- Brunetă . Culori . Stele . Brunetă . Blondă . Șatenă . Munți . Blondă . Brunetă
- Incertitudine fiscală, asta ne dorim
- 66% dintre români nu au economii
- Dolarul se apreciază
- Mascații mai fac un ban pe lângă serviciu
- Bietul om, a încercat să ajute și iată ce pățește…
- Justiția pe care o apărăm
- Cronica de business
- Cronica de tehnologie
In plus la punctul 7. Tocmai am citit ca angajatele CEC care au furat din conturile clientilor vreo 600 000 acum ceva ani au scapat de inchisoare. Sefa a luat 3 ani cu suspendare . Prejudiciul nu a fost recuperat.
Totuși am citit că a fost pus sechestru pe locuință și, dacă locuința aia este în Cluj-Napoca, prejudiciul ar fi ca și recuperat. Numai că am auzit că la licitații din astea nu se vinde cu un preț prea mare. Nu știu de ce.
@Mnb pentru ca nu te lasa cu „Prima Casa”. Pretul pentru plata „cash la caserie dupa licitatie”, cam e este valoarea reala de piata a mirobolantelor proprietati imobiliare.
Să nu mai zică lumea că miliția nu apără populația, pardon interlopii.
Bonus statul îi pregătește pe ăștia de la SAS, din banii luați prin taxe și impozite, echipament instrucție etc.
Oricum am înțeles că problema și ‘investigatia’ e că au luat bani la negru (și nu au dat mai sus), nu cât de extins e fenomenul, de ce e așa de disfuncțional sistemul, cum s-a ajuns aici, că poate apar și niște șefi prin investigația extinsă.
Florin salam este comoara națională și trebuie păzită!
App… Și-a dat singur dedicații sau a cantat alta valoare la nunta lui? Din partea mea, pentru mine!!
PS aia nu-s jandarmi, sunt animale de companie!
„trebuie păzită”, trebuie ingropata
Nu stiu altii ce parere au dar Regele trebuie pazit.
5. Georgisme crede că nu e nicio problemă: https://georgeisme.ro/de-rau/cat-am-pierdut-urand-manelele%EF%BF%BC/
Sa suga pl
Și d VoicuIescu sa se uite
Fără legătură cu articolele de mai sus: știi că ziceai tu că ar trebui ca anunțurile de angajare să conțină și salariul, sau marja ? Am văzut ieri o știre prin zf că Libra Bank face asta, m-am dus la Libra pe site și am verificat și așa e. E un pas în direcția bună. Așteptăm reacția celorlalte bănci
interesant. mersi pentru tip.
Non-stirea zilei: https://www.google.com/search?client=firefox-b-e&q=romania+muntenegru
Îl vreți pe Mugosa la Steaua?
Da, dar cate stadioane de futebol se fac în tarisoara noastră,câte guri mănâncă de pe urma acestor ‘investitii’ publice…ca avem rezultate deosebite la sportul asta, nu-i asa ?…
@6 ala e un mizilic. Am cunoscut inginer constructor CFDP care a lucrat pe santierele mari din Ro gen autostrazi, reabilitari poduri si imi spunea ” de pe lucrarea asta eu am o casa, trebuie doar sa gasesc terenul unde sa o asez”. La fel cei care furnizeaza balastul/nisipul, fierul, asfatul, etc etc etc. Asa se ajunge sa ai cele mai mari preturi la autostrada din Europa.
Legat de partea cu economisitu lucrurile sunt foarte simple. În România nu a existat niciodată cultura economisirii în genul celei din Germania de exemplu. Pe lângă asta avem un gol mare în zona serviciilor financiare de economisire ori economisire și investiții. Știu exista fondurile mutuale, dar dacă te apuci sa faci calcule simple cât sunt comisioanele și impozitele te vei speria.
Prin urmare singura modalitate de economisire rămâne pentru mulți valuta euro/dolar, unde câștigi din diferența de curs, dar cam atât. Cum inflația e și prin zona euro/dolar acele economii se vor devaloriza în următoarea perioada. Bineînțeles înțeleg utilitatea acelui fond de urgenta pentru 6 luni, dar cam care trebuie sa fie obiectivul sumei, veniturile de acum ori 6 luni, veniturile de acum ori 6 luni și inflația?
Ideea de baza este ca economisirea asa cum este ea înțeleasă, acum nu te ajuta prea mult. Ceea ce ajuta este sa înveți sa iti crești veniturile prin orice modalitate, respectiv sa fi cât de cât cumpătat. Ori din ceea ce se vede acum în societate este doar partea de cumpătare și cam atât.
Legat de 7 : https://www.libertatea.ro/stiri/cum-traiesc-secureanu-si-vrabi-la-6-ani-dupa-ce-a-directorul-fost-arestat-si-apoi-trimis-in-judecata-pentru-ca-fura-zilnic-bani-din-casieria-spitalului-4173356
6 fucking years…
justitia romana beneficiaza de prezumtia de spaga, pana la proba contrarie.
8. Doua sute mii de investitori in Pokémon mai saraki. Dar ei nu au fost in realitate niciodata bogati. Boala se numeste Botulism. Cand pui botul la orice kkt din care se fac bani fara munca. „Bey voi stiti ce tehnologie e in spate la crypto? Atunci de ce va dati cu parerea habarnistilor.” citez din Catalin 28 de ani sta cu parintii si are bacu luat:
https://observatornews.ro/economic/200000-de-mii-de-romani-mai-saraci-dupa-prabusirea-pietei-criptomonedelor-avertismentul-specialistilor-ar-mai-putea-scadea-cu-inca-30-474986.html
https://economedia.ro/actionarii-transgaz-au-respins-numirea-in-consiliul-de-administratie-a-economistului-petrisor-peiu-apropiat-de-partidul-extremist-aur.html#.Yql6YexBwdU
Interesant. Sa il intrebe pe Iancu de la PSD cum se face
6. :-)))))))))))
ZF musca inspre companiile straine, interesant.
„– De ce preţul la gaze a crescut atât de mult, dacă avem gaze? Gazele au crescut cu 86%, iar preţurile sunt plafonate, pentru că altfel ar fi crescut şi mai mult. Pentru că facturile sunt primite de la ENGIE sau de la un alt furnizor străin, oamenii încep să pună din ce în ce mai multe întrebări, cum ar fi de ce am dat gazele la străini, de ce am dat petrolul la străini, noi ce câştigăm din asta, că preţurile sunt mari oricum.
Sistemul energetic din România este atât de complicat, încât lumea nu mai înţelege nimic, dar ştie că trebuie să plătească factura către companii străine.
– De ce benzina şi motorina au crescut aşa de mult? Combustibilii au crescut cu 38%. Prea puţină lume ştie că 60% din preţul benzinei sau motorinei reprezintă taxe şi impozite. Ei ştiu cât plătesc la pompă, la OMV, MOL, care sunt companii străine.
– Ce face guvernul cu taxele şi impozitele pe care noi le plătim, unde se duc banii, că noi nu-i vedem? După ce că noi plătim cele mai multe taxe, tot la noi vine controlul.
– De ce Orban îşi apără ţara şi guvernanţii noştri nu? Pentru companii, pentru antreprenori businessul nu prea are ideologie. Aşa că ei vor ca afacerile să meargă înainte. Războiul din Ucraina este văzut puţin diferit faţă de retorica oficială. Prin embargo, americanii au lovit în Uniunea Europeană, i-au lovit pe nemţi şi noi plătim acest preţ. Viktor Orban, premierul de forţă al Ungariei, este privit cu admiraţie pentru modul în care, cel puţin public, îşi apără ţara şi interesele ei. Patronii români nu văd acelaşi lucru de la Iohannis sau de la guvern, considerând astfel că în final noi vom pierde cel mai mult.”
https://www.zf.ro/opinii/atentie-antreprenorii-romani-incep-puna-intrebari-gazul-crescut-mult-20912994?fbclid=IwAR2pQS9GNsvDgUvIVSPQnLTZMflQcRj8AUfWmcR4NEyXsPSXVshzBKv7MFE
Vă mai amintiți cum începuseră timid să caute încotro mergeau banii din Hexipharma și în momentul în care au dat de niște firme off-shore din Cipru s-au potolit rapid?
Vai, dar nu putem să ne băgăm acolo că nu avem jurisdicție.
Hexi file nu se va rezolva niciodata. E firma Secu.
Înțelegeți acum de ce e nevoie ca Secu să aibă acces și să fie ajutată de cetățeni?! De unde să știe ei că firma lor de la parter furniza apă de ploaie în loc de dezinfectanți în spitalele lor. Câți securiști de treabă au pierit de pe urma infecțiilor nosocomiale? Știți voi pericolele la care s-au expus mergând în spitalele de stat? V-a păsat măcar atunci când un brav ofițer a fost desconspirat la Gerota? O familie fericită distrusă. Nimeni nu are habar ce a fost în sufletul mic și negru al milițianului.
