Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. 2. Totuși sa nu uitam ca are in spate o vasta experiență la ANRE.

    00
  2. 2. In ciuda parerii generale, o sa vedeti ca, cu multa ambitie si perseverenta, se poate fura si din fonduri UE.

    00
    • @Anda. lucrările finanțate de Bruxelles comportă exact aceleași „riscuri” ca și cele plătite de bugetul național/județean/local – și așa a fost întotdeauna.

      ideea că la cele europene nu se poate mișca este cel mult o naivitate duioasă: recepțiile au loc în aceleași condiții, cu exact aceiași oameni; cel mult, birocrația de după este mai stufoasă, dar cine a decontat 100 mc zidărie în loc de 20 mc efectiv executați, puțin probabil să se încurcă în excel-uri.

      problema de fond, și la unele și la celelalte, este absența concurenței; firmele merg de regulă pe 99,8% din bugetul alocat și ca să ajungi acolo sunt repere pe care ești nevoit (mai mult de lene) să le supraestimezi (gen wc la 4000 lei), asta fiind celebra hoție care este orice numai hoție nu.

      00
    • Nu e chiar asa. Cand te verifica CCE sau OLAF nu e chiar ca si cum ar veni nea Caisa de la Consiliul judetean Vaslui.

      00
    • @Anda. este o „schemă” care a devenit regulă în începând cu epoca Dragnea: un UAT are 10 proiecte și 7 constructori eligibili; evident, ăștia 7 se întâlnesc să „împartă” contractele astfel încât să nu ajungă în situația să se concureze prostește unul pe celălalt.

      ce să facă OLAF? oră de dirigenție, să le explice că nu-i fain ce fac și că asta numai licitație nu este?

      00
    • am văzut situația asta și în restul Europei: câteva firme care împreună aveau poate 30 de ingineri și arhitecți plimbau de la unul la celălalt ca pe sfintele moaște aceiași echipă de suedezi care știau să fasoneze oțel-betonul. nimic nou sub soare.

      00
  3. La știrea 3 cu ANAF-ul și firmele cu datorii de 100 lei situația este cam asa :
    -de mai mult timp este o lege care spune ca neplata unor contribuții cu reținere la sursa (contributii pensii, sanatate etc.) este infractiune;(legea 241/2005)
    -legea obliga ANAF sa facă sesizare la politie dacă trece un termen de câteva luni iar datoriile nu sunt plătite;
    -legea nu prevede o valoare minima a restante, deci fie ca restanta e 1 leu fie ca e 1 milion de lei ANAF trebuie sa facă sesizare.

    Deci ANAF a respectat legea – care este vina ANAF ?

    00
    • Ca ar recupera maxim 100 000 euro de la cele 4000 de firme cu datorii sub 100 lei, dar de marii datornici (privati nu companii de stat) nu se ating…Varanu, fratii Neacoita, Niculae de la Zimnicea etc, au plătit ceva din zecile, sutele de milioane de euro datorate ? Asta e problema tarii asta…plus punctele 2 și 4…ca se pun oameni special pentru a fura, ca nu mai există presă…dar hei, startam pariurile ref. momentul când va apare masina de la punctul 6 pe străzile din romanica ?

      00
    • Se recupereaza de la Hexifarma https://ziare.com/hexi-pharma-dezinfectanti/dosarul-hexi-pharma-diluat-prescriptie-flori-dinu-mihai-leva-1761120
      Prescripția faptelor în penal va avea un impact direct și asupra laturii civile a Dosarului Hexi Pharma, iar cele 340 de unităţi sanitare cărora compania le-a livrat dezinfectanți diluați vor rămâne cu pagubele, iar vinovații – cu banii.

      00
    • @Car
      Înțeleg perfect ce spui – in esenta aceasta este problema majora a României și anume faptul ca oamenii nu respecta legile in vigoare si fiecare om are un set propriu de reguli după care se ghidează.

      De exemplu tu și cei care ti-au dat like considerați perfect normal ca ANAF sa nu respecte o lege care o obliga sa facă acele sesizări la politie chiar și pentru o datorie de 100 lei – justificarea voastră fiind ca ANAF ar trebui sa se ocupe de marii datornici.

      Pe de alta parte dacă TU ai o problema minora sunt convins ca te astepti ca autoritățile sa o rezolve instant și STRICT conform legii – atunci nu contează ca poate sunt și alte probleme mai importante care trebuie rezolvate.

      Adică gândirea rațională în acest caz este :
      ANAF respecta legea, deci bravo ANAF dar oare este justificat ca legea sa prevada sa facă sesizari chiar și pentru datorii de 100 lei ?
      -oare nu ar trebui un prag minim ?
      -dar ANAF face legi ?? – pai nu face
      -dar cine face legi ? – parlamentul și guvernul

      Deci dacă nu îmi convine o lege trebuie sa critic pe cel care face legea sau pe cel care o aplica ?????

      00
    • Ai înțeles greșit. Bineinteles ca trebuie recuperați banii si de la cei cu datorii sub 100 lei, dar când vezi ca focusul e doar pe ăștia iar peștii mari devin și mai mari, realizezi ca e de fapt un stat eșuat…cu forme fără fond…

      00
    • Sau poate peștii mari au alte datorii decât neplata contribuțiilor reținute la sursă- fond de pensii, asigurări, șomaj, etc.
      Banii pt care ANAF poate face plângere penală nu sunt banii pe care firmele – rechini sau hamsii- îi datorează statului, ci sunt banii din salariile angajaților lor, pe care, îi calitate de angajatori, după ce au dat oamenilor netul, trebuia să împrăștie restul până la brut la casa de pensii, la asigurări de sănătate, la șomaj, la etc.
      Sunt banii părinților, vecinilor, cunoscuților voștri, care se trezesc că nu pot lua pensia, că nu pot primi tratament medical că angajatorul lor- hamsia pt care vă ofticați voi- nu le-a plătit contribuțiile, deși le-a reținut.

      Da, știu că din banii datorați de rechini se puteau face chestii pt oameni, dar sunt sigură că pe om îl doare mai tare că nu poate primi pensia sau șomajul sau că nu-și poate opera copilul nici măcar „la stat”.

      00
    • mie mi se pare amuzant cum anaful e obligat sa respecte legea. exact legea pe care are el chef sa o respecte.

      am platit anul asta ce era de platit dupa ce contabila si-a facut o data treaba singura si o data si cu mine de fata, sa fim siguri. am platit in termen. dupa 2 luni si ceva imi vine un plic de la anaf in care gasesc o notificare de plata suplimentara, fara sa se explice in nici un fel de unde vine si ce reprezinta, si somatia de plata pe care scria negru pe alb ca vine la 30 de zile dupa termenul de plata al notificarii si numai DACA nu am platit. in acelasi nenorocit de plic. care a venit cu 2 zile inainte de termenul de plata al somatiei.

      ca sa nu fie scandalul mai mare decat e nevoie si fiind o suma minora in final, vreo 250 de lei, am platit in ziua urmatoare. cu care ocazie am depus si o cerere pentru a-mi fi explicat de unde provine „suplimentarea”. d-aia cu raspuns obligatoriu in 30 de zile.

      au trecut vreo 45 de atunci. raspunsul, coform legii…. bunului plac.

      exact ca si in cazul prezentat in stire.

      evident ca am depus o cerere pentru a-mi fi explicat

      00
    • AB, Ioan Niculae câte contribuții la CAS,CASS a plătit ? A, a facut 1an și 3 luni de ‘închisoare’…i-am tras-o…. ce dacă a rămas cu multe multe meleoane…

      00
  4. Referitor la 4: nu am mai intrat de multa vreme pe hotnews. Nu erau ei lumina mass-mediei din Ro, dar mai putei citi ceva pe acolo.

    Am intrat recent si am ramas cu gura cascata: orice stire interna e de genul „aflam lucruri noi si bune de la Partidul National Liberal” – ce a declarat Burduja, la ce conferinta a participat Burduja, ce rezultate minunate a anuntat Bolos privind PNRR, care sunt efectele pozitive ale trecerii la calificative la sport, asa cum decide noua lege a educatiei a lui Campeanu, si asa mai departe. Nici macar nu se mai feresc de niciun fel, sunt aproape de categoria Antena 3 (mai putin linsajele publice la adresa „dujmanilor” – probabil pe alea le pastreaza pentru campaniile electorale)

    Totul devine explicabil dupa ce vezi sumele varsate de „barosani” in conturile lor.

    00
    • Pai era normal sa faca asta, nu degeaba a scos site-ul la vanzare. Trebuie sa arate investitorilor ca prduce bani.

      00
    • hotnews nu prea mai e frecventabil de cand cu schimbarea de design. care probabil a si cauzat o scadere masiva a „audientei” reale, care la randul ei probabil a dus la o scadere a fondurilor „independente”, care a dus la crestere a celor „dependente”.

      nu exista cale de intoarcere.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.