Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

50 comentarii

  1. 2. ”Sătulul nu-l crede pe sărac”.
    Dar săracul să mai voteze iar psdnl, poate mai primește o găleată cu ulei și mălai…

    Comentariu apreciat.418
  2. Ref. 6, cică suedejii au decartat o sumă impresionanta la văduvă, să declare că fostul i-a atacat primul…deci li se schimbă încadrarea, de aia au dat bairam, că știu că ies repede…
    Ăștia suntem noi rumânii, o seminție proastă și coruptă, care nu are sânge în instalație să verifice de unde au niste maimuțe bani gârlă…
    Bine că ne credem mari deștepți IT-isti, și ne certăm pe subiectul de ce incep sa se dea oameni afară dintr-o industrie care plătea ceva mai bine și le dădea astfel impresia că sunt speciali…
    pe argumentul ăsta, gitanii ăștia sunt genii, daca fac atâția bani….

    Comentariu apreciat.879
    • E o vorba…”te bagi in troaca, te mananca porcii”.

      211
    • @ car
      Deci doamna l-a vandut pe barbac-su pentru cateva mii de euro? E trist, foarte trist.
      Macar de le lua pielea de pe ei, sa ramana doar cu hainele de pe ei…

      Si da, raportat la anii de scoala pe care ii au si la cati bani au si fac, pare ca sunt genii, desi eu zic ca sistemele noastre ar fi de vina (justitia, politia, etc.).

      222
  3. 4. Importam ca sa donam….
    România are de trei zile cele mai mari prețuri la energie din Europa pe piața bursieră spot, iar situația va continua și vineri. Față de săptămâna trecută, prețurile sunt aproape duble. (Profit.ro)

    166
    • ….pai Burduja ministrul umbla langa pe strazi in tricou sa faca o campanie mizerabila impotriva lui Nicusor Dan. Cu prietenul Piedone e cordial !

      101
  4. 3. neexpertul in energie din mine zice ca se fura la scara industriala de peste tot de pe unde se poate si ca asta este unul dintre motivele preturilor mari din energie.
    BTW stiti care este una dintre ticalosiile maxime? Pe langa faptul ca prosumatorii care baga in retea isi primesc banii dupa 1 an, cei care baga mai mult in retea decat declara initial sunt nevoiti sa PLATEASCA in loc sa FIE PLATITI?

    Comentariu apreciat.385
    • What? Ai vreo sursa?

      33
    • Da, se numesc costuri cu dezechilibrele. Energia electrica este produsa ACUM si consumata tot ACUM. Singura modalitate sa o consumi mai tarziu este sa o stochezi, ceea ce este destul de greu la cantitate mare. Iar prosumatorii care debiteaza in retea peste valorile din ATR, sigur ca sunt pasibili de costuri cu dezechilibrele, mai ales ca toti baga in acelasi timp. Pentru ca daca sunt vreo 5 dinastia pe strada care baga fiecare cate 5-10 kw in plus, brusc sunt 25-50 kw care este posibil sa nu poata fi consumati niciunde, si se declanseaza niste protectii in postul trafo pe joasa, sau mai rau, pe medie tensiune.

      Toti participantii in piata de energie sunt pasibili de plata dezechilibrelor. De exemplu cand se deconecteaza fara motiv Cernavoda 1 sau 2 de la retea, Nuclearelectrica plateste costul cu dezechilibrele pentru o anumita perioada, pana reuseste sa cumpere energie din piata (de cele mai multe ori de la Hidroelectrica).

      10
  5. 7.suedezi digitali.

    Comentariu apreciat.575
    • Cam asa ceva. Cata nesimtire si proasta crestere sa ai totusi ca sa crezi ca, daca ai cumparat o cafea, poti sa ocupi cu orele un loc in cafeneaua aia?

      Comentariu apreciat.730
    • daca nu îți zice nimeni că ești jeg, ce crezi despre tine, că ești jeg sau nu?

    • Vali, in viata, daca ai un gram de caracter, te mai analizezi si singur din cand in cand.

      Comentariu apreciat.486
    • „dar ce fac?”
      „dar nu deranjez”
      „dar oricum mesele stau goale”

    • Cafeneaua nu e spațiu de lucru. Du-te și ia-ți un abonament la un spațiu de coworking dacă acasă te deranjează vecinul cu bormașina.

