Știrile zilei – 15 ianuarie 2018

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. „Românii sunt un popor curios și cultivat” – citat din ultimul articol, dat drept motiv pentru care romanii cauta destinatii exotice (vs. „am vazut pe Facebook ca X merge in Nepal, deci vreau si eu”).

    00
    • O limba’n’cur duce business-ul mai departe… daca ar fi la fel de curios si cultivat in ziua alegerilor poate nu ar mai face foame juma de an pt concediul facut pe credit.

      00
    • Cred ca cel mai ok mod de a vedea cat de curiosi si cultivati sunt turistii este intrebarea aia pe care o pun reporterii prin statiuni, vara: Si, ce va place cel mai mult aici? Poate sa fie omul in centrul statiunilor malteze, in Creta, la Balcic sau la Costinesti. Raspunsul e acelasi: plaja si mancarea. Nu zice unul: bai, azi am vazut un muzeu, am facut scuba diving, am incercat ceva nou. Nu, azi am mancat (la all inclusive sau nu) si am stat, pentru ca sunt in statiunea X.

      Cred ca acum doi ani a fost un studiu pe tema asta. Cumva, e si vina operatorilor care merg tot pe ideea „Asta vor, asta le dam” si rar includ si un pachet cu bilete/atractii in pret, in loc sa mai inghesuie doua beri in plus la micul dejun.

      00
    • Vin și alea krossfire, în momentul când săracii care ascultă laudele (una din motivații, amintită mai sus) vor cere amănunte despre muzee, monumente, arhitectură, mentalitatea poporului vizitat…

      00
    • @krossfire … imi place marea si mancarea din Grecia. Probleme?!

      00
    • „Ți se pare că turiștii sofisticați nu includ și mâncarea specifica între lucrurile care trebuie incercate in tara pe care o vizitează?” (cu asta ii raspund si lui Alexandru): Mi se pare normal sa incerci mancarurile specifice locului, dar nu mi se pare normal ca mancarea sa fie singurul lucru cu care ramai de-acolo. Evident, daca ai cu ce ramane din destinatia aleasa. De-asta bagasem si exemplul statiunilor romanesti care, in cea mai mare parte nu-ti ofera decat o bucata de plaja (daca o ai si pe-aia), putin soare si ceva mancare. Aia e, atata sunt si n-ar trebui sa coste cat costa.

      In plus, discutiile despre mancarea din vacante se invart mereu in jurul cantitatii si a pretului, nu a felurilor. Sa o luam asa: cati ar lauda in Bulgaria o supa Tarator bine pregatita sau chiar banitsa de la patiserie si cati prefera sa laude cartofii prajiti cu snitel de la hotel? De-asta spun de curiozitate si „cultivare”. Ai idee cati au fost in Balcic fara sa aiba curiozitatea sa vada castelul sau gradina, desi nu ar fi pierdut cine stie ce timp? Asa, de ”curiozitate”…

      Evident ca poti merge in locuri unde plaja si mancarea sunt principala oferta, dar nu despre ele vorbea tipul din articol, ci tocmai despre cum va pune la dispozitie oferte „mai accesibile” (cu totul inclus) pentru zone exotice care vor ramane exotice pentru multi, indiferent de cate ori le-ar vizita.

      00
    • Ți se pare că turiștii sofisticați nu includ și mâncarea specifica între lucrurile care trebuie incercate in tara pe care o vizitează?

      00
    • @krossfire Eu unul vad statiunea la mare similar cu aia de la munte. Este o statiune. Rar ai muzee sau cine stie ce activitati culturale. Daca merg la schi, pai schiez, nu stau sa vad muzeul taranului austriac, elvetian sau francez. Daca after schiul cu DJ este activitate culturala, atunci o practic :) Idem la mare, sunt in statiune sa lenevesc la soare si sa beau ceva rece. De ce as umbla intr-un oras cand sunt 30 – 40 de grade afara sa ma duc sa vad un muzeu care daca chiar ma freaca grija sa il vad, o pot face intr.un city break toamna sau primavara…
      Destinatiile exotice nu sunt pentru toata lumea. Sunt multi care ajung sa vada templele prin Cambodgia de exemplu si sa vina de acolo complet nemultumiti ca sunt kitschoase pentru standardele europene si isi dau seama ca au dat o ploaie de bani sa vada un ”rahat” care nu le spune absolut nimic. Nu vorbesc numai de romani aici…

      00
    • Statiunea era exemplul comparativ. Tot la destinatiile exotice ma refeream, ca datorita lor (sau, in cazul asta, „din cauza lor”) ne facea omul ala „curiosi si cultivati” :)

      00
  2. Turistii romani vor excursii in tari exotice pt ca incep sa-si permita si pt a se lauda saracilor

    00
  3. Turistii romani sunt saraci (fac rezervari avioane low cost si cazari prin Airbnb) dar vor sa se laude altor saraci. De multe ori vacanta, chiar cu atributele de mai sus e in 12 rate fara dobanda. Adica nici macar pe asta nu si-o permit.

    00
    • Uneori nu ai decat varianta low-cost. Multe linii aeriene nu considera Romania suficient de atractiva (citeste profitabila).

      00
    • Nu inteleg care este problema cu low cost si airbnb?
      Vrei sa iti arat poze cu ultimul avion Ryan Air cu care am zburat? Avea inca celofanele pe scaun…ieri am facut rezervare pe airbnb, 4 nopti langa Frankfurt, apartamentul are si sauna si sala de forta ( mica , dar este) cu 313$ , 2 dormitoare.
      Pe sistemul….de ce sa dau 300$ cand pot sa dau 1000$ ….dar nu umblu ca saracii cu lowcost si AirBnb ?!

      00
    • >Nu inteleg care este problema cu low cost
      Basinile celor care acum cica aleg operatorii traditionali, uitand sau nestiind ca inainte de revolutia operatorilor low cost zborul costa cam de 2-3 ori mai mult.

      00
    • Operatorii tradiționali s-ar putea sa nici nu te duca uneori cand și unde vrei. Nu numai din Romania.

      00
    • Am zburat in decembrie cu SAS, care nu este low-cost (330 pe bilet) dar cu toate acestea am dat inca 32 pe bagaj si nici mancare nu am primit.

      Personal prefer sa zbor cu low cost pentru ca primesc cam aceleasi chestii (poate doar la wizzair profesionalismul echipajului de bord lasa de dorit).

      De aceiasi bani imi iau si mancare, bagaj si sunt sanse sa fie si o oarecare diferenta la mine in buzunar.

      00
  4. NOU
    #19

    La aia cu masinile – mi se pare ca lista e formata mai ales din masini „utilitare”, pe care nu le cumperi de fandoseala, ci ca sa scoti untul din ele cat mai mult timp; deci da, probabil ca nu le schimbi la 5 ani.

    00
  5. Nu stiu de ce spune ca nu putem lasa telefoanele din mana?!? Eu tocmai am facut-o ca sa trag apa si sa ma spal pe maini. Nu e greu; trebuie doar sa vrei!

    00
  6. PSD scandal, suedejie, consecinte toxice? Ceva fin…

    00
  7. On topic la twitter update: și să mă duc la budă funcționează binișor. :)

    00
  8. deci singura europeană păstrabilă este Golf-ul. Interesant

    00
  9. Cu low costurile mi-am schimbat parerea in ultimii 3 ani, in bine. Am zburat destul de mult cu wizz si cu nemtii (air berlin, eurowings, germanwings) in mare din cauza ca ajungeau direct unde aveam nevoie (ocazional mai luam lufthansa si altii din grup gen austrian sau lot). Avioane noi (wizz chiar foarte noi), daca e vreme rea sau greva oricum nu zboara nimic (am prins ambele greve lufthansa in germania si mi-au decontat inca o noapte la hotel – aici avantajul companiilor mari si faptul ca erau prin agentie mare altfel plateam eu, dar la low cost n-am auzit de greve).

    Concluzia mea e ca depinde unde zbori, in multe cazuri ai de ales direct low cost sau cu escale cu companii mari pe aeroporturi mari unde ori stai 3-4h ori alergi si te fut aia de la security cum am patit pe frankfurt recent cand am pierdut legatura ca erau cozi kilometrice la security si nici nu ne bagau in seama cand le aratam boarding pass si le ceream sa ne bage pe priority lane (in alte dati erau mai flexibili, verificau ei si ma bagau in fata, posibil din cauza ca eram cu lufthansa si acum eram cu altii). Plus ca intarzierile se platesc la fel (traiasca UE), avioanele sunt relativ noi si la unele low cost, daca ai bagaje multe costa cam la fel (adica pierzi avantajele low cost dar doar la zboruri directe).

    La low cost ai loc de bagaje putin (ca vin toti cu bagaj de cabina) dar laptopul il tin sub scaun, nu ma bag in imbulzeala la poarta (nici inainte nu ma bagam chiar si cand la unii nu era cu loc pe bilet), apa si mancarea costa fix ca in aeroport (dar oricum am trecut mereu de security cu sandwich si biscuiti de la supermarket in rucsac, doar apa o iau de la ei, de obicei din magazine/automate din aeroport ca sa nu astept in avion pana ajung la mine stewardesele).

    00
  10. low cost era un soricel in trecut iar cursele de linie un elefant. In curand soricelul creste si va inghiti elefantul

    00
  11. am facut cacalau malluri, acum le transformam in birouri, de parca nu sunt deja o groaza de birouri

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile