Știrile zilei – 14 februarie 2022

  1. Verde . Brunetă . Brunetă . Lup . Blondă . Brunetă . Plajă . Roșu . Oraș .
  2. De ce avem puțini contribuabili la pensii
  3. O analiză despre război
  4. Dacă vrea, poliția muncește
  5. Primăriile plătesc ca să fie în topuri
  6. Mega Image are probleme grave
  7. Ungaria cumpără clădiri istorice din vechiul Regat
  8. A decedat regizorul Ivan Reitman
  9. Cronica de tehnologie
  10. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

56 comentarii

  1. Ăla din ZF scrie de pensii și mușcă apoi un pic din IT că nu plătesc impozit pe venit. Oamenii care au 2-3000 de euro pe lună, au 4-5000 brut. Adică plătesc 1000-1250 euro pe lună impozit pentru pensii.

    00
    • Pensiile nu se finanțează din impozitul pe venit. Programatorii plătesc contributie la pensie 25% ca toți ceilalti. Singurii care beneficiază de facilități sunt constructorii, dar nu e ceva remarcabil, plătesc 21,75% în loc de 25%.

      Gaura mare e la PFA/micro. E o gaura curenta, fiindcă un sfert din potențialii contributori plătesc sume derizorii la fondul de pensii și e o gaura viitoare fiindca toți ăștia vor avea o pensie de mizerie (cu mizerie contribui, mizerie primesti) în curând dacă nu au găsit între timp o schema privata.

      În Romania se vor plăti pensii în 2022 în valoare de 100 de miliarde de lei. Banii vin asa:
      – 86 miliarde din contribuții;
      – 14 miliarde subventii;

      Alea 14 miliarde lipsesc. Deocamdată. Pe viitor urmează o populatie imbatranita, deci suta aia de miliarde va creste, iar cele 86 de miliarde vor scade, împingând noi subventii.

      Nu la impozit trebuie umblat, nici macar la varsta de pensionare, ci la unde se muncește la negru/gri. Sunt cel puțin 500.000 de romani care lucrează la gri (PFA/micro). Și încă 1.500.000 care lucrează la negru.

      Sau aduci srilankezi sa contribuie.

      00
    • Rumbu: nici un om sanatos la cap nu isi pune speranta in pensia de la stat.

      00
    • @sin, de ce, ai văzut pana acum pe cineva ca nu si-a primit pensia de la stat? Mica, mare, e un venit garantat la bătrânețe. Sau mai devreme dacă te îmbolnăvești. Sau urmașilor tai dacă te cureți mai repede decât trebuie. Dacă tu știi o alta forma de investiție care sa iti garanteze venituri nelimitate contra unui sfert din salariul tău lunar, lumineaza-ma.

      Iar pensia de stat nu mai e chiar de stat, e 80% de stat și 20% privata.

      00
    • Rumbu: eu nu imi doresc un “venit garantat, mare sau mic, dar garantat”. Nu exista venituri nelimitate, banii aia de ii primesti tu cand te-oi pensiona o sa fie platiti de aia de contribuie atunci, ca nu iti inchipui ca statul ti-a investit banii si iti da de acolo pensie.

      Stii pe cineva care a ajuns la maturitatea contributiilor la pilonul 3 si nu si-a primit banii?

      00
    • Hai să-ți mai zic eu o problemă. CASul plătit de mine e suficient să acopere pensiile părinților mei. Dar, trebuie încă unul cu salariul egal cu al meu să-i plătim pensia specială lu’ matusi-mea care a mai și ieșit la 55 ani.

      00
    • Diferenta majora la Pilonul III este ca nimeni nu garantează ca vei primi banii aia, decât în anumite limite. Mai mult decat atât, majoritatea investițiilor pentru pensii private pilon iii sunt cu risc mediu sau ridicat, te poți trezi la 60 de ani ca ai de scos mai puțin decât ai băgat. Știu, sunt supravegheați de ASF, dar am mai văzut asigurători supravegheați de ASF.

      Nu neg importanta pensiilor private (și eu am contribuții la ei) dar ca să nu fac vreun infarct, îmi bazez predicțiile la bătrânețe pe ce voi primi de la stat. Ce vine de la privat (dacă vine), e bonus.

      00
    • Da, statul iti va plati pensia. Insa vei avea dreptul sa iesi la pensie la 75 ani. Daca nu, pensie anticipata cu penalizare…

      00
    • @rumbu „Sau urmașilor tai dacă te cureți mai repede decât trebuie.”
      daca pensia urmasului e mai mica decat jumatate din cea a decedatului.
      practic m-am pensionat ieri… eu am 2200 lei pensie, nevasta 1200 lei… eu ma curat dupa 10 pensii, ea poate primi jumatate din pensia mea SAU ramane la pensia ei. e fie una fie alta.
      deci cotizez 40-45 de ani si mostenesc urmasii fix 0, suna bine nu?
      si in acelasi timp sunt de acord cu ce spui referitor la riscurile asumate la randamentul celor private

      00
    • Asta cu 75 e o chestie rostogolita de presa.

      In PNRR s-a asumat 65 de ani pentru toata lumea pana in 2035. Singurul lucru tangential din PNRR zice ca cei care vor sa iasa la pensie la 70 in loc de 65 de ani vor fi stimulati in acest sens (valoare majorata a punctului de pensie). Deci nu se mareste varsta standard de pensionare ci se stimuleaza iesirea la 70.

      00
    • @sin: asta cu pensia la batranete depinde de cati ani mai ai pana la pensie. Daca mai ai 10-15 ani pana la pensie, o sa vezi ceva. Daca mai ai 25-30 de ani pana la pensie(generatia optzecistilor)… nasol. Eu de la stat astept sa aiba grija ca regulile sa fie respectate de toti, sa elimine „specialii”. Niciun pensionar „din clasa muncitoare” nu o va duce bine. Niciodata, nicaieri. Am oricand incredere mai mare in mine, sa-mi gestionez cei 25% pe care nu-i dau statului, decat in stat ca va avea grija de mina… cam la fel ca Ucraina, cred ca ar prefera sa aiba armele nucleare pe care le-au dat cu manuta lor in anii ’90, decat sa se roage acum de toti sa o ajute, ca ea a fost corecta.

      00
    • Eu am mai zis pe aici, sistemul de pensii de stat nu e neaparat gandit gresit (e inspirat din cel francez – care inca nu a dat faliment). Practic atat contributiile cat si pensiile sunt legate de salariul mediu. Se castiga bine, avem pensionari fericiti, se castiga prost, avem pensionari saraci.

      Cand astia au refacut in anii ’90 sistemul de pensii, nu au luat insa in calcul ca vor urma perioade negre in care raportul intre pensionari si salariati era de 4:1. Din varii motive: emigrare, plati la negru, pensii speciale, varste de pensionare ridicole (47 de ani), etc.

      Astazi e relativ ok raportul intre pensionari si salariati, 9:10 sau ceva de genul asta. Dar raman celelalte probleme.

      Aud des ca e o schema Ponzi. Nu e, atat timp cat raportul dintre pensionari/salariati e in preajma lui 1.

      Contribui la un salariu mediu (20% x 6095 = 1219 lei, fiidnca restul pana la 25% se duc la pilonul II), castigi un punct de pensie. Peste 35 de ani (atat e stagiul complet), ai dat la stat 510k lei.

      Valoarea unui punct de pensie azi e 1586 de lei (si se indexeaza cand creste salariul mediu). Atat ai primi pensie astazi daca prin absurd toata viata ai lucrat pe un salariu mediu. Din cei 510k pe care i-ai pus deoparte, inseamna ca statul isi permite sa te plateasca 26 de ani fara sa iasa pe minus.

      In realitate, sistemul de pensii este parazitat azi de pensii agricole, pensii minime, pensii d-alea pentru conditii speciale si alte fantome ale trecutului al caror efect se va estompa in timp.

      Deci pensia de la stat depinde de salariul mediu. Deci daca salariul mediu ar fi de 10 ori mai mare azi, pensiile ar fi de 10 ori mai mari. Daca salariul mediu ar fi mai mic, pensiile ar fi mai mici. De aia nu e o schema Ponzi.

      00
    • Faptul că până acum nu s-a întâmplat e o garanție că nu se va întâmpla?

      Remember preturile doar cresc, dobânzile la franc elvețian etc.

      Fiecare evoluție e o bulă, mai mică sau mai mare.

      00
  2. Btw, legat de stirea cu modificarile Codului Fiscal din 2022: s-a lamurit careva ce presupune mai exact „regândirea scutirilor pentru IT-işti”?

