Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. Nu, nu ii uram pe ei. Ci doar pe cei care ne conduc si sunt mereu in cautarea de vot. Recte, cel din poza. Dar, da, este stupid ca Transilvania, Banat, Moldova etc sa plateasca caldura bucurestenilor.

    00
    • Curu meu se spala decat cu apa fierbinte , da? Poate nu stii ca pensionarii au gratuitate la absolut orice in Bucuresti, 24/24 , ca asa vrea primarele… voteaza trandafirul ! Se stie si ca oltenii migreaza doar in capitala, n-am auzit de olteni migrati la BV sau Iasi .

      00
    • @costel
      Oltenii migrează la Sibiu. Groparu glumea că la botezul unui copil oltean popa zice: „în numele tatălui și al fiului, luați drumul Sibiului!”

      00
  2. Ce imi plac generalizarile astea inteligente. Sa inteleg ca nu ai auzit si de inventia numita centrala individuale? Sau ai citit pe Internet ca e interzisa in Bucuresti utilizarea centralei individuale, a sobei sau orice altceva care nu provine de la RADET?

    00
  3. …a inceput saptamana mascatilor…retrocedari,trafic de influenta,afaceri cu statul…raspunsul lu Base la invierea mortilor din telemorman

    00
  4. Ura fata de mitici … atat de indreptatita.

    Sa dai pomana 100 de milioane celui mai bogat oras al tarii, mi se pare o masura de prost gust.
    In conditiile in care se cheltuie cu mult peste 100 de milioane pe an pentru panselute.

    Asta in timp ce Romania are scoli in care copii mor inecati in cacat.

    00
  5. Nesatui aia… fara mama fara tata, mandri ca suntem romani nu?

    00
  6. Acum vreo doua zile citeam un articol trist despre Volkswagen, acum altul asemanator despre Toyota. Fix despre marca pe care o am si marca la care ma gandeam sa trec in vara anului viitor. Fie nu mai citesc „stirile zilei”, fie nu-mi mai schimb masina. Daca stau sa caut informatii, aflu ca toate marcile au probleme.

    00
    • Bine ca totusi se fac aceste recall-uri, nu ca GM ascund 10 ani reducerile de costuri cu ignition si mor x oameni, iar acum in instanta sunt obligati sa fac recall la milioane bune de masini (cam tot ce au pe piata din US).
      Eu am Toyota si imi aduc aminte de recall-ul cu pedala de acceleratie ca ramanea blocata sub covoras sau ceva. La mine nu se intampla, dar cred ca depinde de covorase ( daca iei din targ ca-i mai ieftin atunci se poate intampla orice).
      In fine, eu ma uit la Honda acum si parca si ei au avut ceva recall recent. Dar asta nu ma face sa renunt.

      00
    • Toyota face recall-uri exact de asta. Pentru că e o companie cinstită (nu am toyota). Asta cu riscul de a părea de calitate proastă în ochii publicului.

      Să nu îţi imaginezi că la alte firme nu ar fi probleme de genul, doar că ori nu-şi permit să facă recall-uri, ori pur şi simplu nu vor şi nu-i interesează.

      Cum e cvasi universalul exemplu GM. 10 ani ştiau de problemă, 10 ani!
      Îşi permiteau un recall dar nu vroiau, nu îi interesa. Ce să mai zic măcar să modifici procesul de producţie să remediezi problema…SF.

      00
  7. „primeste un cadou electoral de 100 milioane de euro pentru plata restantelor la apa calda. Brasovul a primit 0 euro pentru Aeroportul Brasov”
    frunza verde loboda, noapte garaju e ud.
    deci, cum a luat de la aeroport si a dat la bucuresteni?

    00
    • a..de mentionat ca doar 12% din ce da Bucurestiul se intoarce in bucuresti?
      fata de 46% Brasovu (de exemplu)

      00
    • @animal00: vezi că „ai uitat” să menţionezi că TOATE firmele mari din ţară sunt alocate direcţiei financiare a capitalei. Asta de pe vremea lui Năstase, când ANAF Oradea i-a deranjat pe fraţii Micula încercând să recupereze de al aceştia datoriile avute către stat. Ioan Lascău, şeful Direcţiei de Control Fiscal Oradea a fost arestat de câte ori a îndrăznit meargă în control la European Drinks/Foods.

      00
    • Am zis ca cei mai putini bani (procentual) se intorc in Bucuresti.
      Logic ca toate firmele mari au sediu aici. Mai usor de ajuns la resurse si nu numai.

      dar stii cum e asta. „bucurestenii iau banii provincialilor”. Fix ca bancu cu „asta isi tine copilu la facultate pe banii nostri”

      00
    • @ animalu
      Păi da, că toate resursele sunt la bucurești, fgaze, petrol, agricultură, industrie, tot, tot, tot.
      ps.
      Ești mai prost decît un macac cu curul roșu care îl votează pe ponta.

      00
  8. Cred că nu m-am exprimat destul de clar. European Drinks şi European Foods îşi au sediul la Oradea. Punctul de lucru tot acolo. Cu toate acestea, în loc să aparţină de ANAF Oradea, ele aparţin de ANAF Bucureşti. La fel toate companiile de la o mărime în sus. Iar când se calculează PIB-ul capitalei, datele sunt mult deformate datorită acestei şmecherii. Inclusiv cei 12% de care aminteşti.

    Logica politică este că-i mai uşor să asiguri protecţie în faţa ilegalităţilor pentru cei mari când toate sunt la o singură direcţie financiară unde ai grijă să ai un om obedient, decât dacă fiecare rămâne la judeţul lui şi dintre cei 40 de directori zonali de finanţe oricând îi poate veni cheful de muncă unuia din ei.

    00
    • nu prea stiu cate „firme mari” fac asta. Neavand numere, vorbim vorbe.
      banii celor de la Fabrica de Chimicale si a 3a mana influenteaza cat procentu ala? 2%? 10%?

      00
    • Firmele în cauză nu o fac din proprie iniţiativă. Este hotărâre de guvern, de la o anumită cifră de afaceri în sus. Câte? TOATE cele care intră sub incidenţa legii. Inclusiv Dacia.

      Uite aici lista marilor contribuabili despre care este vorba. Sunt 867 de companii, cele mai mari din România. Dintre acestea 451 sunt din Bucureşti. Celelalte 416 sunt din restul ţării, însă intră în calcule ca şi când ar fi din capitală. Aşadar şi prin urmare ele influenţează foarte mult procentul acela care face capitala să pară singura care produce ceva în ţara asta.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile