Știrile zilei – 15 mai 2013

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. Chestia aia cu cat cheltuie diferitele natii pe mancare a facut inconjurul netului de cateva ori.
    Cateva puncte:
    1. Chestia e de o cretinatate monstruoasa – preturile nu-s la fel peste tot
    2. Cu cat se cheltuie mai mult cu atat mai mult rahat se cumpara
    3. Cat arunca fiecare din mancarea aia in fiecare saptamana?
    4. cati dintre albi au diabet ( In tarile vechile membre EU ca Marea Britanie, 1 din 3)

    Lumea civilizata cumpara mai multe rahaturi, se imbolnaveste mai des si cheltuie o caruta pe tratamente pentru afectiuni evitabile cu un pic de cumpatare.

    00
  2. @AMLia:
    1. Tocmai, ca la nemti mancarea e cea mai scumpa, mult ma scumpa decat la sarciile din africa sau america de sud. Si, cu toate astea, au cel mai mult pe masa. Asta spune despre puterea financiara, despre productivitate, despre rezultatele muncii, inovatiei, perseverentei, inteligentei native etc
    2. Nu chiar, doar daca esti prost. In general mancare mai scumpa inseamna mancare mai bio, mai putin contaminata de poluanti chimici, apa mai pura, cosmetice mai bune si mai putin nocive si asa mai departe.
    3. Din nou, depinde de cat de prost esti. Aia din africa sau america de sud nu arunca nu pentru ca sunt cumpatati, ci pentru ca nu au ce sa arunce. Nu sunt mai buni ca astilalti de sus din top.
    4. Albii au mai putin diabet decat negrii, sunt boli care au si o orientare genetica si prevaleaza mai mult la anumite rase. Asa sunt si boli genetice care apar preponderent la evreii askenazi, google for it. Din nou, daca iti cumperi tone de bomboane sau sucuri cu zahar, inseamna doar ca esti prost.

    Lumea civilizata sta la absolut toate capitolele mai bine decat restul, de la numarul infim de morti la nastere (fata de jumatate morti la nastere gen Africa), la speranta dubla de viata, la numarul de imbolnaviri de SIDA sau alte boli, la sansele sa mori de tanar datorita impuscaturilor etc.

    In final, your point is, what? Mai bine sarac si cinstit, ca Iliescu?

    00
  3. In ultima foto de la linkul cu mnacarea am crezut pana in ultima clipa ca sunt romani, am un vecin care seamana leit cu nenea ala.
    Nemtii au in juma de fotografie bere.

    00
  4. Precizare: Windows Phone avea 100.000+ aplicaţii astă vară, acum se zvonea că sunt cu câteva zeci de mii în plus.

    Dar… Cu atât mai rău, că sunt tot nişte porcării de calitate slabă.

    00
  5. NOU
    #5

    Cam radicală decizia Angelinei, dar asta e. Să vedem ce pune în loc.

    Off topic: Făcuși 8 ani de blog?

    00
  6. @farasuparare deja a facut reconstructie

    00
  7. 8 ani de blog … La mai multi !

    00
  8. BTW La multi unici !

    00
  9. Aia cu „dincolo de statistici” e foarte foarte tare. O dovada in plus ca eternitatea s-a nascut la sat :)).
    Masa aia de sarbatori e oleaca de vrajeala. La chinezi de exemplu se castiga cu mult noroc 100$/luna in orasele alea heavy-industry in care nu exista alte organisme vii in afara de oameni si pureci. Apoi la africani mancarea aia le ajunge jumatate de an. Preturile sunt echivalentele din UK, dar local sigur costa mult mai putin.

    00
  10. NOU
    #11

    @AMLia pai da, dar trebuie sa vedem si cum arata aceasta reconstructie :)

    @Zoso, d-aia am si intrebat ca azi era „aniversarea”. La Multi Ani! :)

    00
  11. Ruralul romanesc nu poate depasi gandirea interbelica. Si acesta e cea mai mare problema. Daca am reusi sa ne mobilizam, am putea fi intr-adevar granarul Europei.

    00
  12. Windows Phone are 150.000 de aplicatii, nu 70.000. Si e prea mult spus ca sunt toate gunoi.

    Uite aici:

    PCMag examined a list of 102 poplar apps for Android and iOS, including the top 20 free paid apps from the Apple, Google and Amazon app stores, and found that only 34% had BB10 equivalents, while 63% had Windows Phone 8 versions.

    63% pe WinPhone8 nu e atat de rau. Da, inca nu vine Instagram. Youtube nici atat, stie el Google de ce.

    Dar piata de aplicatii WinPhone creste totusi constant. Din februarie si pana in aprilie au intrat pe WinPhone8: Spotify, Pandora, Tumblr sau Temple Run.

    Iar cota de piata in USA pt Win Phone a ajuns la 5.6% pornind de la 3,7% acum un an. Iar in UE5 (primele 5 piete din UE) a ajuns la 6.5% pornind de la 4.1%

    De aici
    http://www.geekchamp.com/news/latest-smartphone-market-share-stats-march-2013

    E doar o problema de timp pana recupereaza. Si de bani, evident, sa nu dea Nokia faliment intre timp..

    00
  13. @Zoso: Care sunt aplicatiile alea care conteaza dar nu sunt acolo? Eu folosesc WP de un an si nu am simtit lipsa vreunei aplicatii…

    00
  14. @Radu
    NU neaparat.
    1) Daca citesti ceva mai mult s-ar putea sa afli ca, de exemplu, salariile muncitorilor germani sunt mai mici comparativ ( ca putere de cumparare) decat cele din alte parti ale Europei de Vest. E una din bazele eficientei economice germane, dar astea nu-s chestii pe care le vezi fara sa locuiesti in vest o vreme. De asemenea ponderea in bugetul unei familii normale a cheltuielor pentru mancare difera crancen, si din acest motiv comparatia aia e cel putin cretina. In traducere e cam asa: in Vest, pentru puterea de cumparare a omului de rand, mancarea este ieftina ( am zis putere de cumparare nu valoare numerica). Adica: suma aia care tie ti se pare mare din Romania nu este mare pentru ala care munceste la salarii in Europa de vest, chiar in Germania care mie personal mi se pare scumpa comparativ cu relatia pret/putere de cumparare fata de UK. Inainte sa intrebi- am locuit trei ani in Germania si dupa aia m-am mutat in UK unde stau de 10 ani. MIturile astea cu eficienta germana sunt povesti de adormit prostii, dar nu am timp sa-ti tin o prelegere despre economia europeana.
    Pentru a simplifica : 200 de euro e nimic dintr-un venit de 2-3000€ pe luna – poate mai mult intre doi adulti care muncesc, Dar aia 200€ cumpara mai putin in Germania decat ar cumpara in UK. Cifrele alea nu impresioneaza decat amaratii, si de aia tota povestea asta e o pierdere de timp din start.
    2) Tu stii ce e ala un red herring? Eu n-am zis „mancare mai scumpa” am zis „cu cat se cheltuie mai mult”. E o diferenta. Te sfatuiesc sa citesti ce am scris eu, nu ce presupui tu ca am vrut sa spun.
    Diferenta vine asa: Atunci cand mancarea e relativ ieftina raportata la puterea ta de cumparare, tentatia de a cumpara o gramada de chestii de care nu ai nevoie e mai mare. 40% din mancarea cumparata in UK ajunge la cos- statistici oficiale ale guvernului Marii Britanii. N-o sa ma apuc sa-ti explic cat poate cineva sa fie de … ca inca sa mai puna botul la povestile cu „bio” ca ajungem la alte chestii.
    3) Exact ce ziceam si eu, vezi mai sus. Eu n-am zis ca aia din lumea a doua spre a treia sunt mai cumpatati- asta e concluzia pe care ai tras-o tu pentru ca asta ai vrut sa vezi. Red herring.
    4) Tay Sacha de care ai auzit tu din intamplare e o boala genetica, o consecinta a consangvinizarii. A o compara cu diabetul este o tampenie infioratoare.
    Statisticile alea pe care nu le pricepi tu te contrazic: diabetul e prevalent la albii din societatile [B]cu mancare abundenta[/B] – nu la TOTI albii.
    Speranta de viata? E un subiect complicat. Ce valoare are o viata in care-ti petreci ultimii douazeci si ceva de ani ca epava fragila incuiata intr-o casa de batrani, o pavara pe un sistem si asa intins la maxim?
    Concluzia: vorbesti sa n-adormi.

    00
  15. @AMLia:
    Iti multumesc ca ti-ai rupt din timp sa imi raspunzi. In doi peri, ca orice roman care incearca sa isi ascunda sentimentul de inferioritate prin basini de superioritate, esti ca in proverbul care spune ca poti scoate negrul din ghetto dar ghettoul din negru, niciodata. In orice limba posteaza un roman, pute cocalarul din fundal.

    1. in postul 1 ai zis ca preturile nu sunt la fel peste tot, punct (period, ca sa intelegi stand de 10 ani in Anglia). Ti-am spus ca da, preturile nu sunt la fel peste tot, in Germania sunt mult mai mari ca in Africa sau America de sud si cu toate astea nemtii au masa plina, ceilalti au masa goala. Asta dovedeste o putere mai mare de cumparare, rezultat al unei civilizatii mai avansate. Revii decisiv cu rasini sa imi explici ca esti de 10 ani in Anglia, ca si cum acest lucru iti da o zecimala la IQ mai mult, si schimbi detaliile discutiei la raport venituri cheltuieli, putere de cumparare raportata la venituri etc. Adica in afara firului logic al discutiei.
    2. Tu ai auzit de strawman? Pentru ca asta faci, eu am spus ca a plati mai mult nu e echivalent a cumpara mult doar cantitativ, poate insemna si sa platesti produse mai bune calitativ; imi raspunzi ca nu e adevarat, in Anglia se arunca la cos 40% din mancare. Logica in actiune.
    3. Ai o obsesie cu red herring sau nu intelegi exact la ce se refera.
    4. Da, eu am auzit din intamplare si tu ai auzit expre de Tay Sachs. Modul (intamplator sau expre) in care am auzit de un lucru schimba datele problemei. Nu e vorba numai de tay sachs, de aceea ti-am zis sa cauti pe google. In cazul in care ai legaturi cu lumea medicala (foarte multe asistente din Ro sterg batrani la cur in UK), ai sti ca nu e vb doar de tay sachs, dar incerci sa reduci discutia doar aici pentru a minimiza un argument al interlocutorului. Tangential, diabetul este prevalent la NEGRII din societatile dezvoltate, ca sa nu mori complet proasta (sper totusi ca impresiile tale despre boli sa fie hearsay, nu pareri profesionale) iti dau mura in gura: https://www.google.ro/?gws_rd=ssl . Comparatia cu diabetul nu e nicio comparatie, incercam sa iti explica ca, indiferent de cauze, unele rase pot avea propensiune catre anumite boli intr-o proportie mai mare comparativ cu alte rase, afirmatia ta ca ALBII au mai mult diabet e eronata, in cadrul aceleiasi civilizatii NEGRII au mai mult diabet, nu albii.
    India/China ocupa primul loc la nr de bolnavi de diabet, in Anglia ponderea e de aprox 5-7% (1 din 3???? WTF??) din poplatie, dar ce mai conteaza astea la cate tampenii ai debitat.
    Concluzie: esti o proasta careia ii plac heringii.

    00
  16. AMLia, intelegi din economie cam cat inteleg eu din chimia industriala. In traducere pentru tine, pentru ca aparent e mare nevoie, „destul de putin”. :)

    Faci un talmes balmes de idei ca sa te auzi vorbind.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.