    00
  3. 2. Isărescu, BNR, ASF nu vor să înțeleagă că va trebui sa deflam moneda.
    Iar ARB să taie din anii de datorie a datornicilor.

    Nu vor să înțeleagă asta.

    00
  4. Mie nu îmi pute situația cu Mega Image și Radisson Blu. Pănă de curând dacă găseau carne contaminată cu salmonella sau alimente toxice trebuia să te dai de ceasul morții ca să afli numele magazinului. Acum pentru niște chestii relativ minore* descoperite într-un cur de lume (Popeşti Leordeni e o speluncă) se trage la foc automat într-un retailer a cărui magazine sunt la ani lumină față de 98% din restul magazinelor de bloc.

    Așa și cu hotelul, cine controlează aleatoriu câteva camere, dă amendă și apoi la căteva zile se duce din nou să controleze mai multe camere ca să mai dea o amendă? Pe bune?

    E ciudat, mai ales că ambele entități sunt deținute de fonduri internaționale de investiții.

    *un parizer care și-a schimbat puțin culoarea, un borcan cu gem expirat pierdut printre rafturi și puțină rugină pe frigiderul cu bere de la ușa magazinului pot produce toată apocalipsa de care citiți în articol.

    00
    • Probabil Delhaize si compania care detine hotelul, ‘eficientizau’ foarte bine contabilitatea…si pt ca statul roman are foame de bani si vezi pct 2 – sunt putini platitori de taxe si impozite, incepe sa le arate maimuta, sa bata saua sa priceapa iapa etc
      Legat de pct 2, a se vedea comentariile doamnelor de la post-ul lui Vali ref. mamele plangacioase…pare ca argumentul principal al lor, este ca s-au desteptat, emancipat, nu mai vor sa fie ‘slugi’ …dar in conditiile in care desi rup cu excursiile in tari cu apa calda, cand se intorc aici nu fac ceva sa fie si aici ca acolo (intrat in politica, activism social, luptat impotriva coruptiei) ci doar isi doresc bani (neavand o problema daca sunt gri/negri), imi permit sa afirm ca nu, nu sunt destepte , ci ca sunt la fel de putori si lepre ca barbatii români…
      Poate face Vali un interviu cu Gelu Duminica, sa ne explice de ce desi au facut si fac multi copii si au fost create conditii pentru includerea in scolarizare, suedejii nu cresc numarul platitorilor de taxe si impozite….cu ce se ocupa, din ce isi castiga existenta…

      00
    • @Car – rasistule! Chiar crezi ca va veni Sunday la un interviu pe bune unde va trebui sa explice de ce etnicii lui sunt mai cu mot in RO?

      00
    • NOU
      #22

      @car. nu ai nevoie de GeluD, este suficientă wikipedia: The economic contribution of slavery in the Danubian principalities was immense, yet no economic compensation was ever paid to freed slaves. The current state of social and economic exclusion in Romania has its roots in the ideology and practice of slavery, and therefore its effects are still felt today. Public discussion of Roma slavery remains something of a taboo in modern Romania, no museum of Roma history exists, nor are there any monuments or memorials to slavery.

      00
    • @ValentinP, iobagii nu erau tot niste sclavi? Ca astia nu erau de etnie roma.

      00
    • NOU
      #24

      @Marin. tatăl meu, tehnic vorbind, era iobag în sensul că avea de ales între a muncii pământul pe care.l avea familia lui adoptivă sau a muri de foame oriunde altundeva; dar nu era sclav, și la 13 ani când în satul lor din Gorj a oprit o coloană a armatei roșii care făcea recrutări pentru minele din valea jiului s.a urcat într.unul din camioane și aia a fost.

      00
    • @valentinp, exista în sec. 20 iobăgie/robie/sclavagism in teritoriile românești?
      Din câte știu eu, rromii au fost robi. Și au fost eliberați din acest statut prin sec.19.
      Sper că am informații bune.

      00
  5. 3. De când în armată ordinele se discută? E acolo o afirmație că celor 25 de generați și sutelor de mii de soldați trebuie să li se justifice invazia că altfel nu se pornesc la război. Parcă și văd cum organizează sesiuni de debate :)

    00
    • Da, nu e nevoie sa le justifici invazia dar ar fi bine sa faci asta pentru moralul trupelor. Într-un fel lupta un soldat care înțelege de ce face ce face și în alt fel unul care face pentru că „așa vrea pl mea va!”.
      Daca vrei exemplu, vezi războiul din Vietnam. Localnicii luptau pentru libertate/supraviețuire. Americanii nu prea înțelegeau ce căuta ei acolo.

      00
    • Ordinele nu se discuta de la un anumit nivel in jos. Stategia invaziei este stabilita de catre esalanoul superior. Notiunea de „comandant suprem” este mai degraba o traditie istorica si e nevoie de ea pentru decizia razboi/pace/armistitiu.
      Nu iti imagina ca Putin a spus „hai in Ucraina” si generalii au zis „bine sefu” fara sa fie convinsi (cu discurs despre patriotism, ademeniti cu avantaje, santajati cu ceva si in final fiind de acord) pentru a adera la dorinta sefului statului. Ca nu mai suntem in sec III sa sa se bata in sabii sefu’ al mare cu generalul neascultator si sa-i stie de frica ailalti.

      00
    • Ca orice tara care este o putere militara majora, Rusia are planuri pentru ce sa faca in caz de razboi cu fiecare din vecinii sai, cu un grup format din vecinii sai, cu NATO, cu SUA.

      Nu e nici o surpriza pentru comandanti ce au de facut in cazul in care primesc ordinul de lupta.

      Cred ca singurul factor de luat in seama in ce este posibil sa se intample in cazul invaziei Ucrainei este cat de multi ucraineni e Putin dispus sa omoare pentru a se asigura ca Ucraina (daca o mai exista pe viitor) nu mai are idei din astea cu NATO.

      00
    • Putin isi cam joaca ultima carte. Deja e batraior, economia tarii e in pom, o buna parte din tara maraie de ani buni. Probabil ca si multi oligarhi stau la cotitura sa-i ia gatul, ca deh, asa e traditia pe la ei.

      00
    • Putin da ordin și toți generalii se executa, daca va invada Ucraina cred că o va face doar in zona Donbass care oricum e controlata de separatiștii pro-rusi și care va cădea în mâinile rușilor cam la fel de repede și fără vreo rezistenta armata ca și Crimeea.

      00
  6. 7. Pentru că pe Infractoru’ Puțămoale îl doare-n fleașcă. 🤢
    Săriiiiiiiiți, ungurii cumpără Ardealu’!!! 🤣🤣🤣
    Încă o dată, statul maghiar dovedește imbecilitatea statului român.

    00
    • Le ai la favorite, le accesezi des?

      00
    • Le am pe un NAS în arhivă, dar am ceva poze și pe colecția foto on-line, sunt fotografii făcute de mine la parada din 2019 în Frankfurt. Nu sunt fan dar m-am gândit că prin publicul lui Vali poate sunt și ceva doritori de gen divers :))

      00
  7. Referitor clar știrea 2 cu pensiile avem puțini contributori la pensie pentru că oamenilor care sunt in putere nu le pasa, iar când sunt bătrâni nu mai au ce face.

    Probabil vine și dintr-o neîncredere cronica in stat și în capacitatea lui de a administra banii pe care trebuie sa ii dai ca și contribuție la pensie, majoritatea oamenilor presupun că ei se vor descurca mai bine – doar că nu se descurca mai bine, pur și simplu banii care ar trebui sa fie contribuție la pensie ii cheltuie aiurea.

    In altă ordine de idei vorbeam mai demult cu un cunoscut cu studii superioare, are un salariu bun,de circa 8-9.000 de lei net (bani in mana cum se spune) și care îmi spunea că el dacă ar putea ar da toată contribuția din salariu unei firme private, pentru că nu are încredere în stat (pentru cine nu știe din salariu se oprește o contribuție pentru pensie, din contribuția aia o parte merge la stat care îți va da pensia de stat și o parte la o firma privata care teoretic îți va dai pensie privată)

    Discutand cu acel amic l-am întrebat :
    -dacă știe pe vreo cineva care încasează pensie privată – nu știe;
    -daca din ce a mai citit prin presă sau pe internet știe concret că firmele private, raportat la contribuție, ar da pensii mai mari decât statul – nu știe nici asta.

    Deci el pur și simplu presupunea că o firma privata s-ar descurca mai bine decât statul, deși despre cafea firma privata nu stie nimic,nu știe să fi platit pensii cuiva,nu știe care este valoarea pensiilor plătite sau alte detalii.

