Știrile zilei – 14 iulie 2020

  1. Brunetă . Blondă . Blondă . Apus . Blondă . Blondă . Blondă . Lille . Roșcată . Oraș . Oraș . Blondă . Verde . Mare . Blondă .
  2. Școala se amână
  3. S-au prins și isteții ăștia că Prima Casă e nocivă
  4. Elefant.ro intră pe profit
  5. Vechile obiceiuri mor greu pentru britanici
  6. Noul Ford Bronco
  7. Ciumații Europei. Să votați bine!
  8. Un antreprenor român de succes
  9. Jack Ma a vândut acțiuni de 8 miliarde
  10. Știri & podcast despre mașini electrice
  11. Cronica de tehnologie
  12. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

41 comentarii

  1. 7. Atât de gravă e epidemia încât iohanis, turcan & sica nu pierd nici un prilej sa ne spună cat de sigure sunt alegerile în septembrie, ori sunt tâmpiți ,nu e exclus, ori cred că virusul de frică ordonanțelor lui vela va dispărea fix in ziua alegerilor.

    00
    • @petre – Simtiti morcovul la intrare, este? :-)
      V-ati dat seama ca e groasa si mai e putin pana o sa dispareti, sau trebuie iar sa va faceti bagajele sa va mutati la alt partid, sau la puscarie, nu?
      Ce sa zic? Totul e bine cand se termina!

      00
    • @leco – pai câștiga PNL alegerile și ce folos, pleacă hoții și vin alti hoți, de 30 de ani avem același scenariu.

      00
    • @Petre – atunci sa fie PSD tot timpul, nu?

      00
    • @Petre – psd-ul se bazeaza mult pe faptul ca nu va fi prezenta la vot in septembrie daca promoveaza ideile alea criminale ca nu e mare lucru covidul.
      Luati in calcul ca e posibil sa se introduca votul la distanta cum a fost in diaspora si atunci ati cam pus-o cu toate kkt-urile pe care le faceti acum. Asta daca nu va moare jumate din electorat pana atunci.

      00
    • Claudiu, eu n-aș fi prea convins că PNL-ul va mai sprijini diaspora să voteze, după ce în martie îi sfătuia pe români să nu intre în țară amenințându-i cu carantinarea (fapt care s-a și întâmplat). Pățit fiind, am scris că nu-i voi mai vota (cum îmi scria un partener de comentarii, nici eu nu sunt genul care să întoarcă și celălalt obraz), gest care a dus la ștergerea comentariilor de pe celălalt blog de succes.
      Nu cred că am folosit vreodată cuvântul „ciumați” am trăit senzația din plin atunci când m-am întors în țară. Probabil voi sta în izolare când mă voi întoarce să muncesc în Olanda, dar sunt convins că nu voi fi escortat cu poliție/jandarmi, jignit și amenințat cu amenzi astronomice, obligat să dorm pe mocheta unui hol de hotel alături de alte 60-70 de persoane (culmea e că dacă m-aș fi înghiontit cu jandarmii refuzând să stau la grămadă 24 de ore până a venit repartizarea pe camerele de reținere, deși n-aveam nicio șansă în fața acelor zdrahoni, tot eu aș fi fost cel acuzat că zădărnicesc combaterea virusului), cum am pățit de cum am ajuns în țară.
      Ce a făcut guvernul în martie și aprilie nu va fi uitat prea curând, iar justificările ulterioare sunt ridicole și prind doar la cei care n-au trecut prin constrângerile unei carantine făcute literalmente cu forța, fără triere, fără testare ci doar pentru că veneam la momentul respectiv din diaspora. Și acum, în septembrie, dar mai ales în decembrie vor voturile acestor oameni?

      00
    • Câtă încrâncenare pt hoții noștrii care-s mai buni decât hoti lor, eu n-am mai fost de mai bine de 20 de ani la vot că mi-am dat seama că oricum nu exista raul mai mic, ci doar rău. Cu atât mai mult nu voi merge nici în septembrie in condițiile in care sunt convins că sica et comp vor avea grijă de noi sa nu se răspândească virusul la alegeri.

      Știu că e uimitor pt bula asta, așa cum e și pt celelalte bule, dar există și cei care-s dezgustați de absolut toată clasa politica, toți au fost la guvernare, cu excepția usr care insa oricum nu pot face singuri majoritatea iar puterea corupe indiferent de numele partidului.

