Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

33 comentarii

    • NOU
      #2

      daca s-ar mentiona si pe ce site urmau sa fie vandute, tare bine ar fi.

    • E un shop în port, la poarta 1, unde se vînd maglaviturile astea. Dar să nu aveți pretenție de produse originale cînd vă umpleți de alergie sau vedeți că-și pierd aroma după cîteva ore…

    • Aceste produse nu ar trebui distruse?
      @Maferescdeciuma probabil ca nu sunt chiar conforme si pe langa asta, aduc si prejudiciu firmelor dupa care au fost copiate.
      Adica ar fi cam dubios ca politia sa le puna in vanzare si sa faca exact ce faceau contrabandistii.
      Poate fac asta neoficial, dar asta e alta discutie 🙂.

    • @Aderentiu, am zis „urmau”, adica urmau sa fie vandute de contrabandisti, nu ca urmeaza sa fie vandute de politisti. Asta chiar ar fi prea de tot, dar niciodata sa nu spui niciodata.

  1. Dacă nici Nicușor Dan, actualul primar al Bucureștiului, nu își poate exprima părerea despre riscurile în caz de cutremur…

    https://observatornews.ro/social/expertii-dau-un-raspuns-clar-la-o-mare-dilema-ce-apartamente-sunt-mai-rezistente-in-blocuri-noi-sau-in-cele-construite-dupa-1977-511183.html

    Între timp:
    ”Tot ce se construieşte în România, cu excepţia unor hoţii, se construieşte foarte bine”, afirmă Gheorghe Pătraşcu, fost arhitect-şef al Capitalei.

    Serios, toată lumea vede ce mizerie e Bucureștiul. O să îl credem pe fostul arhitect-șef, care probabil s-a îmbogățit de pe urma ”dezvoltatorilor” și a neregulilor la care a închis ochii?

    • Nu auzi ca merg inspctorii ISC la fiecare faza a constructie si ei semneaza ca totul e ok. Asa cum au fost si pompierii de la ISU la Colectiv inainte…

  2. 2. Ceva nu se pupa sau nu inteleg eu. De 50 de ani, invatamantul liceal e obligatoriu (10 sau 12 clase), cu o mica perioada dupa ’90 cand nu a mai fost obligatoriu.

    Cu toate astea avem jumatate de populatie fara liceu.

    • pt că nu există sancțiuni pt părinții care nu-și trimit copiii la școală.
      taică-meu e prof de 5-8, o grămadă de părinți nu-și mai trimit copiii la școală după clasa a iv-a, sau poate a vi-a.
      ”nu-și mai trimit” = se implică activ, își rețin copiii să se mai ducă la școală, nu le cumpără haine și/sau rechizite și/sau le vând/aruncă pe cele primite de la școală/primărie, își conving conpiii că nu le este necesară școala.
      asta pe lângă cei care o fac pasiv, în sensul că nu le cer copiilor să se ducă la școală, să-și facă temele, chestii d-astea. că la 10 ani e mai simplu să te duci la joacă decât la școală.

      în afară de a anunța DGASPC-ul, care deja are munți de reclamații d-astea, un cadru didactic nu poate face nimic.
      și nici DGASPC nu are intrumentele legale pentru a sancționa părinții pt absențele copiilor.

      am citit despre diverse inițiative ale unor cadre didactice ici și colo, dar toate presupuneau finanțare și vizau atragerea/momirea copiilor la școală, nu sancționarea părinților.

      v-am mai zis, dau cu sapa într-o pușcărie. chestia care mă sperie cel mai tare este câți adulți (bărbați, că la țară educația fetelor este și mai ignorată) între 20 și 60 de ani sunt complet analfabeți. și nu sunt retardați.

    • ah, și din câte știu învățământul obligatoriu este de 10 clase, până la 16 ani. adică inclusiv clasa a ix-a, poate a x-a, maxim.

    • Haha, jumătate este cîntărit oficial, scuze mînărit. Din jumătatea asta cel puțin 25% au fost trecuți de profesori ca să aibă norma=salarii.

  3. 7. deci o să mai dureze ceva până când roboții o să preia joburile necalificate/semicalificate și repetitive.

    • Cum sa inlocuiasca robotul un chelner?! Cine iti mai scuipa in ciorba de burta?!

    • n-auzi că-n loc de o ciorbă de burtă îți aduce 5 de perișoare. sau îți aduce 1 de perișoare și te pune să plătești 5 de burtă?!

      eu nu am primit niciodată vreo mâncare care să pară că mai conține și alte chestii care n-ar fi trebuit să fie acolo.
      poate un bunăziua, mulțumesc, persoana a doua plural fac miracole în acest sens.

    • @Nicu Nu o sa mai fie cu „Chelner am un fir de par in ciorba” ci „mi-am rupt dintii intr-un tiristor sau condensator”

    • @AB cum îți dai seama dacă ai o flegmă în ciorbă? Serios.

    • am văzut o pizzerie cu roboți care preluau comenzi și făceau pizza mai rapid ca oamenii, totul pe bază de terminal, apăsai ce doreai să primești din meniu.
      https://youtu.be/fNpBDwYLi-Q

    • In Italia sunt deja roboți ospătari.
      Comanzi pe tabletă ce vrei, bucătării pregătesc, un ospătar pune farfuriile într-un fel de comodă cu roți, pe rafturi ci uși. Fiecărui raft îi corespunde o masă, din tableta operatorului. Apoi se duce singur și livrează. Tu confirmi că ai luat farfuria, eventual pui una murdară înapoi și el pleacă mai departe. Timpul de servire este sub jumătate față de cât aștept de obicei.
      Dar îți trebuie spatii largi, nu doar cât să treacă un om….

    • @Nicu

      Lasă că vezi tu când primești ciorba cu gust de WD40.

    • @Ubercool, normal că nu-ți dai seama întotdeauna, dar toate flegmele pe care le-am văzut pe străzi au textură diverită de a unei zeme cu legume și carne.

      ca să nu mai zic că saliva unui fumător …. ăăă, nu continui. nu, n-am gustat niciodată, doar simt uneori respirația unor fumători. neplăcută, ca să fiu elegantă.

  4. 2. Cel mai bun exemplu ca școală nu te invata nimic: Cluj în top.

    • Oo tovarase, ai revenit la post. S-au miscat mai greu handlerii tai re la rasarit? E de inteles ca nu demult au avut Craciunul, si-au luat un concediu prelungit si au uitat de tine sa iti bage rublele pe Revolut ca sa basculezi in continuare.

  5. 2. Oamenii aceia pot sa voteze? Pot. Pot sa citeasca pe telefon cum americanii i-au pedepsit pe turci prin cutremur si ca turcii oricum o meritau? Pot. Aa, ca probabil nu au auzit de mers la stomatolog, facut analize regulat, isi baga picioarele in norme de convietuire, reguli de circulatie etc. Astea sunt amanunte
    Atunci nu vad unde este problema

  6. Adevarul e ca are o dictie fata aia din primul tiktok cu robotii… Sa ii vad eu pe astia cum iau in considerare toate accentele :D :D

    • Din toate cele 3 filmulete vazute:
      – una vorbea cu prune in gura. Cere Water dar se intelege Butter – Nu e robotul de vina ca tu esti handicapat
      – unul cerea produse Mountain Dew care nu sunt in oferta. Robotul a facut ce ar fi facut si un om, i-a oferit ce avea de baut McDonalds ca na….- Nu e robotul de vina ca tu comanzi off menu
      – al treilea erau doua adolescente care radeau in hohote si incercau sa zica ceva peste rasete. normal ca nu avea robotul cum sa priceapa.

      Tehnologia e gandita sa functioneze daca nu esti idiot. Ca daca eu pun rufe in masina de vase si dupa aia pun un filmulet pe tiktok nu inseamna ca masina de vase e idioata.

    • @M, oamenii vorbescu prune (și alte fructe) în gură din diferite motive- de la accente diferite, chiar dacă limba lor maternă este aceeași, până la accente pt că limba lor maternă este alta decât cea pe care o înțelege robotul, de la probleme fizice (un fren lingual mai scurt necorectat la timp), până la sâsâială și bâlbâială, de la probleme de sănătate permanente fizice sau neurologice până chestii mici temporare (gen ai fost la dentist în ziua aia).
      oamenii nu cunosc prea bine limba recunoscută de robot, oamenii uită, oamenii se hlizesc, râd, mestecă, vorbesc la telefon în timp ce dau comanda..
      pe scurt, oamenii sunt imperfecți, că d-aia sunt oameni.
      nu sunt toți niște genii sobre cu accent de prezentator de știri BBC.

      nu mai bine lași oameni imperfecți să ia comenzi de la oameni imperfecți, că burgerii ăia n-or să fie comandați și mâncați de roboți perfecți.

    • Nu știu ce să zic… Dacă ar fi obligați să dea o comandă clar și răspicat, fără hlizit, fără gumă în gură, corect gramatical… Parcă nu sună așa de rău 😜

    • Daca eu vreau sa dau o comanda vocala la Bixby sau Alexa, trag de mine sa o zic in cea mai clara engleza. Altfel, o iau de la capat si pierd timp si nervi.
      Cam asa e si cu Mc. Pe robot il doare la surubelnita daca nu ti-a dat ce ai zis, dar aia au material de postat pe tiktok, ca in rest pierd timpul.

  7. NOU
    #29

    problema cu infrastructura e cand era Basescu ministru. La fel ca si cu tevile din Bucuresti, e o lucrare prea mare, si nu se baga nimeni sa le repare. Va dati seama ca deja era schimbata toata infrastructura feroviara daca au fi facut cate putin. Chiar nu vrea nimeni sa faca ceva bani cu treaba asta?

  8. Cutremure foarte mari (7,0+ Mw)
    1738 · 1802 · 1829 · 1838 · 1901 · 1940 · 1977 · 1986
    ~60 – ~30 – ~10 – ~60 – ~30 – ~10 – ~60? deci 1986 + 60 = 2046

    Legat de cutremure… urmatorul cutremur mare din Romania o sa fie probabil peste vreo 20-30 de ani, deci ar trebui sa-l doara pe Nicusor in basca sincer… dar asta e alta poveste.

    Daca vrem sa facem ceva in privinta asta a cutremurelor, poate ar fi indicat sa incepe cu daramat strazi intregi de mizerii de case si despagubit lumea… da o sa coste mult, da o sa fie nasol… dar aia e singura solutie, restul sunt povesti pentru fraieri.

    PS: Imobiliarele in Romania sunt de toata jena, dar nu-s chiar de toata jena din China sau Turcia de exemplu, plus de asta avem cutremure mult mai rare ca in Turcia…

    PPS: Problema majora in Romania la ora actuala e starea caii ferate si a podurilor, toate au 50+ ani si o sa inceapa sa cada… si o sa cada multe cam in aceleasi perioade.

    • Pentru carcotasi… logica de balta te impinge as accepti pattern-uri, e 100% valabil? …clar ca nu, avem alte solutii mai bune? Nu avem… deci e ok sa acceptam si asta.

      PS: Totodata pentru cei care aveti credite la apartamente pe 30 de ani, vedeti ca pe cand o sa fie al vostru riscati sa nu mai fie, numa’ zic.

    • Aparent m-a contrazis mnezo… direct cutremur dupa ce am dat Enter.

    • ca să stabilești un pattern ai nevoie de un sample consistent, ai făcut o speculație pe 8 ani și o denumești pompos, pattern.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.