2. Până acum se credea că taxa de solidaritate se duce în salariile din sănătate, educație și ce alți bugetari mai sunt dar se pare că s-au gândit că dacă se poate de ce să nu o ia tot politicienii și prostimea să mai plătească o altă taxă pentru sănătate și o alta pentru educație. La toate acestea se vor adăuga foarte curând și taxa pentru polițiști, pentru jandarmi, pentru armată, pentru sportivi (că tot câștigă la fotbal naționala meci după meci și campionat după campionat – să le facem statuie că parcă așa ziceau că merită, nu?), pentru mineri, IT-isti, a, și, uitasem, pentru justiție.
Practic toate măririle de salarii făcute de PSD acum trebuie plătite de prostul de rând că doar UE nu te-o împrumuta la nesfârșit iar de tipărit bani nici de asta nu-ți dă voie, așa că totul pică pe spatele fraierilor.
Bonus: recent guvernanții le-au mărit salariile bugetarilor cu încă 25%. Dacă se poate de ce să nu se poată? Doar are cine plăti…
Și dacă pui problema asta cu unul din categoriile de mai sus (problema fiind pentru el complet invizibilă) îți va spune cu o privire de bovină nedumerită că au descoperit ăștia din guvern că cu cât au bugetarii salariile mai mari, cu atât mai bine fiindcă banii ăia ei îi cheltuiesc și se întorc tot la bugetul țării și uite așa economia se mișcă tocmai datorită faptului că le-au crescut lor salariile.
Cu alte cuvinte, contribuiți vitejii mei că o faceți pentru voi, nu pentru noi! :)))
Se duce țara asta de râpă și tot nu se schimbă nimic în bine ci din rău în mai rău.
Fugiți cât mai puteți că în caz de un conflict veți fi și obligați să vă riscați viața cu arme din Primul Război Mondial și fără gloanțe ca să-i apărați pe ei!
Legat de stirea 5, cum i-au recunoscut pe msacati? 😀 #dadjoke
https://romania.europalibera.org/a/impozitele-proprietate-plafon-imm-tva-horeca/31897893.html
Gunoaiele cresc taxele si impozitele, ca doara economia duduie si de la stat nu se cade sa taiem, ba chiar majoram salariile.
In schimb sa taxam IMM-urile, ca asa sigur nu le impingem spre economia la negru, duh. (stiu ca media ne-a spus ca Dragnea trebuie urat din tot sufletul, dar culmea e ca el a impulsionat cel mai mult IMM sa treaca la alb, prin marirea plafonului pentru taxare la 1% din venituri).
Din greseala au nimerit-o un pic cu taxa pe proprietati, dar si asta e cu cantec, ca se face conform grilei notariale.
3. Pentru jegosul sistem bancar românesc controlat de epoleți, românii sunt nişte sărăntoci pentru că nu apelează la instrumentele lor mirifice de economisire. Adică nişte dobănzi atât de bune încât scot mai puțini bani decăt am depus. După care apare turma de prostani care explică cum ca banii nu se țin acasă, ci titluri, acțiuni, crypto, malahie financiară şi tot felul de rahaturi despre care nu au habar.
Aceşti rara bovis nu reuşesc să facă diferența între,, bani economisți,, şi ,,bani investiți,,.
Vă explic eu bivolilor, că sunt expert pe orice domeniu. Banul economisit e ăla pus lunar deoparte după ce mi-am plătit toate cele, v-am umplut frigiderul vouă cu pwli şi mie cu şampanie, caviar şi trufe.
Baniicare rămâne, merge la seiful din perete şi se transformă în,, ,,bani puşi deoparte,,. Din care se extrag sume pentru ,,investiții,, gen o păcănea, o seară de poker, un lanț de aur sau chestii urgente gen o dedicație la fratele Dani Mocanu la ziua unui prieten, un parfum elegant pentru colega de birou la care i-ai spart brutal rozeta în team building sau o roată completă lovită azi noapte beat mort şi maşina e a nevestei.
Vă mulțumesc pentru atenție.
Pari cam nervos așé, ți-ai băgat cumva toți banii în crypto? :)))
Cu placere.
@Crimsonware, am greșit pastilele de mic dejun. În loc de diazepam, am ciugulit niște metanfet.
https://m.ziare.com/cale-ferata-galati-ucraina/calea-ferata-galati-ucraina-reparatie-1746309
Aveai un articol, cât noroc să ai…..