      Comentariu apreciat.364
    • una e acasă, vecinul cu bormașina, alta e cafeneaua din oraș.

      scopul principal al lui ”acasă” e să faci acolo ce dorește mușchiul tău (relaxat, muncit, gătit, jucat cu copiii, sex cu cine dorești și te dorește, dormit), atât timp cât nu deranjezi pe nimeni, așa că acolo ești perfect îndreptățit să ceri ca nici alții să nu te deranjeze pe tine.
      cel puțin între anumite ore. și chiar și în restul orelor ar trebui păstrată o anumită decență.

      însă scopul principal al ”cafenelei” nu este să-ți ofere ție spațiu de lucru. cafeneaua este o afacere care vinde cafea/alcool/gustări/whatever și spațiu de socializare (care presupune o oarecare ”gălăgie”). cafeneaua nu e marketată că vinde spațiu și ambient pentru muncit. (decât pt proprii angajați :) )

      252
    • În timp ce în spațiile de coworking suflă vântul, nici urmă de nomad dinăsta, pentru că acolo chiria e mai mare decât un espresso. Nu m-au deranjat nomazii digitali până anul trecut în Londra când am intrat într-o cafenea să mâncăm un sandwich și să bem o cafea, a trebuit să stăm 20 minute să se elibereze o masă, 60% din mese erau ocupate de oameni care nu consumau nimic, erau pe laptop sau pe telefonul mobil. Mesele de la geam ocupate toate de nomazi cu laptop pentru că vor să aibă priveliște frumoasă când lucrează într-un spațiu pe care plătesc 4 lire.
      Au și o atitudine infectă, trebuie să le spui să își strângă rucsacul din drum și să se tragă cu scaunul la masa lor ca să pot trece și să să ajung la masa mea.

      Comentariu apreciat.421
  6. ” Criza bugetară seamănă cu cea din 2009 ca structură. Deficitul bugetar crește rapid și va ajunge la 7% din PIB, structura cheltuielilor statului e rigidă cu salarii și pensii ce nu pot fi tăiate, datoria publică e însă mult mai mare raportat la PIB (50% din PIB în acest moment față de circa 15% în 2009), inflația e în creștere. Și, tot ca în 2009, statul e profund nereformat, corupția e omniprezentă și nesancționată, evaziunea fiscală încurajată. Tabloul general e neliniștitor, o spun Comisia Europeană, FMI, OECD.” 2025 o sa fie un an fantastic indiferent cine va guverna

    Comentariu apreciat.430
    • ‘Guvernul condus de Marcel Ciolacu este confruntat cu un val de proteste și greve programate cu puțin timp înaintea alegerilor locale și europarlamentare. Mai multe categorii de bugetari solicită măriri salariale și condiții mai bune de muncă. Angajații de la stat nemulțumiți amenință cu paralizarea instituțiilor publice, dacă nu le sunt îndeplinite revendicările.’
      Bugetarii sunt un fel de gitani …
      în privat se dau oameni afară, iar ei au tupeu să ceară măriri de salarii….

      Comentariu apreciat.323
    • Nu cred ca le pasa bugetarilor de cei din privat, si sentimentul cred ca e reciproc. Cand era pandemie, IT-istii cereau sume exorbitante fara sa se gandeasca ca domenii intregi de activitate erau „pe bench”. Fiecare cere atunci cand stie ca are cele mai mari sanse sa primeasca si e normal sa fie asa. Ori prinzi trenul cand e in gara ta, ori pleaca fara tine. Profesorii fac greva cand trebuie incheiate mediile si se apropie evaluarile si bac-ul, ceilalti bugetari fac cand se apropie alegerile si politicienii sunt interesati in mod exceptional timp de o luna de perecptia publica.

