Știrile zilei – 15 februarie 2017

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

16 comentarii

  1. Legat de dentisti, el zice ca doar 5% din 20 de milioane merg la destist adică 1 milion de romani.
    Am vazut ca ar fi vreo 15000 de Cabinete stomatologice, adică o medie de 66 pacienți pe cabinet, sa zicem ca un cabinet e deschis 250 de zile adică 0,3 clienți pe zi in medie. La 66 de clienți si o medie de 100 de lei acel cabinet are o cifra de afaceri de 6600 lei pe an sau 550 de lei pe luna, ma aștept doar utilitățile sa coate atât pe luna pe cabinet. Nu am vazut nici un cabinet stomatologic sa între in faliment in ultimii 20 de ani in România, așa ca numerele din articolul lui se cam bat cap in cap.

    00
    • nu stiu de unde naiba ai scos acel „si o medie de 100” …scoti suta din buzunar numai ca ai sunat pentru programare….plm….cred nici extractia simpla nu mai e sub suta :)

      00
    • uite un truc legat de dentisti si de medici in general

      intreaba intai la ce dentist merg dentistii cand au probleme cu dantura

      si du-te la ala ca nu arunci banii ;)

      00
  2. Vasile Ernu iarasi e mai de stanga decat Fidel Castro. In primul rand in Germania, Franta, etc asigurarile deconteaza tratamentul stomatologic doar daca:
    1. esti asigurat (sunt sceptic ca aia din Vaslui sunt)
    2. asigurarea ta are si plan ce acopera partea stomatologica (adica e mai scumpa)

    Apoi, poate s-ar gandi careva de ce naiba toti vesticii vin daca pot sa-si faca dinti in Romania daca la ei este atat de ieftin si bine? Iarasi facem analize din alea cu „am auzit ca dincolo e mai ieftin si bine”.

    In satele romane problema in afara de personal este si dotartea. Plus exista o gramada de stomatologi ambulanti ce merg prin sate (unii mai buni, altii mai putin buni). Oamenii de la sate nu se spala in general cu atat mai putin pe dinti, deci nu din cauza costurilor nu o fac ci din cauza educatiei.

    Tot articolul lui are ca scop sa ne arate cat de mare e bau bau-ul sistemului de sanatate privat.

    00
    • nu am gasit nicaieri in articolul ala comparatie intre preturi…omul zice doar de niste procente decontate de casa de asigurari; acum daca procentele alea nedecontate reprezinta in continuare o suma suficient de mare astfel incat rezulta ca este mai rentabil sa vina pana aici pentru dentist….e alta discutie

      apoi, nu vin chiar toti vesticii aici si nu vin pentru absolut orice lucrare: din ce stiu eu de pe la prieteni stomatologi, aia vin pentru treburi de finete…care sunt cu adevarat scumpe acolo: implanturi, etc. nu vin pentru orice carie/plomba

      ori la noi problemele principale sunt astea simple…ca si asa simple oricum sunt mai scumpe decat „puterea de cumparare”. nu zice nimeni „vai…cei de la tara n-au toti implanturi”

      prima cautare pe google: din lista asta cred ca sunt maxim 10 chestii sub 100…si am vazut si preturi spre 30k…adica in jur de 6-7k euroi

      http://www.intelident.ro/preturi/lista-preturi/?gclid=CjwKEAiAlZDFBRCKncm67qihiHwSJABtoNIgrJGmVh5IRahFwHb8oUtdZZLxRn90Wvu7gOtpHcjA0hoCD8Tw_wcB

      00
    • „Germania, Franta, etc asigurarile deconteaza tratamentul stomatologic doar daca:
      1. esti asigurat (sunt sceptic ca aia din Vaslui sunt)
      2. asigurarea ta are si plan ce acopera partea stomatologica (adica e mai scumpa)”

      fals. daca ai card european dw sanatate si esti cu platile la zi in romania pe zona taxe sanatate,

      ai exact aceleasi drepturi pe sanatate in ue cu cetatenii tarii in care te afli

      nu te intreaba nimeni daca ai asigurare medicala stomatologica in ro. asta e BS.

      de ex in germania, sanatate dentara gratuita la fel ca orice neamt. nu si chestii de estetica dentara.

      00
    • mda, dentist „gratuit” in germania. la peste 50% impozit pe venit.
      Problema astora de stanga: sa „se” faca. desigur altii platesc, ei impart doar prada.

      00
    • @liviu

      Nu este 50% impozit pe venit in Germania, ci impozit progresiv. De la ~5% la ~50%, dar pentru a ajunge sa te impoziteze cu 50% trebuie sa castigi milioane anual. Ce au ei si noi nu (mai) este o plafonare a contributiei la sanatate, respectiv pensie. Orice e peste 75k €/an are contributia maxima. Alta diferenta e contributia angajatorului, care iar e plafonata (undeva la 1150€/luna, tot de la 75k/an in sus).

      00
    • Ernu e ala care vine cu crivatul si lasa in urma vodka?

      Ofc, el nu e comunist, doar socialist.

      00
    • @alxzen: vorbesc din proprie experienta: in urma cu aprox 15 ani am locuit in Germania, aveam salariu cam 6000 de euro brut (exprimat in marci atunci) si in mana ramaneau sub 2800. Impozit peste 50% Adevarat se poate si mai rau: Belgia, Suedia, Norvegia, Danemarca, Franta si alte paradisuri socialiste.

      Si inca un amanunt referitor la dentist in Germania. Fiind „gratis” era timp mare de asteptare. Ca la stat. De prin noiembrie nu mai primeau decat pentru urgente, pentru ca se termina bugetul pe anul curent si majoritatea dentistilor era in concediu pana la 1 ianuarie.

      00
  3. Subscriu la faza cu profesorii. In 5 ani de ASE am intalnit doar 3 profesori care lucrasera efectiv in domeniul pe care il predau. Si asta e nasol mai ales cand predai management, contabilitate sau alte materii de care chiar ai nevoie.

    00
  4. Din stirile zilei mie mi-a placut…bruneta.

    00
  5. Problema cu articolul despre Tarom nu este ca n-ar avea dreptate, ci ca autorul e malitios si slab informat, lasand spatiu pentru interpretari si atacuri.

    „…angajaţii încasează şi spor de radiaţii cosmice în cuantum de 10%, confundându-şi existenţa pe Pământ cu cea de pe Lună. ”

    O gluma la fel de proasta ca sursa informatiei. Toti pilotii si stewardesele din tari civilizate incaseaza spor pentru asa ceva: http://www.businessinsider.fr/uk/airplane-flight-cosmic-radiation-exposure-altitude-2015-11

    00
  6. Perfect de acord cu Andrei despre profesori. Tot ASE si tot asa, eu munceam in timpul facultatii si puneam intreberi din viata reala. Intr-o zi mi-a spus ca ei sunt cam depasiti de evolutie. Atunci m-am apucat sa studiez singura!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile