Știrile zilei – 16 iulie 2018

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. Democratica masura asta cu interzicerea debransarii… Da si daca se pune in practica, sunt curioasa cu cat mai scumpe vor fi apartamentele cu centrala (din blocurile vechi, evident)..

    00
    • Dupa 2019 cand subventia se va acorda doar celor mai saraci dintre saraci incalzirea unui apartament doua camere va fi undeva la 1200 lei. Vedem atunci ce-o mai ramane interzis

      00
    • Nu specifică în articol cât e amenda pentru debranșare ilegală în situația asta.
      Mereu vor fi soluții.

      00
    • @Denis
      si daca nu iti mai pune poprire pe conturi chiar e o treaba :)

      00
    • 1. Nu vad cum ar trece legea asta in momentul in care totul pare a fi doar un monopol, nu ai alta alternativa.
      Dar cum se fac legile in Ro… doar cu creier de psd.

      2. Daca nu platesti si pui banii deoparte, ce or sa iti faca?
      Te debranseaza si apoi te dau in judecata.
      Platesti cat ai consumat si iti pui centrala.

      00
  2. Observ ca autismiul este calea pentru PSD. Nu conteaza care e realitatea – conteaza ce spun eu ca e bine. Madam Firea merge pe aceeasi cale – raporteaza lucruri care nu exista.

    00
    • @geretus, tu in momentul de fata, probabil fara sa vrei, jignesti persoanele cu autism comparandu-le cu japitele astea ordinare de la PSD. De exemplu, sa compari o persoana care are autism cu Mircea Badea, ar fi probabil cea mai mare jignire adusa acelei persoanei cu autism. Una e sa nu intelegi cum sa traiesti in lumea sau sa-ti creezi lumea ta, sa actionezi diferit de cum ar trebui dar fara a avea intentia de a face rau celorlalte persoane, alta e sa fii un muist/muista ordinara mincinoasa, mancatoare de cacat, spagatista si manipulatoare, poate ajunsa intr-un loc de munca datorita mamei, sau sa tragi sforile in beneficiul tau si al partidului indiferent de ce se va intampla pe viitor.

      00
  3. radetul este una din cele mai bune idei din bucuresti. cum ar fi sa fie un bloc de 10 etaje pe langa care treci si sa miroasa a gaz, impreuna cu vreo 40 de putze iesind dintre ziduri….

    00
    • Cand te debransezi poti sa-ti pui si centrala electrica, nu trebuie neaparat pe gaze…

      00
    • vreau sa mai punctez un element. daca toti si-ar pune centrala pe gaz/curent reteaua actuala nu ar mai face fata. ar rezulta pene generalizate pentru toata lumea. trebuie sa gândim inainte sa infieram..

      00
    • NOU
      #11

      Nu e o idee buna in Romania. Poate oriunde altundeva pe planeta asta, este, dar sigur in Romania nu este.
      Pentru ca nu este eficient si este foarte scump. Si care e problema cu mirosul de gaz, care de fapt nu miroase, ci marker-ul din el miroase. Plus ca stau in sectorul 1 si pute groapa aia de gunoi de nu are cum s-o bata nimic la imputiciune, iar bulevardul duduie de noxe si praf in suspensie. Daca tu crezi ca pe langa dezastrele astea nerezolvate se va rezolva ceva cu interzicerea centralelor individuale, esti naiv.
      PS: Cel mai deranjant lucru gasit de mine e nesimtirea persoanelor ce plimba cainii sa se cace (cainii) si nu strang dupa ei. Pentru ca daca nu avem toti toxoplasmoza ar fi frumos sa avem. Si pentru ca toxoplasmoza e o boala asa de frumoasa si dorita.

      00
    • O idee bună a fost și comunismul…

      00
    • sigur, cei maxim 2kw consum distrug complet reteaua. cum sa iti place centrala termica, gandeste in plm inainte sa spui

    • @the one: legile trebuie sa tina cont de drepturile si libertatile cetatenesti. Cum ti-ar place de exemplu sa ti se interzica sa detii masina in Buc pentru ca sunt deja prea multe masini?

      00
    • @the one Da, ELCEN – RADET este un lucru extraordinar pentru București. Gigel corporatistul nu știe că fără RADET i se scumpește curentul electric, apa caldă și prețul la gaze se triplează.

      00
    • @alexa În anumite țări se limitează cumpărarea de automobile prin taxe aplicate (Singapore, Taiwan, Hong Kong, Coreea de Sud, Danemarca, etc. ). Doar nu crezi că aia în Danemarca merg cu bicicleta din pasiune?! Nu boss, merg cu bicicleta pentru că este prea scump să mergi cu mașina, iar ei nu au atâția bani încât să întrețină o mașină.
      În anumite capitale e 2,3 euro o călătorie cu metroul și 10 lei parcarea pe oră oriunde în centru, cu ridicarea mașinii și amenzi de peste 300 de euro.

      00
    • @Green: limitarea numarului de masini prin taxe nu e acelasi lucru cu interzicerea detinerii masinii. Vrei masina platesti, nu vrei sa platesti nu iti iei masina.
      In Danemarca aia merg cu bicicletele ca sa nu stea ca vitele in trafic, nu de altceva. Si unii merg si din pasiune, ca nu-s toti niste mici Schumacheri ca si conationalii nostri.

      00
    • #the one
      Oamenii se plâng de lipsa apei calde nu de existenta radetului. Daca si-ar face treaba ar fi ok ar avea clienti si nu ar cere un ajutor printr-un monopol dat prin lege (New York City steam system chiar produce ce spune, comparatia e fortata).
      Stim ca fanii unui anumit partid au o mare lipsa din punctul asta de vedere dar chiar nu trebuie sa generalizam.

      #Green: „Gigel corporatistul nu știe că fără RADET i se scumpește curentul electric…”
      Gigel a ajuns acolo ca „cunoaste lucruri” mai ales povesti ce tin de o piata libera fata de diversi analfabeti economici – mai ales de unde vine subventia aia si cine o plateste.

      00
  4. Discutiile cu debarasarea imi amintește de isteria dupa ce lumea si-a pus apometre, apăruseră câțiva de la Regia de Apa care spuneau ca prețul apei trebuie sa crească pentru ca apometrele nu înregistrează consumul daca robinetul este aproape de minim si apa de abia picură. Asta pana li s-a amintit ca atunci când sunt avarii, apa potabila are culoare roșie si trebuie sa o lasi sa curga mult pana se limpezește, apa aia este platita de consumatori, in tarile civilizate regiile subventioneaza un metru cub in caz de avarie.

    00
  5. Chiar imi lipseau stirile zilei, a trebuit sa imi caut singur toata informatia :))

    00
  6. Aha, deci băiatul din zf voia că Iohannis sa fie un fel de Constantinescu, să-și dea demisia învins de sistem. Și/sau cu un referendum complet inutil înainte, al cărui rezultat ar fi fost revalidarea lui și demiterea codrutei (de către el sau de către Tăriceanu).
    Poate e sluga, dar a lui Merkel, care poate i-a spus că nu este bine să facă lucrurile Bucharest style.
    Poate la președenție sunt niste lucruri pe care nu e bine sa le lași dintr-o dată lui Tăriceanu. Zic și eu…

    00
    • Avem incredere in dvs, domnule m, ca stiti cel mai bine ce e ok pentru “presedente” si “presedentie” am vomitat in gura scriind aberatiile astea

      00
    • Pofta buna, sper sa te mai fac și alta dată să-ți înghiți voma. E placerea mea.

      00
  7. Nu zice nimic de marile festivaluri gratis pentru bucureșteni. Vorba vine gratis…
    Vezi Creative fest de la sfirsitul lui iulie a. c. cu fat boy slim, rudimental și artiști emeriți ai republicii…

    00
  8. Chiar sunt curios la treaba cu debransatul. M-am debransat de la RADET, pe burta, toamna trecuta si am montat centrala. Nu a mai fost timp si de debransat „legal” pentru ca RADET inchisese sezonul. Vara asta nu a vrut nimeni sa se bage sa imi faca dosar de debransare fara un pret exorbitant (gen 3000 lei) datorita bataii de joc a RADET in analiza dosarelor (ex: resping dosarul pentru o virgula pusa aiurea, data viitoare gasesc alta virgula si tot asa – nu glumesc, stiu mai multe cazuri).
    Ma gandesc sa ma duc frumos cu o declaratie in care sa scriu ca m-am debransat unilaterlal, iau numar de inregistrare si pa. Amenda sigur e mai mica de 3000 de lei si bataia de cap la fel. Credeti ca e o idee buna?

    00
    • si scare este primul pas al debransatului.. sa faca economie.. adica pe fond e un sarac..

      00
    • @theone, cine își pune centrală vrea căldură în condiții optime și prețuri decente

      00
    • De cand am montat centrala, cel putin odata pe saptamana, cel putin 24 de ore, apa/caldura este oprita in bloc datorita interventiilor RADET. Si stiu pentru ca pun anunt la intrarea in bloc. Fie vara, fie iarna. Si pana la urma e dreptul meu sa aleg cu ce ma incalzesc.

      00
    • nu exista niciun drept din pacate. stam foarte prost la nivel de fizica elementara, intelegere elementara a unor fenomene de mediu, fizica elementara, arhitectura samd. centrala este o mare nenorocire. nu mai vreau sa conving pe nimeni. mergem pe drumul cel bun cu interzicerea centralelor si in cativa ani si cei cu centrale se vor intoarce in sistem. tot ce ofera bucurestiul este cu mult peste ce ofera oraselele triste ale patriei: transport in comun, incalzire centralizata, apa de la robinet, sistem de sanatate, samd. istoria le va arata pe toate…

      00
    • @theone, sistemul centralizat folosește energie bio?

      00
    • @Zarax, nu e o idee buna, ca pe langa amenda te alegi si cu debransare pana intri in legalitate.

      00
    • Fa-ti dosarul legal, pentru ca amenda aia nu vine doar o data..

      00
    • @One Pai ce debransare daca sunt deja debransat?

      00
    • E am inceput demersurile de debransare LEGALA in aprilie anul trecut. Dupa zeci de drumuri si un portbagaj de hartii, un proiect de calcul a instalatiei – pierderi si modificari ale ei, de va cacati pe voi de ras…prin noiembrie 2017 am obtinut acordul RADET de a ma debransa si de atunci alte drumuri pentru alte hartii, plati s.a.m.d., incat nici acum nu am procesele verbale ca m am debransat :)))(nici nu cred ca le voi mai avea vreodata). Eu am dat 800 lei la o firma specializata, dar nu e imposibil sa fie 3000 acum avand in vedere ce am scris mai sus.
      Acum o sa incerc sa i raspund si lui „the one” fara sa l jignesc…
      – sunt zone in Bucuresti care au caldura de la radet de stau oamenii cu geamurile deschise. Am multi amici in special in sectorul 3 pe care i am invidiat mereu. Dar sunt si zone cu probleme – fix unde stau eu…ultimul bloc pe coloana respectiva, ajunge apa in calorifer, fierbinte cam cat pishatul dimineata. In fiecare iarna schimba cate un cot infundat sau cine stie ce distribuitoare pe coloana si cica „rezolva” Am stat 3 ierni cu 19-21 grade in casa (sunt mai friguros de fel, ptr mine e putin), fara sa mai zic de perioadele pana cand o pornesc toamna traziu, si cand o opresc primavara devreme (17-18 grade in medie depinzand cat de friguroasa a fost toamna/primavara). Lunile de iarna special decembrie si ianuarie achitat 500-600 lei/luna, depinzand cat de frig a fost. Multi batrani pe coloana mea, astfel incat dimineata ptr apa calda 20 de minute deschis cat imi beam cafeaua, seara de la 10.30 – PISHAT! Specific ca apartamentul are 3 cam, este la parter si pe NORD. Anul trecut stiind ca vine barza, am inceput demersurile de debransare si chiar daca nu au fost finalizate mi am instalat centrala. Nu puteam sa tin copilul in frig, cu apa calda la program de comunism + AVARII mega dese. Am pornit centrala la jumatea lui OCT si am oprit o la sfarsit Aprilie. Medie ~7 luni -132/luna (maxim a fost 278lei o luna) lei 23-25 grade in casa. Apa calda la discretie. fara avarii! Intradevar a fost si o iarna blanda dar chiar si asa diferenta este sesizabila. Chiar daca era mai mult tot alegeam centrala.
      Nea’ The One tre sa inteleaga ca mai sunt si genul asta de probleme in bucuresti, nu trebuie SA COMPARE radet cu NEW YORk City Steam (cum plm sa faci asta!?!?!?), sa se documenteze asupra noxelor pe care le scoate o centrala noua la standardele europene (ca nu suntem noi singurii din EU in plm care avem centrale) vs noxele la CET urile construite acu XX ani de ala impuscat pentru DREPTUL DE A ALEGE!!!!

      00
  9. Chiar nu e nimeni in stare sa vina cu o idee normala pentru un oras cat de cat civilizat? Si anume centrale de bloc sau de zona. E stupid sa ai zeci de mii de centrale de apartament intr-un cartier marisor. E de asemenea jenant sa ai subventie la incazire cand apartamentul tau „valoreaza” 150 mii de euro si mai ai 4 bolizi parcati pe langa bloc. Si e si extrem de neplacut sa ai zile la rand anual in care incalzesti oala cu apa pe argaz sa faci un dus.

    00
  10. Ca sunt mai multi care au zis amenda si debransare si totul e ok… In caz ca nu e clar, nu e vorba de debransarea de la radet, sau whatever, este vorba de debransara operata de cei de la gaz. Adica fara un proiect depus si aprobat, daca te apuci sa faci modificari de capul tau, te lasa fara gaz. la fel daca refuzi sa faci iscirizarea sau revizia aia obligatorie.

    Centrala pe electrica, la fel. Trebuie proiect de suplimentare al puterii electrice si la bloc in 99% din cazuri nu iti aproba legal nimic macar o plita pe inductie de 8kw. Cea mai mica centrala de apartament decenta e cam tot atat, dar fata de plita electrica o sa mearga non stop iarna.

    00
  11. Dupa clipul primaritei, s-a dus un nene si a filmat „realizarile”.
    Super clip! https://www.facebook.com/catalin.butufei/posts/10216810165866419

    00
  12. Ce-mi plac capitaliștii aștia pe banul statului! Abia aștept liberalizarea completă a pieței gazelor, să vezi atunci dureri.
    Dar așa, cu prețuri mici subvenționate din bugetul statului, asistatul social din București poate să emită pretenții la centrală, la 3 lei transportul în comun și un metrou ale cărui pierderi sunt plătite tot de stat.
    Trai pe vătrai nenicu!

    00
    • Citeste ->te va face neprost. Habar nu ai ce e aia liberalizare si ce implicatii are. Ca sa stie lumea pe care o dezinformezi (zici ca esti Mircea Badea – numa’ ala e ofticat ca studentii se plimba gratis cu trenul si el plateste combustibilul la masina, cu kg de cacat pe care le mananca), statul nu subventioneaza pretul gazelor ci doar reglementeaza pretul si restrictioneaza exportul – intradevar contra legilor UE. Trebuie sa mai stii ca liberalizarea poate aduce dupa sine si scaderi ale pretului pentru ca bursa, tranzactionare, pentru ca manual de economie calasa a 12 a.
      Asta in contradictie totala cu ce cacat spui si in comment asta si in cel de mai sus in care ziceai :”Da, ELCEN – RADET este un lucru extraordinar pentru București. Gigel corporatistul nu știe că fără RADET i se scumpește curentul electric, apa caldă și prețul la gaze se triplează.” In caz ca nu stii, gigacaloria in bucuresti este subventionata 60% – gen ~150-200 mil EUR pe an. Cacatul in care este acum Radet inclusiv ELCEN, este pentru ca s au dat subventii si ca s au sifonat bani de ani de zile.
      Iata ca, eu, Gigel corporatistul, am un salariu peste medie la care platesc enorm de multe taxe, merg cu masina cu benzina cumparata cu taxe si accize aiurea, care si alea se sifoneaza, printr un oras in care se face doar risipa de Mil. EUR, deci doar dau statului, nu iau nimic in schimb.
      Deci daca nu esti din provincie si nu esti plecat in alta tara, vazand ca lauzi radet -elcen, deci inca racordat, cine este asistat social?
      Mi ar fi placut sa nu se inteleaga Antena Group cu Cablistii, sa nu mai aveti la ce sa va uitati ca v a intoxicat creierele!