      00
    • @claudiu – cu votul la distanta cred că glumești, orice schimbare a legilor electorale trebuie făcută cu minim 1 an înainte iar până la vot mai sunt cam 2 luni.

      00
    • PNList: PNL a bagat restrictii si eram cei mai apreciati in Europa ca am avut coaie sa luam masuri repede, dar a venit PSD si a stricat cu CCR, avocatul poporului, contestații amenzi.

      PSDist: uite unde ne-a dus PNL sa fim interzisi in Europa peste tot

      Sper sa va intalniti si unii si altii cu aia din Victoriei in spital sa dati cu banul [pun intended] care prinde ventilatorul.

      00
    • @dan – la locale nu contează deloc votul diasporei iar la parlamentare f puțin cam 1% din parlament, pe chestia asta s-a bazat PNL când și-a bătut joc de diaspora.

      00
    • Petre, așa e. Uneori și aritmetica voturilor are cinismul ei.
      Mă gândeam la segmentul din diaspora pe care l-a prins pandemia în străinătate și între timp s-a întors acasă.
      Știu că la locale nu contează, iar eu sper să nu fiu în țară din motive strict materiale, dar sunt unii din zecile de mii care vor fi, și care vor fi și la parlamentare (când probabil mă voi întoarce și eu, chiar dacă sunt cantitate neglijabilă :) ).
      Și, nu! Nu sunt votant pesede.

      00
  2. apropo de începutul școlii: este evident, încă din aprilie, că școala nu poate începe normal în septembrie.

    pe cale de consecință, în acest moment, toate școlile din țară ar trebui să fie niște șantiere, în care să se instaleze sau să se mărească băile, să se instaleze chiuvete în fiecare clasă și în general să se facă toate diligențele legate de nevoia distanțării dintre elevi și a igienei perfecte, corpul profesoral ar trebui să fie implicat în întregime în cursuri de învățare a predării online. ar trebui să fie mii de licitații, transparente și corecte, de achiziții de echipamente pentru transmisii online și pentru terminale. și toate astea trebuiau să se întâmple din martie încoace. ar trebui să fie definitivată deja reconfigurarea programelor în funcție de noile realități.

    cum nu avem nimic din toate astea, și nici nu vom avea, toată lumea va fi surprinsă că a venit 14 septembrie și se va încropi o improvizație. ca de fiecare dață. cu oficiali, inspectori și directori total depășiți de situație și cu oalele sparte în capul profesorilor și a elevilor.

    00
    • dar lasa ca vine popa cu alaiul si stropeste cu niste apa de aia buna….

      00
    • Nu ai cum sa maresti baile, unde sa pui pisoarele ,in cancelarie? pe fiecare nivel? anul asta2020-21 trece cum trece si apoi dintre zecile de vaccinuri macar 5,6 or avea ceva efect, cine vrea il face anual ca la gripa cine nu sanatate si verdeata cu liniste.

      00
    • nu e vorba de pisoare, că nu te piși mai mult ca măsură de protecție contra virusului. e vorba de chiuvete. și astea ar trebui să fie, câte 2 măcar, în fiecare clasă, sau pe hol lângă ușă. și, culmea, nu e o problemă, financiară sau practică, de netrecut. cum școlile sunt, de regulă, clădiri cu 2-3 etaje, cu holuri foarte lungi, e ușor de tras o coloană de apă pe fiecare etaj. nu sunt costuri fenomenale și probabil aproape fiecare primărie ar putea găsi fonduri dacă ar vrea.

      00
    • Scoala se muta acasa din septembrie, ce n-ati inteles?

      00
    • Băile, chiuvetele sunt bune și ele, dar, vă rog, remarcați:

      Reținem: a) s-a făcut și b mic) formăm profesori.
      O formatare n-ar fi mai nimerită?

      00
    • Mai sus, a dispărut citatul din cauza unor croșete:
      Referitor la nemulţumirile exprimate de elevi în legătură cu educaţia online, ministrul a declarat că vor fi organizate cursuri de formare pentru profesori, ”pentru a îmbunătăţi ceea ce s-a făcut”.

      00
  3. 3. M-am bucurat degeaba, am crezut că s-a prins cineva cu putere de decizie că prima casă ajută dezvoltatorii și nu consumatorii, dar nu, s-a prins o asociație a cărei părere mi-e teamă că are influența 0.

    Așa că pregătiți-vă să vedeți bloc lângă bloc construit iar la porumb ori apartamente comuniste cu preturi și mai mari de 100 000, apoi să vă întrebați de ce. Pai de asta.

    00
    • De comisioanele dezvoltatorilor, agenților de vânzări, nu se spune nimic? Nimic nimic?

      00
    • Pe unde mai pui și că dobânzile la conturi de economii sunt mizerabile, o grămadă de bani vor intra în continuare în cotețe.

      00
    • Marirea plafonului si Prima Casa nu sunt si nu au fost pt. consumator. Sunt masuri pentru prietenii politicienilor sa-si ia case de 140k cu avans si dobanda mica + spaga pt. dezvoltatori + ajutor pt. banci.

      Cei cu 2500-3000 pe luna salariu nu-si permis credit de 100k, 140k…trebuie un venit de cam 7000 lei sa poti lua un credit de 100k. Bun, poti baga mama, tata, sotia la banca, dar tot tu platesti, iar la 100k rata e in zona de 2500, cat salariu mediu.

      00
  4. 3.S-au prins și isteții ăștia că Prima Casă e nocivă

    E nevoie de un om cu memorie de elefant să (ne) reamintească: dacă nu era nevoie de prima casă, puteau oamenii să-și ia locuință? De ce era nevoie de programul Prima Casă, dacă nu existau probleme?

    00
    • “Cum sa n-ai si tu casa ta, sa stai asa in casa altuia?”

      sau

      “De ce sa platesti chirie cand de banii aia platesti o rata si ai casa ta?”

      00
    • @sin
      da, perfect valide argumente
      fara prima casa doar ar fi mai putini cumparatori in orice moment, dar dupa un timp majoritatea celor care si-au luat prima casa ar fi strans inca 10% avans. oricat s-ar zice ce multi chiriasi sunt in vest, sunt si piete ipotecare mai mari decat la noi.
      problema cu prima casa e ca denatureaza cererea. chiar nu e problema ca exista cerere.

      00
    • @sin
      1. O chirie e cu 50% mai mare ca o rata, la acelasi apartament. Daca nu mai vreau sa stau aici inchiriez si cu diferenta de bani intretin apartamentul.
      2. Chiriasii in romania sunt la mila proprietarilor care se cred boieri pe mosie. Mai bine discut cu banca, decat cu nea’ Costel care considera ca poate veni peste mine la orice ora sa isi verifice „averea”.

      00
    • Din punctul meu de vedere nu conteaza cat e chiria versus o ipoteca, ci faptul ca nu este piata libera si prin programul „prima casa” preturile sunt ridicate in mod artificial.

      Of-ul meu mare e ca nu trebuie sa vina statul sa-ti dea prima casa, prima masina, prima pizda etc.

      @Zarax: eu stau in (ultima) chirie de vreo cativa ani si in toti anii astia m-am vazut o singura data cu proprietarul si am vorbit de vreo doua ori la telefon. Si mai ales, stand in chirie, te poti muta imediat daca nu-ti place de proprietar – chiar nu-i inteleg pe aia de se plang de proprietari, ca doar nu sunt obligati sa stea acolo.

      00
    • daca nu era PC stateam in chirie. Acum cand am ajuns in suedia ma bucuram ca am stat 10 ani si am platit la oameni niste bani in plus.
      Asa, pentru ca mi-am luat atunci apartamant, l-am vandut si am avut bani de avans sa ma bag si aici la un credit.
      La fel. De ce sa nu dau 1500e unori oameni cand pot sa dau cam 1100 din care 400 ai mei?

      faci tu calculele?

      00
    • Nu înțeleg cum poți privi lucrurile astfel. Piața funcționează după principiul cererii și ofertei. Dacă nu exista prima casă și oamenii nu aveau acces la credit, nu se mai vindeau la fel de multe apartamente. Rezultatul ar fi fost o scădere de prețuri mai lungă, după 2009 și o creștere mai lentă.

      00
    • @Zarax „1. O chirie e cu 50% mai mare ca o rata, la acelasi apartament. Daca nu mai vreau sa stau aici inchiriez si cu diferenta de bani intretin apartamentul.”.

      Asta asa e, dar sa iei doar cost chirie vs cost rata nu e tocmai corect. Nu totul este alb sau negru

      In primul rand, mai exista si avansul ala, in care ai practic 3 variante:

      1. Stai in chirie si economisesti pentru avans deci cumva ar trebui calculat si ala.
      2. Primesti bani de la parinti/rude pentru avans.
      3. Faci un alt credit pentru avans.

      In al doilea rand, un apartament, in Romania il inchiriezi mobilat si utilat complet(de cele mai multe ori). Atunci cand cumperi un apartament de cele mai multe ori il iei gol. Deci trebuie pus in calcul si mobila + electrocasnicele, un alt cost pe care trebuie sa il iei in calcul.

      In ultimul rand, in apartamentul tau tu esti responsabil de reparat/inlocuit etc. In chirie, proprietarul apartamentului suporta aceste costuri. De exemplu, ACul de unde stau in chirie a ramas fara freon, cost 350 de lei, bani decontati de catre proprietar la plata chiriei, sau s-a stricat bateria de la chiuveta, la fel, cost total suportat de catre proprietar.

      In 3 ani de cand stau in chirie in actuala locatie proprietarul a venit de 3 ori, o data a trecut pe la apartament ca era sedinta in bloc si a trecut apoi sa ne salute iar de celelalte doua ori a venit pentru ca erau chestii de reparat iar eu nu puteam pleca de la birou.

      Da, exista proprietari naspa, dar exista si proprietari de treaba. Partea buna e ca daca proprietarul e naspa te muti si aia e. La apartament, cum ai zis tu il inchiriezi si te muti in alta parte, dar cum sunt proprietari naspa asa sunt si chiriasi naspa ce iti pot distruge apartamentul.

      Nu poti spune 100% ca e una sau cealalta mai buna. Depinde de foarte multe variabile. Fiecare isi are utilitatea ei

      00
    • @ubercool

      Rezultatul ar fi fost o scădere de prețuri mai lungă, după 2009 și o creștere mai lentă.

      „Dacă și cu parcă”; nu ai de unde să știi care era rezultatul.

      00
    • „si mai ales, stand in chirie, te poti muta imediat daca nu-ti place de proprietar”

      asta daca ai 1000 de euro mereu disponibili.

      Mai orice propietare cere 2 luni avans + garantie.

      00
  5. 5. Hotnews evident că nu dă link la sursă, doamne feri, poate le citim raportul ălora și aflăm că nu știu să traducă.

    00
  6. 6. Si au batut joc de masina lu OJ Simpson.
    7. Romania lucrului bine facut

    00
  7. Eh s-au prins cu prima casa… A zis ceva Iancu Guda care tot zice de ani de zile chestii. O sa fie interesant urmatorul an. Plafonul asta nou o sa ajute la cresterea preturilor dar treaba cu virusul va muta scoala si joburile online (cat de cat) asa ca va scadea cererea de chirii sau se vor muta oamenii afara din oras daca tot nu va fi nevoie sa mearga zilnic la facultate/job. Atunci sa vedem ce vor face proprietarii care vor 350e chirie pe 2 camere sau 91.000 pe 47mp. Da, sunt cifre reale din Cluj.

    00
    • Serios, care e treaba asta cu plansul ca nus’ce chestie e scumpa sau ca cere cineva o suma „mare” pentru un bun? Esti fortat sa cumperi? Te ia cu japca de pe strada proprietarul ala cu 350EUR/luna chirie la doua camere si te bate daca n-o platesti?

      00
    • 350e pe 2 camere e in toate cartierele un pic spalate din Bucuresti. Partea cu 91k suna totusi fked up.

      00
  8. e foarte bine daca tesla ar face masini 100% autonome atat de curand
    ar fi si mai bine daca pasagerii ar fi inconjurati de un camp de forta (dim ala sf) care sa-i protejeze la orice accident :)

    00
  9. virusul asta e scuza perfecta pentru statele evoluate sa mai termine cu imigrantii, migratia, poluarea marilor orase prin turism, excursiile ieftine, city breakuri, cresterea preturilor la chirii si locuinte, globalizarea economica, noi, ca romani, am pierdut si razboiul asta, in timp ce aia o sa-si faca hub-uri economice, noi ramanem sa facem hub cu paduchiosii planetei, ca doar nu-si imagineaza careva ca vreun guvern o sa sacrifice toata economia unei tari pentru un oras sau o regiune populata cu oligofreni care nu poarta masti pentru ca cinci ge, m-ar amuza sa vad niste legi anti umanitare de genul: crezi in 5 g? crezi ca virusul nu exista? te invitam sa faci peer review cu pretenasii tai de ideologie dar nu in zona noastra de interes economic, hai, pa!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile