Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

49 comentarii

  1. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 331
  2. Păi scrie pe net ca poliția i-a identificat pe criminalii omului de afaceri din Sibiu. Gata cu treaba pe luna asta. Mai fac “o acțiune de amploare cu aparatele radar”, 2-3 teste antidrog și uite cum e gata și 2023. Așteptăm ghioceii și florile oferite doamnelor din trafic și e aproape gata și 2024, asta dacă nu pierde vreun prost țigări sau cocaină ca să le strice zenul. De ce dracu nu m-am făcut polițist???

    Indecis. Tu ce zici?2910
    • Nu conteaza ce va face politia, ideea este ca se vor schimba multe sisteme de securitate, protocoale, se vor schimba niste yale /ferestre/usi de garaje, se vor vinde niste arme de aparare, firmele de paza vor prospera si mai mult

      173
    • @Nicu

      Sper că nu sugerezi că totul a fost o conspirație ca să-și crească firmele de pază veniturile? :))

      Dar da, probabil a fost un wake-up call pentru mulți, poliția există să asigure liniștea, nu să protejeze cetățenii.

      (și nu e conspirație, mai țineți minte judecătoarea aia din vaslui care a scris în motivare că condamnat ceva violatori pentru că a fost rumoare în mass-media și societate. Altfel probabil îl lăsa liber)

      91
    • @Mafu, nici chiar asa! Ideea este ca cei care au bani mai multi (albi /negri /cripto etc) vor lua masuri dupa cat ii duce capul si cat ii sfatuiesc firmele in domeniu. Vor fi probabil multe schimbari si imbunatatiri

      70
  3. 2. Si pe titluri de stat da mult Romania si vad ca scoate din ce in ce mai des.
    4. Cat plm e impozitul ala de s-a pretat la gainaria asta?

    220
  4. 2. vuiește presa despre gaura la buget, împrumuturi peste împrumuturi la dobânzi mari, noi taxe și creșteri de pensii. Omul de rând cum se poate apăra de proștii ăștia? Cum m-aș putea apăra de ceea ce se cam preconizează și să rămân cu disponibilitate rapidă la cash fără să ies în pierdere?

    Comentariu apreciat.392
    • Începi să iei în calcul altă țară

      Comentariu apreciat.363
    • Greu cu disponibilitatea rapida. Eu ce am facut, in perioada asta de dobanzi relativ mari in valuta, a fost sa-mi cascadez niste depozite pe un an in asa fel incat sa am lunar cate o scadenta. Asta ca plasa de siguranta pentru cheltuielile curente, in caz ca raman fara venit sau e insuficient.
      Ne intoarcem in anii 90, daca e nevoie mai schimb 100 de euro, daca nu ii las la prelungire automata.
      Pentru sume mari nu am o solutie, ii bagi la bursa si te rogi ca nevoia ta de bani sa nu se suprapuna cu caderea pietei.

      121
    • Facem ce am făcut și până acum: ne p…m pe el de vot și mergem la ski pe Valea Prahovei în weekend. Ca să iasă unii cu 45% singuri ca să poată face „ievaluări” la magistrații care mai condamnă pe cineva și să dea pensii speciale la restul (după care ne mirăm de ce am ajuns în halul ăsta).

      156
  5. 3. Am revenit recent din tara dezvoltata numita Austria unde am stat la niste amici. Bai, e rau. Acolo nu poti fi nomad digital din simplul motiv ca internetul e nitel mai mult decat dial-up-ul de pe vremuri. ADSL-ul ma-sii prinde viteza ametitoare de 8 Mbps sau 2 pe upload. Asta daca vecinii tai nu au chef de netflix, altfel vezi viteze d-alea care se masoara in Kbps. Daca si tu ai chef de netflix, pe langa ca e exclus sa vezi un 4k decent, sa faci seek intr-un film, e o aventura, poti sa bei o cafea linistit. Iar ADSL-ul ala e la oferta, 39.99 euro/luna.

    Daca ai norocul sa ai semnal decent in zona, nu exista 5G decat in povestile cu zane. Ai sansa sa prinzi 20 Mbps, dar dai 14.99/luna pentru ametitoarea cantitate de 50 Gb, ca nelimitat nu exista.

    Daca va plangeti aici de furnizorii de telefonie/net, sa vedeti acolo monopolul A1, restul iau banda de la ei, practic controleaza la preturi exorbitante internetul si echipamentele aferente, niste ZTE-uri obosite rebranduite A1/Fritzbox la suprapret. Plm, 288 de euro un router ADSL cu wireless. Sau 488 euro cu WIFI6, nu ca ti-ar folosi la ceva cand vin 8 Mbps pe teava.

    Comentariu apreciat.876
    • Eu am platitit cativa ani 19 eur pe 10mbs cu 1mbps upload (unu mbps, adica vreo 100si ceva KB), prin 2017, in Germania, oras mare si bogat. In Bucuresti aveam 500mbps cu nus, 8 eur? ..Apoi s-a putut un mega upgrade, ca s-au schimbat nus ce echipamente in zona si pentru 29 eur am avut 30mbs (cu 10upload).
      M-am mutat, acum dau 70eur pe 100mbs..

      170
    • Ati descoperit si voi dc nu e bine sa blochezi dezvoltarea 5g etc si atata timp cat chin ezii au dat echipamente ieftine operatorii de la noi s au dezvoltat. Acum ca vrem si mai ieftin, normal ca sunt in groapa cam toti operatorii. 2Euro pe abonament nu e sustenabil.
      Concurenta si un pret decent sunt binevenite.Putem ajunge si noi in situatia lor daca nu suntem atenti.
      Pe langa asta a constribut si tehnologia noua bagata, ca nu aveam nimic cand ei aveau net, dar si aruncarea fibrei prin copaci.

      314
    • @Rumbu totusi nu te-ai gandit la un Starlink sau alta optiune prin satelit? Pana si boomerul din mine a auzit de optiunile astea

      132
    • si gata, bunastarea si civilizatia se masoara Gbps,

      810
    • Xixache, ai dreptate, nu se masoara nici in gbiti nici in centi, dar asta spune ceva despre societatea aia, ca e retrograda in anumite privinte

      21
    • Nu stiu cum e cu conexiunile fixe, dar in Viena numai in beci la Salm Brau nu aveam 5G.

      02
  6. La punctul 4, cei care cunosc, ar puteam omul însuși masina? Daca tot e pe numele lui, sa mearga cu politia si sa o ridice. Ceva de genul :).

    Comentariu apreciat.410
    • Dar domnii politisti au cautat daca omul din Tamna (suedej) a mai practicat si cu alte masini? Sau nu li se uscase oja?

      Comentariu apreciat.250
  7. 5. Oamenii sunt efectiv demenți. Probabil se aruncă animale acolo într-o veselie.

    În zona în care locuiesc a fost o perioadă acum câțiva ani când se abandonau animale (câini, pisici, chiar și iepuri) ca la nebuni. Mici, mari, pui, adulți, nu conta. Până s-a mai populat zona și au început să le fie frică să fie prinși.

    Ca un alt exemplu de oameni demenți, un vecin a făcut plângere să se ridice cei doi maidanezi de pe stradă, cei doi au fost luați, doar ca acum să stea câinele lui liber pe stradă.

    Comentariu apreciat.342
    • Cuțofili. Vine cu ditai dobermanul la magazin și-l lasă afară, liber, sa stea să aștepte. Latră ăla de sparge urechile, daca mușcă pe cineva pe doamna nu o interesează, ea trebuie să-și facă cumpăturile. Nema botniță. „E cuminte” până nu mai e.

      Comentariu apreciat.431
    • In zona protejată Delta Văcărești, lângă care locuiesc, e plin de maidanezi care omoară la faună sălbatică protejată într-o veselie, până si un arici rupt de câini am găsit. Ce fac autoritățile după cele o mulțime de sesizări trimise si de mine si de vecini? Păi s-au deplasat pe acolo de vreo câteva ori, s-au pozat ca să dovedească că au fost, ne-au sunat pe ăștia cu sesizările să le arătăm câinii (că nici nu eram la muncă, iar ei, câinii, erau invizibili) au făcut proces-verbal că nu i-au putut prinde și s-au dus înapoi la căldurica. Ultima dată au făcut asta prin primăvară, de atunci nu i-am mai văzut, nici nu m-au mai sunat. Sesizările de la noi au continuat, la fel și ignorarea acestora din partea lor, tot ce s-a schimbat e numărul de câini, care acum e și mai mare.