      00
    • @Vivi
      Reglementare = subvenționare = asistență socială
      – Fără Elcen vor lipsi 600MW din sistem care vor trebui acoperiți din banii tăi, corporatristule.
      – nu toți corporatristii vor putea trece pe centrală, pur și simplu conducta e prea ingustă și nu #rezistă.
      – Nici pe curent electric nu se poate, că nu #rezistă cablul, în plus ar trebui arse tot gaze și cărbuni pentru mai multă energie (adică pe banii tăi)
      – Dacă, după investiții masive, și-ar pune toți centrale, ar crește numărul accidentelor, și ar trebui să ai o asigurare, nu să-ți acopere statul costurile cu blocul pe care tocmai l-ai dărâmat.
      – Unii nu sunt corporatriști și nu vor putea acoperi costurile cu gazul, adică nu vor #rezista și își vor face o sobă de teracotă cu coș pe geam, de unde vor afuma alți corporatriști, care refuză să iasă din colivia în care trăiesc 10 ore pe zi.
      – Acoperirea pierderilor unei regii, de la buget, e ASISTENȚĂ SOCIALĂ – e cu dedicație pentru anumite orașe, ca să #rezisti, că fără trai pe spinarea statului ar trebui să plătești 4 euro pe o cartele de metrou, așa ca un capitalist veritabil.
      – Asta cu scăderea prețului gazelor pe o piață liberă să i-o spui lu Mutu! neamțul e mai corporatist decât tine.

      00
  13. >>>Grupurile de părinți sunt stupide

    Poate(:!:) mi se pare mie, însă felul ăsta de organizare, de comunicare (incompletă și ambiguă), de denumiri pompoase de parcă vorbim de galaxie („comitet”, „președinte”, „organizatoare”…) și de abordare al părinților e foarte comunistoid & nenatural. Se vede gena comunistă, UTC-istă. Oribil & dezgustător, chiar horor. Din articolul autoarei, tații au priceput din prima cum va sta și cum stă treaba, de-aia nici nu rămân sau s-au delăsat complet de aplicație.

    Se înțelege că toate evenimentele sunt câteodată MEREU făcute la contract cu câte-o firmă — niciodată, niciodată, niciodată, niciodată, dar NICIODATĂ nu vor zice părinții din propria inițiativă: „Hai să ne întâlnim și SĂ FACEM NOI, să nu mai cheltuim atâția bani degeaba.”
    Câtă deziluzie rizibilă de așa-zisă organizare părintească. Dacă aș fi fost, nici n-aș da bani pentru nimic, decât cu condiția să (ne/)se voluntarieze părinții din „organizarea” propriu-zisă (când pot și eu), fără contracte cu FIRME pentru petreceri (Doamne ferește) sau orice altceva ce pot face și părinții pe cont propriu. Arată că toți (sau aproape toți) asistă ca blegii, neajutorați, în viața lor de părinte adult și, în realitate, nici lor nu le pasă de nimic… dar se chinuie complet degeaba, să mimeze. De ce? Numai ei știu.

    E competiție cretină de orgoliu și „I-auite, noi avem bani, voi aveți?”; nu mai zic de telenovelism.

    Până acum avem: gena comunistă/UTC-istă, lipsă de interes, contracte cu firme, mentalitatea de zombie, orgoliul de bani și meltenism.

    Pe urmă pozele sau videoclip-uri.
    Eu am o problemă gravă pentru obsesia cronică de securism – supraveghere constantă.
    Hai, e clar că e nevoie de cadrul didactic și unii părinți să fie acolo, să se asigure să nu se întâmple ceva cu micuții într-o excursie sau ceva, sigur că da, normal (dăh!)…DAR care-i treaba cu obsesia pozelor sau videoclipurilor puse pe site-uri sau aplicații de telefon la văzul tuturor, mânca-v-ar puricii?!?

    Dacă nu ți-ai da PIN-ul, e-mailuri & parole, alte parole legat de orice, datele personale legat de orice informație cu/despre tine, să vadă toată lumea la două clic-uri sau „swipe-uri”, de ce dracului ai face publicitate cu copilul tău pentru oricine să vadă?!?!? Lasă-i, dom’ne, să se bucure de treabă, au scăpat de tine numai ca taman să îi ceri altui părinte sau cadrului didactic de față să facă o poză repede, din autocar sau în timpul excursiei pe jos, să vezi tu neapărat ce face ăla/aia mică.

