMPORTĂ gunoaie și în autoritățile care închid ochii. Nu-mi pasă că e sortat, că reciclabile că rahat, țineți-l în morții mamii voastre la voi în țară și prelucrați-l acolo.
  Și pulă ăla care își frângea mâinile că el ce face, că el închide jumătate din capacitate, trebuia să te gândești la asta când ai deschis unitatea, nu să plângi la tv după.
  Groapa de gunoi a Europei, la propriu acum.

  00
 7. Apropo de gunoaie: Duminică toată ziua senzorii Airly au fost verzi, mă invitau la plimbare ca nivelul de poluare era mic, Toată săptămâna fuseseră așa, Duminică noaptea la 1:00 s-a inregistrat un vârf de noxe care depășea cu 250% valorile din timpul zilei, primul senzor care a inreg asta a fost cel de pe E85, apoi toată săptămâna senzorii au arătat un grad ridicat de poluare, repet, cu tot traficul săptămâna anterioară senzorii fuseseră verzi, deci da, administratia care permite arderea deseurilor ne omoară lent, nu neaparat traficul

  00
  • Păi doar gardă de mediu (sau cum s-o fi numind acum) avem doar luni-vineri, 8-16. Și nici atunci nu cred că se rup tare cu munca.
   Am sunat o dată pe la ora 18 la ei, să reclam că ieșea iar fum negru de la centrul de colectare fier vechi, semn că IAR ardeau ceva nereciclabile. Simțeam eu prin telefon cum ridica aia din umeri, că inspectorii au terminat programul, că ea le-a mai spus celor de la centru să nu mai dea foc (!), că poate trimite pe cineva în zilele următoare. Tu ghită, acum arde, acum ne sufocăm de la fum, nu când trimiți tu leprele, eventual cu anunț prealabil ca să fie totul bine.
   Am făcut și sesizare online, fără răspuns desigur.

   00
  • și eu am făcut la fel, ca mine, alții, aparent retarzii din gardă și dereglații din primării au impresia că ei vor avea bani să se trateze de cancer pulmonar galopant, la câți bani fac ei din arderea de deșeuri nereciclabile, clar o să ne îngroape pe toți – tot, ca fapt divers, săptămâna asta, vârfurile de poluare cu particule de plumb nu s-au înregistrat la orele de vârf 17-19, atunci erau cele mai scăzute, fix la 1:00 noaptea creșteau de două ori

   00
  • Noaptea se ard chestii mai cu spor, că nu se vede fumul, lumea doarme…

   00
 8. Cam 20 de kg de pâine pe an ar fi sănătos de mâncat.
  Respectiv 2 felii sau 40-50 de grame pe zi.

  00
  • Pâinea e un produs “caloric dens”. Sansele sa te opresti la 2 felii pe zi ca mancator de paine sunt zero.
   Ar fi sanatos sa nu ai paine in casa si s-o mananci ocazional.

   00
 9. Asta cu facturile am început să o simt și eu, pe vară a fost dezastru, am ajuns la 70% grad de încasare. Nu știu cum calculează ei 365 de zile alea, dar la mine numărul de facturi care au termenul depășit cu 30 de zile a sărit de 10%. Și eu am facturi cu sume mici. De asemenea, pentru proiecte noi a crescut durata de finalizare a discuțiilor, înainte în vreo săptămână, maxim 2 aveam o decizie, acum durează minim o lună. Norocul meu este că nu lucrez cu statul și nu am decât vreo 3-4 multinaționale. Aparent, cu cât o firmă e mai mică, cu atât e mai disciplinată. Și, cel puțin în cazul meu, nu este că nu au bani, pe cei cu situații deosebite îi contorizez separat. Deci vorbim de întârzieri deliberate.
  Referitor la Volkswagen, nu se pune problema de șpagă. Pe bune. Asta e valabil la mărunțișuri. La ăia mari, din contră, e întrecere socialistă pe ramură la acordat facilități. Sunt unii care au primit ca facilitate salariile pe 2 ani. Yeap. Doi ani de zile, statul român plătește salariile unor muncitori din fabrica unei multinaționale. Am vrut și eu să mă „lipesc” de niște subvenții, pentru că eu angajez anual cel puțin un absolvent și se dă ca subvenție, un an de zile salariul minim pentru fiecare absolvent. Nu sunt fonduri. Toate se duc către multinaționale.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.