      241
    • Lia, asa au facut ani de zile in zona aia de la Lacul Morii. „A fost nevoie sa moara un om”, ca sa il parafrazez pe primul turist al tarii, ca sa devina brusc vizibili sutele de „catelusi”.

      141
  8. Zona aia de la Lacul Morii a fost așa de când hăul, daca până și în romanul Groapa se vorbește de haitele de câini ale mahalalelor… Și acolo încă este mahala, indiferent că probabil între timp s-au mai construit ceva vile.
    Încă de pe când începusem să mai cresc și să îmi extind aria prin care mă fâțâiam, am stat departe de zona respectivă și la fel făceau cam toți copiii. Bine, nu doar din motiv de câini, ci și de populația întunecată care era majoritară. Nici măcar pe strada Mehadia, care duce către dig nu prea intram. Acolo erau câinii de la Grantmetal.
    Mă rog, în anii 96+ cred că toată lumea își aduce aminte de haitele care erau omniprezente…
    Dar, capătul digului, repet, era un mare no-no pentru toți cei care nu doreau să ajungă hrană pentru câini…

    10
  9. 6. Când vedeți polițiști la parade (a fost una de curând în Pța Sfatului, ceva depunere juramant) intrebati-i de ce nu-și fac treaba.

    Cine mai e ministru de interne, doarme bine in post?

    194
  10. #2 nu ne pricepem noi. Creștere.
    Nici nu am avea cum când definițiile se schimbă în funcție de ce trebuie să raportăm. Vă mai aduceți aminte de arierate? OG ’98. https://economedia.ro/surse-guvernul-vrea-sa-stopeze-cresterile-de-salarii-la-bugetari-proiect-de-oug-care-modifica-si-definitia-arieratelor.html

    80
    • Tu crezi ca e ușor să fii în Anaf?
      Când știi că trebuie să mergi pe sârmă și să „colectezi” bani pentru restul p*limii bugetare, dar să trebuiască să iei bani după aceeași lege ca și ei? .

      40
  11. 9.Cronica de safari diplomatic intrebare:
    Nu mai exista in uzantele diplomatice obiceiul ca un sef de stat sa fie asteptat la aeroport de seful statului care te-a invitat?
    In Kenya au fost prezenti la sosirea lui KWI si Carmen Bunaciu facility managerul aeroportului. In Tanzania vad ca i-au asteptat Ministrul Turismului….

    213
    • Pai au fost intampinati de oameni cu rang mult inferior pentru ca a fost mai degraba o vacanta. Nu cred ca a fost o vizita oficiala in sensul adevarat al termenului.

      Comentariu apreciat.271
    • Făcea lumea mișto de el că are mania concediilor dar sincer nu cred că e departe de adevăr de fapt.

      Omul probabil a solicitat tot felul de vizite și a mers unde a fost acceptat, a forțat să fie totul pe calitatea lui oficială ca să poată deconta toate cheltuielile, și acuma asta e, concediu. Ca și turneul prin america de sud.

      Altfel nu ar fi secretizat documentele unde ar fi arătat că n-a fost invitat nicăieri ci el a solicitat la cine l-ar fi acceptat.

      Schema e simplă, mergi pe 2-3 săptămâni din care vizitele oficiale sunt poate 1-2 zile, și alea 2 ore și restul boierie pe bani.

      Chiar cred că are obsesia asta.

      Comentariu apreciat.320
  12. 6. Acum vreo 10+ ani mergeam pe stradă și am văzut un om care căzuse cu bicicleta. M-am dus să văd ce-i cu el și nu-mi dădeam seama dacă doarme, dacă e beat sau e inconștient de la ceva lovitură la cap. Fix peste drum, la nici 10m era secția de poliție și un lucrător pe banii Statului în uniformă fuma afară. Așa că m-am dus la polițist și i-am zis că – uite – e un om căzut acolo; să facă ceva. Mi-a zis flegmatic că probabil e beat și să-l las în pace, după care a continuat să-și fumeze țigara vizibil iritat că l-am deranjat.
    Așa că m-am dus înapoi la omul ăla care noroc că tocmai se ridica de pe jos. Era întradevăr beat. Dar nici eu și nici polițistul nu aveam de unde ști asta.
    Mi-am adus aminte de fază după ce-am citit știrea.

    186
    • Acum vreo 10 ani ma plimbam cu ceva prieteni pe strada si gasim un betiv cazut pe jos…
      Il ridicam, il punem pe o banca si sunam si la ceva „Kältebus” ca era iarna si sa vina sa-l ia sa nu moara de frig omul la noapte. Noi mandri nevoie mare ca am facut o fapta buna asteptam sa vina sa-l ia. Doar ca ce face betivu…. da sa se ridice de pe banca si cade in cap… capu spart, ochelarii praf..
      De atunci am invatzat …nu te bagi peste ingerul pazitor al betivului… stie el mai bine ce are de facut….

      200
  13. Eurostat a publicat raportul cu privire la decesele înregistrate în UE în 2021 ca urmare a accidentelor rutiere. Suntem iarasi pe primul loc. In acelasi timp, ministerul de interne declara ca a scazut numarul de accidente.

    30
  14. Eu am renunțat să pretind empatie de la angajații MAI de la ultima ispravă, lunile trecute. Sare un om în apă de pe un vaporaș -restaurant. Era băut, era supărat, era drogat, habar n-am, ceva era cu el, s-a supărat pe viață că a plecat iubita cu altul, in fine. Om tânăr la vreo 30 de ani. Pleacă în viteză șalupa să-l recupereze. Vine și ISU, și tn-ul, se strâng mai multi între niște barje unde îl dusese apa aval. Ăla nu și nu, că să vină gagică -sa, ministrul mediului, Iohannis, mai știu eu cine, că altfel nu iese din apă. Scandal, negocieri, amenințări. Noroc că apa nu era atât de rece. Până la urmă colegii îl scot din apă după multe telefoane, informații, negocieri. La mal îl preia ambulanța, caz rezolvat, bucurie pe capul meu că am mai ajutat la salvarea unui om. Până la sfârșitul zilei însă trebuia să dau scris că de ce am salvat omul înainte de a informa eșaloanele superioare. Asta era important, să socializez cu un habarnist de la centru, să-i explic juma de oră, să cer lumină de la el și să recuperez cadavrul umflat după două săptămâni de la Tulcea. Astea sunt procedurile. Citiți ce vă scriu eu aici: polițiștii ăia sunt dezumanizati de porcăriile de proceduri și de nenumăratele situații în care și-au luat-o tocmai pentru că au dovedit empatie. Bine, sunt foarte mulți și nesimțiți, dar ăsta e doar un eșantion reprezentativ pentru popor din păcate.

    70
  15. A, și am mai trecut printr-un eveniment recent, dar de data asta cu poliția locală. Ăia chiar sunt nu doar complet inutili, dar chiar dăunători. Găsesc un portofel pe stradă. Mă uit în jur, nu era nimeni. Îl deschid. Acte, bani, carduri. Sediul poliției locale la doi pași. Intru la ei, dau de dispecer. Ii arăt portofelul, da, nu-i problemă, îl puteți lăsa la noi. Ii zic să facem proces verbal de predare. Cum? Are bani in el? Nu-l luăm! Wtf! Ce credeați că se află într-un portofel, elefanți? Cică mergeți dumneavoastră la naiba-n praznic la poliția -politie (sic!) și-l predați acolo. Baaaa, ejnebun? Mă grăbesc. Am ieșit hotărâtă să mă descurc singură, ceea ce am și făcut. Am scotocit in portofel, am găsit nr de telefon al omului, l-am sunat, m-am întâlnit cu el și i l-am dat personal. M-am lipsit de concursul autorităților. Deci ca să știți, la poliția locală nu se predau bani găsiți!!!

    110

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.