Știrile zilei – 17 februarie 2014

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

20 comentarii

 1. Cel mai rău lucru care i se poate întâmpla unui mic orăşel este deschiderea unui supermarket. Aşa s-a întâmplat şi un SUA şi în restul lumii. Nu degeaba în unele ţări magazinele mari se pot face numai în afara localităţilor. La noi însă le poţi face în buricul centrului. Fenomenul este tratat şi de una din capitolele cărţii lui Paul Roberts, Sfârşitul hranei – Pericolul înfometării în era hipermarketurilor. Şi mai sunt şi alte efecte perverse ale industriei alimentare “moderne”, începând de la primul nivel: agricultura.

  00
 2. Autoritatea de Supraveghere Financiară are niște salarii monstruoase
  Ceea ce nu ar fi rău dacă și-ar face treaba sau dacă n-ar fi angajați pe pile.

  Si dacă n-ar fi o cloacă de “nepoței”. Parcă zic pe față “oricum n-avem de gând să ne facem treaba, de ce sa nu ne angajam partenerii de futai acolo?”

  00
 3. Bai, mare noroc am cu unii (si, indirect, cu tine) ca-mi amintesc sa nu mai fiu conformist, in timp ce ei scriu banalitati in fiecare zi.

  Noroc cu Șatenă Sus Blondă Șatenă ca m-ai pus si pe mine la curent cu lumea inconjuratoare.

  00
 4. Si in asigurari e ca si in celelalte institutii. Pai cum sa-si amendeze nepotii si vecinii?
  Suntem naivi daca asteptam ca vreo autoritate romana sa faca dreptate.

  00
 5. D-l Daianu inca nu si-a revenit dupa afacerea Sima si este mare filantrop “o parte din salariul meu la ASF ia lunar calea unor donaţii”

  00
 6. @oceanograful: faptul ca venit imediat sa raspunda dupa articolul de pe Hotnews si s-a simtit obligat sa declare ca face si donatii (penibil, de altfel), ma face sa cred ca i-a mai ramas o farâma de moralitate. Cumva, salariul este foarte mare in raport cu munca prestata, dar, na, cineva trebuie sa-l ia. Asa ca, eu, Daniel Daianu, ma sacrific pentru linistea financiara a tarii…

  00
 7. gata cu abonarea la comentarii ?

  00
 8. da bai ce bine ar fi sa cumparam numai din piata de la suedeji. carne de cal, ananas de sera si ansoa de acvariu

  00
 9. Poate sunt eu mai prost, dar n-o înțeleg p-aia cu supermarketul.
  E vina supermarketului că aduce produse mai ieftine? Sau că românii sunt săraci și se bucură la o reducere de 5% la salam? Sau că agricultorii români sunt niște proști care nu sunt în stare să se asocieze așa că produsele lor sunt și greu de vândut și scumpe?

  00
 10. Nu e vina supermarketului si nici a romanilor. Este vina celor care trebuie sa implementeze politici locale de dezvoltare si sustenabilitate. Iar in acest caz trebuie intervenit fără discutie – degeaba cumperi cartoful mai ieftin daca pretul final omorârea localitatii.

  00
 11. Nu mai dureaza mult si Morar o sa o invite pe Claudia la el in emisiune (daca n-o fi invitat-o deja) ca asa face el cu toti “idiotii astia mai populari asea”. Asta ca sa arate el ca e amuzant si inteligent, dar asta se stia deja 🙂

  00
 12. @PCH – stii care sunt lucrurile triste?
  1. Asta cu implementarea politicii locale de dezvoltare si sustenabilitate tineau inainte de 2007, adica inainte de aderarea la UE. Evident, atunci nimeni n-a prins momentul, nimeni n-a inteles ca trebuie sa ne pregatim pentru aderare si ca, pe langa o gramada de chestii bune, aderarea va adduce o gramada de dificultati pentru producatorii romani.
  2. Acum orice favorizare a comunitatii locale e o incalcare a tratatului – discriminare, obstacol in calea liberei circulatii a capitalului, a serviciilor, ajutor de stat – undeva iti garantez ca pot incadra orice masura care favorizeaza comunitatea locala.

  @Sakura – hai sa fim seriosi. De ce naiba agricultorii nostri nu se asociaza sa concureze hipermarketul? De ce nu intra si pe piata de retail? De ce se incapataneaza sa lucreze pamantul cu mijloace demodate in anii ’50? De ce crezi tu ca plasarea unui magazine in afara orasului (la 500-1000m de oras) ar schimba ceva, cand lumea isi face cumparaturile tot in weekend cand poate aloca relativ usor cele 10 minute in plus de mers pana la magazin?

  00
 13. eu as face sex cu claudia catarig, fara nici o problema. dar sa nu-mi uit punga acasa 🙂

  00
 14. NOU
  #17

  este adevarat ca Mihai Giurgea a facut atac vascular cerebral la citirea articolului cu “prostalaua aia” (chiar nu am alte cuvinte) ce toaca hartii?

  00
 15. @FaraSuparare: Mai prost sunt convins că nu eşti, doar mai puţin informat. Iar problema este prea stufoasă pentru a putea fi înţeleasă dintr-un articol sau un comentariu. Inclusiv reducerile la care te referi se obţin printr-un mecanism specific. Şi crede-mă, n-ai vrea să fii la celălalt capăt, să fii producătorul care trebuie să ofere acele produse mai ieftine. Este ca şi cu violul, depinde de care parte a literei P te afli. Articolul citat recomandă la final o carte, eu am recomandat alta. Şi mai sunt probabil 1000 de cărţi care tratează subiectul. Deşi nu mă pasionează domeniul, pentru mine a fost una din cele mai incitante lecturi din ultimii ani.

  @Jordan: De acord pe partea cu agricultorii, doar că jumătate de vină este a statului. Cel puţin o jumătate. Motivele sunt multiple. Începând de la modalitatea şi durata retrocedărilor din anii 90, lipsa unor politici coerente în domeniul agricol, corupţia şi incompetenţa cruntă a instituţiilor din domeniu şi nu în ultimul rând birocraţia excesivă care învinge lejer şi un orăsean, ce să mai vorbim de un ţăran sau un fermier.

  Plasarea magazinelor la periferia oraşului şi nu între blocuri schimbă lucruri mărunte dar care se simt. Nu este vorba despre cumpărăturile de week-end, ci despre cele mărunte dar frecvente. Cum ar fi o pâine sau diverse alte mărunţişuri de care ai nevoie proaspete sau în mod neprevăzut. Plus beneficii de altă natură, gen scoaterea din oraş a unor centre de aglomerare a traficului. Nu sunt la curent cu capitala, dar în ţară sunt muuulte supermarketuri care au parcare mică sau chiar deloc. De exemplu la mine în sat din 7 supermarketuri doar 3 au parcări corespunzătoare iar celălalte deloc. Una dintre ele s-a construit exact pe parcarea locatarilor, dintre blocuri.

  00
 16. Duduia Claudia are o engleza perfecta. Imi aduce aminte de celebrul “tulibu dibu” al bulgaroaicei https://www.youtube.com/watch?v=FQt-h753jHI

  00
 17. P.S. Ca fapt divers, din cele 3 supermarketuri care au parcări corespunzătoare, 2 s-au construit în parcuri. Una dintre ele a acoperit în totalitate fostul părculeţ. Îmi pun întrebarea: pâna la urmă cum este mai bine, să facem odată pe săptămână un drum de câteva minute până la supermarketul din afara localităţii sau să facem acelaşi drum zilnic pentru a duce copii undeva unde a mai rămas un loc de joacă? Sau mai bine îi ţinem în casă? Lipsa de viziune distruge România în toate planurile, nu numai agricol, urban, industrial.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.