    –––––––––––––––-

    Ce o să faci cu pozele (sau videoclipurile) ălea, în fond și la urma urmei?! Pe bune, ce o să faci cu pozele ălea, lasă tupeul cu „Traba meah.” – ce vei face, în fond și la urma urmei??!

    Le salvezi? Unde, pe ce? Ce vei face când mecanismul ăla pe care le salvezi se degradează? Ce faci atunci, în afară de nimic, din moment ce le-ai pierdut?

    Le lași pe aplicație sau site, la văzul tuturor? Le lași acolo să aprecieze toți pedofilii și oamenii cu intenție în răpiri pentru cumpărători de tot soiul? Poate chiar unora care vor să-ți facă rău gratuit?

    Le păstrezi pentru următorii 20 de ani, 40, pe același telefon sau calculator? Lasă tupeul sec „Mdeah!”, pe bune, asta o să faci?? Ai făcut/luat niște poze doar ca să nu te mai uiți pe ele niciodată???

    Le ștergi după ce nu mai ai biți de memorie în telefon? Le uiți după ce schimbi telefonul? Da!?

    Le uiți pe hardrive în momentul în care schimbi calculatorul sau laptop-ul? Nu ții cont de degradare sau de vreo (re)formatare surpriză care îți va șterge totul, așa-i?

    Te duci la Kodak să ți le scoată de pe telefon sau hardrive, imediat după? Vei încerca să ștergi orice urmă de pe internet???

    ––––––––––––––––––––––––––

    NU pricep care-i rostul, în afară de obsesia monstruoasă de supraveghere constantă specifică fostei Securități! Eu trag concluzie de pe acum că acele poze vor fi, nu numai uitate, dar șterse – problema e că „originalele” rămân tot pe internet/aplicație. Detalii și detalii… săracii copii, cu sau fără bani…

    Chiar dacă e WhatsApp (sau oricare altă aplicație sau site, nu contează), se știu foarte bine de chestiile ăstea că rămân undeva, rămân stocate. Drept dovadă că foarte mulți părinți n-au simț/instinct de autoconservare – dacă nu pentru ei, atunci nici pentru plozii lor, clar.

    Ce s-a întâmplat cu sacra lecție de viață: „Să nu-ți pui NICIODATĂ datele tale personale pe internet sau poze sau alte informații despre tine. Ni-cio-da-tă!” ? Nimic… părinți care s-au făcut părinți de grija să nu fie vorbiți pe la spate de anturaje sau să-și asigure moștenirea în vreun testament dacă nu „devine și el/ea om, cu familie”.

    Zicem de copiii că sunt așa, că fac ălea și altele… dar sub niciun caz n-ai putea spune că părinții lor sunt mai breji, dacă nu mai groaznici. De lut.

    00
  14. Gata nea’ m ai convins! Astept cu interes legile care sa interzica schimbarea providerul de net, telefonie, de asigurari etc. Sper sa interzica si apa minerala plata si carbogazoasa, ca tre sa mearga apometru si ptr apa nova nu? Si chiar mai sper sa ne oblige sa ne luam Dacia, prin ordonanta de urgenta.
    N am nimic contra radet, dar sa mi dea ce le platesc dublu fata de ce am acum, sa nu se mai sifoneze bani si sa investeasca in infrastructura sa nu mai fie lunar avarie, sa pot sa fac dus la ce ora mise scoala mie si sa nu tremur in casa 5 luni de zile.
    P.s. Cred ca ti am explicat cu asistatul social, nu? Again, gigacaloria este subventionata mai mult de jumate de stat, si aici n ai cum sa ma contrazici.
    P.s. 2 Pls mai citeste cum e cu reglementarea pretului ca nu baga nimeni bani peste pretul gazului.
    P.s.3 si mie mi e mila de oamenii care nu au bani sa si puna centrala, iar cand Duamna firea nu va mai avea bani de subventiile gigacal. va fi vai si amar de ei. Si aici nu sunt ironic deloc!
    P.s.4 n ai prins ironia ca eu sunt Gigel corporatistul, nici nu ma asteptam oricum!
    Concluzie: Green, esti un bugetar care a votat PSD, care urmareste A3 si RTV si care uraste corporatistii si rezistentii. Sper totusi sa ai peste 50 de ani ca m ar mahni sa aflu ca esti in floarea varstei

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.