Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. Fumatul da o gaura maricica in buget. La 15 lei un pachet x 1 an se tot fac vreo 5400 de lei. Daca mai pui si 10 lei in medie pentru o berica doua pe zi se adauga inca 3600 de lei si asa ai facut vreo 9000 de lei, adica aprox. 2000 de euro pe an. Bani de care scapi usor si nu ramai cu mare lucru.
    Daca iei astia 2000 de euro si alea doua ore pe zi pierdute pe fb sau la televizor realizezi ca oricine are timp si bani pentru a face un pas in dezvoltarea personala.

    • De fiecare data cand vad pe cineva ca face un calcul legat de costul tigarilor (eventual si al unei beri) imi aduc aminte de „bancul” asta:

      Ea: Fumezi?
      El: Da.
      Ea: Cate pachete pe zi?
      El: 3 pachete.
      Ea: Cat costa un pahet?
      El: 10 RON.
      Ea: De cat timp fumezi?
      El: 15 ani.
      Ea: Deci, daca un pachet costa 10 RON, tu fumezi 3 pe zi, inseamna ca cheltui 900 RON pe luna. Intr-un an se fac 10.800 RON, corect?
      El: Corect.
      Ea: Asadar, daca pe an cheltui 10.800, nemaipunand la socoteala inflatia, in ultimii 15 ani ai cheltuit 162.000 RON, corect?
      El: Corect.
      Ea: Stiai ca, daca nu ai fi fumat si ai fi strans banii astia intr-un cont de economii, adunand si dobanzile aferente celor 15 ani, ti-ai fi putut cumpara un Ferrari?
      El: …Fumezi?
      Ea: Nu.
      El: Atunci unde dracu‘ ti-e nenorocitul ala de Ferrari?!

    • Suma viicilor e mereu constanta. Banii aia oricum ii cheltui, dar macar nu pe chestii daunatoare.

    • dă și tu exemplu de viciu nedăunător

    • sunt curios ce face gigi mediu cu 2000e/an in plus.
      si mai ales, sunt curios cam cat e de complicat de inteles ca oamenii au si vicii si fumatul este unu dintre cele mai ieftine dintre ele.

    • Cris, sigur Ferarri nu iti iei din banii de tigari. Dar ce zici de inca 10 ani de viata in plus?

    • NOU
      #7

      @berenger

      munca

    • Cel mai mult, dacă aș fuma, m-ar deranja orele-munca pierdute pentru a plati viciul.
      2000 de euro pe an, tradus in ore-munca. Timp pierdut + stres… pentru ce?
      (Recunosc, nu fumez și nu beau, deci nu înțeleg mintea unui fumător sau bautor.)

  2. Fumatul e ca masina dizel, dispare pentru ca asa s-a hotarat.

  3. Cu 118 milioane lei ar fi putut sa monteze centrale termice in ~1000 blocuri. Daca 15km costa 25 mil euro atunci 80 km costa in jur de 125 mil euro. Cu banii astia ar fi putut sa imprumute asociatile de locatari sa poata monta centrale termice si tot ar mai fi ramas bani. Ar fi putut sa imprumute fiecare locuitor astfel incat sa isi monteze centrala termica si ar mai fi ramas bani.

    • Teoretic un sistem centralizat are un randament mai mare decat fiecare bloc cu centrala lui care la randul lui are randament mai bun decat fiecare apartament cu centrala lui….

    • dacă e așa de bun randamentul în sistem centralizat, de ce toate regiile sunt în faliment sau supraviețuiesc doar cu subvenții? simplu, pentru că randamentul arderii combustibilului e doar o parte a ecuației. dacă intervin pierderile din rețea, miile de angajați și managementul defectuos, vedem că sistemul centralizat e, de fapt, o gaură neagră

    • oamenii schimba tevile deci nu o sa mai aiba pierderi, mai ramane sa scape de angajatii neperformanti

    • @SirNeo Ca să înțelegi că încălzirea centralizată este mai rentabilă decât centrala de bloc trebuie să ai cunoștințe de fizică. Mulți cred că gazul vine pe un furtun din bloc iar curentul de la priză. Dacă ar urmări cele două fire de la priză până, la capăt ar înțelege legătura dintre gaz și curentul electric.

    • Da, teoretic un sistem centralizat de incalzire are un randament mai mare. Cu cat e mai mare numarul de cladiri incalzite cu atat e mai bine. Problema e ca oamenii nu isi arunca centralele sa se lege la sistemul centralizat, ba dimpotriva. Ai nevoie de acelasi numar de angajati pentru 100 de blocuri sau pentru 1000. Nu inteleg, daca ai o optiune mai buna care este si mai ieftina de ce nu ai renunta la un sistem canceros.

  4. NOU
    #16

    Bruneta-i de facto şatenă

  5. Aia cu pasarela e geniala!

    • Aici se termina parcul suna aiurea dar puteau scrie Accesul interzis sau acces-ul este permis doar persoanelor autorizate.
      In multe parcuri prin alte tari nu ai access peste tot, sunt zone in care doar angajatii au access.

  6. Oare la deschiderea Lidl din US a fost promotie la ulei si hartie igienica? La cata lume e in parcare nici nu zici ca nu e noul magazin din Vaslui.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.