Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

    • Rulotele erau evaluate la 4000 euro. Chiabur. Cum isi permite sa aiba bunuri de 4000 de euro cand lumea moare de foame in romania?! Poate ar trebui reglementata bisnita cu autovehicule dar atata timp cat nu e reglementata, care e problema? Daca ocupa prea multe locuri de parcare pe strada si incurca trebuia luata o masura de primarie/politie rutiera.

      00
    • @FlorinC
      Problema e alta, nu pretul rulotelor si locul lor de parcare – ITM, firma unui apropiat, muncitori, etc. – ai priceput acum?

      00
  1. „Câte rulote sunt prea multe rulote parcate pe o stradă”

    Eu am facut o plangere la primarie pt camioane parcate pe drum si 3 autoturisme abandonate, iar noi astia care umblam zilnic cu masina nu mai avem unde parca.
    La aia cu camioane nu au raspuns nimic. La aia cu autoturisme abandonate au dat un raspuns naucitor, cica ca sa ridice autoturismul proprietarul trebuie sa declare in scris ca autoturismul este abandonat.
    Oras Deva, primar PNL-ist.

    Deci baieti utilizati cu incredere o sticla cu benzina si un chibrit sa rezolvati problemele. E singura solutie care sigur functioneaza. Cand incerci sa le rezolvi legal pe autoritati le doare in 14.

    00
  2. Boss, din pacate vaccinarea cu forta nu este posibila. Petru ca iei e cetatenii ieuropeni si are drepturi…

    00
  3. Bancile fac ca putin..aveti grija baieti ca v-am avertizat, stati cuminti, ca daca ajungeti la mine va dau de nu va vedeti. Lol

    00
  4. Bine o zice Plesu! Chiar daca articolul este dintr-unnpunct de vedere al intelectualului artist, se aplica PERFECT tuturor paturilor profesionale.

    00
  5. Domnul Guda unde a invatat matematica? Daca anul trecut DAE era sub 3% si acum e sub 5%, cu o crestere de 2% DAE, cum ajunge rata lunara sa creasca cu 50-60%?
    „Iancu Guda, analist: Spre exemplu, dacă cineva a luat un credit anul trecut şi plătea pe lună 1.000 de lei, anul acesta va plăti lunar undeva la 1500-1600 de lei.”
    BNR ar trebui sa isi faca treaba astfel incat la orice banca mergi sa ai comisioane standard si bancile sa termine politicile cu tot felul de comisioane ascunse.
    Un credit trebuie accesat cu cap, ce a fost in 2008 in Romania nu se va ma intampla curand, economia e ciclica si vor fi correctii. In 2008 erau prea multi bani de specula, intrarea in EU, a facut ca multi jucatori sa intre pe piata crezand ca romanii vor accessa fonduri europe si autoritatile vor incepe constructia de autostrazi, dezvoltarea oraselor si satelor. Dar dupa 11 ani abia au reusit sa faca vreo 500 km de autostrada, cateva centuri iar cele mai multe orase s-au dezvoltat haotic si faca nici un plan.

    00
    • Daca dae a crescut de la 3% la 5% cu cat a crescut dae, cu 2% sau 66%?

      00
    • Dobanda se calculează la tot soldul rămas de plătit.
      Așa că dacă ai împrumutat cam 280000 lei (prima casă, avans mimim, etc) o creștere de 2% la dobândă înseamnă: (280000 * 0,02) / 12 = 466 lei în plus.

      00
    • NOU
      #16

      @ic calculul facut de tine e incorect. Oricum sunt niste bazaconii acolo cu cresterile de la 1000 la 1500.

      Folosind cifrele date de tine am avea:
      (280000 * 0,02)/ 30 / 12 = 15.5 lei / luna platiti in plus la credit din cauza cresterii robor.
      Unde 30 reprezinta numarul de ani ramasi pentru a plati creditul si 12 numarul de luni dintr-un an. ;)

      00
    • Mno, frumoase calculele voastre. Banca vad ca calculeaza diferit, si la fiecare crestere cu 0.5% ROBOR, rata sare cu 100 de lei in plus pe luna.

      00
    • @Pancu
      Ține-o tot așa vei fi în curând invitat în studio la Antena3 să explici cum se calculează corect dobânda la soldul curent. Publicul de acolo o să te creadă.
      Mă pregătesc să dau banca în judecată pentru a recupera diferența de dobândă. Pot să apelez la tine pe post de expert?

      00
    • 280000 lei cu 3% e 1180 , la 5 % e 1503 , 7 % e 1863.
      Daca exista banca care la o crestere de 2% ajunge o rata de la 1000 la 1600 BNR ar trebuii sa aiba formula dupa care se calculeaza rata si toate bancile sa foloseasca aceeasi formula, dai ei sunt ingrijorati de creditele neperformante.

      00
  6. Stirea cu transportatorii am auzit-o si vineri la romania actualitati. Ma gandesc ca media de 48 km/h rezulta dintr-un condus nu tocmai corespunzator. Daca ar fi sa conduca in conform limitei maxime cred ca ar scadea la 20-25…

    00
  7. „O posibilă soluţie ar fi, spun transportatorii, creşterea limitei de viteză în localitate la 70 de kilometri la oră”
    PLM , nu e suficient că suntem primii la mortalitate rutieră, trebuie să creem condiții pentru creșterea ei.
    La bulgari, de care ne tot batem pula, până și comuniștii lor au fost mai deștepți :au scos drumurile în afara localității. Ai noștri le-au făcut fix pe fostele drumuri de căruțe.

    00
    • Sau uite alta idee buna, sa se scoata prostiile alea de insulite din localitati… faptul ca ai creste media de viteza la 70 km/h prin sate uitate de lume nu inseamna neaparat mai multe victime. Majoritatea accidentelor se intampla intre localitati unde unii se cred pe piste de aterizare si o ard cu 150+… cu centurile la noi e mai greu. Trebuie sa expropiezi, adica sa scoti niste bani sa le dai oamenilor, apoi trebuie sa mai si construiesti 1-2 benzi pe sens si ajungi la costuri de autostrada ca deh, romania.

      00
  8. deci aia din Lisabona au facut bani ca sa puna „decat” un rand de panselute si doar atat? cam putin

    00
  9. „spune Decebal Popescu, transportator.”

    Stai, cine?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.