      194
  7. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 970
    • 4 zile, 7 zile, 12 zile, înainte de alegeri, după alegeri, ce contează? Mută taraba de acolo ca să asfalteze ăia și zi merci că asfaltează! Bănene, dacă se face, de ce se face, dacă nu se face, de ce nu se face! Dacă alegerile îi mobilizează, să facem naibii alegeri în fiecare an sau o dată la doi ani.
      De ce 4 zile? Dracu’ știe! Te pricepi la asfaltări și construcții și știi cum lucrează ăia și știi că se poate face în mai puține zile?
      Apreciezi că nu m-am luat de tine fiindcă ai scris că o lași pe „carosabil” în loc să scrii „loc de parcare cu plată”, nu? Că aș trage concluzia că, teoretic, într-o lume civilizată, mașina ta nici n-are ce căuta acolo unde asfaltează ăia, corect? Dacă e loc de parcare marcat, ignoră ultimul paragraf.

      Comentariu apreciat.395
    • NOU
      #25

      Adunati-va toti de pe strada ta si protestati sa amane lucrarile pana dupa alegeri.
      Si nu cedati ca termenul de executie sa fie mai mare de o zi!

      Comentariu apreciat.400
    • Deci 4 zile o data la 50 de ani zici ca e mult

      201
    • Pentru 4 zile de parcat masina la o distanta mai mare faci atata drama !? Sunteti fenomenali frate.
      De curiozitate, e parcarea cu plata de la primarie sau clasicul transformat banda sau trotuarul in parcare personala ?

      243
    • Nu am făcut dramă. Doar o constatare. E oraș mic de provincie, nu sunt locuri cu plată. În schimb pe lângă impozitul pe auto se plătește taxă ocupare loc public. Taxa nu este mare (13 lei pe an de auto), dar în alte orașe știu că nu se plătește o astfel de taxă.
      În alte țări pune anunț cu o săptămână înainte și într-o zi se lucrează și până seara totul este refăcut încât nu se cunoaște intervenția. Dar noi să ne mulțumim cu disconfort o săptămână și să pupam mâna primarului că ne face.

      09
  8. #2: „Economistul șef al BNR: Cei care solicită creșteri de salarii, că tot e an electoral, își închipuie că la anul factura va fi achitată de alții?” Raspunsul este da. Bugetarii solicita cresteri salariale, vor fi suportate de privat.
    N-o sa vedem niciodata scaderi de salarii in sectorul bugetar, iar disponibilizari nu prea vad unde s-ar putea face: pana acum invatamant/sectorul sanitar/armata au deficit de oameni, administratiile locale nu disponibilizeaza la cererea guvernului (poate daca nu le mai da guvernul bani de salarii…)
    Concluzie: privatul va suporta factura prin cresteri de taxe

    Comentariu apreciat.316
    • avem cel mai mare aparat bugetar din UE raportat la populație si cu toate adtea toate domeniile bugetare sunt subdimensionate.

      ailalti cum plm fac frate? bugetarii lor sunt batuti in cuie pe scaun si lucreaza 36 de ore pe zi cu doua maini?

      164
  9. Eu unul nu as putea sa trag de o cafea toată ziua într-o cafenea ca sa lucrez de acolo. Mi-ar fi rușine.
    Fie fac consumație cum trebuie, gen și un desert, și un prânz, etc. fie îmi găsesc spatiu de co-working.
    Deci sunt ok cu perceperea unei taxe.

    Comentariu apreciat.562
  10. 1. Dau blonda 1 pe jumătatea de jos a brunetei 1.
    2. România=Islanda, la inflație și România= SUA ,la deficit. Dacă nici astea nu sunt modele de urmat ,nu știu ce să mai zic.
    3,4. Duduie economia.
    5. Hai să facem alegeri de două ori pe an.
    6,7. Statul acasă, noul sport național.
    8. Să se implementeze sistemul sgr și la drone.

    67
  11. 3. Dar nu susținea cu fermitate doamna Pruna și întregul USR ca liberalizarea pieții energetice va scădea prețurile? De atunci s-au triplat.
    Bun baieti, astia de la USR. Nu imi dau seama care e diferența dintre ei si toate celelalte partide.

    Indecis. Tu ce zici?2637
    • Diferența este că una s-a zis și alta s-a implementat (cu băieții dăștepți mufați la psdnl) deoarece USL a zburat ”mulțumită” lui Căcîțu și Joianis.

      157
    • M-am uitat prin facturi lei net/kwh:

      2019 inainte de liberalizare, engie 0.36 (similar si la altii)
      2021, dupa liberalizare, engie 3.81 (jnapani)
      2021, dupa liberalizare, hidroelectrica 0.26

      171
  12. #3: Am citit si ieri articolul asta, si azi, si tot n-am inteles cauza pentru care România are zilele acestea cele mai mari prețuri la energie din Europa.
    „Suntem decuplați de țările vecine din cauza unor probleme de frecvență[…]Și vedem care este impactul energiei ieftine venite dinspre vest spre est.[….]”
    Despre ce frecventa este vorba? Ce are a face energia ieftina venite din vest cu cresterea pretului in Romania?
    Poate ma lamuresc colegii de comentarii care stiu sa citeasca articolele din profit[punct]ro

    230
    • Sa întrebam PNL si USR + PSD pentru ca ei au liberalizat piața.

      1514
    • ca sa alimentezi un aparat cu curent alternativ de la priza ai 2 caracteristici principale, tensiunea, in romania 220V(olti), si frecventa, 50 Hz (hertzi).

      despre aceasta frecventa este vorba. detalii despre ce se intampla concret nu pot oferi, ca nu ma pricep suficient.

      sigur insa nu are legatura cu liberalizatea pietei, nici cu usr, nici pnl nici psd, nici firea, nici ciolacu si nici macar nicusor dan cum este convins krakatau.

      79
    • @thebblack
      Tensiune la priza este 230 V respectiv 400V trifazat.
      Variația frecvenței este foarte periculoasa in industrie, motoare isi schimba turatia si se pot da peste cap industrii intregi.
      Este o legenda urbana printre energeticienii batrani – la inceputul anilor ’80 un generator de la Portile de Fier a luat-o razna, s-a introdus in SEN (sist. en. national) energie la o frecventa aiurea, iar pagubele in industria Romaniei au fost comparabile cu cele de la cutremurul din ’77.

      32
  13. 3. Sunt bătrân și mai uit. Ajutați-mă.
    Burduja Jr. nu mai e ministru la Energie? La ANRE nici nu cred că am știu vreodată. Acolo sare șpaga direct pe tine.
    5. Ciucu Wannabe.

    112
  14. Daca se duce IT-u’ pe pla se duce si economia. Nu direct, ci indirect ca nu mai au clienti curvele digitale de pe Insta/Tiktok/Onlyfans si alea tin economia pe umeri. Sunt 20+ de ani de la lansare, si inca e de actualitate melodia aia cu „The internet is for porn”

    1116
  15. Pai Burduja se plimba și face tiktokuri pentru campania electorala. Îl doare-n pl de energie. Și mai vrea sa fie și primar al capitalei.

    201
  16. 7. E prezent si pe la noi. In Iasi am vazut diverse forme, la cafenelele din centru. Unele spun ca nu permit laptop in weekend, altele au doar anumite mese dedicate lucrului, altii au ”ascuns” parola WiFi doar in memoria angajatilor de la bar. Inca sunt toate subtile, astept momentul in care vreunii vor face si scandal pe tema asta, din aria aia de outrage content similar cu restaurantul care a cerut parintilor sa isi tina copiii asezati

    231
  17. 2. Lazea e muist. nu discuta despre productivitatea celor din sistemul bugetar, despre competente, despre dreptul lor de a castiga mai multi bani. Nu discuta despre muistii de la guvern care fac praf economia prin modul in care se fac ca guverneaza, nu discuta despre toti imbecilii angajati in sistemul public si ca daca da afara lichelele atunci o sa fie bani si de cresteri salariale etc.
    In schimb el ii cearta pe oameni ca vor sa o duca mai bine si ca aia e, sa plateasca toti pt ca sunt condusi de un guvern de cacat care pe langa ca face prost tot ce face mai si fura ca in codru. asta tot iese la interval si da in pulime ca are pretentii sa o duca mai bine, dar nu zice nimic de cauzele problemelor economice.

    161
  18. 8. Au uitat cel mai important aspect nu au găsit nici țigările pe care le transporta :))

    60
  19. 6. Dupa chef s-a mai lasat cu un mort suspect – un sclav de la palat a murit .

    40

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile