Știrile zilei – 16 noiembrie 2015

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

9 comentarii

 1. Asta:
  În plus, o coloană de tancuri petroliere lungă de trei kilometri a plecat dinspre Irak către Statele Unite.

  Și asta:
  Once the oil is refined, it is bought by traders or taken by dealers to markets across Syria and Iraq. At this point, Isis is almost completely disengaged from the trade. About half the oil goes to Iraq, while the other half is consumed in Syria, both in Isis territories and rebel-held areas in the north.

  ISIS produce ~50k barili/zi in Siria din care jumate ajunge in Irak unde mai produce ~8k barili/zi. Din Irak pleacă tancuri petroliere către SUA. Totul e bine. Nicio aluzie, serios.

  00
  • Din ciclul “cum sa ne vindem resursele, si cu banii castigati sa ne daramam tara”.
   Ma intreb cat timp va trece pana isi vor da seama ca-s prosti…

   00
 2. Tăriceanu este a -xxx- oară idiot.

  00
 3. nu e nici un secret in 10-12 ani suntem in situatia greciei. demografic suntem in prapastie dar se mai poate sapa si de acolo. jumatate din terenurile agricole sunt cumparate de straini. “viitor de aur ţara noastră are si prevăz prin secoli a ei înălţare”

  00
  • Asa, si ce daca sunt terenurile agricole cumparate de straini? Mai bine stau cu ciulinii Baraganului pe ele? Daca se supara, decoperteaza italianul 300 de hectare si pleca cu ele in Italia? Exista riscul ca Banatul sa devina o regiune a Italiei si sa fie fortati toti timisorenii sa invete italiana de mici?

   Ca nu pricep.

   00
 4. Nici eu nu suport falsitatea conferintelor Lorand Suarez si altii.
  Partea buna e ca pleaca lumea de acolo cu impresia ca au invatat si ca pot schimba lumea … Realitatea insa e ca se intorc fara sa stie sa aplice nimic din “Cum sa fii un om de success in 2 pasi si 3 miscari.”

  00
 5. Deși revolta de la Brașov nu a condus în mod direct la Revoluția din 1989, ea a fost o lovitură puternică pentru regimul lui Nicolae Ceaușescu și încrederea pe care acesta o avea în sindicatele comuniste[17]. Revolta a reflectat ceea ce istoricul Denis Deletant numea „inabilitatea lui Ceaușescu de a detecta semnalele de alarmă date de tensiunile crescânde în sânul muncitorilor, acesta continuând orbește cu aceleași măsuri economice, aparent indiferent față de consecințele lor”[3]. Prin urmare, revolta de la Brașov a subliniat nemulțumirea tot mai mare în rândul clasei muncitoare împotriva regimului Ceaușescu; în plus, ea a prefigurat mișcarea populară care va doborî sistemul comunist din România. Brașovul a cunoscut din nou revolta în decembrie 1989, când românii au alungat definitiv regimul Ceaușescu și l-au executat pe acesta.

  După 1990, Gheorghe Robu, Procurorul General al României, s-a deplasat la Brașov și s-a întâlnit la primăria orașului cu foștii protestatari. Conform lui Florin Postolachi, unul din cei anchetați în 1987, Gheorghe Robu le-a declarat[5]:
  „Băieți, i-am găsit pe toți cei care v-au anchetat în noiembrie 1987. Sunt la Serviciul Român de Informații, la Armată și la Ministerul de Interne. Am înaintat câte un dosar domnului Ursu, domnului Stănculescu și domnului Măgureanu. Să-și facă ordine în ministere și eu îmi voi face ordine la mine în minister.”

  Cu toate acestea, până în prezent nimeni nu a fost anchetat, judecat și condamnat pentru abuzurile comise în acele zile de organele de represiune comuniste. Unii dintre torționari au ocupat sau continuă să ocupe funcții influente în aparatul administrativ sau legislativ al statului

  00
 6. link spre homepage-ul lui Maddox, nu spre un articol specific de acolo? bizar. sper ca doar ti-ai amintit de el, nu ca abia acum afli de el

  00
 7. Majorarea de 10% a fost doar can sa dea o muie la guvernul nou, asa ca atunci cand o sa simta gaura pulimea sa zica: “vezi ba, tot mai bine era cu aia!”

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube