- Blondă . Blondă . Lac . Apus . Verde . Verde . Brunetă . Brunetă .
- Avem nevoie de mai mulți bani
Cred că pentru investiții. - Clasa de mijloc are două componente
Și nici una nu o respectă pe cealaltă. - Elevii vor studia istoria comunismului
Sunt curios cum vor înghiți miniștrii PSD PNL schema asta. - EON va fi cumpărată de un grup controlat de Viktor Orban
Nu am găsit nicăieri ce cotă de piață au MOL sau EON. - De ce se sinucid polițiștii?
E presiunea locului de muncă? Dacă ar avea mai mulți oameni arme, s-ar sinucide mai mulți? - Ca și la criza anterioară, s-au cumpărat multe produse premium
- Cronica de tehnologie
4. „…va fi predată elevilor din clasele XII-a (învăţământ de zi), respectiv a XIII-a (învăţământ seral şi cu frecvenţă redusă).”
Nu vor fi foarte afectați, cel puțin cei din PSD, deoarece electoratul lor rareori ajunge până la acest nivel de învățământ.
Punctul 3 se aplică perfect. In realitate, votanții PSD nu sunt aia pe care ti-i imaginezi tu.
si vor avea drept profesori: Adrian Nastase, Viorel Hrebrenciuc, Miron Mitrea, Petre Roman, Adrian Severin, Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vantu, Gabriela Firea, Olguta VAsilescu si multi multi altii
@AlexAndru, greșit! Ei vor face parte din colectivul de elaborare al manualului.
https://republica.ro/ce-se-intampla-in-siria-la-o-saptamana-dupa-caderea-dinastiei-assad-rusia-al-doilea-perdant-al-evenimentelor
Surprinzator dar unele produse premium dureaza mai mult decat altele marginal mai ieftine. Nu-i chiar asa surprinzator. Pe langa asta mai sunt si banii nefiscalizat…
7. Chiar ieri am avut treaba prin Bucuresti si m-am oprit pe la Baneasa. Saracie, nu tu un Burberry, nu tu un Moncler…
De 2 ani e party like is ‘999 si vine sfarsitul lumii.
In jurul meu vad masini noi/premium o multime.
La vacante preturile au ajuns la cer si parca e concurs de crescut preturile, dar nici romanii nu se lasa mai prejos!
Inflatia lucreaza si ea non-stop, ca tiparnita statului scuipa lei cat poate de repede.
Isarescu tot tipa despre deficite si pericolul deficitului import/export urias, dar cine aude, pt ca cresterea economica e bazata pe consum?
Radeam cu lacrimi de durere ca am bagat niste lei in Filelis cu 6% parca, iar daca creste EUR la doar 5.5 lei, inseamna -10% rapid + inflatia… mai bine faceam un credit la un imobil.
Vin vremuri interesante.
cum ai calculat -10%?
Sunt prea sarac sa îmi iau lucruri proaste.
Deci cumperi un iPhone la 2 ani ?
pe cale de consecinta doar bogatii isi iau apple.
6. Oh, DA !
3. meh. Cat a stat in banda cu numere si statistica, a fost ok. Un articol inceput, conceput si scris ok, argumentele curgeau de la sine, structura ok, pot sa fiu de acord. La impartirea pe clase eu am alta opinie, dar merge si acolo.
Unde m-a pierdut autorul e la virtue signaling de la sfarsit, unde concluziile si paralelele nu se pupa cu textul de mai sus.
Are 4 paragrafe care incep de la „Pentru că ne comportăm, în raport cu ei,[…] si se termina cu „[…]și sparge audiențele.”
Si acolo arata ca nu a inteles nimic din nimic. De aia e virtue signaling, ca vrea manele la teneu, de parca *aia* a fost problema in manelegate. Si nu vede diferenta intre „ma duc la colplei” si „ma duc la tandarica/nae”. Si cum nimeni niciodata n-a avut nimic cu cei din urma, ba chiar din contra, se mandresc cu ei pe oriunde ajung. Si chiar a fost „ba ne obliga sa…”, la fel cum „ghertoii” sunt „ghertoi” nu pentru cum arata/catdelungauparul ci pentru ca … se comporta ca ghertoii si asculta malene si vorbesc la telefon pe speaker, ajungand la propriu sa „ne oblige sa…”.
Foarte slabe 4 paragrafe pentru un articol bun in rest. Practic e ca romania – a plecat de la niste idei bune, s-a pierdut la sfarsit si a iesit… ce vedeti si dumneavoastra.
@Andrei exact.
„Din perspectiva asta, în 2021 românii erau împărțiți astfel: 32% în clasa de jos, 60% în clasa de mijloc și 8% în clasa de sus. ” cand structura e sub forma de romb, mie unul asta imi sugereaza cat de „vulnerabila” e o parte din clasa de mijloc. Ai ramas 6 luni fara job si brusc nu mai esti clasa de mijloc sa nu zic mai rau.
6. E presiunea unui ANUMIT loc de muncă. Parcă am stabilit deja care e relația poliție – interlopi – politicieni – mafie la noi, nu? Din tipul ăsta de relații nu prea poți să ieși când și cum ai chef, și tipul ăsta de relații se întrețin și se dezvoltă în anumite condiții nu întotdeauna lejere. Mă găndesc că poate unii membri ai acestui tip de sistem nu au altceva de ales decât sinuciderea, poate sunt „ajutați”, șantajați, stimulați…. Da, știu, pare film, dar dacă nu e?
Prea complicat.. și implicit neverosmili.
A avut o zi proastă, s-au acumulat tensiuni cu familia și soția/prietena, a descoperit că în România pană și fetele inocente sunt ușor materialiste..
Orban a dat afara EONul din ungaria acum mai bine de 10 ani si a fost numit dictator.
Intre timp la noi primim cu bratele deschise compania nationala de energie din grecia si pe cea din Ungaria. Pentru ca suntem tampiti si ne conduc lichele.
@alxzen poate asta e o parte din pretul pentru Schengen….numa zic
„Împrumuturile au ajuns la acest moment la 233 miliarde lei” iar serviciile publice oferite de stat tot jenant de slabe au ramas…
6. – In cazul de fata, probleme mari cu jocurile de noroc. Datorii mari. Laș cum a lasat un copil de 5 ani in urma.
Cel mai important articol din ultimii ani. Cam ce ziceai tu, Vali, de multe ori.
https://adevarul.ro/stiri-interne/societate/de-ce-sunt-atatia-romani-uitati-de-proprii-copii-2408988.html
@OP – beton!
@Vali – ar fi util un link in stirile de maine, eventual chiar un articol intreg separat pe tema asta. Ar genera o discutie extrem de interesanta. E un fenomen social care ia din ce in ce mai multa amploare.
+15% la cosul nu e chiar premium. Preturile au tot crescut, asa ca nu as zice chiar premium. Poate Medium high a crescut.
3. „Democratizare culturală”. Am râs IRL. Unele culturi/civilizații sunt superioare altora.
Banii nu sunt suficienți pentru a avea prestigiu social.
Autorul pare că a sărit peste Nastratin Hogea în lecturile lui de clasa a patra.
Sunt interesat de părerea suveraniștilor.
https://www.dw.com/en/polands-schoolchildren-take-mandatory-firearms-lessons/video-70987861
Si o stire foarte naspa, justitia pizdii a decis ca ala care a spionat pentru Rusia sa stea 5 ani si jumatate la inchisoare pentru tradare in forma continuata. Cum sa previi un fenomen atat de grav cand cineva va sta in inchisoare maxim 3 ani si probabil si regim semi deschis si etc. Aici nu inteleg ca i-a oprit pe judecatori sa dea 20 de ani ca exemplu, cumva o sa isi faca unii calcule ca mai bine tradeaza la rusi sa isi ia casa decat sa dea rate 30 de ani.
se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
Alexandru Pişcan, acuzat de DIICOT că a trimis la Ambasada Rusiei de la Bucureşti imagini cu obiective militare româneşti sau aparţinând NATO, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani şi şase luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trădate, în formă continuată.
De ce se sinucid polițiștii. O să încerc să sintetizez eu, atât cât pot, cât văd in jurul meu.. in sistemul acesta se găsesc două categorii de vârstă: cei tineri, de până in 35 de ani si cei bătrâni, de peste 45. Categorie intermediară nu prea există, sau sunt atât de puțini încât procentual ii putem considera neglijabili. De ce? Pentru că domnul nostru președinte Băsescu a organizat marea dare afară din 2011 când au ieșit din sistem doar oameni fără pile din operativ si au rămas neatinși absolut toți șpăgarii si combinagiii si proștii cu pile si frecangiii de la birouri, ulterior până prin 2017 nu s-au mai făcut angajări. Deci este o generație lipsă din sistemul MAI. Acum, cei bătrâni așteaptă pensia. Doar despre asta vorbesc, doar asta aud, doar asta e preocuparea principală. Fac calcule in funcție de legea pensiilor militare actuală, fac weekend-uri si sărbători legale in disperare, muncesc zi-noapte să cumuleze ore pentru că toate acestea se vor contabiliza la mărimea pensiei. Am cunoscut oameni care au murit la 3 luni după depunerea dosarului de pensionare si unul care a murit chiar a doua zi după ce i-a fost aprobat. Motivele obișnuite sunt legate de bolile profesionale gen AVC, infarct miocardic. Trag 6 luni si, mai nou, un an si cateva luni peste, fără să aibă concedii, llibere, nopți dormite acasă, totul pentru a forța o sumă mai mare la pensie, cum s-ar zice pun totul, toată viața si sănătatea lor pe o carte. Unii reușesc, altii colapsează. Ăsta ar fi principalul motiv pentru care un bătrân ar alege să se sinucidă: stresul continuu, munca dusă la extrem până la epuizare. Cu cei tineri e altă treabă. Mulți dintre ei habar n-au in ce sistem au intrat, n-au avut pe nimeni să le spună, au crezut că va fi altfel, probabil ca prin filmele americane, iar realitatea n-are legătură cu ce era în capul lor. Altii făceau deja parte din lumea interlopă și au intrat in sistem ca să-și rezolve treburile, doar că nu merge așa simplu. Alții au vicii grele, ca de exemplu pacanelele, drogurile, chiar alcoolul. In politie nu prea merge să fii alcoolic, ai sabia lui Damocles veșnic asupra capului. La toate se adaugă stresul continuu. Ești liber, te sună la 1 noaptea că la 5 trebuie să fii la descinderi. Il prinde pe un coleg cu nush ce, îți intrerupe concediul si trebuie să apari din pământ mort copt. Ți-ai scrântit piciorul la probele sportive bianuale (exemplu cunoscut de mine) te bagă tot pe tine in cercetare protecția muncii. Stiu, pare incredibil. Doar că nu e.
Majoritatea civililor urăsc polițiștii, e așa, o modă. Unii ii urăsc dintr-o interacțiune personală, alții din auzite, că se poartă. Eu îi îndemn cu drag pe toți care au o problemă cu pensiile lor de serviciu să se angajeze si ei in poliție, sunt locuri peste tot in țară. A, nu, că vor avea restricții toată perioada de muncă? Nasol, atunci să tacă, că exact despre asta e vorba. Când nu va mai exista nici măcar mirajul ăsta al pensiei, nu se va mai angaja nici naiba acolo. Sau poate vom avea srilankezi din ăia de un metru jumătate cum am văzut recent prin Germania.
Cam asta e, sintetizată, situația cadrelor MAI.
Decat 100 care freaca menta, mai bine 10 care chiar isi doresc sa fie politisti.
Demult nu mai freacă menta 100. Deficitul din poliție este uriaș, dublu față de cât e declarat. Fiecare om, statistic, lucrează pentru încă unul si jumătate. Cei care o mai freacă sunt cei cu pile grele si pe ăia nu-i mișcă nimeni de acolo. In fiecare lună mai dispar încă câteva sute prin pensionare. In locul lor nu vine nimeni. Peste 2 ani va fi distractiv tare când vei avea nevoie de poliție.
Ce bine cind comenteaza pe subiect cineva in cunostinta de cauza.
Eu am mare ura pe gabori(fara motive speciale) si comentariul doamnei m-a pus pe ginduri.
La evidența populației s-a putut cu civili?
La pașapoarte, eliberare permise, înmatriculări, eliberare de cazier pentru angajare, hârtii nu se poate?
Sunt trei poliții: națională, locală și jandarmeria, bugete diferite, structuri diferite. Unul cu arma, unul cu banii, unul cu munca.
Facem una singură?
Dacă sunt atât de fragili când ies la pensie de ce revin în structurile statului? În poziții de conducere, nu pălmași. Numai aripa anti-occidentală în Parlament are 30% speciali.
Sub-ofițer SPP, nu chiar orice polițist.
6. saloanele de cosmetica sunt oberbooked, cum naiba sa gestionezi o asa tensiune