    00
    • Problema cu firmele private din pilonul 3 (pensia facultativă) ar fi că adună clienți după care își vând operațiunile în zonă. Firma care a cumpărat continuă operațiunile cu fondul existent dar nu mai aduce noi deponenți. Oamenii se mai retrag sau le expiră perioada așa că în fond nu mai rămân bani nici măcar pentru acoperirea salariilor operatorilor iar soluția de multe ori e să scoți banii și să îi depui în noul fond făcut de noua firmă. Cam asta a fost în ultimii 25 de ani… poate se stabilizează piața și o să reușim să vedem o firmă care a stat în continuu 30 de ani pe piața locală.

      00
    • Pilonul 3 a inceput acum aproximativ 10 ani in romania. Si se adresa atunci diar persoanelor parca sub 35 de ani.

      Contributiile la pilonul 3 ti le poti recupera oricand (depinde de asigurator in ce conditii) si ce vezi acolo in cont sunt doar banii tai, stii exact cati ai depus, cat ai facut din investitiile fondului etc.

      De aia e mai bine la un fond privat: ca aveti interese comune, sa faceti cat mai multi bani, ca sa aibe din ce sa isi ia comision.

      Sistemul public de pensii e o mare schema Ponzi, nu este ceva sustenabil.

      00
    • @sin
      Problema este că tu, ca de altfel multi oamenii faci niste confuzii.

      Din salariu se opresc bani obligatoriu pentru pilonul 1 de pensii (pensia de stat) și pilonul 2 (pensia privata) – unde am fost înscriși obligatoriu in anul 2007- adică au trecut 15 ani și nu 10 cum crezi tu.

      Pilonul 3 este o pensie facultativa, tot privata, pe care o faci când vei și unde vrei și de unde poți retrage bani mai devreme – DAR eu nu vorbeam despre asta, ci despre pilonul 1 și 2.

      Banii de la pilonul 3 poți să îi retragi oricând, cum zici tu, dar banii de la pilonul 2 nu poți da îi retragi, poți doar sa ii transferi la bugetul de stat, pentru pensia de stat,când va fi vârstă de ieșit la pensie.

      In concluzie pentru pilonul 2 contribuțiile au început în 2007, adică acum 15 ani și tu sau alte persoane pur și simplu CREDETI că acele pensii vor fi mai bune decât pensiile de stat – dar nu poți prezenta un exemplu concret.

      Prin exemplu concret înțeleg ceva de genul : Ion a contribuit la pilonul 1 cu 10 lei pe lună și de aici are o pensie de stat de 5 lei pe luna iar la pilonul 2 a contribuit tot cu 10 lei pe lună și are o pensie privată mai mare, adică de 7 lei pe lună, astfel că pensia totala este de 12 lei

      Asta ar însemna că la o firma privata este mai avantajos decât la stat, altfel sunt doar vorbe.

      00
    • Mirel, eu vorbeam strict de pilonul 3.

      Pilonul 2 putea fi o optiune destul de atractiva daca statul vira procentul care trebuia din CASS acolo, si nu 5% sau cat e acum.

      Ca si pilonul 3, banii din 2 se investeau de catre firma unde ai contul in sine ca sa produca si mai multi bani.

      Singurul loc unde banii nu sunt investiti ci doar furati este pilonul 1.

      00
    • @sin
      Pai daca banii din pilonul 1 sunt furați cum spui tu – de unde plătește statul pensiile actuale ????

      00
    • Din 2007 randamentul la pilonul 1 (pensia de stat) a fost de aproape 300% de la 541 lei punctul de pensie in 2007 la 1586 lei acum, la pilonul 2 (pensia privata) randamentul a fost de sub 100% adică de 3x mai mic decât la pilonul 1, după ce eliminam toate comisioanele reținute de fondurile private randamentul mediu e undeva la 4-5%/an – adică în unii ani fondurile private de pensie n-au acoperit nici măcar inflația (anul trecut de ex. Inflația a fost de 8.2% iar randamentul mediu al fondurilor private de pensii a fost de sub 7%).

      00
  8. Cam multă aroganță, ca sa nu spun altceva, ptr. cineva care începe o prezentare cu „deci” in analiza de la punctul 1.

    00
    • Total de acord, una din problemele pe care le am eu cu majoritatea comentatorilor de pe net este ca prezinta parerile personale ca adevaruri de necontestat, e doar ca ei sau deloc.

      Dupa care daca ii contrazici apar variantele:
      – esti prost, nu intelegi tu
      – tu ma contrazici, tu sa aduci dovezi
      – parerea ta e irelevanta (spre deosebire de a mea)
      – e doar o opinie, esti prost ca ai inteles ca as avea dovezi sau ca ar fi adevarat

      Ajuta mult daca autorul raspunde la comentarii, din 2-3 raspunsuri iti dai seama in ce apa se scalda.

      00
  9. E o reclama obsesiva pe RFI, la fiecare 5 minute cu BCR pensii private.
    Zice mamaia la sfarsit (nu zice daca al meu sau care sfarsit) ca imi garanteaza suma depusa mai putin comisioane.
    Deci practic daca ii pui la saltea la „sfarsit” ai mai multi bani decat din fondul BCR.
    Cine o fi gandit mesajul ala?

    00
  10. din cronica de biz „Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat o „renaștere” a industriei nucleare franceze, prin intermediul unui amplu program de construire a până la 14 reactoare noi. Macron susține că noile reactore vor duce la încetarea dependenței țării de combustibilii fosili și ar face Franța neutră în ceea ce privește emisiile de carbon până în 2050.”

    00
    • Macron o să „sufere” o înfrângere morală curând, după ce sa dus să „vorbească” cu Putin și a făcut ăla mișto de el, acum se duce neamțul și o să demonstreze că „detensionează” criza ucraineană. Asta o să propulseze iar Germania ca „lider”.
      Mâine după ce vorbește Stoltz cu Putin o să vedem că încep rușii sa plece de lângă graniță.
      Sunt mai multe puncte pe care le-a bifat Putin, la ăsta că o să îi „ridice” pe nemți nu m-am așteptat.

      00
    • Macron e doar un papagal prost, s-a dus la moscova doar că să-și facă campania electorala pt alegerile din Franța, păcat că acolo doar strada e o opoziție reală ceilalți contracandidati de la prezidentiale sunt papagali și mai posti decât macron.

      00
  11. 9 Cronica de tehnologie.

    Siguranta Statului Belgian (SRI la noi) atrage atentia ca telefoanele chinezesti Huawei, Xiaomi, OnePlus pot fi folosite pentru spionaj si cenzura la distanta. Belgienii confirma raportul lituanian de acum cateva luni. Lituanienii indeamna populatia chiar sa renunte la aceste 3 telefoane in special xiaomi, numeroase brese de securitate fiind descoperite. Cat despre cenzura ea se manifesta prin blocarea unor 449 de cuvinte sensibile in China, ca de exemplu Taiwan lber, taiwan independent, miscarea democratica…etc

    Franta (dupa Austria) acuza google analytics ca nu respecta confidentialitatea datelor utilizatorilor sai iar datele ar putea fi studiate de servicile secrete americane. Analytics stocheaza comportamentul zilnic al utilizatorilor pe internet si chiar le pastreaza intr-o baza de date. Transferul acestor date catre State nu este suficient reglementat. Prin urmare, acum cateva zile, Franta a amenintat Google cu interzicerea google analytics pe teritoriul sau.
    Nu numai Google este acuzat de UE , ci si Meta cu fcbook si insta tot pentru non respect de RGPD, iar YT prin retragerea de clipuri sau desfiintari de conturi de pe platforma lor, pentru incalcarea regulilor concurentei.

    00
  12. Foarte bun si documentat articolul despre primarii care cumpara PR, imagine, loc in top-uri etc. De parca ar fi fost alesi sa fie neaparat primii la ceva, sa aiba o marota toxica pentru cetateni. Gen cel mai mare carnat ( Oprescu), primul metrou din provincie (Boc), cel mai mirobolant / vizitabil oras (toti). Penibil….

    00
  13. 7. Asta e singura sansa ca sa vedem cladirile alea reabilitate si conservate cum trebuie.

    00
  14. 4. Doar 4 ani unui recidivist pentru talharie?Pai iei mai mult daca furi un bax de apa sau un sac de cartofi.

    00
  15. Ce interlop de temut e ăla care fură de bătrâni de 88 de ani? Râd și curcile de el.

    00
  16. Link „Ungaria cumpără clădiri istorice din vechiul Regat”.
    Stire: „Ungaria cumpără la bucată clădiri istorice din Transilvania”
    Poate imi traduce cineva ce a vrut sa zica autorul.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)